Geld verdienen met WordPress

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met WordPress

Geld verdienen met WordPress? Je kunt WordPress op verschillende manieren gaan gebruiken om er geld mee te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld WordPress websites maken voor anderen.

Ik raad je echter aan een eigen WordPress blog te starten en geld te verdienen aan je websitebezoekers. Het is belangrijk om een goed thema uit te kiezen voor je blog om het conversiepercentage hoog te houden, zodat je meer geld kunt verdienen met WordPress. Maar hoe kun je nou geld verdienen met WordPress? Ik vertel je er alles over!

Waarom geld verdienen met WordPress?

Voordat ik ga bespreken hoe je geld kunt verdienen met een WordPress website, lijkt het me handig om eerst even te vertellen waarom het slim is om een WordPress website te hebben en wat nou precies de voordelen zijn.

Zie hieronder een aantal voordelen:

 • Het is erg makkelijk om een WordPress website te maken en te onderhouden.
 • WordPress websites ranken hoog in de organische zoekresultaten van Google wegens de schone code.
 • Het plaatsen van blogberichten is erg makkelijk.
 • Het maken van je website is gratis.
 • Je kunt gratis gebruik maken van WordPress thema’s en plug-ins om je website te verbeteren en meer conversies te laten opleveren.
 • Het systeem achter WordPress wordt up-to-date gehouden. Ze gaan dus met de tijd mee. 

Als je geld wilt verdienen met WordPress is het belangrijk dat je een goed thema uitkiest voor je website. Je kunt dan namelijk meer clicks, verkopen en leads krijgen.

Een goed converterend WordPress thema moet in ieder geval een snelle laadtijd, call to action boxes, schone code, goede leesbaarheid, pop-ups en landingspagina’s hebben.

Hoe begin je geld te verdienen met WordPress?

Om geld te verdienen met WordPress kun je bijvoorbeeld services gaan aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het installeren, aanpassen of onderhouden van WordPress websites voor mensen die dit zelf niet kunnen of willen uitbesteden. Ook kun je jezelf aanbieden als freelance copywriter of SEO specialist aan eigenaren van WordPress websites. Bovendien kun je geld verdienen met WordPress door zelf thema’s en plug-ins te maken.

Anderzijds kun je veel meer geld verdienen door zelf een WordPress website te maken. De volgende stappen laten in het kort zien hoe je zelf een winstgevende WordPress website opzet.

 1. Kies een domeinnaam voor je website.
 2. Kies een hosting.
 3. Installeer WordPress op jouw hosting.
 4. Kies een WordPress thema voor je website.
 5. Voeg pagina’s toe en pas de permalink structuur aan.
 6. Gebruik widgets en plug-ins om je website te verbeteren.
 7. Ga relevante blogartikelen publiceren op je website om op gratis wijze bezoekers via Google te krijgen. (bloggen is het belangrijkst om veel bezoekers te krijgen)
 8. Krijg bezoekers op je mailinglijst.
 9. Ga geld verdienen met je websitebezoekers en je mailinglijst.

Je hebt nu een WordPress website opgezet en begint bezoekers via Google te krijgen. Om geld te verdienen met je WordPress website kun je een keuze maken uit een aantal verdien methodes en strategieën die ik hieronder met je ga bespreken.

#1: Geld verdienen met je WordPress blog dankzij Google advertenties

De eerste manier om geld te verdienen met een eigen WordPress blog is het plaatsen van advertenties op je blog met Google AdSense. Dit platform geeft je de mogelijkheid advertenties op je website te plaatsen. Je kunt de advertenties op je website plaatsen, ook al heb je nog weinig bezoekers.

Als eerste meld je jezelf gratis aan bij Google AdsSense. Maak een nieuwe banner aan, zodat je een unieke code krijgt. De Google Adsense-banner kun je bovenaan, onderaan of in de sidebar van je website plaatsen door je AdSense code in een text-widget te plaatsen op de plaats waar je hem wilt. 

Na het plaatsen van de Google AdSense code zal Google advertenties weergeven die te maken hebben met het onderwerp van je blog. Ook zullen bezoekers soms automatisch relevante advertenties te zien krijgen. Je verdient ongeveer 15 cent per klik op een banner op je WordPress site.

#2: Betaalde banners op je blog plaatsen

Google AdSense is erg makkelijk om te gebruiken, omdat je automatisch banners krijgt en verder niks hoeft te doen. Je kunt echter meer geld verdienen door zelf advertentieruimte te gaan verkopen. Men noemt dit ook wel geld verdienen met hosted of premium banners.

Handige WordPress plug-ins bieden de mogelijkheid banners te plaatsen op je website. Je kunt de banners zelfs laten afwisselen als je besluit in zee te gaan met meerdere bedrijven. Gebruik hiervoor de WordPress plugin “AdRotate”. 

Het plaatsen van banners tegen betaling kan zeer interessant zijn als je veel bezoekers op je WordPress website krijgt. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van Google AdSense en hoeft ook geen winst af te dragen.

#3: Gesponsorde artikelen

Het is voor andere bedrijven interessant om een blogbericht te plaatsen op jouw WordPress blog. Ze kunnen dan namelijk hun eigen product, merk, bedrijf of website promoten.

Simpelweg levert een bedrijf een tekst aan die je enkel hoeft te publiceren op je site. Je kunt echter ook aanbieden om zelf de tekst te schrijven en misschien foto’s te maken, zodat je meer geld kunt vragen.

Je dient wel uit te kijken met het plaatsen van gesponsorde artikelen. Veel websites willen namelijk backlinks naar hun websites krijgen, zodat ze hoger scoren in Google. Als jij echter teveel irrelevante gesponsorde artikelen op je WordPress website gaat plaatsen, kan je website dalen in de zoekresultaten van Google.

#4: Eigen producten verkopen op je WordPress website

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met WordPress is door eigen producten te gaan verkopen. Je kunt dan ook via je blogartikelen gaan doorlinken naar de producten uit je webshop. Het is mogelijk om fysieke producten en digitale producten zoals e-books en online cursussen te verkopen. Je kunt dus zelfs overwegen een WordPress cursus te verkopen.

Houd er wel rekening mee dat je door het verkopen van eigen producten jezelf moet houden aan een aantal regels en extra taken krijgt. Zo zal je betaalmogelijkheden moeten koppelen met een plug-in zoals WooCommerce. Denk ook aan de KvK inschrijving, administratie en een opslagruimte. Mocht je meer willen focussen op het krijgen van websitebezoekers door te bloggen, kun je geld verdienen met dropshipping. Dan verkoop je producten waarna de leverancier deze rechtstrees naar de klanten verstuurd.

#5: Reviews publiceren op je WordPress website

Als je een WordPress blog hebt over wonen, beauty, fashion, elektronica of cadeaus, kan het schrijven van reviews een goede manier zijn om geld te verdienen. 

Je kunt contact opnemen met winkels om een shopverslag te maken (met foto’s en video’s) in ruil voor een vergoeding voor je tijd, reiskosten en review.

Een betere manier om geld te verdienen met reviews is door met affiliate marketing te beginnen. Je kunt dan namelijk miljoenen soorten producten gaan reviewen en krijgt betaald wanneer iemand een product koopt via jouw WordPress blog.

#6: Geld verdienen met WordPress door affiliate marketing

Naar mijn idee is de beste manier om geld te verdienen met WordPress het toepassen van affiliate marketing op een website. Simpelweg meld je jezelf aan bij een affiliate netwerk, kiest een product dat je leuk vindt om te promoten en plaatst het affiliate linkje naar het product in je blogartikelen. Wanneer iemand nu op je website terecht komt, op je link klikt en het product aanschaft, verdien je commissie.

Ga dus zoeken naar relevante webshops en producten voor jouw blog. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op Daisycon, TradeTracker en PayPro. De meeste grote bedrijven hebben ook een affiliate programma, zoals Bol.com en Booking.com. Pak simpelweg jouw unieke affiliate linkje van een product en plaats deze in je blogs. Daarnaast kun je met affiliate marketing ook affiliate-banners op je blog plaatsen. 

Het mooie van deze manier van geld verdienen met je WordPress blog is dat je de websitebezoekers heel gericht kunt helpen. Mensen zoeken namelijk in Google naar relevante zoektermen met als doel een probleem op te lossen. Jij kunt mensen heel gericht helpen door een passend product te promoten.

Als je WordPress blog eenmaal online staat en je bezoekers gaat krijgen, kan je blog nog jaren geld opleveren. Je artikelen blijven namelijk de rest van je leven en 24/7 toegankelijk in de organische zoekresultaten van Google.

Geld verdienen met WordPress: conclusie

Je weet nu dat het op verschillende manieren mogelijk is om geld te verdienen met WordPress. Ik raad je aan om een eigen website op te zetten en hierop affiliate marketing producten te gaan promoten.

Om je op weg te helpen heeft Jacko Meijaard een stap-voor-stap videotraining opgezet, genaamd “de Affiliate Marketing Revolutie”. Het mooie is dat je hierin van A tot Z gaat leren hoe je een winstgevende website opbouwt met WordPress. Het installeren van WordPress gaat dan ook vaak fout.

Daarnaast leer je hoe je een stijgend passief inkomen gaat verdienen met een WordPress blog door affiliate marketing producten op de juiste manier te promoten.

De video’s kunnen een groot verschil voor je maken wanneer de knop ook bij jou omgaat. Via de onderstaande knop krijg je meer informatie.

Ps. Laat hieronder een reactie achter als jij nog vragen of ervaringen hebt rondom geld verdienen met WordPress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *