Geld verdienen met haken en breien

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Geld verdienen met haken en breien

Misschien houd je er erg van om te haken en breien en liggen er steeds meer creaties bij je thuis. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met haken en breien? Het is zelfs makkelijk een eigen business op te zetten rondom haken en breien. Je hoeft dan geen verantwoordelijkheid meer af te leggen bij een baas en wordt dus volledig eigen baas.

Als je dagelijks aan het haken bent, is het zeker mogelijk geld te verdienen met deze hobby. Mensen zijn namelijk bereid veel geld te betalen voor jouw handwerk. In dit blogartikel krijg je dan ook tips om zoveel mogelijk geld te verdienen met haken en breien.

Hoe kun je geld verdienen met haken en breien?

Veel mensen denken dat het moeilijk is om geld te verdienen met haken en breien. Echter is het voor iedereen mogelijk veel geld te verdienen.

Waarschijnlijk verdien je momenteel nog geen geld met jouw passie. Ook ken je wellicht nog niet de mogelijkheden om geld te verdienen met zelfgemaakte spullen.

Als je iets heel graag wilt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Besef wel dat het beste is om slechts één idee uit te voeren, zodat je hier volledig op kunt focussen. Blijf ook niet te lang twijfelen over je ideeën. Het is beter om na het lezen van dit artikel gelijk actie te ondernemen en niet op te geven.

Dus vind jij het leuk om bijvoorbeeld tassen, sjaals, mutsen, babydekens, theedoeken, boekomslagen of beertjes te haken en breien? Dan kun je daar inderdaad geld mee verdienen.

Hieronder geef ik je een aantal tips om makkelijk geld te verdienen met haken en breien.

Hoe kom je aan klanten?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren om aan klanten te komen voor je haak- en breiwerken.

Een makkelijke manier om je eerste klanten te scoren is door zelf je gemaakte spullen te dragen. Heb je bijvoorbeeld een uitje, een verjaardag of een avondje met vriendinnen? Dan is de kans groot dat je een reactie krijgt op die mooie sjaal die je draagt. Wanneer ze niet vragen of je iets voor hun wilt maken, kun je vertellen dat je het heel graag doet en tegen een geldbedrag ook iets voor hun kunt maken.

Het voordeel is dat je op deze manier op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met het vak. Aan vrienden hoef je namelijk niet direct een prijs of afleverdatum te geven.

Na het verdienen van je eerste euro’s weet je dat het mogelijk is geld te verdienen met haken. Hierdoor zal je gemotiveerd worden om nog meer klanten te krijgen.

Het kan slim zijn om je te richten op een specifieke niche, zoals knuffels of kledingstukken. Als je echter binnenkort veel aanvragen krijgt voor allerlei haak-en breiwerken kun je overwegen om vriendinnen of familie in te schakelen.

Voorbeelden om klanten te krijgen

Hieronder geef ik je een aantal voorbeelden van manieren en platformen om jouw gemaakte werken te presenteren en te verkopen:

  • Draag jouw kledingstukken overal, zodat je overal nieuwe klanten kunt krijgen.
  • Bezoek ambachtelijke beurzen bij jou in de buurt. 
  • Etsy is een creatieve online markplaats gericht op handgemaakte items.
  • Facebook-marketplace kun je ook inzetten om makkelijk je items te verkopen.
  • Ga samenwerkingen aan met lokale winkels.
  • Maak gebruik van Markplaats en Amazon Market Place, waar reeds miljoenen leden actief zijn en handgemaakte items kunnen worden verkocht.

Een prijs berekenen

Aangezien je voor het maken van haak-en breiwerken behoorlijk wat tijd kunt kwijt zijn, dien je er een juiste prijs voor te vragen. Jouw werken zijn tenslotte met de hand gemaakt en komen niet uit een grote fabriek.

Ik kan begrijpen dat als je vaak haakt, het vrij normaal vindt om iets voor iemand te haken. Misschien kost het je weinig energie en is het een passie van je.

Houd echter rekening met een aantal zaken die de uiteindelijke vraagprijs van je product bepalen. Denk aan tijd, precisiewerk, energie, ervaring, materialen, creativiteit en gereedschap. Je kunt wel begrijpen dat niet iedereen dezelfde prijs kan vragen en jij aardig wat geld kunt verdienen met jouw werken.

Laat de prijs niet afhangen van productprijzen die je ziet in winkels. Jij biedt namelijk unieke handwerken aan die je met liefde hebt gemaakt.

Simpelweg kun je de kosten van de benodigde materialen berekenen en bedenken hoeveel geld je wilt hebben voor een stuk. Onthoud dat je een hoge prijs kunt vragen, omdat jouw producten het geld waard zijn en geloof me dat je geen prijsvechter wilt worden.

Wanneer het bij een klant overkomt alsof het je weinig moeite kost om iets te haken of breien, zal die persoon jouw waarde minder hoog inschatten.

Meer geld verdienen met haken en breien

Misschien denk je dat mensen je prijzen niet aantrekkelijk zullen vinden. Besef echter dat veel mensen geen geld-besef hebben en gewoon kopen wat ze willen.

Soms zullen mensen vragen of jouw prijs normaal is. Schrik niet, want dat hoeft niet te beteken dat ze jou te duur vinden. Ze zullen zich eerder afvragen of anderen het ook betalen. Je kunt dan dus gewoon ‘ja’ zeggen.

Denk ook eens aan merken, zoals Louis Vuitton en Gucci. Dit zijn ontzettend dure merken die mensen graag kopen terwijl de kwaliteit van een goedkoper merk vaak niet eens verschilt. Toch blijven mensen de kleding kopen, omdat ze van bepaalde merken houden en er een goed gevoel van krijgen.

Het kan dus winstgevend zijn om rondom jouw brei- en haakstukken ook een bepaald gevoel te creëren. Dat kun je al bereiken met een aantal simpele dingen:

  • Plaats een label met je logo of merknaam op al jouw gemaakte werken.
  • Maak sociale media pagina’s aan, zoals Facebook, Instagram en Pinterest waarop je laat zien waar je merk voor staat. Laat ook eens een kijkje achter de schermen zien.
  • Zet een eigen website op over haken en breien. Ook kun je hierop jouw werken gaan verkopen.

Nog meer klanten krijgen

Als je meer geld wilt verdienen met haken en breien kunnen de mensen om je heen daarbij helpen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je jezelf bewijst.

Aangezien de mensen om je heen jou al kennen en weten wie je bent, zullen zij eerder geneigd zijn mond-tot-mond reclame te maken. Deze reclame kan vertrouwen opwekken bij potentiele klanten, wat erg belangrijk is bij iedere business.

Mensen weten na een tijdje welke kwaliteit je levert en dat je je afspraken nakomt. Door deze tevredenheid zullen ze op lange termijn bij je blijven kopen en vaker bij je kopen. 

Belangrijk is dus om mensen ook daadwerkelijk de mogelijkheid te geven om je te leren kennen. Dat kan bijvoorbeeld door sociale media pagina’s aan te maken en te laten zien wie er achter een product of website zit. Moet je een pakket opsturen? Schrijf dan een handgeschreven briefje waarin je de koper veel plezier wenst met zijn of haar aankoop. Zulke extra’tjes zorgen voor waardering en dus terugkerende klanten.

Dit is hoe iedereen geld kan verdienen met haken en breien

Wellicht vind je het erg leuk om te haken en breien, maar zie je het toch niet zitten om veel moeite te moeten doen voor anderen.

Er is dan een andere mogelijkheid om geld te verdienen met haken en breien.

Je kunt namelijk een website gaan opzetten waarop je vertelt over haken en breien. Denk bijvoorbeeld aan het maken van blogartikelen of het opnemen van video’s waarin je uitlegt hoe alles werkt.

Wanneer mensen in Google of YouTube gaan zoeken naar informatie met betrekking tot haken en breien zullen ze op jouw website of video terecht komen. Deze bezoekers leveren een kans op om geld te verdienen.

Een verdienmodel koppelen

In de artikelen en video’s kun je gaan linken naar webshops waar bezoekers de benodigde producten kunnen kopen. Je krijgt namelijk een gedeelte van de winst uitbetaald per verkocht product.

Dit verdienmodel heet affiliate marketing. Het klinkt nu misschien nog wat lastig en technisch, maar dat is het totaal niet.

Jacko Meijaard heeft een online videotraining opgezet waarin hij je van A tot Z uitlegt hoe je zelf een winstgevende affiliate business opbouwt. De stappen kun je letterlijk 1 op 1 overnemen.

Jacko verdient zelf al jaren geld met affiliate marketing en is actief in verschillende markten. Hij kan je dus als geen ander helpen bij het geld verdienen met haken en breien.

Via de onderstaande knop kun je de video’s bekijken:

Ps. Heb je nog vragen over geld verdienen met haken of breien? Laat dan gerust hieronder een reactie achter!

Één reactie op “Geld verdienen met haken en breien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *