Geld verdienen met huizen opknappen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met huizen opknappen

Geld verdienen met huizen opknappen? Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met vastgoed. Een van de meest bekende manieren is door het opkopen van huizen, deze opknappen en weer verkopen. Ook in de huidige overhitte huizenmarkt kan dit een uitstekende manier zijn om geld te verdienen. Veel mensen zijn namelijk op zoek naar een instapklaar huis en hebben geen zin om te klussen. Ben jij een beetje handig en zie je het wel zitten om geld te verdienen met huizen opknappen? Wij vertellen je waar je op moet letten.

Locatie, locatie, locatie

Als jij van plan bent om geld te verdienen met het opknappen van huizen, kun je je het best concentreren op de grote steden waar een groot tekort aan betaalbare woningen heerst. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Het is een gouden regel in vastgoed: de locatie is alles.

Door een opknapper te kopen in de stad is de kans op overwaarde na verloop van tijd een stuk groter vergeleken met andere delen van Nederland. Hierdoor verlaag je dus je risico.

Een nadeel is uiteraard wel dat de koopprijzen van woningen in de stad gemiddeld ook hoger liggen. Daarnaast loop je het risico op stagnerende huizenprijzen, aangezien de huizenprijzen de afgelopen jaren al zo hard gestegen zijn. Het is dus verstandig om je goed op de hoogte te laten brengen omtrent de situatie op de lokale markt.

Juiste prijs betalen

Bij geld verdienen met huizen opknappen kies je doorgaans voor een klushuis. Heb jij een klushuis op het oog dat je op wilt knappen? Dan is het belangrijk om niet te luchtig na te denken over de hoeveelheid tijd en geld dat je in de woning moet investeren. Vaak valt dit tegen en kom je voor onaangename verrassingen te staan, zoals het hele leidingwerk dat vervangen moet worden of een dak dat al eerder aan vervanging toe is dan gedacht.

Je komt vast en zeker zaken tegen bij het slopen die je direct aan moet pakken, maar waar je geen geld voor begroot hebt. Hierdoor blijkt de klus voor onervaren klussers achteraf toch vaak te groot te zijn. Wees realistisch over wat je zelf kan en over de zaken waar je een vakman voor in moet huren, met het bijbehorende kostenplaatje.

Het begint met het betalen van een goede prijs voor jouw klushuis. Door teveel te betalen zet je jezelf onmiddellijk op achterstand. Het huis moet de investering waard zijn want je wilt hier natuurlijk geld op verdienen.

Ga niet over één nacht ijs en neem altijd een aankoopmakelaar mee. Het is moeilijk om de daadwerkelijke waarde van een woning in te schatten zonder deskundige. Zo kan het bijvoorbeeld een uitgelezen kans voor jou zijn om voor een prikkie een oude huurwoning van een woningcorporatie te kopen. Vaak is het wel zo dat dit soort huizen erg veel werk nodig hebben, wat leidt tot hoge kosten en je winst weer kan drukken.

Geld verdienen met huizen opknappen: focus op de basis

Jouw klushuis is gekocht. Het geld verdienen met huizen opknappen kan beginnen! Er moet gigantisch veel gebeuren en jij barst van de ideeën. Focus je allereerst op de basis en maak een ontwerp met daarin de ligging van de kamers, de minimale grootte van de kamers, het aantal slaapkamers en aantal badkamers, het aantal wc’s en of er eventueel een uitbouw aan het huis moet komen. In de stad zal dit vaak lastig zijn, maar meer vierkante meters betekent een hogere verkoopprijs dus dit kan zeker de moeite waard zijn

Als er een tuin is, is het ook belangrijk om te bedenken wat er aan de tuin moet gebeuren. Je houdt dit het best zo simpel en strak mogelijk. Smaak is namelijk persoonlijk en je eigen smaak speelt geen rol bij het geld verdienen met huizen opknappen. Het gaat erom wat jouw doelgroep mooi vindt. Je kunt hier achter komen door een deskundige makelaar in te schakelen. Deze weet waar kopers op letten bij het kopen van een huis en op welke elementen ze juist afknappen.

Wat wil je doelgroep?

Lokale makelaars kunnen je waardevolle informatie geven over je doelgroep. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook weten ze bijvoorbeeld naar welk soort huis er veel vraag is in de buurt waar je kijkt. Zijn potentiële kopers vooral starters of juist gezinnen of ouderen? Wat zoekt de gemiddelde koper op het gebied van luxe? Hoe zit het met de huizenprijzen in de buurt?

Geld verdienen met huizen opknappen draait om een minimale input en maximale output. Qua inrichting is het belangrijk om deze niet te uitgesproken te maken. Kies voor een eenvoudige badkamer en keuken als dit al nodig is. Het is jouw doel om met zo min mogelijk financiële middelen een zo groot mogelijk resultaat te bereiken. Dit doe je bijvoorbeeld door de muren mooi te stucen en wit te verven, een fris behangetje op te hangen, de kamers ruimer te laten ogen en andere simpele oplossingen die een groots effect hebben.

Een begroting maken

Ieder uur dat jij de aannemer, architect of vaklui in moet huren kost je geld. Je kunt flink besparen door bepaalde klussen zelf te doen, mits je weet hoe je dit aanpakt en je kwalitatief goed werk aflevert. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om zelf een aantal voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals het regelen van vergunning en informeren van de buren. Ook het uitzoeken, vergelijken en inkopen van materialen en plannen van de werkzaamheden kan je zelf doen.

Onder aan de streep gaat het erom dat jij zoveel mogelijk uitkomt in de plus en met een minimale investering een maximaal resultaat behaalt. Je kostenplaatje bestaat uit de aankoopprijs, realistisch ingeschatte verbouwingskosten (materiaal en personeel) en een potje voor onvoorziene zaken. Hou er ook rekening mee dat het mogelijk is dat je verkoopprijs lager uit kan komen dan jij voor ogen hebt.

Voorkom conflicten

Dat je voor onverwachte tegenslagen komt te staan, is haast een gegeven. Als geld verdienen met huizen opknappen makkelijk zou zijn, zou iedereen het wel doen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat een constructie niet mogelijk is zoals je had bedacht, of hebben de bouwers iets verkeerd uitgevoerd doordat niet ieder detail vooraf was besproken.

Bij een groot project kunnen er conflicten ontstaan. Veel narigheid is te voorkomen door vooraf duidelijke afspraken te maken en deze op papier te zetten. Probeer zelf wanneer mogelijk aanwezig te zijn op de bouwplaats en veel inhoudelijke kennis te hebben over de werkzaamheden die de vaklui gaan uitvoeren en deze te begrijpen. Ben je niet aanwezig? Zorg dan dat je zoveel mogelijk bereikbaar bent voor overleg. Hierbij is het wel belangrijk dat je niet zoveel aan het controleren bent dat de aannemer of bouwer geen vertrouwen voelt.

Verkopen met winst

Het grote moment is aangebroken: je project is bijna afgerond. Het huis is af en gaat in de verkoop. Jij wilt geld verdienen met huizen opknappen en dit is het moment dat je hopelijk een mooie winst maakt. Volgens makelaars draait verkoop vooral om emotie. De koper moet zich direct thuisvoelen in de woning, de mogelijkheden kunnen zien en zich vrij voelen. 

De verkoop kun je het best overlaten aan een verkoopmakelaar. Deze maakt namelijk gebruik van verschillende kanalen om de beste koper voor jou te vinden. In het ideale geval verkoop je de woning snel en pak je een goede winst. Ga jij deze winst gebruiken om weer te investeren in een volgend project?

Geld verdienen met huizen opknappen: winstgevend alternatief!

Na het lezen van dit blogartikel over geld verdienen met huizen opknappen weet je dat het mogelijk is hoge passieve inkomsten te verdienen met vastgoed, maar er best wat lastige en risicovolle zaken bij komen kijken.

Ik wil je dan ook nog kort introduceren aan een ander bijzonder verdienmodel, namelijk affiliate marketing. Dat houdt in dat je andermans producten en/of diensten promoot in ruil voor een deel van de winst. Je hebt dus geen eigen producten of een groot startkapitaal nodig.

Door het opzetten van bijvoorbeeld een website, advertentie of social media kanaal kun je een steeds grotere vaste bezoekersstroom krijgen waarvan een deel de affiliate marketing producten kopen die je promoot. Eigenlijk kun je mijn verdienmodel dus ook wel zien als een stukje online vastgoed.

Via de onderstaande knop kun je de volledige introductievideo van Jacko Meijaard bekijken waarin wordt verteld hoe jij met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand kan verdienen.

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je zelf nog tips hebt om geld te verdienen met huizen opknappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *