Geld verdienen met Photoshop

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
geld verdienen met Photoshop

Geld verdienen met Photoshop is een goede manier om je creativiteit te gebruiken. Photoshop wordt sinds 1990 gebruikt door studenten en professionals om foto’s te bewerken en designs te ontwerpen.

Het is best lastig om Photoshop onder de knie te krijgen. Als jij echter handig bent met Photoshop kun je het programma op meerdere manieren gebruiken om een behoorlijk inkomen te vergaren.

In deze blog ga ik dan ook 13 manieren met je bespreken om geld te verdienen met fotobewerkingsprogramma’s zoals Photoshop en Canva. Je leert wat je moet kunnen doen en hoe je kunt beginnen.

Hoe kun je beginnen geld te verdienen met Photoshop?

Geld verdienen met Photoshop is erg interessant. Bedrijven zijn namelijk regelmatig op zoek naar ontwerpen voor hun huisstijl en marketing campagnes. Desondanks de vele tutorials over Photoshop kiezen bedrijven er liever voor om een professional in te schakelen. Er zijn in Nederland zo’n 1.8 miljoen bedrijven. Daarnaast zijn er genoeg hobbyisten op zoek naar ontwerpen en afbeeldingen voor hun websites en social media kanalen. Er valt dus veel geld te verdienen met Photoshop.

Hoeveel geld je zult gaan verdienen met Photoshop is afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt natuurlijk meer geld verdienen als je veel ervaring hebt opgedaan, goed betalende klanten vindt en meerdere soorten ontwerpen kunt maken.

Om geld te verdienen dien je met een software aan de slag te gaan waarmee je ontwerpen kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende softwares:

 • Adobe Photoshop: Je kunt Adobe Photoshop 30 dagen gratis uitproberen, daarna betaal je 12,- euro per maand. Adobe Photoshop is zeer geschikt om foto’s te bewerken en websites te ontwerpen.
 • Illustrator: Dit is een andere software van Adobe. Illustrator is vooral geschikt voor flyers, visitekaartjes, huisstijlen en ander drukwerk, omdat de kwaliteit van de ontwerpen erg hoog zijn.
 • Photopea: Dit is een gratis online foto editor die erg lijkt op Adobe Photoshop. Je krijgt erg veel opties om foto’s te bewerken en foto’s mooier te maken.
 • Canva.com: Ik maak zelf gebruik van Canva.com voor het maken van social media afbeeldingen, video’s, flyers en website banners. Het is gratis, je kunt er van alles mee maken en je kunt zelfs kiezen uit kant-en-klare templates.
Geld dankzij Photoshop
Geld verdienen met Photoshop alternatief: Canva.com

Nu je weet hoe je kunt beginnen met Photoshop is het tijd om de manieren te ontdekken om daadwerkelijk geld te verdienen met Photoshop. Hieronder ga ik de mogelijkheden toelichten.

#1: Geld verdienen met Photoshop als freelancer

De eerste mogelijkheid om geld te verdienen met Photoshop is door je gratis aan te melden bij een freelance platform. Denk bijvoorbeeld aan Sitedeals, Ontwerpen Voor Geld en Fiverr. Op een website voor freelancers kun je je eigen diensten aanbieden die te maken hebben met Photoshop. Je kunt dus op een laagdrempelige manier je portfolio gaan opbouwen. Misschien vind je zelfs klanten voor de lange termijn.

Daarnaast vind je op een freelance website advertenties die geplaatst zijn door bedrijven voor Photoshop-gebaseerd werk. Denk aan het maken van grafische ontwerpen, webdesign en fotobewerking.

Het mooie van geld verdienen als freelancer is dat je zelf je tarieven mag bepalen voor je ontwerp diensten. Ook mag je zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt en wanneer je werkt. Je kunt behoorlijk wat geld verdienen als je je aanmeldt bij zoveel mogelijk freelance websites, en dus veel opdrachten binnenhaalt. 

#2: Foto’s bewerken

De tweede manier om geld te verdienen met Photoshop is fotobewerking. Veel bedrijven en fotografen hebben niet genoeg tijd om foto’s te bewerken en zijn daarom bereid geld te betalen voor fotobewerking.

In de meeste gevallen zal je een lijst met digitale foto’s krijgen die op een bepaalde manier bewerkt moeten worden. Voor deze methode zal je dus veel van je werken moeten afstemmen op de klanten.

Er is een kans dat je een opdracht krijgt om oude of beschadigde foto’s te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van kleuren en het verwijderen van achtergronden. Als je houdt van geschiedenis kan dit een goede manier zijn om geld te verdienen en in musea of historici te werken.

#3: Vind vacatures die te maken hebben met Photoshop

Als je handig bent met Photoshop zijn er veel bedrijven op zoek naar jou. Bedrijven vinden het namelijk handig om mensen aan te nemen met specifieke kennis.

Denk bijvoorbeeld aan een vacature als: Photoshop specialist, designer, grafisch ontwerper, marketing medewerker, content medewerker enz. 

#4: Maak een online cursus over Photoshop

Ben je een expert op het gebied van Photoshop? Dan kun je je kennis gebruiken om geld te verdienen. Maak bijvoorbeeld een cursus, e-book, tutorial of webinar over het omgaan met Photoshop software. Vervolgens ga je het digitale product online te koop aanbieden.

Photoshop wordt door allerlei mensen gebruikt. Denk aan schoolkinderen, studenten en volwassenen. Er is dus een grote potentiële markt voor jouw online cursus.

#5: Verkoop voorinstellingen van foto’s

Photoshop wordt het standaard geleverd met voorinstellingen, zoals: zwart-wit, kleurbereik, aangepaste vormen, contouren, penselen, verzading, lichten, kleurtinten, stijlen tools etc. Je kunt deze voorinstellingen zelf gaan maken en verkopen om geld te verdienen met Photoshop.

Je kunt unieke voorinstellingen verkopen aan fotografen, designers en artiesten. Je kunt er erg veel geld mee verdienen als je mooie voorbeelden laat zien van wat iemand met een voorinstelling kan doen.

#6: Maak websjablonen met Photoshop en verkoop deze

Het maken en verkopen van websjablonen is de laatste tijd steeds populairder aan het worden. Dat is niet heel gek, omdat er steeds meer online plaatsvindt en dus steeds meer mensen een nieuwe of verbeterde website nodig hebben. Daarnaast valt er veel geld te verdienen met het ontwerpen van websites.

Je kunt jouw Photoshop kwaliteiten gaan gebruiken om unieke websjablonen te ontwikkelen en te verkopen. Ook kun je lay-outs gaan tekenen voor webpagina’s. Mocht je nog geen ervaring hebben met websites, kun je gewoon op YouTube en internet kijken naar zelfstudies over webontwerp.

#7: Maak logo’s voor bedrijven

Er zijn regelmatig mensen op zoek naar een logo voor hun website, bedrijf, café, beweging, product of social media pagina. Je kunt gaan inspelen op deze grote vraag door logo’s te gaan ontwerpen. Als je een beetje creatief bent, kun je vrij snel veel geld gaan verdienen met Photoshop door logo’s te verkopen.

#8: Doe mee aan ontwerp wedstrijden

Een originele manier om geld te verdienen met Photoshop is door mee te doen aan designwedstrijden. Simpelweg wordt er een campagne opgezet door een bedrijf dat op zoek is naar een website of flyer. Uit alle inzendingen wordt door het bedrijf een keuze gemaakt.

Vaak wordt er aan de winnaar een vergoeding uitgekeerd van enkele honderden euro’s. Daarnaast ontvangen de 2e en 3e plekken een troostprijs. Als je zekerheid wilt op inkomsten is dit geen goede manier. Soms is een opdracht erg tijdrovend en heb je te maken met hoge concurrentie.

#9: Geld verdienen met Photoshop door allerlei dingen te maken

Er zijn allerlei dingen die je kunt maken met Photoshop en andere fotobewerkingsprogramma’s. Je kunt dus geld verdienen door allerlei ontwerpen te maken en te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Lay-outs voor tijdschriften
 • Kalenders
 • E-book covers
 • Fotokaarten
 • Cd covers
 • Pictogrammen
 • Mindmaps
 • Social media afbeeldingen
 • Brochures
 • Achtergronden
 • Banners
 • Visitekaartjes
 • Favicons
 • Flyers
 • Posters
 • Etc.

Aangezien veel bedrijven op zoek zijn naar reclamebureaus en je verschrikkelijk veel dingen kunt maken met Photoshop, is het maken van (marketing)materialen een kansrijke manier om geld te verdienen.

#10: Maak foto’s, bewerk ze met Photoshop en verkoop online

Misschien heb je nog veel afbeeldingen op je computer en/of telefoon. Je kunt dan geld verdienen door je originele foto’s te plaatsen op een website voor stockfoto’s. Wanneer iemand dan een foto van je koopt, ontvang jij een vergoeding. Het is belangrijk dat het foto’s zijn met een redelijke resolutie. Uiteraard zullen goed bewerkte Photoshop afbeeldingen beter verkopen.

#11: Creëer een uniek lettertype met Photoshop

Een andere originele en innovatieve manier om geld te verdienen met Photoshop is door lettertypes te creëren. Je kunt namelijk een uniek lettertype maken en deze verkopen aan bedrijven. Zorg dat het lettertype past bij de huisstijl van een bedrijf.

#12: Ontwerp kleding en verkoop deze

De laatste jaren zijn er steeds meer jonge merken op de markt gekomen die eigen kleding produceren. Het ontwerpen van T-shirts en andere kledingstukken via Photoshop is dan ook een goede manier om geld te verdienen. Je kunt voor andere bedrijven producten ontwerpen, maar ook producten verkopen in je eigen webshop.

#13: Maak een website over Photoshop

Als je veel kennis hebt over Photoshop en het bewerken van foto’s kan het een goede optie zijn om hier een website over op te zetten. Als Photoshop mijn hobby was, zou ik voor deze verdien methode hebben gekozen. Naast het verkopen van trainingslessen, videomateriaal en plug-ins voor Photoshop kun je namelijk geld verdienen met je website door affiliate marketing toe te passen. Affiliate marketing houdt in dat je andermans producten en/of diensten promoot in ruil voor een deel van de winst.

Op je website ga je dus informatie delen over fotobewerking, Photoshop en alles wat daar mee te maken heeft. Hierdoor gaat je website scoren in de gratis zoekresultaten van Google. Aan de bezoekers kun je relevante producten promoten, zoals Photoshop softwares, tools en cursussen over het bewerken van foto’s. Logischerwijs ga je meer geld verdienen naarmate er meer bezoekers op je website terecht komen.

Geld verdienen met Photoshop: conclusie

Je weet nu dat het op verschillende manieren mogelijk is geld te verdienen met Photoshop. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos, maar je dient wel de juiste mentaliteit te hebben om ermee aan de slag te gaan.

Naar mijn idee is affiliate marketing de beste manier om geld te verdienen met Photoshop.

Jacko Meijaard is heel succesvol met affiliate marketing en heeft zijn ervaringen gedeeld in een online cursus waarin je kan leren hoe je zelf een website opzet, hier bezoekers op krijgt en er geld mee gaat verdienen door affiliate marketing producten te promoten.

Jacko vraagt slechts enkele tientjes om te beginnen met zijn cursus. Die paar tientjes kunnen ervoor zorgen dat je binnenkort veel geld verdient met Photoshop. Op het internet heb je namelijk niet te maken met een plafond op je inkomsten.

Aangezien ik de cursus zelf ook heb gevolgd en hier al een leuk bedrag mee verdien, wil ik je aanraden om er eens naar te kijken. Misschien is het ook wel wat voor jou!

Ps. Laat het me weten in de reacties als je nog tips of vragen hebt over geld verdienen met Photoshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *