Geld verdienen met Twitter

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Geld verdienen met Twitter

Geld verdienen met Twitter? Hedendaags zijn veel mensen actief op sociale media platformen, zoals Twitter. Je kunt uiteraard geld verdienen op de plekken waar veel mensen zijn. Op Twitter valt er dan ook genoeg geld te verdienen.

Ik ben zelf al een aantal jaren fulltime internet ondernemer en actief op Twitter. In dit artikel ga ik precies vertellen hoe je geld kunt verdienen met Twitter. Ook krijg je een aantal handige tips om snel en eenvoudig “warme klanten” te vinden op Twitter, zodat je vandaag nog geld kunt verdienen, ook als je nog geen kennis hebt over online verdienmethodes.

Hoe kun je geld verdienen met Twitter?

Op dit moment heb je waarschijnlijk nog wat twijfels omtrent geld verdienen met het internationale sociale netwerkservice Twitter. Toch kun je zeker veel geld verdienen met Twitter, aangezien er honderden miljoen mensen actief zijn. Daarnaast zijn er verschillende verdien methodes die je kunt gaan inzetten om geld te verdienen aan de gebruikers van Twitter.

De manieren om geld te verdienen met Twitter die ik op deze pagina bespreek, verschillen qua moeilijkheidsgraad en salaris. Uiteraard kun je met de ene methode meer verdienen dan de andere methode. Ik verdien zelf geld op Twitter met affiliate marketing. Dit is een laagdrempelige en kansrijke methode dat ik jou ook aanraad om mee te beginnen. Hierover zal ik je verderop op deze pagina meer vertellen.

Twitter is opgericht in 2006 en gratis te gebruiken op je mobiel of andere apparaten. Het sociale media platform is bedoeld om korte berichten (tweets) te delen. Ook kun je socializen met anderen door hun te volgen en te reageren op hun berichten. Voor bedrijven die meer geld willen verdienen, kan Twitter dus een geweldige strategie zijn om hun marketingstrategie uit te breiden. Maar ook voor particulieren kan Twitter een goede manier zijn om een groot bereik op te bouwen en daar geld mee te verdienen.

In dit blogbericht ga ik het volgende met je bespreken om succesvol geld te verdienen met Twitter:

 1. Hoe maak je een winstgevend Twitter profiel?
 2. Crowdsourcing
 3. Betaalde Tweets
 4. Gesponsorde Tweets
 5. Links met reclame
 6. Eigen producten verkopen
 7. Affiliate marketing
 8. Bonus: hoe je zonder volgers geld verdient op Twitter

Hoe maak je een winstgevend Twitter profiel?

Voordat ik vertel hoe je geld kunt verdienen met Twitter is het belangrijk om te weten dat het design van je Twitter profiel een groot aandeel vormt in de hoeveelheid geld dat je uiteindelijk zult gaan verdienen. Je profiel moet bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn en duidelijk weergeven wat je je volgers te bieden hebt. Zet dus ook altijd een weblinkje in je profiel. Op deze manier wordt de kans groter dat je meer interesse opwerkt bij personen en dus ook meer geld verdient via Twitter.

De onderstaande tips kunnen je helpen een winstgevend Twitter profiel op te zetten:

 1. Gebruik je eigen naam of verzin een relevante naam voor het onderwerp van je profiel.
 2. Maak zelf foto’s om te publiceren.
 3. Houd je biografie kort. Plaats bijvoorbeeld een aantal eigenschappen over jezelf, gebruik hashtags, of vertel wat je volgers kunnen bereiken als ze op de link in je bio klikken. Het is in ieder geval belangrijk om je biografie af te stemmen op de personen die je volgen.
 4. Plaats een weblinkje in je biografie. Je kunt bijvoorbeeld doorlinken naar een product dat je promoot of je eigen website.
 5. Plaats een zelfgemaakte achtergrond op je profiel en zorg dat deze te maken heeft met het onderwerp van je profiel.
 6. Ga dagelijks en meerdere keren per dag tweeten. Maak ook gebruik van hashtags, locaties, giphys’s en polls in je tweets om meer volgers te krijgen.
 7. Zorg voor interactie met je volgers. Dat kun je bijvoorbeeld bereiken door een vraag te stellen en een persoonlijk berichtje terug te sturen. Ook kun je gebruik maken van een welkomstbericht voor elke nieuwe volger.
 8. Een goede manier om meer bereik te krijgen op Twitter is door andere personen te volgen. Hierdoor krijgen zij namelijk een melding binnen. De kans is vervolgens groot dat ze jouw profiel bekijken en wellicht op de link in je biografie klikken. Onthoud wel dat Twitter soms controleert of accounts gebruik maken van dit soort trucjes. 
 9. Kijk ook naar concurrenten op Twitter. Maar doe het net iets anders en beter.
 10. Geld verdienen met Twitter heeft tijd nodig. Je dient in de meeste gevallen namelijk een groot bereik op te bouwen alvorens je aanbiedingen krijgt om geld te verdienen met je Twitter account.
geld met Twitter hashtags
Geld verdienen met hashtags op Twitter

Nu je weet hoe je een aantrekkelijk Twitter profiel aanmaakt en een groter bereik krijgt, is het tijd om een verdienmodel te gaan koppelen. Lees hieronder hoe je geld kunt verdienen met Twitter met een aantal manieren.

1. Geld verdienen met Twitter via Crowdsourcing

De eerste manier om geld te verdienen met Twitter is crowdsourcing. Grofweg is crowdsourcing het vragen om bijdragen of meningen van een grote groep mensen. Bedrijven zetten crowdsourcing in op sociale media om bijvoorbeeld ideeën op te doen voor hun producten en diensten.

Als beginner kun je zowel crowdsourcing platformen als Twitter zelf gebruiken om geld of kapitaal van je volgers te krijgen. Dit geld gebruik je voor je business of om een nieuw idee uit de grond te stampen. Om veel geld te verdienen met Twitter en crowdsourcing is een goede voorbereiding van belang. Je zult namelijk een plan moeten opstellen waar mensen hun geld aan willen en durven uitbesteden. Daarnaast dien je op de hoogte te zijn van de risico’s die gepaard gaan met crowdsourcing.

2. Betaalde tweets

Een andere manier om geld te verdienen met Twitter is door betaald te tweeten. Spaarprogramma’s bieden je de mogelijkheid in enkele seconden een berichtje te delen op je twitter profiel, waarna de vergoeding wordt bijgeschreven in je account. Dit geld kun je gemakkelijk overmaken naar je bankrekening. Reken wel op een kleine vergoeding van 1 tot 50 cent per tweet.

Uiteraard is het laten plaatsen van tweets door consumenten een goede marketing methode voor bedrijven om klanten te krijgen. Er kunnen namelijk veel mensen bereikt worden en er is een kans dat jouw volgers geïnteresseerd zijn in het bedrijf van de betaalde tweet. Het bedrijf lijkt immers betrouwbaarder, omdat de tweet vanuit jou is geplaatst in plaats van het bedrijf zelf.

Onthoud dat geld verdienen met spaaprogramma’s makkelijk klinkt, maar de verdiensten erg laag zijn. Hier kun je natuurlijk wel op inspelen door je aan te melden bij meerdere spaarprogramma’s. Toch wordt het erg lastig op deze manier een leuk inkomen te verdienen met Twitter.

3. Gesponsorde tweets plaatsen

Om geld te verdienen met gesponsorde tweets dien je minimaal een paar duizend volgers te hebben. Het is anders simpelweg niet interessant genoeg voor bedrijven om jouw een tweet te laten plaatsen.

Voor het verdienen van geld met gesponsorde tweets is het dus van belang een groot Twitter profiel met actieve volgers op te bouwen. Als dit je lukt en bedrijven interesse in je beginnen te krijgen, kun je op eenvoudige wijze duizenden euro’s per geplaatst bericht verdienen. Het is aan jou om te bepalen of de campagne past bij je volgers. Als je te commercieel wordt, kun je namelijk veel volgers verliezen.

Sommige bedrijven zullen juist geïnteresseerd zijn in een Twitter account over een specifieke niche of een account met veel autoriteit. Een bedrijf dat kattenspeeltjes verkoopt, zal dan ook waarschijnlijk meer speeltjes verkopen door een gesponsorde tweet te plaatsen op een Twitter account over katten.

4. Geld verdienen met Twitter dankzij betaalde reclame

Klik je wel eens op een linkje op Twitter en zie je dan een advertentie met ‘wacht 5 seconden om verder te gaan’? Dit soort linkjes worden gemaakt met een service als Ad.ly. Simpelweg plaats je een linkje in de generator waarna een nieuw linkje verschijnt. Wanneer mensen nu op jouw linkje klikken, verdien je geld met links.

Ad.ly is tevens een voorbeeld van een service die je geld betaalt voor het plaatsen van tweets. Hiervoor maak je een profiel aan op basis van de kenmerken van jouw Twitter pagina. Zo kunnen adverteerders relevante promotors vinden voor hun campagnes. Word je uitgekozen door een bedrijf? Dan verdien je een aanzienlijk bedrag voor het plaatsen van één of meerdere tweets.

5. Eigen producten verkopen

Heb jij een bijzondere kwaliteit of maak je zelf een bepaald product? In beide gevallen kun je overwegen te gaan verkopen op Twitter. Het maakt eigenlijk niet uit of je nou een schilder, tuinier of handelaar bent. Op Twitter zullen vast en zeker potentiële klanten voor je producten of diensten te vinden zijn.

Je kunt geïnteresseerden contact met je laten opnemen door bijvoorbeeld je telefoonnummer of website in je biografie te plaatsen. Daarnaast kun je in je tweets gaan doorlinken naar de producten in je webshop, blogartikelen en YouTube video’s. Het werkt bijvoorbeeld goed op het nieuws in te haken, een winactie of een challenge te organiseren. Zo kun je je volgers meer informatie over je producten bieden om ze uiteindelijk een klant te laten worden. 

Een goede manier om potentiële klanten te vinden voor je producten of diensten is door betaald te adverteren op Twitter. Twitter biedt namelijk de mogelijkheid heel gericht te adverteren. Zo kun je vandaag nog nieuwe klanten scoren en dus geld verdienen via Twitter met een eigen webshop of site.

6. Geld verdienen met Twitter als affiliate marketeer

De laatste manier om geld te verdienen met Twitter pas ik zelf ook toe, namelijk affiliate marketing. Je bent in dit geval zelf verantwoordelijk voor je successen en inkomsten. Kort gezegd ga je als affiliate, producten of diensten promoten en krijg je geld betaald voor elke klik, lead of verkoop die dankzij jou tot stand is gekomen. Affiliate marketing is beter dan de hiervoor besproken methodes, omdat je aanzienlijke bedragen per verkoop kunt verdienen, tot wel 90% van de verkoopprijs.

Om te beginnen meld je je gratis aan bij een affiliate netwerk. Voorbeelden van goede netwerken zijn PayPro, TradeTracker en het partnerprogramma van Bol.com. Je kunt kiezen uit miljarden producten, maar zorg dat je producten uitkiest die passen bij je Twitter profiel. Als je een geschikt product hebt gevonden om te promoten, kopieer je jouw unieke affiliate linkje. Via dit linkje wordt gemeten hoeveel sales je hebt gerealiseerd en hoeveel geld je uitbetaalt dient te krijgen.

Geld verdienen als affiliate kun je doen door een Twitter kanaal met een specifiek onderwerp op te zetten en affiliate links te delen in je profiel en tweets.

Geld verdienen met Twitter kan ook met 0 volgers

Een slimme manier om geld te verdienen als affiliate is door gebruik te maken van de zoekbalk op Twitter. Twitter geeft namelijk de mogelijkheid te zoeken naar mensen, onderwerpen en trefwoorden. 

Als je dus in de zoekbalk van Twitter een aantal trefwoorden invult zoals “nieuwe televisie nodig” of “televisie kapot” om maar wat te noemen, krijg je een hele lijst met relevante tweets van mensen. Vervolgens kun je de tweets liken of contact opnemen met de persoon om je affiliate linkje te delen. Met een extra kortingscode is de kans groot dat er op jouw affiliate linkje wordt geklikt en er een product wordt verkocht, waardoor je geld verdient met Twitter. Deze traffic methode kun je dus goed toepassen voor jouw gekozen affiliate product. Daarnaast heb je voor deze methode geen volgers nodig, omdat je zelf personen uit jouw doelgroep gaat benaderen via de zoekfunctie van Twitter.

Verdien vandaag nog je eerste geld met Twitter

Na het lezen van mijn blogartikel weet je dat het mogelijk is veel geld te verdienen met Twitter. Er zijn zelfs vele personen die een volledig maandsalaris verdienen dankzij Twitter.

Jacko Meijaard is een expert op het gebied van affiliate en internet marketing. In zijn videotraining, de Affiliate Marketing Revolutie, laat hij je exact zien hoe je een passieve inkomstenbron met affiliate marketing kunt opbouwen.

Dit is bij far de makkelijkste en snelste manier om geld te verdienen met Twitter. Via de onderstaande button kun je de video’s van Jacko bekijken.

Video: geld verdienen met Twitter

In de onderstaande video krijg je een aantal voorbeelden om geld te verdienen met Twitter. Laat onderaan deze pagina een reactie achter als je zelf nog tips hebt, of vragen hebt over geld verdienen met Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *