Wat verdient een vlogger?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
mm
wat verdient een vlogger

Wat verdient een vlogger? En wat kun jij verdienen als toekomstige vlogger? Tegenwoordig verdienen steeds meer jongeren een aanzienlijk inkomen met vloggen. Ik kan daarom begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar wat een vlogger verdient en of het interessant voor je is om hier ook mee aan de slag te gaan.

Als vlogger maak je video’s van je dagelijkse leven en ga je anderen inspireren of interesseren. Op deze pagina ga ik je vertellen wat een vlogger verdient met zijn of haar video’s op YouTube, Vimeo, Instagram en Facebook.

Wat verdient een vlogger met zijn of haar video’s?

In de video’s lijkt het alsof vloggers een riant inkomen verdienen met hun vlogs. Veel vloggers laten dure auto’s zien en zijn regelmatig in het buitenland in luxe verblijfplaatsen te vinden. Echter kan het inkomen van een vlogger behoorlijk tegenvallen.

Er is dan ook maar een klein gedeelte van de vloggers in Nederland die van het vloggen kunnen leven en ongeveer 2000,- euro per maand verdienen. Het zijn alleen de vloggers met een groot bereik, die duizenden euro’s per maand verdienen.

Maar wat verdient een vlogger dan?

Het inkomen van een vlogger is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de titel van de video, het aantal abonnees, de advertentie en het tijdstip waarop een video wordt geplaatst. Een vlogger verdient ongeveer 1,- euro per 1000 views met YouTube via Google AdSense. Als jij dus 2000,- euro per maand wil gaan verdienen, dien je 2 miljoen views per maand te krijgen. Dat is een behoorlijk aantal views waar je best hard voor moet werken.

Hoeveel verdienen bekende vloggers?

Het inkomen van een YouTuber kan erg verschillen. Een tijdje geleden heb ik het inkomen van Gio Latooy en het inkomen van Monica Geuze geschat. Het inkomen van Enzo Knol (meer dan 2 miljoen abonnees) wordt zelfs op een half miljoen per jaar geschat. Via deze link kun je meer lezen over wat een YouTuber verdient.

Wat verdient een vlogger met overige zaken?

Naast de inkomsten uit YouTube video’s zijn er meer mogelijkheden voor vloggers om geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende inkomstenstromen van vloggers:

  • Sponsorships: Aangezien vloggers en social influencers een behoorlijk bereik kunnen hebben op social media is het interessant voor bedrijven een gesponsorde video te laten maken door een vlogger. 
  • Betaalde promoties: Vloggers hebben vaak veel fans die naar hun opkijken. Het kan daarom slim zijn voor een bedrijf om een vlogger hun product of dienst te laten promoten. De vlogger verdient dan een vooraf afgesproken bedrag.
  • Affiliate marketing: Affiliate marketing is de meest kansrijke manier voor vloggers om geld te verdienen. Je krijgt dan namelijk geld betaald voor het promoten van andermans producten en diensten in ruil voor commissie. Je maakt bijvoorbeeld een review video over een product en plaatst daaronder het affiliate linkje. Vervolgens krijg je geld betaald wanneer iemand iets koopt via jouw linkje. 
  • Eigen webshop: Veel grote en kleine YouTubers verdienen geld door het verkopen van producten in hun eigen webshop. Dit kunnen allerlei soorten producten zijn. Denk aan telefoon hoesjes, energy drinks, powerbanks, boeken, sieraden en schoolartikelen.
  • Merchandise: Veel vloggers besluiten merchandise te verkopen met hun eigen vlog naam erop. Denk aan: mondkapjes, hoodies, t-shirts, polsbandjes, petten, sokken, tassen, 
  • Overige projecten: Vloggers krijgen regelmatig interessante aanbiedingen om meer geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld het acteren in films. Ook brengen veel vloggers eigen muzieknummers uit om hun inkomen te vergroten.

De bovenstaande verdienmodellen kunnen nog meer geld opleveren dan de inkomsten uit de vlogs zelf. Als je het maken van vlogs slim aanpakt, kun je zelfs geld verdienen als je slechts enkele of tientallen weergaven per video krijgt. Je kunt namelijk afiliate producten promoten aan een publiek waarvan je weet dat de kans groot is dat ze interesse zullen hebben.

Hoe verdien je zelf veel geld als vlogger?

Wat een vlogger verdient is dus afhankelijk van een aantal factoren. Om veel inkomsten te verdienen is het van belang een groot bereik te op te bouwen op het kanaal waarop je de vlogs publiceert.

Een vlogger kan zijn verdiende geld laten uitbetalen bij Google AdSense vanaf 70 euro. Je dient dus 70.000 views te krijgen op een video. Als jij zelf geld wil verdienen met vloggen raad ik je aan met een betere methode te beginnen, namelijk: affiliate marketing.

Je gaat dan video’s maken over een onderwerp waarin je interesse hebt en bijpassende affiliate marketing producten promoten. Zo kun je met enkele views vandaag al geld verdienen.

Check “de Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard om van A tot Z te ontdekken hoe je hier zelf succesvol mee kunt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *