Best betaalde banen

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
best betaalde banen

Ben je nieuwsgierig naar de best betaalde banen? Denk je na over een carrière-switch, zodat je meer geld gaat verdienen? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je momenteel op zoek bent naar de best betaalde banen.

In dit artikel wil ik je een zo compleet mogelijk overzicht geven van 50 goed betaalde jobs. Aan het einde vertel ik je ook nog even over mijn eigen baan. Dit is geen baan die je zal verwachten. Ik heb namelijk een eigen online business. Mijn methode is zeer toegankelijk en je kunt er veel meer geld mee verdienen dan de best betaalde normale banen. 

De top #50 best betaalde banen

Als we kijken naar de best betaalde banen variëren de salarissen van 3500,- euro tot boven de 10.000,- euro per maand.

Onthoud dat je voor veel van de best betaalde banen één of meerdere specifieke diploma’s nodig hebt. In sommige gevallen heb je zelfs een universitaire diploma nodig. Hierdoor is het voor veel mensen niet mogelijk een baan te nemen, voor een baas te werken en hiermee écht veel geld te verdienen.

Er zijn een aantal banen waarmee je in ieder geval meer geld gaat verdienen dan het gemiddelde Nederlandse inkomen van 2000,- euro per maand. Je kunt je inkomen blijven vergroten door meer resultaten te realiseren voor het bedrijf waar je werkt. 

Hieronder bespreek ik de top 50 best betaalde banen van het moment.

#1: Cardioloog

Een cardioloog behandelt mensen met hart-en vaatziekten. Er zal eerst een onderzoek worden gedaan met de patiënt waarna een behandelplan wordt opgesteld. Een baan als cardioloog kan ongeveer 8000,- euro per maand opleveren. Als zelfstandige cardioloog kun je zelfs een aanzienlijk inkomen van 300.000,- euro per jaar verdienen.

#2: Piloot

De tweede best betaalde job is piloot. Deze baan wordt door velen gezien als de best betaalde baan. Vooral piloten die een Boeing 747 bij KLM besturen, verdienen erg veel geld. Je kunt ongeveer 180.000 tot 280.000,- euro per jaar verdienen als piloot.

best betaalde banen piloot

#3: Directeur ziekenhuis

Als directeur verdien je vaak een mooi bedrag. Directeuren in de zorg verdienen bijvoorbeeld een flink salaris. Directeuren van ziekenhuizen hebben een grote verantwoordelijkheid en hier staat hun salaris ook naar. Als directeur van een groot ziekenhuis verdien je ongeveer 200.000,- euro per jaar. Er wordt geen minimum of maximum salaris gehanteerd voor deze functie. 

#4: Arts

Er zijn natuurlijk ontzettend veel artsen met verschillende specialisaties. Denk bijvoorbeeld aan oogartsen, dermatologen en allergologen. Het gemiddelde salaris van artsen ligt op 180.000,- euro per jaar.

#5: Concerncontroller

Een onbekende goed betaalde baan is concerncontroller. Het is de taak van een concerncontroller om potentiele kansen en gevaren te ontdekken voor het bedrijf en dit aan te geven bij de directie. Ook worden de financiën in de gaten gehouden. Je kunt hooguit ongeveer 170.000,- euro per jaar verdienen.

#6: Medisch specialist

Medische specialisten hebben het vaak druk. Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van hun patiënten. Je kunt verschillende functies hebben als medisch specialist. Afhankelijk van jouw functie kun je tot wel ongeveer 165.000,- euro per jaar verdienen.

#7: Minister

Een andere best betaalde baan is minister. Als minister ben je eindverantwoordelijk voor een bepaald aspect van de samenleving. Zo kun je bijvoorbeeld minister van financiën of minister van justitie en veiligheid worden. Als minister verdien je ongeveer 160.000,- euro per jaar.

#8: Marketing directeur

Vaak hebben bedrijven verschillende directeuren voor de specifieke afdelingen. Als marketing directeur ben je verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe klanten. Je kunt ongeveer 160.000,- euro per jaar verdienen.

#9: Marketingmanager

Als marketingmanager is het jouw taak om de marketingafdeling te leiden en de marketingstrategie op de juiste manier uit te laten voeren door het team. Marketing is belangrijk voor een bedrijf en hier wordt ook naar betaald. Je kunt namelijk ongeveer 150.000,- euro verdienen als marketingmanager.

#10: Burgemeester

De burgemeester van een grote stad is verantwoordelijk voor een stad met honderdduizenden inwoners. Burgemeesters kunnen erg veel geld verdienen. Voornamelijk de burgemeesters van de grote steden zitten er warmpjes bij.  Het jaarsalaris bedraagt ongeveer 150.000,- euro.

#11: HR-manager

Als HR-manager is het jouw taak om personeelszaken op orde te houden. Je verdient ongeveer 150.000,- euro per jaar. Het fijne is dat je zonder diploma een HR-medewerker kunt worden. Vervolgens kun je HR-manager worden door jezelf te bewijzen in het bedrijf.

#12: Commandant landstrijdkrachten

Als bevelhebber van de landstrijdkrachten heb je de hoogste functie binnen de Koninklijke Landmacht. Je wordt dus eigenlijk de directeur van de Nederlandse Landmacht. Met deze functie is de bedoeling dat je militaire operaties voorbereid, leidt en beëindigt. Je kunt ongeveer 145.000,- euro per jaar verdienen.

Best betaalde jobs landmacht

#13: Generaal

De Generaals van de Nederlandse Landmacht verdienen even veel geld als de commandant landstrijdkrachten. De commandant is namelijk ook een generaal. Ondanks hetzelfde jaarsalaris van 145K hebben generaals en de commandant een verschillende functie en titel.

#14: Wethouder

Als wethouder ben je onderdeel van het bestuur van de gemeente en verantwoordelijk voor een specifiek taakgebied van de stad. Je kunt bijvoorbeeld wethouder van onderwijs of cultuur worden. Je kunt ongeveer 130.000,- euro per jaar verdienen als wethouder. Uiteraard verdien je meer als je werkzaam bent in een grote stad.

#15: Psychiater

Een psychiater kan personen helpen met mentale problemen. Denk bijvoorbeeld aan psychiatrische stoornissen, traumatische ervaringen en stress. Je zult gesprekken moeten voeren met patiënten. Na lichamelijk en geestelijk onderzoek zal er een diagnose worden gesteld. Vaak worden er medicijnen voorgeschreven. Een baan als psychiater kan 130.000,- euro per jaar opleveren en met een eigen praktijk kun je zelfs jaarlijks 250.000,- euro verdienen.

#16: Chirurg

Uiteraard zal een chirurg jarenlang moeten studeren en zich moeten specialiseren. Je moet namelijk patiënten kunnen opereren. Het is wel één van de best betaalde banen. Je kunt jaarlijks ongeveer 130.000,- euro verdienen.

#17: Anesthesist

Een anesthesist brengt mensen onder narcose voor bijvoorbeeld een operatie. De anesthesist is verantwoordelijk voor de verdoving en het controleren van lichaamsfuncties tijdens de narcose. Deze best betaalde baan gaat gepaard met een jaarsalaris van 130.000,- euro.

#18: Bankdirecteur

Een bankdirecteur onderhoud contact met klanten en zorgt dat het team goed functioneert. Een bankdirecteur kan ongeveer 130.000,- euro per jaar verdienen. Daarnaast ontvangen ze vaak aanzienlijke bonussen.

#19: Operationeel manager

De taak van een operationeel manager is voornamelijk het in de gaten houden van dagelijkse processen binnen een organisatie. Je gaat processen inrichten en wellicht oplossingen vinden. Je zult hooguit 130.000,- euro per jaar verdienen.

#20: Projectmanager IT

Een projectmanager binnen de IT kan worden ingezet voor verschillende projecten en bedrijven. Soms willen bedrijven een nieuw IT-infrastructuur. De duur van de projecten verschilt van enkele weken tot enkele jaren. Het wordt jouw taak om een IT project te leiden waarvoor je een jaarlijks salaris van 130.000,- euro gaat ontvangen.

#21: Accountant

De accountant controleert de boekhouding en geeft financiële adviezen aan een bedrijf. Het loon van een accountant kan erg verschillen. Je kunt bijvoorbeeld bij een accountantsbureau werken of binnen de accountantsafdeling van een bedrijf. Hooguit kun je 125.000,- euro per jaar verdienen.

#22: Notaris

Een notaris is een tussenpersoon die overeenkomsten en verklaringen rechtsgeldig maakt in notariële akten. Mocht blockhaintechnologie groot worden, is een notaris niet per se meer nodig. Toch ligt het huidige gemiddelde jaarlijkse inkomen rond de 120.000,- euro en behoort de notaris tot één van de beste betaalde jobs. 

#23: Kaakchirurg

Kaakchirurgen behandelen verschillende ziektes rond de mond en kaak. Om een specialist te worden dien je eerst een universitaire tandheelkunde opleiding te volgen. Daarna dien je ook een 4-jarige studie in een medisch centrum te volgen. Uiteindelijk kun je ongeveer 120.000,- euro per jaar gaan verdienen als specialist.

Goed betaalde baan: kaakchirurg

#24: Orthodontist

Orthodontisten hebben verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het gebit. Vaak stuurt een arts de patiënt door naar een orthodontist om röntgenfoto’s of een mondbeschermer te maken. De meeste orthodontisten hebben een eigen praktijk en verdienen ongeveer 115.000,- euro per jaar. Het exacte bedrag is echter afhankelijk van het aantal klanten dat een orthodontist heeft.

#25: Lid van de Tweede Kamer

Als lid van de Tweede Kamer heb je een belangrijke bestuurlijke functie. Gezien deze grote verantwoordelijkheid krijgen Tweede Kamerleden een ruim salaris van ongeveer 110.000,- euro per jaar. Het betreft een overheidsfunctie waardoor ze een vast salaris krijgen.

#26: Tandarts

Eén van de andere banen die vaak wordt gezien als de best betaalde baan is tandarts. Je moet bijvoorbeeld röntgenfoto’s analyseren, gaatjes vullen en andere problemen in de mond oplossen. Het fijne is dat een tandarts vaak een flexibele planning heeft. Het gemiddelde inkomen van deze best betaalde baan bedraagt ongeveer 100.000,- euro per jaar.

#27: Korpschef regionaal korps

De korpschef van de politie heeft de verantwoordelijkheid voor het beleid in de betreffende regio. Er kunnen nieuwe regels worden doorgevoerd welke ook gehandhaafd zullen moeten worden. Korpschef is dus een belangrijke hoge functie binnen de politie. Deze overheidsfunctie levert ongeveer 100.000,- euro per jaar op.

#28: Rechter

Rechters hebben de taak om rechtszaken af te handelen. Je zult belangen moeten afwegen en aan de hand van wet-en regelgeving moeten beslissen wat een passende oplossing is voor een bepaalde zaak. Rechters kunnen tot wel 93.000,- euro per jaar verdienen.

#29: Professor

Een hoogleraar of prefessor kan verschillende taken op zich nemen. Vaak is een hoogleraar gespecialiseerd in een bepaald onderzoeksgebied. De professor zal medewerkers, universitair docenten en studenten aansturen om een onderzoek uit te voeren. Daarnaast kunnen professors werkcolleges en/of hoorcollgeses geven. Als professor verdien je 84.000,- euro per jaar.

#30: Advocaat

Een advocaat verdient veel geld. Advocaten kunnen zich richten op verschillende soorten juridische problemen. Als je zelf een uurtarief bepaalt, kun je natuurlijk meer verdienen dan met een normale baan bij een advocatenbureau. Gemiddeld verdient een advocaat met een eigen tarief zo’n 150,- euro per uur. Bij een advocatenbureau ligt het gemiddeld salaris op 80.000,- euro per jaar.

Best betaalde jobs: advocaat

#31: Apotheker

Na het volgen van een opleiding farmacie kun je apotheker worden. Je gaat dan de opslag, samenstelling en distributie van medicijnen regelen. Ook geef je mensen adviezen voor het gebruiken van medicijnen. Je kunt een jaarsalaris van ongeveer 75.000,- euro verdienen. De baankans is goed.

#32: Psycholoog

In tegenstelling tot een psychiater mag een psycholoog geen medicijnen voorschrijven. Wel kan een psycholoog helpen mentale problemen van zijn patiënten op te lossen. Een baan als psycholoog kan je ongeveer 75.000,- euro per jaar opleveren.

#33: Dierenarts

Een dierenarts behandelt dieren en voorkomt dat dieren ziek worden. Naast huisdieren kunnen dierenartsen ook landbouwhuisdieren en bedreigde diersoorten behandelen. Het gemiddelde salaris van deze goed betaalde baan ligt rond de 75.000,- euro per jaar.

#34: Hacker

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je moet hacken en illegaal geld moet verdienen. Er worden echter verschillende goed betaalde banen aangeboden aan hackers. Bedrijven en de overheid kunnen op deze manier controleren of hun systemen veilig zijn. Ook zal de hacker een mogelijke veiligheidslek moeten kunnen oplossen. Je zult hooguit ongeveer 70.000,- euro per jaar verdienen.

#35: Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut kan helpen bij ontspannen en verbeteren van het functioneren van het lichaam. Er zal een onderzoek plaatsvinden en een passend behandelplan worden opgesteld. Een behandeling kan bijvoorbeeld in de vorm van massage, oefeningen of bewegingen zijn. Het gemiddelde jaarsalaris van een fysiotherapeut met een eigen praktijk ligt op 70.000,- euro.

#36: UX designer

Een UX designer kan veel waarde bieden aan een bedrijf. Het is namelijk zijn taak om gebruikerservaringen te optimaliseren. Denk hierbij aan het verbeteren van de website, app en softwareprogramma van een bedrijf. De uiteindelijke loonhoogte van deze best betaalde job kan 69.000,- euro per jaar bedragen.

UX webdesigner baan

#37: Logistiek manager

Een logistiek manager of supply chain manager zorgt ervoor dat goederen op een efficiënte worden verplaatst. De data van leveringen en verzendingen dienen in de gaten te worden gehouden. Doorgaans verdienen logistieke managers ongeveer 60.000,- euro per jaar.

#38: Civiel ingenieur

Om bijvoorbeeld tunnels, sluizen en spoorbruggen te maken zijn allerlei onderzoeken, berekeningen en ontwerpen nodig. Ook zal er tijdens het bouwen in de gaten moeten worden gehouden of iets op de juiste manier wordt gebouwd. Voor civiele ingenieurs is een loon van ongeveer 60.000,- euro het plafond.

#39: Onderzoekswetenschapper

Als onderzoekswetenschapper ga je bepaalde problemen analyseren en proberen op te lossen. De hoogte van de salarissen lopen erg uit een, maar het gemiddelde salaris van deze best betaalde baan bedraagt 60.000,- euro per jaar.

#40: Softwareontwikkelaar

Een softwareontwikkelaar kan verschillende taken hebben. Het is in ieder geval belangrijk om het ontwikkelingsproces van een computerprogramma te leiden. Daarbij wordt een team aangestuurd en worden problemen opgelost. Je kan met een bachelor diploma beginnen als softwareontwikkelaar. Denk aan een uiteindelijk jaarsalaris van ongeveer 60.000,- euro per maand.

#41: Marktonderzoeker

Een marktonderzoeker kan worden ingezet in veel bedrijven. Bedrijven willen namelijk altijd de markt onderzoeken om hun producten en diensten hier op af te stemmen. Je kunt ongeveer 60.000,- euro per jaar verdienen. Dit maakt marktonderzoek één van de best betaalde banen met een grote baankans.

#42: Data scientist

Als data scientist zal je gegevens moeten vinden, beheren en structureren in een systeem. Dit kan bedrijven helpen om kansen te vinden uit grote hoeveelheden data. Je zult hooguit ongeveer 54.000,- euro per jaar verdienen.

#43: Makelaar

Een makelaar is iemand die bemiddelt bij de koop en verkoop, huur en verhuur van onroerende zaken. Je gaat contracten met (ver)koopafspraken optstellen. Als makelaar verdien je ongeveer 48.000,- euro per jaar. Daarnaast krijg je vaak een auto en telefoon van de zaak. Makelaars die veel geld verdienen voor het bedrijf verdienen vaak een extra bonus.

Best betaalde banen: makelaar

#44: Verloskundigen en gynaecologen

Deze artsen zijn gespecialiseerd in de gezondheid van de vagina, eierstokken en baarmoeder. Een verloskundige ondersteunt een moeder bij de geboorte van haar kind en controleert op complicaties. Verloskundigen verdienen hooguit ongeveer 4.000,- euro per maand en dus 46.000,- euro per jaar.

#45: Software programmeur

Software programmeur is één van de best betaalde banen waarvan de baankans ook nog eens groot is. Zoals de naam al zegt, ga je software programmeren. In deze sector is het belangrijker om veel ervaring op te doen dan een diploma te hebben. Je verdient circa 46.000,- euro per jaar.

#46: Uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger is de persoon die een uitvaart in goede banen laat verlopen. Er zal met de nabestaanden worden gepraat over de uitvaartdienst, bloemen en papieren, zodat deze zorg uit handen wordt genomen. Je kunt rekenen op een loon van hooguit 45.000,- euro per jaar.

#47: Ergotherapeut

Een ergotherapeut helpt mensen die door ziekte of een ongeval bepaalde dagelijkse handelingen niet kunnen uitvoeren. Ook zal een ergotherapeut nadenken hoe het zo makkelijk mogelijk kan worden gemaakt voor iemand om toch dagelijkse bezigheden te kunnen blijven doen. Er kunnen bijvoorbeeld plannen worden gemaakt voor aanpassingen in een woning. Het loon bedraagt ongeveer 43.000,- euro per jaar.

#48: Logopedist

Een logopedist kan iemand helpen om beter te ademen, spreken, slikken of horen. Je kunt een eigen praktijk openen of in loondienst gaan. In loondienst verdien je ongeveer 42.000,- euro per maand.

#49: Ingenieur

Een ingenieur kan verschillende problemen oplossen op basis van zijn wetenschappelijke kennis. Het zijn vaak technische of natuurkundige vraagstukken die moeten worden opgelost. Een ingenieur geeft advies wat vervolgens door een architect of uitvoerder wordt opgevolgd. Een ingenieur verdient ongeveer 40.000,- euro per maand.

Best betaalde banen: dit is ultieme baan #50!

Je kent nu een aantal van de best betaalde banen. De banen die ik heb besproken zijn veelal voorbeelden van reguliere banen. Als je echter veel geld wilt verdienen met een baan, zal je eigen baas moeten worden. Je hebt dan namelijk niet te maken met een plafond op je salaris.

Daarnaast is het niet slim om een best betaalde baan te doen als je deze baan eigenlijk puur voor het geld kiest. Ik vind vrijheid belangrijker dan geld.

Naar mijn mening is de best betaalde baan affiliate marketing. Dit houdt in dat je producten en/of diensten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Je kunt zoveel producten promoten als dat je zelf wilt. Je inkomen is dus oneindig en kunt genieten van veel vrijheid als je het slim aanpakt.

Vandaag de dag zijn de kansen enorm. Ik raad je aan om via de onderstaande knop de introductievideo te bekijken over het ultieme verdienmodel. Met dit verdienmodel kun je veel meer geld verdienen dan alle besproken best betaalde banen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *