Geld verdienen met LinkedIn

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Geld verdienen met LinkedIn

Als jij geld wilt verdienen kan LinkedIn een interessant platform zijn om jezelf op aan te melden. Hedendaags zijn er namelijk ontzettend veel kansen om geld te verdienen met LinkedIn.

Mocht je momenteel op zoek zijn naar werk, dan dien je natuurlijk een aantrekkelijk LinkedIn profiel aan te maken om interesse op te wekken bij werkgevers. Zorg dus dat je jouw vaardigheden en ervaringen weergeeft.

In dit artikel ga ik echter dieper in om zelf geld te verdienen met LinkedIn. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe je vandaag nog je eerste inkomsten kunt realiseren met dit zakelijke netwerk!

Waarom geld verdienen met LinkedIn?

Laat ik je eerst even vertellen wat LinkedIn eigenlijk is en waarom je hier geld mee zou moeten verdienen. Het sociale media netwerk LinkedIn heeft meer dan 6 miljoen gebruikers in Nederland en meer dan 700 miljoen gebruikers wereldwijd. Uiteraard kun je geld verdienen op plekken waar veel mensen te bereiken zijn, dus ook op LinkedIn.

LinkedIn is gericht op het vergroten van personen hun zakelijke netwerk. Je kunt een eigen profiel aanmaken waarna je in contact kunt komen met andere professionals door connectieverzoeken te sturen. Vervolgens kun je berichten ontvangen en versturen naar geaccepteerde connecties. Snel je eerste connecties maken kan door je aan te sluiten bij relevante groepen op LinkedIn.

Geld verdienen met LinkedIn is bijvoorbeeld mogelijk door jouw kennis te delen in posts en een affiliate link te delen. Ook kun je website artikelen delen om je merk onder de aandacht te brengen. Heb je geld om te investeren? Dan kun je betaald adverteren en direct de juiste doelgroep voor jou product benaderen.

Houd er rekening mee dat LinkedIn een professioneel, zakelijk netwerk is. Je ziet op LinkedIn dan ook andere content voorbijkomen dan op Facebook en Instagram. In mijn netwerk zie ik bijvoorbeeld vooral posts rondom werk, werkzoekenden, opleidingen en trainingen. Stem dus de communicatie en producten af op de gebruikers van LinkedIn en jouw doelgroep.

Hoe kan je geld verdienen met LinkedIn?

Als je besluit om geld te verdienen met LinkedIn zijn er ontzettend veel manieren om dit te realiseren. Verderop in dit artikel krijg je een handig overzicht van alle manieren om geld te verdienen.

Geld verdienen met LinkedIn begint bij het aanmaken van een persoonlijk profiel. Maak deze zo compleet mogelijk. Laat dus zien wie je bent, wat je functie is en waar je momenteel werkzaam bent. Beschrijf ook je werkzaamheden/kwaliteiten en wat je achtergrond is (opleidingen, cursussen, certificaten). In de samenvatting bovenaan in je profiel geef je aan wie je bent en wat jou interessant maakt voor anderen om te connecten op LinkedIn. Je kunt jouw persoonlijke profiel zien als een soort cv.

Houd bij het instellen van je profiel in gedachten dat je communiceert met professionals. Ga dus geen irrelevante hobby’s delen, maar zorg dat je je profiel afstemt op jouw doelgroep. Om geld te verdienen met LinkedIn is het belangrijk dat je na gaat denken hoe je de juiste doelgroep kunt benaderen met het juiste product.

Naast het aanmaken van een persoonlijk profiel zijn er nog tal van mogelijkheden op LinkedIn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Updates delen van bedrijfsactiviteiten
 • Lid worden van groepen
 • Aanmaken van bedrijfspagina voor je bedrijf
 • Gesprekken aangaan en advies vragen
 • Vacatures zoeken om een baan te vinden
 • En nog veel meer

Gezien de vele kansen vandaag de dag zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met LinkedIn. Hieronder zal ik je exact uitleggen hoe je geld kunt verdienen met LinkedIn op 6 manieren. Ik gebruik deze methodes zelf ook.

#1: Het opbouwen of uitbreiden van een mailinglijst

Je kent vast het gezegde wel van de grootste marketeers, namelijk: “The money is in the list”. Je kunt dan ook geld verdienen met LinkedIn door het opbouwen of uitbreiden van een mailinglijst. Je kunt LinkedIn op de volgende manieren gebruiken voor je mailinglijst:

 • Maak zelf een LinkedIn groep over jouw branche, product of dienst. In deze groep komen allerlei mensen terecht die interesse hebben in het onderwerp van je groep. Je krijgt de mogelijkheid nieuwe leden een welkomstbericht te sturen en wekelijks te blijven connecten. Je kunt jouw mailinglijst eenvoudig laten groeien door groepspersonen berichten te sturen en ze uit te nodigen voor een weggeefactie (gratis e-boek, training of whitepaper).
 • Merk je dat mensen in je LinkedIn-groep zich niet willen inschrijven op je mailinglijst? Plaats dan eens de belangrijkste mail in de groep om interesse op te wekken.
 • Ga niet zelf je LinkedIn connecties toevoegen aan je mailinglijst. LinkedIn biedt deze optie namelijk niet en het is ook niet toegestaan om zonder toestemming personen op je mailinglijst te plaatsen.

#2: Het verkopen van informatie, fysieke en digitale producten

Heb je er al eens aan gedacht om een eigen informatieproduct te lanceren? Dan is LinkedIn een erg goed optie om meer verkopen te genereren.  Gebruik de volgende tips om je LinkedIn connecties door te sturen naar de verkooppagina van je informatieproduct.

 • Maak een weggever. Door iets gratis weg te geven wordt de kans groter dat mensen in je funnel terecht komen en uiteindelijk een product van je kopen.
 • Maak/geef een webinar en promoot deze op LinkedIn. Aangezien je een webinar super waardevol kunt maken is de kans groot dat je aan het einde van het webinar verkopen zult realiseren. 
 • Maak gebruik van een exclusieve kortingscode voor jouw LinkedIn connecties en groepen.
 • Promoot je product in relevante groepen. Kijk wel of het is toegestaan producten en diensten te promoten. Maak ook connecties met de leden uit de groep om via een privé bericht je eigen product te promoten. Zorg dat je waardevolle informatie deelt in groepen van anderen, en dus niet enkel aan het verkopen bent.
 • Vraag aan personen met een groot netwerk en veel aanbevelingen of zij een recensie willen achterlaten of partner willen worden van je product. Dit zorgt voor vertrouwen bij je potentiële klant.
 • Zorg ook dat je aanbevelingen krijgt van mensen uit je netwerk. Dit kun je makkelijk doen door de aanbevelingsknop in te schakelen op je productpagina.
 • Dankzij het productgedeelte van je LinkedIn-bedrijfspagina kun je jouw product extra laten opvallen. Ook kan je gebruikmaken van productvermeldingen en banners waarop je bezoekers kunnen klikken. Voeg tevens een uitlegvideo (met call-to-action) toe als media-element aan het overzichtsgedeelte van je LinkedIn-profiel.

#3: Geld verdienen met LinkedIn door het aanbieden van diensten

Een andere manier om geld te verdienen met LinkedIn is het aanbieden van diensten. Je kunt de volgende tips gebruiken om meer omzet te genereren als freelancer of consultant:

 • Zorg dat je LinkedIn-profiel goed wordt gevonden in de zoekresultaten van LinkedIn om relevante opdrachten te krijgen. Plaats het belangrijkste zoekwoord (zoals: SEO-consultant) bovenaan in je profiel. Vul ook de andere velden in, zoals vaardigheden. Zo word je sneller gevonden in de zoekresultaten van LinkedIn en zul je meer opdrachten ontvangen.
 • Maak gebruik van de dienstensectie van je LinkedIn-bedrijfspagina. Zo krijgen potentiële kopers lijstjes te zien van de diensten die je aanbiedt. Er zijn verschillende opties om je diensten onder de aandacht te brengen, zoals: bannerafbeeldingen, servicebeschrijvingen en videogetuigenissen. Tevens kun je links plaatsen naar je website en diensten.
 • Bedenk wie jouw ideale klant is en sluit je aan bij relevante groepen. Wanneer jij regelmatig waardevolle tips geeft in een groep is de kans groot dat mensen je willen inhuren.
 • Krijg je weleens vragen over dingen rondom jouw niche? Leg dan de basis uit in een openbaar bericht. Stuur daarnaast een persoonlijk bericht dat je het ook als dienst aanbiedt.
 • Maak connecties met potentiële klanten. Lever jij een HR-management systeem? Dan kun je connecties maken met HR-managers in heel Nederland. Vervolgens kun je een belafspraak maken of een productaanbod doen.

#4: Boeken verkopen op LinkedIn

Misschien bied je momenteel al boeken aan op Bol.com of je eigen website. Of heb je genoeg kennis om een e-boek te schrijven. Om meer verkopen te realiseren voor je boeken kun je LinkedIn inzetten op de volgende manieren:

 • Houd jouw netwerk op de hoogte over de publicatiedatum van je boek. Gebruik posts (met een deelknop) en persoonlijke berichten om informatie te communiceren naar je doelgroep. Als je echter een groot netwerk hebt, kun je privé berichten sturen naar maximaal 50 connecties tegelijk. Eventueel kun je aanbieden dat personen je mogen interviewen waardoor de kans groot is dat je boek via blogs wordt gepromoot.
 • In het gedeelte ‘publicaties’ heb je de mogelijkheid e-boeks toe te voegen. Tevens kun je een link plaatsen naar de pagina waar mensen het boek kunnen kopen.
 • Ga op zoek naar groepen die te maken hebben met het onderwerp van jouw boek. Onthoud echter dat je geen spammer wilt zijn en je dan zelfs verwijderd kan worden uit een groep.
 • Een videotrailer van je boek kan ervoor zorgen dat je meer sales realiseert. Maak dus een video, upload hem naar YouTube en plaats hem als media-element in je LinkedIn-profiel.
 • Bedenk wat de ideale klant is van je boek op basis van interesses, gedrag etc. Vervolgens kun je een advertentie aanmaken en potentiële klanten bereiken.

#5: Geld verdienen met affiliate marketing

Een erg goede manier om geld te verdienen met LinkedIn is affiliate marketing. Kort gezegd ga je dan andermans producten en/of diensten promoten in ruil voor een commissie. Je krijgt een uniek affiliate linkje die je kunt plaatsen op LinkedIn, waarna je geld betaald krijgt als mensen iets kopen. Gebruik LinkedIn op de volgende manieren om meer affiliate verkopen te realiseren:

 • Ben je een affiliate marketeer en schrijf je regelmatig reviews voor affiliate producten? Dan kun je die recensies delen wanneer er relevante vragen worden gesteld op LinkedIn.
 • Deel relevante affiliate links in LinkedIn groepen indien toegestaan.
 • Heb je een eigen groep? Deel updates van nieuwe reviews en blogartikelen waarin de personen uit je doelgroep geïnteresseerd zijn.

#6: Geld verdienen door het opvullen van vacatures

Een slimme manier om geld te verdienen met LinkedIn is door werknemers te gaan vinden voor werkgevers. Aangezien de profielen op LinkedIn openbaar staan, heb je toegang tot een database van miljoenen medewerkers.

Wanneer het jou lukt een geschikte medewerker te vinden voor een vacature kun je makkelijk 20% van het jaarsalaris van de aangebrachte medewerker ontvangen.

Denk echter niet te makkelijk over het vinden van nieuwe medewerkers. Het vinden van een medewerker is niet lastig, maar wel om hem of haar te laten solliciteren. Ook zal het bedrijf de kandidaat moeten aannemen.

Het opvullen van vacatures kan zeker een interessante manier zijn om eens te proberen. Vooral als je een specifiek netwerk hebt of mensen kent, is de kans groot dat je op deze manier geld kunt verdienen met LinkedIn. Meld jezelf aan bij een rekuteringsbureau om te beginnen.

Tips om meer geld te verdienen met LinkedIn

Zie hieronder een aantal tips om nog meer geld te verdienen met LinkedIn:

 • Koop een premium abonnement. Hierdoor krijg je meer mogelijkheden op LinkedIn. Het interessante vind ik dat je met de Sales Navigator onbeperkt connecties kunt maken. Ook kun je met dit abonnement uitgebreider zoeken en dus nog specifiekere connecties maken.
 • Maak gebruik van tags en hashtags. Dankzij deze simpele toevoegingen aan een post kun je meer mensen buiten je netwerk bereiken. Zorg wel dat de hashtags en tags relevant zijn.
 • Mocht je geld hebben om te investeren, kun je LinkedIn-advertenties gebruiken. Je kunt advertenties natuurlijk ook gebruiken bij de bovenstaande besproken methoden, zoals het promoten van je boek. Dankzij de uitgebreide advertentie-instellingen kun je heel gericht een doelgroep instellen die aansluit op je product of dienst.
 • Als laatste is het belangrijk om actief te blijven op LinkedIn om op te vallen en relevant te blijven. Zorg dus dat je dagelijks post en ook eens reageert op berichten van anderen.

Geld verdienen met LinkedIn: conclusie en beginnen!

Zoals je nu weet zijn er behoorlijk wat manieren om veel geld te verdienen met LinkedIn.

In de videotraining van Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing Revolutie, laat Jacko je stap voor stap zien hoe je een passief inkomen met affiliate marketing kunt gaan opbouwen.

Dit is by far de makkelijkste manier om geld te verdienen met LinkedIn.

Klik op de onderstaande knop om naar de video’s van Jacko te gaan.

Ps. Heb je nog vragen of ideeën om geld te verdienen met LinkedIn. Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *