Geld verdienen met Spotify

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met Spotify

Geld verdienen met Spotify is vrij eenvoudig zolang je weet waar je mee bezig bent. Het is echter lastig een groot inkomen te vergaren via Spotify. Het kost namelijk veel tijd om een groot bereik op te bouwen en je verdient vaak minder dan 1 cent per stream.

Op deze pagina ga ik in ieder geval bespreken wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen met Spotify, Aangezien Spotify wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers heeft, zijn er genoeg kansen om geld te verdienen met dit gigantische platform in de muziekindustrie. Ook blijft Spotify continu ontwikkelen. Hierdoor kan je steeds meer geld verdienen met Spotify en steeds meer streams krijgen.

Hoe kun je geld verdienen met Spotify?

Om geld te verdienen met Spotify kun je kiezen uit verschillende methodes, die ik hieronder ga bespreken. Het belangrijkste is zoveel mogelijk streams te krijgen.

Het is voor bijna iedereen mogelijk geld te gaan verdienen met Spotify. Je hoeft dus geen marketing professional, ondernemer of uitgever te zijn. Geld verdienen met Spotify is een goede manier om inkomsten te vergaren terwijl je met je hobby bezig kunt zijn, namelijk: muziek maken. 

Als je het goed wil aanpakken en meer volgers wil krijgen op Spotify, raad ik je aan alvast een geverifieerd artiestenprofiel te registreren via Spotify for Artists. Je krijgt dan een blauw vinkje en kunt een eigen artiestenfoto uploaden. Zo kom je betrouwbaarder over en trek je de aandacht. Ook kun je je Artist’s Pick delen met je volgers, afspeellijsten toevoegen, social media accounts toevoegen en nieuwe releases promoten. Bovendien kun je met een geverifieerd profiel meer inzichten krijgen over je publiek. Hierdoor kan je gerichte marketingcampagnes en strategieën opzetten.

Hieronder zal ik de manieren bespreken om geld te verdienen met Spotify.

#1: Plaats je muziek op Spotify

De eerste manier om geld te verdienen als muzikant met Spotify is door simpelweg eigen muziek te publiceren op het platform. 

Je kunt een distributiedienst, zoals Feiyr inschakelen die het publiceren van je muziek op Spotify regelt. Het is nodig een partij in te schakelen, omdat geld verdienen met Spotify anders lang kan duren. Het duurt namelijk erg lang om zelf muziek te publiceren op Spotify, omdat je vaak een officiële partner moet worden van Spotify, Apple Music of een andere dienst.

Een dienst als Feiyr maakt het mogelijk je nieuwste release te promoten voor de releasedatum. Je luisteraars kunnen je muziek dus alvast aan hun afspeellijsten toevoegen. Wanneer het nummer is uitgebracht, wordt deze automatisch toegevoegd aan de afspeellijst. Het gebruiken van een distributiedienst is dus een must als je veel geld wilt verdienen met Spotify.

#2: Plaats meer muziek op Spotify en verdien geld aan streams

Om geld te verdienen met Spotify is het dus belangrijk zoveel mogelijk streams op je account te realiseren. Verspreid je muziek daarom op zoveel mogelijk plaatsen op het internet.

Als je geld begint te verdienen met je Spotify muziek zal je domweg meer muziek moeten gaan publiceren om meer geld te verdienen.

Er zijn verschillende trucjes op makkelijke wijze meer muziek uit te brengen. Je kunt bijvoorbeeld instrumentele en akoestische versies van je tracks maken, live optredens geven, remixen laten maken en podcasts uitbrengen, 

Naast het publiceren van meer muziek op je Spotify account kun je meer doen om het aantal luisteraars en streams te vergroten, namelijk: delen van je muziek op je website, delen van je tracks op social media accounts, een linkje naar Spotify plaatsen op je posters etc., en zorgen dat je muziek wordt weergegeven op (andermans) Spotify-afspeellijsten. Bovendien kun je je fans inschakelen om meer streams te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gastposts, deelacties, interviews en recensies. 

#3: Geld verdienen met royalties

Je verdient geld met Spotify door veel streams te krijgen. Je wordt namelijk betaald per stream. Daarnaast kun je mechanische royalty’s en prestatie royalty’s verdienen. 

Als eigenaar van de muziek heb je recht op een mechanische royalty per stream. Echter worden de royalty’s niet rechtstreeks naar je bankrekening overgemaakt. 

In sommige gevallen kan je muziekdistributeur (tegen betaling) voor jou de publicatierechten en royalty’s innen. Als je je zorgen maakt of je wel de hoeveelheid geld krijgt waar je recht op hebt, kun je een extra partij inschalen die dat voor je controleert, namelijk een uitgeversbeheerder.

#4: Krijg meer streams door je Instagram verhaal te gebruiken

Het delen van je muziek is erg belangrijk om veel geld te verdienen met Spotify. Vraag dus ook gerust je following je muziek te delen.

Een handige manier om je muziek te promoten is door je Spotify account te delen op je Instagram verhaal. Je kunt namelijk albums, liedjes, artiesten en afspeellijsten delen op je Instagram-verhaal. Je Instagram volger zal na het klikken op je verhaal rechtstreeks naar de track in de Spotify app worden gestuurd. Naast de promotie van je track kun je ook andere widgets toevoegen aan je verhaal, zoals teksten en gifjes.

#5: Geld verdienen met Spotify bio

Voor geld verdienen met Spotify is het verstandig een goede bio te maken. Dit is namelijk het eerste wat een nieuwe luisteraar ziet. Schrijf bijvoorbeeld een stukje over jezelf en over de soort muziek die je maakt. Ook kun je je nieuwste muziek promoten in je bio.

Eventueel heb je de mogelijkheid in je bio te linken naar andere artiesten. Je kunt dan ook geld verdienen met Spotify door een betaalde promotie aan te gaan. Ook kun je meer geld verdienen met Spotify door anderen naar jouw profiel te laten linken, omdat je dan meer streams kunt krijgen.

#6: Geld verdienen met Spotify afspeellijsten

Het maken van Spotify-afspeellijsten is een goede manier om geld te verdienen met Spotify. Maak simpelweg een afspeellijst met muziek van artiesten waar je graag naar luistert. 

Ook kun je creatieve afspeellijsten gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan een afspeellijst voor een bepaalde stemming, feest of seizoen. Je kunt dus met een afspeellijst je eigen muziek promoten, maar ook nieuwe luisteraars en volgers aantrekken. Bovendien kun je Spotify-afspeellijsten gebruiken om je oude nummers weer onder de aandacht te brengen.

Andere manieren om meer geld te verdienen met Spotify

Er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen met Spotify. Denk bijvoorbeeld aan

  • Adverteren via Facebook, Twitter en Spotify naar je Spotify profiel.
  • Je artiestennaam op merchandise plaatsen
  • Plaats een Spotify icoontje/linkje naar je Spotify profiel
  • Gebruik social media berichten en e-mailsoftware om je muziek te promoten

Hoeveel geld je precies zult gaan verdienen met Spotify is lastig te zeggen. Het ligt namelijk aan je aantal abonnees en de grootte van je Spotify account. Ook word er onderscheid gemaakt tussen Spotify versies, zoals: Premium, Familie en gratis. Volgens een bron zal je ongeveer 0,004,- per stream verdienen. Dit zou betekenen dat je ongeveer 300.000 streams moet krijgen om 1300,- euro te verdienen en 1.000.000 streams moet krijgen om 4000,- euro te verdienen.

Betere manier om geld te verdienen dan Spotify?

Als jij geen muziek maakt en nog geen groot bereik hebt, is het erg lastig om veel geld te verdienen met Spotify. Ik raad je dan ook te beginnen met het plaatsen van je muziek op YouTube en andere laagdrempelige platformen om door te breken.

Er is echter een veel betere manier om geld te verdienen dan gebruik te maken van Spotify. Je kunt namelijk geld verdienen door podcuten van anderen te promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit verdienmodel wordt affiliate marketing genoemd.

Jacko Meijaard vertelt in de introductievideo alles wat je moet weten om zelf te beginnen met affiliate marketing en hiermee hoge passieve online inkomsten te gaan creëren. Druk dus snel op de onderstaande knop om erachter te komen hoe het werkt.

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen of tips hebt over geld verdienen met Spotify!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *