Hoeveel verdienen met affiliate marketing?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing

Hoeveel verdienen met affiliate marketing? Deze vraag zie ik regelmatig voorbijkomen in berichten op social media en in e-mails. De meeste mensen die met affiliate marketing willen beginnen vragen zich af hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing. Dat kan ik best begrijpen.

Op deze pagina ga ik dan ook vertellen hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing. Ik zal je een realistisch beeld geven van de inkomsten van affiliate marketeers en voorbeelden geven van lage en hoge affiliate commissies. Aangezien ik al jaren bezig ben met affiliate marketing en veel geld verdien, ben je hier aan het juiste adres!

Affiliate marketing houdt in dat dat je verkopen realiseert voor een adverteerder. Je dient zoveel mogelijk bezoekers, kliks en verkopen te krijgen om zoveel mogelijk geld te verdienen met affiliate marketing.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel je gaat verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van meerdere factoren. Ik zal zo de volgende punten nader toelichten.

  1. Hoeveel affiliate websites of andere kanalen je hebt.
  2. Hoeveel tijd je investeert.
  3. Hoeveel geld je investeert.
  4. Hoeveel geld je verdient met affiliate producten in je niche.
  5. Hoeveel kennis je hebt opgedaan.

Wanneer je 8 uur per week investeert in afiliate marketing zal je logischerwijs meer geld verdienen dan iemand met een kleine website hebt die hier 1 uur per week mee bezig is. Ook kun je meer verdienen als je al jaren bezig bent dan wanneer je een weekje bezig bent. Dit is echter ook weer afhankelijk van het geld dat je kunt investeren. Door in de juiste kennis te investeren zal je in ieder geval veel sneller en meer geld verdienen.

Bekijk de onderstaande video om alvast een inschatting te maken hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing.

1. Hoeveel affiliate websites of andere kanalen je hebt

De eerste factor die bepaalt hoeveel je gaat verdienen met affiliate marketing is het aantal kanalen dat je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld één of meerdere website opzetten, maar ook accounts aanmaken op Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn, YouTube etc. Daarnaast kun je advertenties plaatsen.

Het is met alle platformen mogelijk veel geld te verdienen als affiliate. Ik focus mijzelf vooral op de bovenstaande voorbeelden van affiliate kanalen. Op Instagram heb ik bijvoorbeeld 20 accounts. Ik kan dus een stuk meer mensen bereiken dan iemand met 1 account.

Er zijn zelfs affiliate marketeers die honderd(en) websites hebben. Het opzetten van veel websites is alleen aan te raden als je fulltime bezig gaat met affiliate marketing of veel geld hebt om te investeren. Anders wordt het simpelweg te moeilijk om al die websites goed te onderhouden.

2. Hoeveel tijd je investeert

Als je je afvraagt hoeveel je gaat verdienen met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat het met sommige kanalen best lang kan duren voordat je geld gaat verdienen. Een website heeft bijvoorbeeld enkele weken nodig om te worden opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Om te gaan ranken in Google is het belangrijk om relevante (blog)artikelen op je website te plaatsen. Je krijgt dan namelijk steeds meer bezoekers op je website via zoektermen in Google. Automatisch zal je dus meer bezoekers krijgen als je meer tijd investeert in het schrijven van teksten. Ook is het belangrijk om je website te onderhouden door wekelijks minimaal 1 nieuw artikel op je website te plaatsen. 

Bovendien kun je tijd investeren in je business door nieuwe kennis op te doen. Je kunt dan ook meer geld gaan verdienen met affiliate marketing door video’s te bekijken, boeken te lezen en cursussen te volgen over marketing, copywriting en mindset.

3. Hoeveel geld je investeert

Als je geld hebt om te investeren kan je veel sneller en meer geld gaan verdienen dan iemand die geen investering kan doen.

Met een investering kan je bijvoorbeeld goede zoekwoorden tools en een goede tool om een website mee te maken aanschaffen. Daarnaast kun je direct veel blogartikelen laten schrijven en meer geld verdienen door te beginnen met e-mailmarketing software. Ook kun je direct grote aantallen bezoekers gaan bereiken door te adverteren op Facebook en andere social media kanalen.

Hoeveel je uiteindelijk verdient wordt bepaald door je inkomsten te verminderen met de gemaakte kosten

4. Hoeveel geld je verdient met affiliate producten in je niche

Een andere factor die bepaalt hoeveel geld je gaat verdienen met affiliate marketing is de niche waarin je actief bent. Je kunt bijvoorbeeld producten promoten in een niche, zoals afvallen. Dit is een erg grote niche waarin je meer kunt verdienen dan een kleinere niche, zoals honden trainen. Simpelweg omdat er minder mensen te bereiken vallen.

Je hebt als affiliate ontzettend veel producten en diensten die je kunt promoten. De commissies die je kunt verdienen verschillen enorm. Ik zal een aantal voorbeelden geven hoeveel je verdient met bepaalde affiliate marketing producten en categorieën met het Bol.com affiliate programma:

  • Sieraden, horloges, babykleding: 8% commissie
  • Speelgoed, wonen, slapen, sport, elektronica: 6% commissie
  • Telefoon, elektronica: 3% commissie

De commissies op Bol.com zijn vrij laag. Je krijgt echter wel commissie uitbetaald over het hele winkelmandje. Mocht je dus een sieraad promoten, maar iemand bestelt een aantal dagen later een tv, dan verdien je daar ook geld aan.

Ik raad je aan om een product te gaan promoten met een hoge commissie. Vaak kun je dan ook meer geld verdienen met digitale producten dan fysieke producten. Op het affiliate netwerk die ik gebruik heb je bijvoorbeeld producten met commissies van 100,-, 200,- en 500,- euro per verkoop.

hoeveel commissie voor affiliate product
Je ziet dat je 500,- euro verdient per product t.w.v. 997,- euro

5. Hoeveel kennis je hebt opgedaan

Toen ik 15 jaar was ben ik zelf via Google gaan zoeken naar manieren om geld te verdienen. Uiteindelijk kwam ik bij affiliate marketing terecht. Ik heb dit verdienmodel zelf uitgezocht door het gewoon te gaan doen in de praktijk. 

Toen ik geld begon te verdienen met mijn kanalen ben ik pas gaan zoeken naar informatie over het winstgevend toepassen van affiliate marketing. Dankzij verschillende video’s en cursussen, zoals de Affiliate Marketing Revolutie en de Affiliate Formule heb ik mijn business enorm weten laten groeien.

Ik raad je dan ook aan om te investeren in goede kennis. Dit gaat je zoveel tijd, geld en aanklooien besparen. Simpelweg leer je met een cursus van A tot Z wat je moet doen, zodat je het direct op de juiste manier kunt gaan aanpakken. Daarnaast krijg je persoonlijk hulp bij het opbouwen van je affiliate business.

Hoeveel verdienen met affiliate marketing? Dit zijn mijn inkomsten!

Om je antwoord te geven op de vraag “hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing”, heb ik de factoren besproken die bijdragen aan de hoogte van je inkomen. Je kunt in ieder geval ontzettend veel geld verdienen met affiliate marketing als je het slim aanpakt. Er is namelijk geen plafond op hoeveel je kan verdienen. Je kunt oneindig kanalen blijven aanmaken en oneindig blijven opschalen.

Ik verdien zelf minimaal honderden euro’s per dag. Hieronder deel ik 2 voorbeelden van sms’jes die ik heb binnengekregen met zeer hoge inkomsten per verkoop.

hoeveel verdient een affiliate
inkomsten van affiliate

Het belangrijkste is om nu gewoon te beginnen, anders blijf je enkel naar andermans resultaten kijken en ga je zelf niks verdienen.

De meeste affiliate verdienen binnen een jaar al 1000,- of 2000,- euro aan passieve inkomsten per maand. 

Ga ervoor!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen hebt over “hoeveel verdienen met affiliate marketing”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *