Wat is een goed salaris?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
wat is een goed salaris

Wat is een goed salarisWat is een goed salaris per maand? Is dat 2000,- euro per maand, 5000,- euro per maand of zelfs nog meer? Ik kan me goed voorstellen dat je wilt weten wat een redelijk salaris en hoe je dit kunt gaan verdienen. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een nieuwe baan om veel geld te verdienen.

Op deze pagina ga ik dan ook vertellen wat ik persoonlijk een goed salaris vind. De mening over wat een goed salaris is verschilt immers per persoon. Lees tot het einde om jouw droomsalaris te realiseren!

Wat is een goed salaris in Nederland?

Voordat ik je antwoord ga geven op de vraag “wat is een goed salaris”? is het goed om te weten wat een gebruikelijk inkomen in Nederland is.

Er zijn verschillende factoren die meespelen tijdens het bepalen wat je een goed salaris vindt. Valt een goed salaris boven het modale inkomen? Wil je behoren tot een van de meest rijke Nederlanders?

Ook speelt jouw opleidingsniveau mee. Zo kan iemand met een HBO diploma logischerwijs een stuk meer geld verdienen dan iemand met een MBO diploma. Besef tevens dat je meer geld kunt verdienen in bepaalde sectoren. Bovendien speelt mee of je bij een klein of groot bedrijf werkt.

In de onderstaande tabel laat ik je de gemiddelde salarissen in Nederland per maand en per jaar zien. Ik heb de website van het CBS geraadpleegd om realistische salarissen weer te geven.

LeeftijdGemiddels salaris per maandGemiddels salaris per jaar
Tot 25 jaar€ 1080€ 13.000
25 – 35 jaar€ 2250€ 27.000
35 – 45 jaar€ 2500€ 30.000
55 – 65 jaar€ 2800€ 33.500
65- 75 jaar€ 2400€ 29.000
75+€ 2200€ 24.000

Als we kijken naar het gemiddelde salaris uit de tabel, dan kun je op je top 2800,- euro per maand verdienen. Persoonlijk vind ik dit geen heel goed salaris.

Waarom vind ik 2800,- euro per maand geen goed salaris?

Het modale inkomen in Nederland wordt geschat op zo’n 2800,- euro per maand. Als je bedenkt dat je toeslagen en/of bonussen kunt krijgen, is dat salaris op zich niet slecht.

Besef dat het belangrijkste is dat je gelukkig bent. Zorg dus dat je voor jezelf bedenkt welk salaris/beroep jou het gelukkigst maakt. Mij lijkt dat je je geen zorgen wilt hoeven maken om rekeningen en ook af en toe leuke dingen wilt doen. Wanneer jouw primaire levensbehoeften zijn vervult, zal geld dan ook niet per se gelukkig maken.

Persoonlijk denk ik dat een salaris van ongeveer 5000,- euro per maand mij het gelukkigst maakt. Van dit salaris kan ik namelijk erg goed leven. Alles wat ik meer verdien, draagt in principe niet bij aan het geluk dat ik ervaar van geld.

2800,- euro per mand is een redelijk salaris. Echter kun je door met mijn methode aan de slag te gaan maandelijks een stuk meer geld verdienen. Ook vind ik dat je ontzettend veel moeite moet doen om 2800,- euro te verdienen bij een werkgever. Simpelweg zit jij elke dag van 8 tot 5 te werken, terwijl je werkgever misschien wel tienduizenden euro’s per maand verdient aan jouw werkzaamheden.

Wat zijn sectoren met een goed salaris?

Ik zal je zo vertellen hoe je minimaal 5000,- euro per maand kunt verdienen met mijn online verdien methode. 

Wanneer je echter graag voor een werkgever werkt en niet voor je eigen inkomsten wil zorgen, kun je het beste een baan zoeken in een goed betaalde sector.

In sectoren waarvoor je gespecialiseerd en hoogopgeleid moet zijn kun je het meeste geld verdienen. In de onderstaande sectoren kun je een goed salaris verdienen:

 • Petrochemische nijverheid: een goed salaris van 5000,- euro per maand.
 • Adviesbureaus op het gebied van bedrijfsbeheer: salaris 4700,- euro per maand.
 • Financiële dienstverlening: salaris van 4400,- euro per maand.
 • Programmeren van computerprogramma’s: salaris van 4300,- euro per maand.
 • Farmaceutische nijverheid: salaris van 4300,- euro per maand.
 • Luchtvaart: salaris van 4200,- euro per maand.

Zie mijn artikel “banen waar je veel geld mee verdient” voor een compleet overzicht van banen waar je veel geld mee verdient. Heb je geen diploma? Begin dan met online geld verdienen of kies een van de best betaalde banen zonder diploma

Wat is een goed salaris naar mijn mening?

Goed, je weet nu wat het gemiddelde salaris is in Nederland. Ook weet je dat je hooguit zo’n 5000,- euro per maand kunt verdienen bij een werkgever.

Maar wat vind ikzelf een goed salaris?

Naar mijn mening is een goed salaris, een salaris waarvan jezelf de hoogte kan bepalen. Als je bijvoorbeeld voor een werkgever werkt, is de hoogte van je salaris afhankelijk van je gevolgde opleiding en de ervaring die je hebt opgedaan. Ook krijg je domweg geld betaald per uur. Met 40 uur per week zit je dus vaak aan je maximale inkomsten.

Als je een goed salaris wilt verdienen, raad ik je dan ook aan om niet voor een werkgever te gaan werken maar een passief inkomen op te bouwen. Een passief inkomen houdt in dat je op de lange termijn geld betaald voor het verrichten van eenmalige activiteiten. Het voordeel hiervan is dat je geen 40-urige werkweken meer hoeft te maken en je inkomen oneindig kunt opschalen naar het gewenste bedrag. Lees dus zeker verder als jij zo’n stijgend passief salaris wilt verdienen.

Hoe kun je een goed salaris verdienen?

De methode waarmee je een goed salaris kunt verdienen is affiliate marketing. Kort gezegd promoot je dan producten van anderen. Als je dit succesvol doet en verkopen realiseert, ontvang je commissies.

Het fijne is dat je geen opleiding, technische kennis of groot startkapitaal nodig hebt om een goed salaris te verdienen als affiliate. Ook kun je zelf de hoogte van je salaris bepalen door tijd en aandacht te besteden aan je affiliate business.

Houd er wel rekening mee dat je iets moet gaan opbouwen. Wanneer echter de basis staat, blijf je hier geld aan verdienen en is het een kwestie van opschalen naar je gewenste inkomen. In plaats van dat jouw werkgever bepaalt wat je maximaal verdient, ga je als affiliate dus zelf je inkomen elke maand vergroten, zonder plafond.

Je kunt affiliate marketing op verschillende manieren aanpakken om er veel geld mee te verdienen. Ik raad je aan om een eigen website op te zetten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een domeinnaam en hosting. Deze kun je al bestellen voor enkele tientjes per jaar.

Gebruik deze stappen om jouw droomsalaris te realiseren

Wat is dan de manier om jouw droomsalaris te realiseren? In de onderstaande stappen vertel ik kort hoe je kunt beginnen met affiliate marketing.

 1. Kies een niche waarin je een website wilt gaan bouwen. Kies iets waarmee je zelf enige ‘feeling’ hebt.
 2. Zoek op PayPro/Daisycon/Bol.com of een ander affiliate netwerk naar een product om te promoten.
 3. Registreer een passende domeinnaam voor je website.
 4. Registreer je website op een CMS, zoals WordPress, zodat je de lay-out van je website kunt aanpassen.
 5. Met een gratis tool als SEMrush kun je relevante zoekwoorden vinden waar je eenvoudig op kunt scoren in Google.
 6. Ga relevante content maken over de zoektermen die je hebt gevonden. Schrijf wekelijks een artikel van zo’n 1000 woorden om te publiceren op je site.
 7. De basis van je website staat nu. Ook krijg je gratis en 24/7 bezoekers op je website via Google. Een gedeelte van je bezoekers zal op je affiliate links klikken en producten aanschaffen waardoor je geld verdient.
 8. Blijf opschalen naar jouw droomsalaris 

Je kiest dus een niche, pakt een product, registreert een site en plaatst content.

Vind je dit allemaal nog wat moeilijk klinken? Dat kan ik goed begrijpen als je betrekkelijk nieuw bent in deze wereld. Gelukkig is op het internet genoeg informatie te vinden waardoor je zeker succes kunt behalen.

Wat is een goed salaris? Conclusie en beginnen!

Na het lezen van dit blogartikel “wat is een goed salaris” weet je dat ik groot voorstander ben van een passief inkomen.

Als je nu enthousiast bent geworden en zelf een goed salaris wilt gaan verdienen, raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te bekijken. In deze videotraining wordt namelijk stap-voor-stap voorgedaan hoe je zelf een winstgevende affiliate business opbouwt.

Jacko heeft de meest complete training gemaakt rondom affiliate marketing. Je kunt dan ook letterlijk de stappen 1 op 1 overnemen om zelf een goed salaris te gaan verdienen. Daarnaast krijg je toegang tot het Internet Succes Gids forum met meer dan 10.000 leden. Ik ben hier ook op aanwezig. Dankzij de hulp van Jacko, mij en alle andere leden van het forum sta je er dus nooit alleen voor.

Door op de onderstaande knop te klikken kun je de video’s direct bekijken en zelf een goed salaris gaan verdienen:

Video: wat is een goed salaris en wat doe je als je het salaris te laag vindt?

In de onderstaande video wordt meer verteld over de vragen: wat is een juist salaris? Wat doe je als je een salaris te laag vindt? Hoe kun je als werknemer het salaris verdienen wat je graag zou willen? Zeker een interessante video als je een goed salaris wilt verdienen.

Ps. Plaats hieronder een reactie als je zelf nog vragen/tips hebt rondom de vraag: wat is een goed salaris?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *