Geld verdienen met LEGO

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met Lego

Wil je geld verdienen met Lego? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik ben namelijk uitgebreid op onderzoek uitgegaan en bespreek nu hoe je geld kunt verdienen door Lego te kopen, te sorteren en te verkopen.

Zelf heb ik ook een tijdje gehandeld op Marktplaats.nl en heb dus ook enige ervaring met het inkopen en verkopen van producten op handelssites.

Ik kan je alvast verklappen dat er genoeg geld valt te verdienen met Lego en dat er verschillende manieren zijn om er geld mee te verdienen. Lees dus snel verder als je zelf succesvol wilt investeren in Lego.

Hoe kun je geld verdienen met LEGO?

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met Lego. Je kunt al beginnen als je een klein geldbedrag hebt om te investeren.

Dit zijn alvast een aantal voorbeelden om geld te verdienen met het inkopen en verkopen van Lego:

 1. De bekendste manier om geld te verdienen met Lego is het kopen van nieuwe Lego-sets. De Lego dien je ongeopend in de doos te laten. Na een aantal jaren verwachtten de handelaren winst te maken door de Lego te verkopen aan een verzamelaar. Zo zijn er genoeg sets die in twee jaar tijd zijn verdubbeld in waarde. Als je een nieuwe doos in de aanbieding weet te scoren, kun je nog meer winst maken.
 2. Een andere manier om geld te verdienen met Lego is het aanschaffen van sets met hoge korting en deze direct te verkopen met winst. Hiervoor dien je wel verstand te hebben van gewilde sets onder verzamelaars.
 3. Bovendien kun je zoeken naar handelssites en andere plekken waar tweedehands Lego te koop wordt aangeboden. Veel mensen weten namelijk niet wat hun Lego waard is en verkopen het voor een veel te lage prijs aan handelaren. Ga jij een set vinden die duizenden euro’s waard is?

Hieronder geef ik je meer tips om zoveel mogelijk geld te verdienen met handel in Lego.

Welke Lego is geld waard?

Als je geld wilt verdienen met Lego dien je natuurlijk wel iets te weten over de prijzen van Lego. Ook kan ik begrijpen dat je wilt weten welke lego het meeste waard is.

Ik ben de volgende prijzen tegengekomen op websites van personen die veel handelen in Lego:

 • Nieuwe Lego-sets: De prijzen van nieuwe sets variëren tussen de 7 en 12 cent per steen. Voor nieuwe sets is het verstandig om te wachten op aanbiedingen of beloningsprogramma’s. Je kunt namelijk tot wel 40% korting ontvangen op een nieuwe set.
 • Gebruikte Lego sets: De prijzen van gebruikte sets (in goede staat) variëren tussen de 50% en 75% van de winkelprijzen wanneer ze nog in de winkel liggen. Na enkele maanden of jaren kan de waarde stijgen indien het een gewilde set is onder de verzamelaars.
 • Ongesorteerde Lego sets: De prijzen van ongesorteerde sets variëren tussen de 6 en 12 euro. Mochten de stenen in een set gesorteerd zijn op kleur of gewilde stukjes bevatten, kun je meer geld verdienen.
 • Lego-minifiguren: De prijzen van minifiguren (legopoppetjes in zakjes) variëren enorm. Zeldzame minifiguren van populaire thema’s zijn meer waard dan poppetjes van onbekende thema’s. Voor een Star Wars minifiguur kun je zo’n 10,- euro per stuk verdienen.  Onbekende figuren worden doorgaans verkocht voor 1,- euro per stuk. Er zijn zelfs minifiguren verkocht met honderden euro’s winst.
 • Losse stenen: Losse gebruikte stenen kunnen erg veel geld waard zijn. Echter kan het veel tijd kosten alle stenen te sorteren.

Wil je de exacte prijzen weten van bepaalde Lego sets of stukken? Dan kun je kijken op brickpicker.com. Op deze site worden alle waardes van Lego-sets weergegeven. De prijzen zijn gebaseerd op Ebay en andere sites waarop Lego wordt verkocht. Dankzij deze website kun je de waardes zien stijgen en dalen. Je kan het dus zien als beleggen in Lego.

Waar kun je Lego goedkoop inkopen en goed verkopen?

Als je Lego wilt inkopen om te verkopen met winst kun je op tweedehands sites zoeken. De bekendste handelssites in Nederland zijn Marktplaats, Ebay en de marktplaats van Facebook. Ook kun je rommelmarkten in Nederland afgaan op zoek naar gebruikte Lego.

Op diezelfde handelssites kun je de ingekochte Lego verkopen. Wil je de beste prijs voor jouw collectie? Dan kun je naar gamebeurzen in binnen- en buitenland. Daar vind je namelijk de meest fanatieke verzamelaars.

Lego wordt gekocht door volwassenen van alle leeftijden. Ook zie je veel jongeren sets kopen. De grootste investeerders zijn meestal wat ouder en investeren in Lego met een lange termijn doel.

Zo verdien je veel geld met Lego

Ik heb de volgende tips voor je gevonden om zoveel mogelijk geld voor je Lego verzameling te krijgen.

 1. Heb geduld. Iedere dag verschijnen er nieuwe advertenties met Lego-verzamelingen. Als je zoveel mogelijk winst wilt maken, zal je geduld moeten hebben om een goede deal te vinden. Soms zal je zelfs 5 jaar moeten wachten om een mooie winst te kunnen realiseren.
 2. Durf vragen te stellen. Heb je interesse in een advertentie, maar is de omschrijving niet duidelijk? Vraag dan gerust om meer informatie en/of foto’s van bijvoorbeeld het aantal en soort minifiguren in de verzameling. Durf ook te onderhandelen over de prijs om de hoogste winst te behalen.
 3. Volg je interesses. Aangezien je geld wilt verdienen met Lego zal je veel tijd met de stukjes moeten doorbrengen. Zoek dus ook naar sets die je zelf mooi vindt of aansluiten bij je interesses.
 4. Koop grote dozen. De grote dozen zijn vaak een stuk meer geld waard dan kleinere dozen. Besteed minimaal 50,- euro per doos. De dozen voor een leeftijd vanaf 16 jaar zijn winstgevender.
 5. Laat de Lego in de doos. Misschien vind je het moeilijk de weerleiding te weerstaan. Toch kun je meer geld verdienen met ongeopende en gesealde boxen dan gebruikte sets, tot wel 50% extra winst. Het liefst willen verzamelaars dan ook een doos kopen in perfecte staat zonder prijslabel of kortingssticker. Zorg ook dat je de handleiding bewaart.
 6. Wees zuinig op de dozen. Zoals je weet willen verzamelaars Lego en de dozen in perfecte staat kopen. Het is daarom verstandig om dozen te bewaren op koele, droge plaatsen buiten het zonlicht. Ga ook geen dozen stapelen.
 7. Winstgevende bouwpakketten. Koop bouwpakketten waarvan bekend is dat ze in waarde zullen stijgen. Echter zal je nooit geld verliezen aan de inkoop en verkoop van Lego, want Lego blijft zijn waarde behouden.
 8. Grote dozen Star Wars, Technic of mudulaire huizen. Deze sets schijnen het meeste geld op te leveren. Zoek ook naar limited editions en seizoensedities wegens de schaarste ervan.

Investeren in Lego in 2021

Ik kwam een interessant artikel tegen over de 5 beste Lego sets om in te investeren in 2021. Aangezien het nu februari is kunnen er natuurlijk nog meer kansen ontstaan in 2021.

Volgens het artikel kun je dit jaar het beste investeren in de volgende sets:

 • LEGO® Star Wars set 75292: The Razor Crest (The Mandalorian Bounty Hunter Transport): De waarde van het bekende oude schip “The Ghost” is aanzienlijk gestegen. Naar verwachting zal de “Razor Crest” ook flink stijgen. Waarschijnlijk zullen er namelijk nooit meer nieuwe schepen worden gemaakt uit deze serie. 
 • LEGO® set 80107: Spring Lantern Festival: Chinese Nieuwjaars sets zijn erg mooi. Echter is “Spring Lantern Festival” extra bijzonder, omdat deze aansluit op de modulars van Lego.
 • LEGO® Star Wars set 75280: 501st Legion Clone Troopers: Dit is een gewilde set die vaak erg snel is uitverkocht. Vooral de minifiguren zijn interessant om geld mee te verdienen.
 • LEGO® Creator set 10278: Police Station: Verzamelaars wachten al een tijdje op deze set waardoor de prijs in de toekomst kan stijgen.
 • Lego City set 60236: Straight and T-Junction: Er wordt aangeraden om deze set in grote aantallen in te kopen, omdat de verkoopprijs laag is en het rendement op je belegging hoog is. 

Geld verdienen met Lego: conclusie en alternatief!

Na het lezen van mijn blogartikel over geld verdienen met Lego weet je dat het mogelijk is erg veel geld te verdienen. Wel dien je je geld in de juiste sets te investeren. Ga bijvoorbeeld niet investeren in Lego voor kinderen, zoals Lego City.

Aangezien de laatste jaren Lego alleen maar populairder is geworden en er elk jaar nieuwe verzamelaars bijkomen zal het succes van Lego naar verwachting aanhouden.

Zoals ik je eerder vertelde heb ik zelf ook geld verdiend door het inkopen en verkopen van verzamelartikelen. Als je jezelf in een niche verdiept kan het inderdaad veel geld opleveren. Echter zal je er veel tijd in moeten investeren. Ook bouw je niet aan een passieve inkomstenbron, waar ik echter een groot voorstander van ben.

Ik wil je dan ook nog even kort vertellen over het verdienmodel dat ik aanraad, namelijk: affiliate marketing. Simpelweg promoot je dan producten van anderen in ruil voor een deel van de winst. Je kunt direct beginnen zonder opstartkosten en je hoeft er de deur niet voor uit!

Klik op de onderstaande knop om meer te lezen en zelf te beginnen met geld verdienen.

Ps. Ga je zelf investeren in Lego? Of heb je nog vragen/tips rondom geld verdienen met Lego? Laat het dan onderaan deze pagina weten in de reacties!

Video: Geld verdienen met Legosteentjes

In de onderstaande video gaat ING op bezoek bij Kevin Janssen. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt, namelijk: het verhandelen van Lego. Kevin is al 15 jaren bezig met het verzamelen en verkopen van Lego en is dus een echte kenner waar je van kunt leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *