Geld verdienen in de natuur

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
geld verdienen in de natuur

Geld verdienen in de natuur is goed mogelijk. Je verwacht misschien niet, maar er zijn honderden manieren om geld te verdienen met de natuur. Aangezien er ontzettend veel natuur is op de wereld zijn er ook genoeg kansen om hier geld mee te verdienen.

Op deze pagina ga ik niet alle honderden manieren toelichten om geld te verdienen in de natuur. Wel leer je meer over de 14 beste mogelijkheden om geld te verdienen in de natuur.

#1: Geld verdienen in de natuur als natuurfotograaf

De eerste manier om geld te verdienen in de natuur is door een natuurfotograaf te worden. Simpelweg kun je allerlei foto’s maken in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van dieren in hun natuurlijke omgeving, zoals eekhoorns en beren of foto’s van landschappen, bergen, zeeën en stranden.

Wellicht heb je in het verleden al veel natuurfoto’s gemaakt waardoor je direct geld kunt verdienen. Je kunt je foto’s namelijk verkopen aan een mediakanaal zoals National Geographic. Ook kun je natuurfotografie te koop aanbieden op stockfoto sites, zodat je geld betaald krijgt voor elke keer dat iemand een foto van je koopt. Mensen gebruiken een gekochte foto voor hun website of een andere marketingactiviteit.

Je zou zelfs kunnen overwegen een eigen website te starten. Hier kun je meer vertellen over jezelf, je passie voor de natuur en natuurlijk je foto’s verkopen. De foto’s kun je dan zowel digitaal als gedrukt verkopen.

#2: Geld verdienen met planten

Een andere manier om geld te verdienen in de natuur is door planten te kweken en te verkopen. Je dient dan wel te houden van de natuur en planten. Als dat zo is, kun je een leuk zakcentje verdienen door bijvoorbeeld biologische groenten te kweken en te verkopen. Mensen kopen namelijk liever vers voedsel bij jou thuis dan producten vol met chemicaliën uit de supermarkt.

Tevens heb je de mogelijkheid gekweekte producten online te verkopen. Wil je 7 manieren ontdekken om geld te verdienen met planten? Lees dan mijn blog “geld verdienen met planten“.

#3: Het fokken van dieren

Om geld te verdienen met het fokken van dieren, dien je natuurlijk wel genoeg ruimte te hebben. Het fokken is een geweldige manier om geld te verdienen. Je kunt verschillende soorten vee gaan groot brengen, zoals kippen en geiten. Deze dieren zijn populair onder fokkers, omdat je er verschillende producten mee kunt maken en ze niet veel plek in beslag nemen.

Denk aan producten die je kunt verkopen, zoals: vlees, eieren, melk, yoghurt, kazen, veren, huiden en nog veel meer. Het is echter belangrijk om het bestemmingsplan van je huis of ruimte na te gaan. Anders ben je namelijk illegaal dieren aan het houden.

#4: Het verkopen van mest

Dankzij een tuin of vee kun je compost of mest krijgen. Deze producten zijn erg gewild onder tuinders. Mest bevat namelijk essentiële stoffen die anderen kunnen gebruiken om hun gewassen meer opbrengst te laten genereren en prijzen te verhogen.

#5: Het verkopen van geodes, fossielen en andere stenen

Sommige stenen in de natuur kunnen flink wat geld opleveren. Denk bijvoorbeeld aan geodestenen met kristallen die je kunt vinden in rotsen. De stenen kun je online of op de markt bij je in de buurt verkopen.

Fossielen kunnen ook veel geld opleveren. Je dient er wel op te letten dat je de juiste fossielen zoekt. Sommigen mogen namelijk niet verkocht worden. Echter kun je de meeste kleine fossielen van dieren en plantafdrukken zonder vergunning meenemen en verkopen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer stenen die geld waard zijn. Mensen zijn simpelweg op zoek naar bijzondere stenen en decoratie voor in hun tuinen.

geld verdienen met stenen in de natuur
Geld verdienen in de natuur met geodes

#6: Het verkopen van truffels

Als je truffels weet te vinden kun je hier erg veel geld mee verdienen. Soms kun je wel 1000,- euro per pond verdienen, afhankelijk van de soort truffels die je hebt gevonden.

Wilde truffels vind je voornamelijk in de bossen in het buitenland, maar er zijn er ook truffels gevonden in Limburg. Het is handig een hond of varken te hebben die is getraind in het opspeuren van truffels, omdat truffels ondergronds zitten. Je kunt de truffels online of aan een restaurant verkopen.

#7: Het verkopen van wilde kruiden

Het kan erg lang duren om truffels te vinden. Het kan daarom interessanter zijn om wilde kruiden te zoeken, omdat deze makkelijker te vinden zijn. Wilde kruiden in de natuur, zoals ginseng en paddenstoelen kunnen veel geld opleveren.

Sommige kruiden worden simpelweg niet in de supermarkten aangeboden, terwijl mensen en restaurants deze wel nodig hebben om bijvoorbeeld een gerecht te maken. Daarnaast worden de kruiden gebruikt in sommige religieuze rituele en kunnen ze worden omgezet in oliën en zepen.

#8: Het verkopen van natuurlijke kunst

Houd je ervan om kunst te maken? Dan kun je in de natuur gaan zoeken naar allerlei afval om te gebruiken voor kunst. Je vindt mooie dingen in bossen en op stranden, zoals veren, bladeren en kiezelstenen. Het is dus mogelijk een mooi kunstwerk te maken met objecten uit de natuur die je vervolgens voor veel geld kunt verkopen.

#9: Het verkopen van veren

Als je vogel nog leeft, dien je hem natuurlijk gewoon met rust te laten. Echter kun je op zoek gaan naar veren in de buurt waar vogels leven. Ook kun je veren plukken van een kip die je later gaat opeten. Mensen zijn voor allerlei redenen op zoek naar veren, bijvoorbeeld om kunst te maken of te gebruiken als haaraccessoire.

#10: Zoek naar bladeren in de natuur en verkoop ze

Misschien denk je dat geen geld kunt verdienen in de natuur door bladeren te verkopen. Er zijn echter websites die geconserveerde en gedroogde bladeren verkopen. Je zou dus kunnen overwegen bladeren te gaan verkopen. Dit is voornamelijk interessant in de herfst, omdat er dan veel soorten bladeren te vinden zijn.

#11: Het verhuren van een hut in het bos

Als je een hut bezit in een bos of op een andere mooie plek in de natuur, kun je overwegen deze te gaan verhuren. Veel mensen vinden het lekker om rust te vinden in een bos. Ze zijn dan namelijk eventjes weg uit de drukke omgeving.

Geld verdienen met boshuis
Geld verdienen in de natuur door een boshuis te verhuren

#12: Word een lokale natuurgids

Als je ervan houdt om in de natuur te wandelen en een omgeving goed kent, kun je een natuurgids worden die toeristen of natuurliefhebbers rondleidt. Het mooie is dat je in de natuur bent, met natuurliefhebbers bent en ondertussen geld verdient.

#13: Word een jacht- of visgids

Als je veel verstand hebt van vissen of jagen kun je anderen dit gaan leren. Natuurlijk is het wel weer belangrijk dat je eerst de bijbehorende wetten bekijkt en een verzekering afsluit.

#14: Een website starten over natuur

De manier waarop je het meeste geld kunt verdienen in de natuur is het opzetten van een website over natuur. Als ik zelf dagelijks bezig was met planten en de natuur zou ik deze manier zeker toepassen.

De bedoeling is dat je een website gaat starten over de natuur. Je kunt bijvoorbeeld informatie delen over het onderhouden van planten. Wanneer mensen vervolgens zoeken naar onderwerpen over natuur in Google, kunnen ze op je website terecht komen. 

Uiteraard zal je meer geld verdienen naarmate je meer bezoekers krijgt. Je kunt namelijk geld verdienen met je website en bezoekers door affiliate marketing toe te passen. Dat houdt in dat je producten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Wanneer er dus iemand op je website komt, op een linkje klikt en iets koopt, ontvang je een vergoeding.

Letterlijk alles wat je maar kunt bedenken, kun je gaan promoten.  In het geval van een website over de natuur kun je bijvoorbeeld bezoekers doorverwijzen naar webshops met gereedschap voor tuinieren, natuurboeken, bemesting, planten of zaadjes.

Geld verdienen in de natuur: direct beginnen

Je weet nu dat er veel opties zijn om geld te verdienen in de natuur. De beste manier om geld te verdienen in de natuur is het opzetten van een affiliate marketing website. De website kan gaan over alles wat met natuur te maken heeft, of een specifiek onderwerp uit de natuur.

Het mooie is dat je van natuur houdt, en dus veel informatie op je website kunt geven over de natuur. Eigenlijk ben je dus geld aan het verdienen met je hobby. 

Daarnaast hoef je je website eenmalig op te zetten waarna deze voor altijd online staat in Google en dus 24/7 geld oplevert. Je kunt dan ook geld verdienen terwijl je in de natuur bent of op andere mooie plekken in de wereld. 

Ook kun je letterlijk geld verdienen in de natuur. Je hebt namelijk alleen een laptop of telefoon nodig om teksten te schrijven voor je site. Mocht je geen internet hebben op een afgelegen plek in de natuur, kun je je teksten op een later moment publiceren op je site.

Wil je meer informatie over affiliate marketing en hoe je dit verdienmodel kunt gebruiken in de natuur? Druk dan op de onderstaande groene knop.

Ps. Zorg dat je de wetten en regels checkt alvorens je geld gaat verdienen in of met de natuur. Laat het in de reacties weten als je nog tips of vragen hebt rondom geld verdienen in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *