Geld verdienen met je stem

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
geld verdienen met je stem

Als je besluit om vanuit thuis te gaan werken en op zoek gaat naar de mogelijkheden kom je er al snel achter dat je vaak moet typen, telefoneren of vervelende opdrachten moet uitvoeren. Bij geld verdienen met je stem is dit niet het geval.

Online zijn er ontzettend veel mensen die bereid zijn geld te betalen voor het opnemen en gebruiken van jouw stem. In dit artikel bespreek ik alle manieren om geld te verdienen met je stem.

Denk bijvoorbeeld aan geld verdienen met je stem door te zingen of voice-overs te doen. Het is wel belangrijk dat je een prettige stem hebt, de taal accentloos/dialectloos spreekt en regisseerbaar bent.

#1: Geld verdienen met je stem dankzij freelancen

De eerste manier om geld te verdienen met je stem is door te gaan freelancen. Er zijn genoeg freelance platformen waar je je gratis kunt aanmelden en betaald krijgt voor jouw vaardigheden. Je zult voornamelijk opdrachten tegenkomen op freelance sites om te schrijven of ontwerpen, maar je kunt ook geld verdienen met je stem.

Er zijn verschillende opdrachten die je kunt aannemen om geld te verdienen als zanger. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten voor songfuncties, producers, stemtrainingen en stemopnames.

Hoeveel geld je exact gaat verdienen met je stem op een freelance website is moeilijk te zeggen. De inkomsten hangen namelijk af van het soort werk en wie het werk aanbiedt. Toch kan freelancen een goede manier zijn om online geld te verdienen met je stem. Je kunt zelf werk vinden voor lange termijn.

#2: Geld verdienen met online zanglessen

Heb je een zangachtergrond? Dan kun je geld verdienen met je stem door online zangles te gaan geven. Er zijn namelijk websites waarop je online lessen kunt aanbieden.

Simpelweg maak je een profiel aan op de website en geef je informatie over jouw vaardigheden en capaciteiten. De website regelt vervolgens dat klanten kunnen betalen en jij het geld op je bankrekening krijgt. Op deze manier hoef je dus alleen maar je stem te gebruiken om geld te verdienen.

Een voordeel van online zangles geven is dat je veel vrijheid krijgt. Je mag dan ook zelf bepalen hoeveel en wanneer zanglessen plaatsvinden.

#3: Auteurs helpen audioboeken te maken

Hoor je regelmatig van anderen dat je zo’n fantastische stem hebt? Dan kun je overwegen geld te verdienen met het naspreken van boeken. Er zijn namelijk sites die auteurs helpen om boeken om te zetten in luisterboeken.

Maak een account aan op de website, upload een aantal voorbeelden van je stem en geef aan dat je betaald wilt worden voor audio-opnames. Vervolgens kunnen auteurs je benaderen met de vraag om hun boek in te spreken.

#4: Voice-over-werk

Verschillende websites bieden je de mogelijkheid geld te verdienen met voice-overdiensten. Bedrijven zijn immers altijd op zoek naar nieuw voice-over talent en stemacteurs.

Denk aan bedrijven die op zoek zijn naar personen die hun stem willen inzetten voor audioboeken, commercials, e-learning, video’s, apps, films en meer. Ook kan je stem worden gebruikt voor telefonische systemen, zoals begroetingen en berichten in de wacht.

Je kunt jezelf vaak gratis aanmelden op een website om geld te verdienen met je stem. Ook wordt er weleens gebruikt gemaakt van premium lidmaatschappen, zodat je profiel hoger rankt en je dus meer opdrachten kunt krijgen om meer geld te verdienen.

Lijkt het je leuk om een opdracht voor een bedrijf te doen? Doe dan online auditie door een mp3-opnamebestand van je stem naar het bedrijf te versturen.

#5: Geld verdienen met je stem zonder stembureau

Heb je zelf een groot netwerk of goede pr-skills? Dan kun je overwegen om geld te verdienen met je stem zonder stembureau. Het voordeel is dat je dan geen fee hoeft te betalen aan een stembureau voor het binnenhalen van een nieuwe opdracht.

Het aantal professionele voice-overs is de laatste jaren flink gegroeid. Daarom zou je zonder een eigen netwerk en stembureau al snel moeten gaan adverteren op sociale media kanalen. Echter kan dat je veel geld gaan kosten. Toch zijn er veel freelancers die dagelijkse nieuwe opdrachten binnenslepen via sociale media.

Wanneer je het niet leuk vindt om jezelf te moeten verdiepen in marketing en het vinden van nieuwe klanten is het verstandiger jezelf aan te melden bij een stembureau. Daar hoef je namelijk alleen je stem te gebruiken.

Wat verdient een voice-over vrouw?

De kans is groot dat je veel geld betaald krijgt voor een voice-over project. Regelmatig verdienen mannen en vrouwen enkele honderden of zelfs duizenden euro’s per opdracht.

De meeste mensen die geld verdienen met voice-over projecten staan ingeschreven als zzp’er. Laten we als voorbeeld kijken naar het maandelijkse salaris van een zzp’er voor het inspreken van bedrijfsfilms. Stel dat je 250,- euro verdient voor de voice-over klus. Hiervan gaat 30% (75,- euro) als fee naar het stembureau. Je verdient dus 175,- euro per opdracht. Met 2 opdrachten per dag (40 per maand) verdien je dus 175,- euro x 40 opdrachten = 7000,- euro per maand.

Je kunt dus maar liefst 7000,- euro verdienen met twee opdrachten per dag. Hier gaat nog belasting van af, maar het blijft een riant inkomen. Mijn tip is om jezelf aan te melden bij zoveel mogelijk platformen voor freelancers en zelf een netwerk op te bouwen, zodat je dit salaris zeker gaat realiseren.

Betere manier om geld te verdienen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het heel goed mogelijk geld te verdienen met je stem en lekker vanuit huis te werken.

Ben je nog steeds enthousiast over geld verdienen met je stem? Meld jezelf dan aan bij een aantal websites met freelancemogelijkheden. Je kunt vervolgens zelf bepalen hoeveel opdrachten je aanneemt en wanneer je de opdrachten uitvoert.

Ik wil je graag ook nog even kort introduceren aan een betere manier om geld te verdienen, namelijk affiliate marketing. Dat houdt in dat je andermans producten promoot in ruil voor een deel van de winst.

Kort gezegd maak je een website aan en ga je artikelen of video’s maken over alles wat met zang en je stem te maken heeft. Vervolgens kun je relevante producten, zoals geluidsapparatuur aanbevelen aan je websitebezoekers, waarna je geld betaald krijgt per verkoop.

Klik hier om naar de video’s te gaan en leer stap-voor-stap hoe je zelf minimaal 7500,- euro per maand kunt verdienen >>

Ps. Heb je vragen over geld verdienen met je stem? Of ben je zelf een stemacteur en heb je leuke en/of nuttige tips? Laat het dan hieronder weten in de reacties!

Één reactie op “Geld verdienen met je stem

  1. Heel graag zou ik bij willen verdienen met mijn stem. Vorig jaar hebben wij ons familiebedrijf in milieuzaken, na 30 jaar, verkocht.Ik krijg nog steeds regelmatig te horen dat ik een prettige accentloze stem heb. Jaren geleden heb ik veel met mijn stem gedaan. Ik deed live radiopresentatiewerk voor Radio Domstad. Ook was ik 7 jaar op de koopavond en in het weekend de stem in Hoog Catharijne/V&D Utrecht. En telefoniste bij een internationaal als ook een reclamebedrijf in Bilthoven. Door te Googlen raakte ik enthousiaster. Het zou me leuk lijken om nu na jaren wéér iets met mijn stem te gaan doen als bijverdienste!

    Met vriendelijke groet,
    Sharita Horyon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *