Goed betaald werk zonder diploma

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
goed betaald werk zonder diploma

Goed betaald werk zonder diploma? Een van de dingen die je leert als tiener in Nederland is waarschijnlijk dat het heel belangrijk is om een diploma te halen. Hoewel we inderdaad moeten zeggen dat dat een logische weg is naar een goede baan en daarmee een succesvol leven, is het zeker niet de enige weg.

Er zijn ontzettend veel voorbeelden van succesvolle mensen die geen diploma hebben. Als je zelf een bedrijf begint heb je bijvoorbeeld al geen diploma nodig. Ook als je geen diploma hebt maar wel een baan wil zijn er genoeg mogelijkheden.

Ik heb zowel een aantal banen als opties om voor jezelf te beginnen op een rijtje gezet. Uiteraard zijn deze opties allemaal ook zonder diploma prima mogelijk. Ik heb daarbij ook gekeken naar wat je ermee verdiend, ik heb het namelijk over goed betaald werk zonder diploma.

Waarom goed betaald werk zonder diploma?

Een diploma is een goede opmaat naar een goede baan, maar het is niet de enige weg en het is ook niet genoeg.

Een goede instelling en netwerk zijn enorm belangrijk, zonder die dingen gaan zelfs een diploma je niet ver brengen. Het is altijd belangrijk om zelf initiatief te tonen en stappen te zetten. 

Er zijn altijd mogelijkheden om door te groeien, ook zonder een diploma. Je kunt zelf iets beginnen en hierin groeien of doorgroeien in de baan die je hebt. Je moet dan wellicht wat lager beginnen, maar als je het goed doet kun je altijd doorgroeien naar hogere functies.

Voel je niet te groot. Een baan zonder diploma kan je heel veel brengen. Dan moet je deze baan echter wel serieus nemen. Neem het heft in eigen handen en creëer je toekomst. 

Hieronder tien opties die je hebt voor goed betaald werk zonder diploma.

1: Ga in de journalistiek

Er is natuurlijk gewoon een opleiding, of zelfs meerdere opleidingen, in de journalistiek. Toch is het niet noodzakelijk om een diploma te hebben als journalist. Met een talent voor schrijven, een gevoel voor goede verhalen en een beetje geluk kun je ook ver komen.

Er zijn mensen die journalistieke prijzen hebben gewonnen zonder een (relevant) diploma. Ook heb je columnisten voor de grootste kranten en magazines ter wereld die geen diploma hebben. Het is dus als journalist absoluut geen must. Als je echt goed bent kun je er nog vrij goed mee verdienen ook.

2: Wordt gevaarlijk afval verwerker

Dit is op het eerste oog niet meteen het meest aantrekkelijke beroep, maar wel belangrijk. Het verdient goed, omdat het niet zo aantrekkelijk is en bovendien potentieel gevaarlijk. Bij bijvoorbeeld fabrieken kunnen bepaalde afvalstoffen vrijkomen die met zorg moeten worden behandeld.

Ook hiervoor heb je geen diploma nodig.

3: Werken op een boorplatform

Dit is een bekende en veelgehoorde optie wanneer het gaat over goed betaald werk zonder diploma.

Op een boorplatform zijn heel veel verschillende functies te vinden. Hoewel je hiervoor bijzondere diploma’s moet hebben is het niet nodig om een bepaalde vooropleiding gedaan te hebben. Je kunt dus zonder een basisdiploma beginnen op een boorplatform.

Je verdiend hier vaak goed. Dat komt met name omdat je meerdere maanden afgezonderd moet werken en leven. Daarnaast is er erg veel vraag naar allerlei soorten medewerkers op dit gebied

Je moet er wel behoorlijk wat voor over hebben. Je bent vaak minstens een maand en soms langer van huis. Je werkt en leeft om het platform. Het voordeel daarvan is natuurlijk het goede salaris, maar ook de tijd die je vrij krijgt. Wanneer je niet aan het werk bent ben je namelijk weken achter elkaar thuis, zonder te hoeven werken.

4: Goed betaald werk zonder diploma: wordt copywriter

Dit is ook zo’n beroep waarvoor je geen diploma nodig hebt en die tegenwoordig heel populair is. Er is zelfs geen specifieke opleiding die je kan opleiden tot copywriter.

Er is tegenwoordig een oneindige vraag naar teksten. Denk aan blogs, verkooppagina’s, nieuwsbrieven en nog veel meer. Het aanbod van mensen die teksten willen en kunnen schrijven is echter beperkt. Dat is dus een goede kans om van te profiteren. Je hoeft hiervoor om te beginnen ook geen aantoonbare ervaring te hebben.

Er zijn verschillende platformen waarop je jouw diensten kunt aanbieden of bepaalde opdrachten kunt selecteren. Uiteraard moet je wel laten zien dat je beschikt over een bepaald niveau van schrijven. Als je dat hebt aangetoond kun je direct aan de slag.

Uiteraard kun je ook als freelancer werken, waarmee je veel meer kunt verdienen. Dan moet je ook gewoon aan de slag en zal je uiteindelijk een netwerk moeten opbouwen. Een ervaren tekstschrijver die goede kwaliteit biedt kan hiermee een hele goede boterham verdienen.

goed betaald werk zonder diploma copywriter

5: Begin een webshop

Beginnen als ondernemer is natuurlijk altijd een optie zonder diploma en ook een van de beste manieren om goed betaald werk zonder diploma te vinden. Het internet is daarbij ontzettend belangrijk geworden. Een ideale combinatie van deze twee zaken is daarom het beginnen van een webshop.

Alles gebeurt tegenwoordig online. We shoppen online, we boeken online vakanties, we doen zelfs onze boodschappen online. Een webshop kan dan ook werkelijk in alle markten worden opgezet. Hiervoor heb je geen opleiding nodig. Je hebt er zelfs geen specifieke kennis voor nodig, uiteraard afhankelijk van wat je precies wil gaan doen.

Daarnaast kan een eigen webshop nog goed verdienen ook. Met bepaalde software kun je in een dag al een webshop opstarten. Online zijn er daarnaast oneindig veel tips&tricks te vinden, die zo basic of diep gaan zoals je maar wil.

Ook heb je tegenwoordig natuurlijk de optie van dropshipping. Hierbij heb je eigenlijk vrijwel geen opstartkosten. Er hoeft niet geïnvesteerd te worden in een voorraad of een pand, je hebt alleen klanten nodig. Ideaal om te beginnen!

Het gemiddelde inkomen van een eigenaar van een webshop is lastig te bepalen. Hierbij speelt ook een rol hoeveel webshops je hebt, en hoeveel producten je verkoopt. Ook de marge en natuurlijk het aantal bestellingen maken verschil. Al met al geldt voor beginnende eigenaren van één webshop dat ze tussen de 1000 en 5000 euro per maand verdienen. Dit bedrag kan oplopen tot tonnen per maand.

6: Begin als coach

Je hebt tegenwoordig voor vrijwel alles coaches. Voor sporten, afvallen, om jezelf te vinden, voor je carrière en wat allemaal niet meer. Mensen investeren tegenwoordig gelukkig ook steeds meer in zelfontwikkelingen en kennis. Daarom kun je dit aangrijpen om coach te worden. Het is in elk geval een booming business.

Op zoek naar goed betaald werk zonder diploma? Dan is coach worden ook een goed plan. Je kunt er prima mee verdienen, en de echte grote coaches worden er zelfs vrij rijk mee. Daarnaast kun je als coach natuurlijk veel meer dan coaching alleen aanbieden om meer te verdienen.

coach werkt zonder diploma

7: Start een blog

Een andere optie op internet is het beginnen van een blog. Je kunt hierbij over werkelijk alles een blog starten. Daarom is het slim om iets te kiezen wat echt je passie is. Dan voelt het niet als werk en doe je het in begin vooral voor de lol. Want hoewel je hier goed mee kunt verdienen moet je dit wel opbouwen.

De eerste tijd zul je er nog weinig mee kunnen verdienen. Uiteindelijk kun je dit uitbouwen en er vrij veel mee verdienen, als je veel publiek weet te trekken. Hierbij kun je dan gebruik maken van advertenties of affiliate marketing.

8: Wordt daytrader of crypto handelaar

Effectenhandelaar of crypto handelaar is altijd een goede optie om te gaan doen zonder diploma. Er zit natuurlijk wel risico aan en je moet je zeker in het begin verdiepen in hoe het precies werkt.

Mensen die handelen in crypto verdienen wel goed. Een ander voordeel is dat je zelf je tijd kunt indelen. Let er wel op dat je weet wat je doet, er zitten natuurlijk wel risico’s aan verbonden. Als je echter weet wat je doet kun je er vrij veel mee verdienen in korte tijd.

9: Goed betaald werk zonder diploma: wordt belegger

Dit lijkt op de voorgaande optie. Beleggen is een manier van geld verdienen die altijd populair is en zal blijven. Je kunt dit naast je werk doen om wat extra te verdienen, maar je kunt er natuurlijk ook je werk van maken.

Om te beleggen heb je weinig nodig, enkel wat startkapitaal. Als je het daarna op een goede manier aanpakt zou je wel eens heel rijk kunnen worden. Maar eerlijk is eerlijk, veel mensen proberen het en de meesten worden er natuurlijk niet rijk van.

10: Begin je droombedrijf

Voor jezelf beginnen is de optie bij uitstek waar je geen diploma voor nodig hebt. Daarnaast ben je gewoon eigen baas, wat natuurlijk ook heerlijk is.

Het is uiteraard wel hard werken en je hebt wat minder zekerheid. Als jij een droom hebt om een prachtig eigen bedrijf te beginnen, of als zzp’er te gaan werken, dan zouden we zeggen; doe het. 

Je hebt geen diploma of goedkeuring nodig, je mag gewoon beginnen. Wat is er nou mooier als je eigen droom opbouwen vanuit het niks. Dat je daar veel geld mee kan verdienen weet iedereen wel.

Een aantal jaren geleden heb ik mijn droombedrijf kunnen opzetten dankzij affiliate marketing. Ik raad je zeker aan om via de onderstaande knop de video over het verdienmodel te bekijken. Dit is mijn favoriete voorbeeld van goed betaald werk zonder diploma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *