Geld verdienen als kind

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
geld verdienen als kind

Veel kinderen willen graag wat extra geld verdienen, maar denken dat er geen geschikte baantjes zijn door hun leeftijd. Als je online gaat zoeken naar verdien methodes kom je dan ook niet zo snel iets leuks of lucratiefs tegen. Toch is veel geld verdienen als kind wel degelijk mogelijk.

Daarnaast is het vrij eenvoudig om zelf te beginnen met mijn methode om geld te verdienen. Op deze pagina ga ik dan ook een aantal manieren prijsgeven om geld te verdienen als kind. Als laatste vertel ik je over de beste methode waarmee ik zelf mijn geld mee verdien sinds ik een tiener ben.

Waarom geld verdienen als kind?

Laat ik je eerst even vertellen waarom het verstandig is om geld te verdienen als kind. 

Tegenwoordig is geld ontzettend belangrijk in de maatschappij. Simpelweg kun je niet veel als je geen geld hebt. Zonder geld kun je namelijk minder leuke dingen doen en later geen huis of auto kopen.

Ik raad je dan ook zeker aan om geld te verdienen, ook als je nog een kind bent. Je gaat dan namelijk geld verdienen en krijgt al op jonge leeftijd meer besef van de waarde van geld. Geldzaken leer je immers niet op school.

Als kind zijnde denk je misschien dat geld ‘iets vanzelfsprekend’ is. Toch zal je altijd moeten werken of iets op moeten zetten om geld te kunnen verdienen. 

Hoe kan je geld verdienen als kind?

Dus je wilt geld verdienen als kind? Voor kinderen zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Echter zijn de opties een klein beetje afhankelijk van jouw leeftijd. Zo schreef ik laatst een blogartikel speciaal gericht om geld te verdienen als 13 jarige.

Naarmate je ouder wordt, zal je steeds meer mogelijkheden krijgen om inkomsten te genereren. Simpelweg hanteren sommigen bedrijven en websites een minimale leeftijd om te mogen registreren.

Hieronder laat ik je de beste opties zien om veel en snel geld te verdienen als kind.

#1: Klusjes doen voor geld

De eerste manier om geld te verdienen als kind is in principe het meest eenvoudig. Je kunt namelijk aan je ouders, familieleden, kennissen of in je omgeving vragen of je klusjes mag doen tegen betaling.

Er zijn genoeg klusjes te bedenken waarvoor je geld kunt vragen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het gras maaien
 • Onkruid wieden
 • Auto’s wassen
 • Lege flessen wegbrengen

Dit zijn voorbeelden van redelijk eenvoudige klusjes. Tevens kun je hier aardig wat geld mee verdienen. Stel dat je 11 jaar bent en 5,- euro verdient in een paar uurtjes, dan verdien je toch best lekker.

Ga dus op zoek naar personen die bereid zijn jou geld te betalen om klusjes te doen. Je kunt zelfs aanbellen bij mensen in de buurt om te zoeken naar klusjes voor geld.

#2: Producten inkopen en verkopen

Een andere manier om geld te verdienen als minderjarige die ikzelf erg interessant vind is het verhandelen van producten op handelssites zoals Marktplaats.nl.

Begin eens met het opruimen van je kamer om te zoeken naar spullen die je niet meer gebruikt. Vraag ook eens of één van je ouders zin heeft om samen de zolder op te ruimen. Op deze manier krijg je namelijk direct wat oude spullen die je kunt verkopen en zo kun je dus snel je eerste inkomsten verdienen.

Tip: Als kind heb ik ook geld verdiend door spullen in te kopen en te verkopen. Tijdens het opruimen van mijn kamer kwam ik een aantal stapels oude Pokémon kaarten tegen. Toen ik deze kaarten op Marktplaats.nl plaatste, kwam ik er bij toeval achter dat er ontzettend veel vraag is naar de kaarten. Ik heb dan ook ontzettend veel geld verdiend door Pokémon verzamelingen in te kopen en te verkopen via Marktplaats.nl.

#3: Geld verdienen als kind met affiliate marketing

Nadat ik producten heb verhandeld op Marktplaats en hiermee aanzienlijke bedragen heb verdiend als kind, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om nog meer geld te verdienen.

Ik ben dan ook op jonge leeftijd begonnen met internet ondernemen dankzij een simpele methode, namelijk: affiliate marketing. Tot op de dag van vandaag verdien ik mijn geld dankzij affiliate marketing. Ik raad je dan ook aan om ook te beginnen met deze vorm van geld verdienen.

Kort gezegd is affiliate marketing dat je producten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Je hoeft dus zelf geen producten in te kopen, geen producten op de post te doen en ook geen klantenservice te regelen.

Je kunt jezelf gratis aanmelden bij duizenden affiliate netwerken en programma’s. Hierop kun je kiezen uit miljoenen soorten producten en diensten om te promoten. Kopieer simpelweg jouw unieke affiliate linkje en verspreid deze waarna je betaald krijgt per gerealiseerde verkoop.

Ik zal je hieronder een aantal voorbeelden laten zien om geld te verdienen als kind als affiliate. Je hebt geen geld nodig om te beginnen met deze methodes.

Een Instagram pagina opzetten

Maak een Instagram account rondom het product dat je wilt promoten. Vaak krijg je kant-en-klare affiliate materialen die je direct kunt uploaden op je Instagram pagina. Anders kun je canva.com gratis gebruiken om zeer nette afbeeldingen, video’s en nog vele andere marketingmaterialen te maken. Als laatste plaats je jouw affiliate linkje in de bio van je Instagram account. Vervolgens kun je volgers en kliks krijgen door bijvoorbeeld andere relevante personen te gaan volgen. Een gedeelte van de bezoekers zal op je affiliate link klikken waardoor je geld verdient.

Een YouTube kanaal beginnen als kind

Je ziet vast en zeker weleens verhalen voorbijkomen van succesvolle YouTubers die als kind duizenden euro’s per maand verdienen. Wist je dat zij geld verdienen met affiliate marketing? Simpelweg promoten zij een product in hun YouTube video en plaatsen het affiliate linkje in de video omschrijving. Je kunt ook overwegen video’s te maken over je dagelijkse leven en producten te promoten die je zelf gebruikt.

Een website opzetten

Naar mijn mening is de beste manier om geld te verdienen als kind het opzetten van een eigen website. Maak een website rondom het onderwerp van je gekozen affiliate product(en). Het maken van een website is tegenwoordig super eenvoudig met een systeem als Jouwweb.nl. Vervolgens kun je artikelen gaan publiceren op je site en ga je op gratis wijze scoren in de zoekresultaten van Google. Op deze manier ben je aan het bouwen aan een solide fundament die op de automatische piloot 24/7 geld voor je verdient.

Dankzij Jacko Meijaard heb ik affiliate marketing succesvol leren toepassen en leef ik tot op heden van inkomsten uit internet. In de stap-voor-stap videotraining van Jacko leer je exact hoe je een winstgevende affiliate business opbouwt. Via de onderstaande knop kun je de video’s bekijken.

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen hebt over de besproken manieren om geld te verdienen als kind. Vraag ook altijd even toestemming aan je ouders, dit geldt voor alle methodes.

5 reacties op “Geld verdienen als kind

 1. Hoe kan je beginnen met affiliate marketing?
  Is dat een site?
  Hoe moet je aanmelden?
  En ik wil graag geld verdienen voor PlayStation 4 en dan wil ik wel graag die dingentjes weten.

  Groetjes…

  1. Je kunt beginnen met affiliate marketing door jezelf aan te melden als een affiliate.
   Voor het promoten van de affiliate producten en/of diensten kan je het beste een website gebruiken. Zo’n website hoeft jaarlijks slechts 15 euro te kosten.
   Eigenlijk kan je het beste even op de groene button klikken in de laatste alinea, zodat je gratis van A tot Z kunt leren hoe je affiliate marketing winstgevend toepast.
   Hopelijk ga je veel geld verdienen.
   Succes!

  2. Hoi, maar hoe zit het dan met YouTube. Want veel kinderen mogen dat nog niet en ook niet op een website. Maar ook instagram dat mogen ook veel niet. Groet…

 2. Hallo! Ik denk dat ik nog een tip heb zelfs. Je kunt zoals hij zegt een design maken via Canva.com (gebruik ik al jaren) en uitprinten en op je raam of deur bijvoorbeeld kleven.

  1. Hey Jorre, goeie tip inderdaad! Canva is ideaal om te gebruiken voor allerlei marketingmaterialen, zoals flyers, Instagram posts en logo’s. Aangezien canva gratis is, is dit ideaal voor kinderen die geld willen verdienen.

   Ben jij al begonnen met affiliate marketing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *