Ik wil niet meer naar mijn werk

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
ik wil niet meer naar mijn werk

Waarschijnlijk denk je momenteel “Ik wil niet meer naar mijn werk“. Je bent tenslotte op mijn blogbericht terecht gekomen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet meer naar je werk wilt. Misschien word je niet gelukkig van je huidige soort werk. Ook is het mogelijk dat je een baas en/of collega’s hebt waarmee je het niet goed kunt vinden.

Het is goed voor jezelf om te weten waar je gedachte “ik wil niet meer naar mijn werk” vandaan komt. Daarna kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon op je werk of op zoek gaan naar ander leuker soort werk. Op deze pagina ga ik dan ook bespreken wat je kunt doen als je niet meer naar je werk wilt.

Waar komt “ik wil niet meer naar mijn werk” vandaan?

Als je je werk niet meer leuk vindt kan dat een negatieve invloed hebben op je gelukstoestand. Misschien ben je 5 dagen per week op werk en maak je veel uren. Ik kan dan goed begrijpen dat je ongelukkig wordt als je het niet naar je zin hebt.

Als je meerdere van de onderstaande punten herkent, kan dat een teken zijn dat je het niet meer naar je zin hebt op werk of binnenkort in een burn-out terecht komt.

  1. Ik ga met tegenzin naar mijn werk: Misschien heb je de avond voordat je naar werk moet al een vervelend gevoel. Het nare gevoel verdwijnt pas als je weekend hebt of op vakantie bent.
  2. Ik zeg ‘ja’ maar bedoel nee: Soms vraagt iemand of je iets kunt doen of extra werkzaamheden wil oppakken. Je zegt ‘ja’, terwijl je er eigenlijk totaal geen zin in hebt.
  3. Ik irriteer me aan collega’s: Het is normaal dat je niet met iedereen overweg kunt. Als je echter je werk niet leuk vindt en je mateloos gaat irriteren aan één of meerdere collega’s kan het lastiger worden.
  4. Ik word gepest op mijn werk: Soms kan het maken van een grapje leuk zijn. Als er echter steeds grappen worden gemaakt over jou en je voelt je gepest kan dat een ongemakkelijk gevoel veroorzaken.
  5. Ik stel werkzaamheden uit: Het uitstellen van werkzaamheden kan een teken zijn dat je het werk niet meer leuk vindt. 
  6. Ik heb geen goede band met mijn baas: Je baas bepaalt alles voor je. Het kan dus goed zijn een goede band te hebben. Een slechte band met de werkgever kan veel stress opleveren.
  7. Ik ben bang om werkloos te raken: Als je in een sector werkt met weinig banen ben je misschien bang dat je werkloos raakt. Eigenlijk zal je het liefst naar een nieuwe baan zoeken.
  8. Ik ben liever alleen op werk: Misschien heb je steeds minder zin om te wandelen of te praten met collega’s. Je bent liever alleen dan het geroddel en verhaaltjes van collega’s aan te horen.
  9. Mijn werkdagen gaan langzaam voorbij: Als je al jaren hetzelfde werkt doet, niet meer kunt doorgroeien en er weinig afwisseling in je werk is, kunnen de dagen erg lang duren.
  10. Mijn lichaam en geest leiden onder mijn werk: Je voelt je veel slechter dan voorheen. Je kunt minder lachen, hebt negatieve gedachtes en hebt steeds vaker last van hoofdpijn, vermoeidheid of buikklachten.

Als je jezelf herkent in een aantal van de bovenstaande punten kan het verstandig zijn hier open en eerlijk over te zijn. Je kunt bijvoorbeeld praten met je huisarts, een vertrouwenspersoon of leidinggevende. Bedenk alvast hoe het opgelost kan worden.

Er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen zijn waarom je niet meer naar je werk wilt. Een aantal jaren geleden wilde ik ook niet meer voor een baas werken. Hieronder vertel ik je meer over mijn verhaal en hoe ik het heb opgelost.

Ik wilde ook niet meer naar mijn werk

Zo’n 3 jaar geleden werkte ik nog. Ik heb nooit echt plezier gehad in mijn werk. Daarom dacht ik op een gegeven moment “ik wil niet meer naar mijn werk” en besloot ik op zoek te gaan naar ander werk.

Ik wist al dat ik waarschijnlijke dezelfde gevoelens zal krijgen bij een ander baantje. Daarom koos ik ervoor om mij te verdiepen in geld verdienen op het internet en eigen baas te worden.

Online geld verdienen is een stuk beter dan werken voor een baas. Je hoeft namelijk geen verantwoordelijkheden meer af te leggen, hebt geen zeurende baas om je heen hangen en kunt zelf werken waar en wanneer je wilt.

Ik kan je alvast verklappen dat dit goed voor mij heeft uitgepakt en ik dankzij mijn inkomsten niet meer naar normaal werk hoef te zoeken. Als jij begint met mijn methode en doorzet, hoef je ook niet meer naar je werk te gaan waar je geen plezier in hebt.

Hoe ging ik dan geld verdienen?

Toen ik niet meer naar mijn werk wilde, ging ik het internet afstruinen naar manieren om geld te verdienen. Ik kwam erachter dat er duizenden manieren bestaan om geld te verdienen op het internet.

Persoonlijk dacht ik dat het een probleem zal zijn dat ik niet veel geld en geen diploma had. Ook ben ik niet bijzonder slim en houd ik er niet van om klantensupport te moeten regelen. Door deze factoren vielen er al een aantal methodes af.

Het verdienmodel wat mijn interesse opwekte was affiliate marketing. Dat houdt in dat je producten en/of diensten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Dit is ideaal voor mensen die niet meer naar hun werk willen en weer plezier willen beleven.

Het mooie is dat wanneer alles staat, je 24/7 geld kunt verdienen met mijn methode. Je websites en het internet zijn namelijk altijd toegankelijk voor bezoekers.

Hoe bouw je een inkomen op?

Aangezien je niet meer naar je werk wilt, dien je te weten dat je hard zult moeten werken om jouw droom te realiseren met mijn methode. Misschien heb je namelijk nog rekeningen te betalen en wordt de huur gewoon nog maandelijks afgeschreven. 

Je begrijpt dus wel dat je niet van de ene op de andere dag kunt besluiten om niet meer naar je werk te gaan. Simpelweg zal er geld moeten blijven binnenkomen.

Echter kun je vandaag nog beginnen met het opbouwen van een inkomen, zodat je binnenkort niet meer naar je werk hoeft.

Er zijn allerlei manieren om producten te promoten als affiliate. Je kunt bijvoorbeeld social media pagina’s aanmaken. Je kunt echter een stabieler inkomen gaan creëren door een website op te gaan zetten.

Op die website ga je artikelen en/of video’s plaatsen over het onderwerp van je affiliate product. Vervolgens krijg je gratis, gerichte bezoekers via Google op je site en kan je dus geld verdienen als affiliate.

Wil je straks nog wel dit ‘werk’ blijven doen?

Als je nog denkt “ik wil niet meer naar mijn werk” en besluit het stukje vastigheid op te geven is affiliate marketing ideaal voor je.

Je kunt namelijk een product of dienst gaan promoten waarin je zelf interesse hebt. Denk bijvoorbeeld aan jouw hobby, passie of iets wat je graag doet in je vrije tijd.

Er zijn miljoenen soorten producten en diensten om te promoten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een affiliate campagne voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de grote affiliate programma’s en netwerken van Bol.com, Wehkamp, Booking.com, PayPro en Tradetracker.

Wanneer jij iets kiest waarmee je affiniteit hebt, zal je het ‘werk’ langer volhouden.

Opschalen naar een inkomen dat je niet meer naar werk hoeft

Aangezien je niet meer naar je werk wilt, dien je minimaal 2000,- euro per maand te gaan verdienen om alles te kunnen bekostigen. Dit bedrag kun je al realiseren met één affiliate website. Je kunt namelijk steeds nieuwe artikelen blijven plaatsen op je website, zodat je op steeds meer termen gaat scoren in Google.

Ik raad je aan om het geld wat je verdient met je site weer te steken in je business, zodat je zo snel mogelijk naar een passief inkomen van 2000,- euro per maand gaat.

Ook kun je geld investeren in advertenties. Met Facebook advertenties kan je dan ook tegen betaling gerichte mensen gaan bereiken.

Bovendien kun je natuurlijk altijd nieuwe websites en social media pagina’s blijven aanmaken, zodat je nog meer geld gaat verdienen. Je hoeft dan nooit meer te denken “ik wil niet meer naar mijn werk”, omdat het simpelweg niet meer nodig is om werk te hebben!

Ik wil niet meer naar mijn werk: conclusie

De mogelijkheden om geld te verdienen zonder echt te hoeven werken zijn vandaag de dag extreem. Ik wilde een aantal jaren geleden ook niet meer naar mijn werk en ben nu veel gelukkiger.

Ik kan begrijpen dat je na het lezen van het mijn artikel “ik wil niet meer naar mijn werk” en mijn verhaal ook wilt beginnen met geld verdienen op het internet.

Ik heb alles over affiliate marketing geleerd dankzij Jacko Meijaard. Hij heeft namelijk een videotraining gemaakt genaamd “de Affiliate Marketing Revolutie” waarin hij je stap-voor-stap laat zien hoe je zelf een winstgevende affiliate business opbouwt.

Via de onderstaande knop kun je zelf beginnen:

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen hebt over het artikel “ik wil niet meer naar mijn werk”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *