Beleggen onder 18 jaar

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
beleggen onder de 18 jaar

Beleggen onder 18 jaar, is dat mogelijk? Als je momenteel jonger bent dan 18 jaar en je ziet kansen om geld te verdienen, is dat een goed teken! Je hebt dan namelijk een grote voorsprong op jouw leeftijdgenoten die zich niet bezig houden met passief inkomen en financiële ontwikkeling.

In dit artikel ga ik vertellen of het mogelijk is onder 18 jaar te beginnen met beleggen in crypto, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en vastgoed. Ook zal ik je meer vertellen over de methode waarmee ik zelf geld geld verdiende toen ik onder de 18 jaar was. Tot op vandaag de dag gebruik ik deze methode.

Is beleggen onder de 18 jaar verstandig?

Je bent momenteel minderjarig en dus nog onder de 18 jaar. Hoewel de meeste mensen zullen aanraden dat je vooral met school bezig moet zijn en voor een baas moet werken, kan online geld verdienen met bijvoorbeeld beleggen ook een goede optie zijn.

Je kunt namelijk een passief inkomen verdienen door te beleggen. Dit betekent dat je op korte en/of lange termijn inkomsten verdient, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Het mooie is dat passieve inkomsten hard kunnen stijgen en je inkomsten uit beleggingen kunt herinvesteren in nieuwe beleggingen. Hierdoor is het uiteindelijk niet meer nodig om een baan te hebben.

Beleggen onder de 18 jaar raad ik zeker aan. Door geld te investeren, wordt het geld steeds meer waard. De inkomsten uit sommige beleggingen kunnen zelfs exponentieel stijgen. Je kunt dus later veel profijt hebben door een belegging die je op jonge leeftijd hebt gedaan.

Je begrijpt dus wel dat het verstandig is om te beleggen onder de 18 jaar. Op deze manier kun je namelijk veel geld verdienen en op jonge leeftijd profiteren van stijgende passieve inkomsten. Persoonlijk heeft beleggen mij erg veel vrijheid opgeleverd.

Is beleggen onder de 18 jaar toegestaan?

Onder de 18 jaar ben je wettelijk gezien nog niet handelingsbevoegd. Dit betekent dat je niet zelfstandig handelingen mag verrichtten die wettelijke plichten met zich meebrengen. Je mag bijvoorbeeld wel kleding of een scooter kopen, maar geen huis als belegging.

Helaas is het dus ook niet toegestaan om te beleggen onder de 18 jaar bij populaire websites zoals DeGiro en Bitvavo. Door strenge wet- en regelgeving hanteren crypto- en aandelen brokers een minimale leeftijd van 18 jaar.

Het aanmaken van een account bij een broker heeft geen zin als je nog geen 18 jaar bent, omdat ze altijd achter de waarheid zullen komen bij het verifiëren van je persoonsgegevens.

Als alternatief zou je bijvoorbeeld crypto kunnen kopen bij een Bitcoin ATM, een crypto exchange die niet gereguleerd is of een Facebook groep waar kopers en verkopers van crypto aanwezig zijn. Ook kun je Amazon giftcards kopen en inwisselen in Bitcoin.

Echter zijn dit voorbeelden die het kopen van crypto een stuk lastiger maken. Daarnaast raken mensen veel geld kwijt door hun geld te beleggen bij onbetrouwbare brokers. Het kan daarom verstandiger zijn om te gaan beleggen op naam van je ouder of voogd.

Wat kun je wel doen als je nog geen 18 jaar bent en wilt beleggen?

Wanneer je geen toestemming krijgt van je ouder of voogd, omdat ze niet geloven in beleggen of geen ervaring hebben, is dat natuurlijk erg jammer. Je moet dan namelijk wachten tot je 18 jaar bent om een eigen account te kunnen openen bij een broker.

Je kunt bijvoorbeeld wel alvast gaan leren over beleggen. Op Google en YouTube is ontzettend veel informatie te vinden over geld verdienen met beleggen. Ook kun je een demo-account aanmaken bij een broker om alvast te oefenen met beleggen met nep geld. Bovendien kun je een spaarrekening openen om rente te krijgen van de bank. Dit is natuurlijk een veel lager bedrag dan je had kunnen verdienen met beleggen.

Toch kun je wel degelijk een hoog, stijgend passief inkomen creëren onder de 18 jaar, net zoals ik dat ook heb gedaan. Ik verdiende namelijk geld op jonge leeftijd met de promotie van producten van anderen. Dit verdienmodel wordt affiliate marketing genoemd. De inkomsten die ik hier uit krijg, steek ik ook weer deels in beleggingen zoals crypto. Affiliate is dan ook een goede manier om passieve inkomsten te creëren.

Je kunt bijvoorbeeld een website gaan opzetten over een onderwerp waarin je interesse hebt. Je website zou bijvoorbeeld over beleggen kunnen gaan. Op de website ga je allemaal artikelen plaatsen die te maken hebben met beleggen, waardoor je op de automatische piloot bezoekers gaat krijgen op je website via Google. Aan het einde van het artikel promoot je dan een product en als de bezoekers het product kopen, ontvang jij een bepaalde commissie. In het geval van iemand die onder de 18 jaar is en een website over beleggen begint, raad ik aan om een cursus over beleggen te promoten. Een commissie van honderden euro’s per verkochte cursus is zeker niet vreemd in deze niche! Klik dus zeker eens op de groene knop hieronder om de gratis video over mijn affiliate marketing methode te bekijken!

Het geld wat je verdient als affiliate, kun je uiteindelijk ook weer steken in beleggingen als je niet meer onder de 18 jaar bent. Zoek dus altijd naar oplossingen en laat je niet tegenhouden door externe factoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *