Wat verdient een YouTuber?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
wat verdient een YouTuber

Wat verdient een YouTuber? Wat verdient een YouTuber per view? Dergelijke vragen worden veel gesteld door fans van populaire YouTubers. Ook ondernemers en personen die kansen zien om zelf geld te verdienen met YouTube zijn nieuwsgierig naar de verdiensten. De laatste jaren zijn er een hoop nieuwe YouTube kanalen opgezet die inmiddels duizenden of miljoenen abonnees hebben. Als je de beelden ziet met alle luxe verdienen YouTubers veel geld. Ik kan je alvast verklappen dat je met YouTube aanzienlijke bedragen kunt verdienen als je het goed aanpakt.

Op deze pagina ga je exact ontdekken wat een YouTuber verdient. Een Nederlandse YouTuber met meer dan 1 miljoen abonnees laat zelfs exact zien wat hij verdient met zijn video’s.

Wat verdient een YouTuber aan inkomsten?

Allereerst is het goed om te weten dat de inkomsten uit YouTube video’s verschillen per YouTuber. Zo zijn er YouTubers die elke dag bezig zijn met het maken van nieuwe vlogs voor hun kanaal, terwijl anderen slechts 1 video per week uploaden. Het is dan ook logisch dat de verdiensten kunnen variëren van enkele tientjes tot tienduizenden euro’s per maand.

Een beginnende YouTuber verdient per view ongeveer 0,001 euro. Dat komt neer op ongeveer 1 euro per 1000 views. Aangezien je een klein bedrag per view verdient, zal je een kanaal moeten creëren met veel abonnees en trouwe kijkers, zodat je veel weergaven krijgt en dus ook veel geld verdient.

Het is bekend dat grote invloedrijke Nederlandse YouTubers tienduizenden euro’s per maand verdienen. Houd echter wel in gedachten dat zij 1, 2 of zelfs 3 miljoen abonnees hebben en dus ook miljoenen views krijgen op hun video’s. 

Laten we zeggen dat je met 100.000 abonnees of 2.000.000 views per maand heel aardig kunt leven en geen baan meer nodig hebt. Al helemaal als je kijkt wat YouTubers kunnen verdienen aan inkomsten buiten YouTube views om. Hierover zal ik je zo meer vertellen.

Hoe word je een grote, populaire YouTuber?

Het is voor veel personen een droom om een bekende YouTuber te worden. Echter is geld verdienen met YouTube niet zo makkelijk als dat het lijkt op de video’s van hun idolen.

Simpelweg zal je een tijd hard moeten werken aan je kanaal om het aantal abonnees en weergaven te laten groeien. Alleen als je doorzet en niet al na enkele weken of maanden opgeeft, kun je een grote YouTuber worden.

Naast een ijzersterke mindset zijn er meer factoren die bepalen hoe groot je kanaal wordt, en hoeveel geld je dus gaat verdienen als YouTuber. Hier heb je alvast een aantal tips voor je YouTube kanaal.

 • Kies een onderwerp voor je YouTube kanaal
 • Kies een doelgroep voor je video’s
 • Onderscheid je van andere YouTubers
 • Upload dagelijks video’s, analyseer statistieken en optimaliseer je video’s
 • Wees niet bang om jezelf te laten zien in je video’s
 • Gebruik een editing programma om de mooiste video’s te maken
 • Zorg voor interactie met je doelgroep
 • Vraag om je te promoten bij vrienden en kennissen
 • Vraag aan je kijkers of ze willen abonneren en liken
 • Maak Instagram, Snapchat en TikTok aan
 • Verdiep je in het algoritme van YouTube, zodat je video’s op organische wijze meer weergaven krijgen.

Hoe verdient een YouTuber nog meer inkomsten?

Voor veel YouTubers is de belangrijkste inkomstenbron: advertenties bij hun video’s. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden waar YouTubers geld aan kunnen verdienen.

Zo zie je vaak dat YouTubers een eigen kledinglijn opstarten. Ze zetten dan een eigen website op waar ze bijvoorbeeld petten, truien en schoolspullen verkopen. Fans zijn snel geneigd producten te kopen als er een logo op staat van hun idool. Een leuk voorbeeld is dat Enzo Knol op zijn website ‘knolpower.nl’ momenteel mondkapjes aanbiedt voor 10,- euro per stuk. Zo speelt hij in op het coronavirus.

Een andere inkomstenbron voor YouTubers is het aangaan van samenwerkingen. Volgens de YouTubers kun je hier pas echt veel en makkelijk geld mee verdienen. Voor het posten van een reclame foto op Instagram of een korte verwijzing naar een bedrijf in een YouTube video kun je bijvoorbeeld 40.000,- euro verdienen.

Bovendien verdienen YouTubers geld aan affiliate marketing. Dat betekent dat ze andermans producten en/of diensten promoten in ruil voor commissies. Een YouTuber hoeft dus alleen een uniek affiliate  linkje te plaatsen onder de YouTube video waarna hij of zij geld verdient per verkoop.

YouTuber laat exact zien wat hij verdient

In de onderstaande video laat Gio Latooy zien wat je nou echt verdient als YouTuber. Hij neemt je gewoon mee in zijn YouTube Analytics, vertelt hoe de inkomsten kunnen verschillen. Je ziet dus realistische bedragen.

Deze YouTuber verdient tussen de 1 en 1,5 euro per 1000 views.

Wat verdient een YouTuber? Conclusie en zelf geld verdienen!

Na het lezen van mijn blogartikel “Wat verdient een YouTuber”, weet je dat het belangrijk is dagelijks nieuwe video’s te blijven uploaden om veel geld te kunnen verdienen. Als je eenmaal abonnees krijgt, kan je kanaal steeds sneller groeien, omdat je steeds meer fans krijgt die je zullen promoten.

Het mooie is dat jij ook makkelijk geld kunt gaan verdienen met YouTube, andere sociale media en websites. Simpelweg ga je affiliate marketing producten promoten in ruil voor geld.

Ik wil je graag introduceren aan deze bijzondere verdien methode, zodat je zelf ook veel geld kunt verdienen op het internet. Bekijk via de onderstaande knop de speciale video die ik voor je heb opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *