Passief inkomen vastgoed

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
passief inkomen met vastgoed

Passief inkomen vastgoed? Er wordt wekelijks veel gezocht in Google naar termen die te maken hebben met passief inkomen en vastgoed. Het leek me daarom een goed idee om te beschrijven hoe je een passief inkomen kunt verdienen met vastgoedinvesteringen.

Ook vertel ik je wat ik vind van een passief inkomen met vastgoed, en hoe ik zelf “op de automatische piloot” mijn geld verdien. Lees dus verder om hopelijk geïnspireerd te worden en zelf aan de slag te gaan.

Kun je een passief inkomen verdienen met vastgoed?

Passief inkomen verdienen met vastgoed lijkt erg makkelijk: je koopt een beleggingspand en deze verhuur je voor een hogere prijs dan de kosten voor je hypotheek. Ook wordt deze verdien methode door verschillende guru’s en vloggers gepromoot als laagdrempelig om mee te beginnen.

Maar is een passief inkomen met vastgoed écht zo makkelijk?

Op de blog die je nu bekijkt, schrijf ik al enkele jaren artikelen over geld verdienen met als doel je te helpen volledige (financiële) vrijheid te creëren. Bij mij ben je dus op de juiste plek.

Regelmatig vragen mensen zich af of het moeilijk is om zelf een inkomen te creëren, en of je een volledig passief inkomen kunt verdienen met vastgoed.

Het is echter lastig te zeggen of jij een passief inkomen kunt verdienen met vastgoed. Vastgoed kan natuurlijk hoge passieve inkomsten opleveren als je het goed aanpakt, maar er komt ook een hoop bij kijken. Veel mensen zijn dan ook hun geld verloren door te investeren in vastgoed.

vastgoed is passief inkomen
Passieve inkomsten met vastgoed mogelijk?

Passief inkomen middels vastgoed: is het slim?

Zoals ik je net vertelde is het lastiger dan gedacht om een passief inkomen op te bouwen met vastgoed. Je dient bijvoorbeeld rekening te houden met een grote schuld. Je koopt namelijk een beleggingspand van misschien wel 200.000,- of 300.000,- euro. Deze schuld kun je pas na 20,30 of 40 jaar volledig afbetalen, met de semi-passieve inkomsten uit het verhuren. 

Door een investering te doen in vastgoed zit je vast aan het gekochte pand en de schulden. Dat is niet altijd prettig, omdat je bij een investering in een verkeerd pand dus nog lange tijd gedoe eraan hebt.

Of je een passief inkomen uit vastgoed kunt halen is afhankelijk van een aantal dingen:

  • De huidige situatie van de markt;
  • Bestemmingsplannen die kunnen veranderen;
  • De locatie van het pand (in 10 jaar kan de locatie compleet veranderen in je voordeel of nadeel).

In de onderstaande video krijg je meer informatie over vastgoed en de voor-en nadelen van huisverhuur. Je begrijpt na het bekijken van de video of het zinvol is om te investeren.

Nadelen aan een passief inkomen uit vastgoed

Voordat je besluit een passief inkomen met vastgoed op te bouwen, dien je ook te kijken naar de praktische kant van vastgoed verhuren. Er komen bijvoorbeeld onbekende mensen in je pand terecht, die wellicht een stuk onvoorzichtiger met alles omgaan dan jijzelf. Als je bijvoorbeeld een auto huurt, zal je ook iets minder voorzichtig rijden dan met een auto die jezelf hebt gefinancierd. 

Er kunnen dus conflicten ontstaan tussen de huurbaas en de huurder. Dit kan wellicht worden voorkomen door te kiezen welke personen in je vastgoedpanden terecht komen.

Er zijn nog meer nadelen aan een passief inkomen met vastgoed, namelijk:

  • Kosten voor de onderhoud van het pand;
  • Wanneer je geen huurder hebt, krijg je ook geen inkomsten;
  • Er zijn regels over de hoogte van de huurprijs;
  • Reken op een investering van 50.000,- euro per pand, die kosten lopen erg op als je gespreid wil beleggen;
  • De waarde van het pand kan flink dalen;
  • De belastingen en de winst die je moet opgeven.

Ik heb zelf geen investeringen in vastgoed, maar wel vrienden en familie met vastgoed. Tijdens de gesprekken over hun vastgoed merkte ik dat het proces, om de vastgoed heen, vrij moeilijk is. Je dient namelijk veel te weten, zoals: “hoe je bepaalde kosten verrekent” en “waar je bepaalde belastingen op geeft”.

Naar mijn mening is vastgoed geen goed en geen passief inkomen. Je dient namelijk erg veel bezig te zijn met het vastgoed om geld te verdienen. Je laat het geld dus niet voor jou werken, maar ruilt zelf tijd in voor geld. Ook loop je een behoorlijk risico je geld te verliezen wanneer je niet veel kennis in huis hebt.

Wat is wel een goede manier om “op de automatische piloot” inkomsten te verdienen?

Als je geld wilt verdienen met vastgoed, maar minder zaken zelf wilt regelen, kun je besluiten om in een bestaand vastgoed bedrijf te investeren, namelijk: Real Estate Investment Trust. Dit zijn Amerikaanse vastgoed bedrijven die 7 a 8% van hun winst uitbetalen aan de aandeelhouders. 

Investeren in een groot, bestaand vastgoed bedrijf lijkt me een stuk minder risicovol en makkelijker dan zelf een pand te kopen en te verhuren. Het mooie is ook dat je op elk moment de samenwerking met REIT kunt opzeggen.

Een nog laagdrempeliger manier om wel een volledig passief inkomen te verdienen is affiliate marketing. Deze methode gebruik ik zelf om “op de automatische piloot” geld te verdienen op het internet. Simpelweg promoot je dan producten en/of diensten in ruil voor commissie. 

De kansen zijn tegenwoordig enorm om online geld te verdienen. Het is naar mijn idee voor iedereen mogelijk een passief inkomen te verdienen dankzij het internet. Je kunt namelijk alle soorten producten en diensten gaan promoten. Hieronder zal ik mijn methode kort met je bespreken. Je hebt alleen een laptop en internetverbinding nodig om zelf te beginnen.

Alternatief voor passief inkomen met vastgoed 

Een passief inkomen met affiliate marketing vind ik beter dan met vastgoed, omdat je nu daadwerkelijk eenmalig iets hoeft op te zetten en dit nog jaren voor je kan laten werken. 

Er zijn allerlei manieren om een passief inkomen uit affiliate marketing te halen. Ik zal je een voorbeeld geven:

Je kunt bijvoorbeeld een website opzetten over katten. Op deze website ga je allemaal artikelen (laten) publiceren die te maken hebben met katten. Ook plaats je in elk artikel een link naar het product dat je promoot.

Vervolgens zoeken mensen in Google naar bepaalde zoektermen over katten, en komen ze op je website terecht. Als mensen nu op je affiliate linkje klikken en het product binnen 90 dagen kopen, ontvang jij zo’n 25,- euro commissie.

Je hebt al snel genoeg bezoekers om vier verkopen per dag te doen, dan verdien je al 100,- euro per dag. Dit zijn volledig passieve inkomsten, omdat personen 100% gratis, 24/7 op je website terecht komen.

Met 10 websites kan je dus 1000,- euro per dag verdienen, of zelfs nog veel meer. Het enige wat je hoeft te doen is beginnen en opschalen, zodat je genoeg geld verdient om van te leven en uiteindelijk niks meer zelf hoeft te doen.

Passief inkomen met vastgoed is nu geen goede optie meer lijkt me ;-).

Passief inkomen vastgoed: conclusie en actie!

Na het lezen van mijn blogartikel “passief inkomen vastgoed” weet je dat niet mogelijk is volledig passief geld te verdienen met vastgoed. Na het verhuren van een pand, heb je nog altijd veel werk.

Alleen vastgoedbeleggers die genoeg kennis opdoen kunnen veel inkomsten gaan verdienen.

Ik heb je ook over een makkelijker en betere methode verteld om een passief inkomen te gaan verdienen. Waarschijnlijk sla je nu de investering in vastgoed over en wil je ook aan de slag als affiliate.

Daarom raad ik je aan de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te bekijken. Je leert hierin precies hoe je zelf een passieve inkomstenbron opzet.

Je hebt geen technische kennis of diploma nodig om zelf te beginnen. Ook heb je geen groot budget nodig zoals bij vastgoedbeleggingen.

Klik hier voor het exacte stappenplan om minimaal 250,- euro per dag te verdienen >>

Succes, en laat het me hieronder even weten als je nog vragen hebt of zelf een passief inkomen verdient met vastgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *