Beginnen met affiliate marketing

Maak direct een goede start!

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
affiliate marketing beginnen

Om te beginnen met affiliate marketing heb je niet veel nodig. Met alleen een laptop en een werkende internetverbinding kun je al beginnen. Voorderest is het natuurlijk ook belangrijk dat je enige kennis in huis hebt.

Beginnen als affiliate marketeer kan een heel goede keuze zijn. Het is namelijk één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen met het internet.

In deze blog ga je exact ontdekken hoe mijn affiliate business is opgebouwd. Momenteel hoort hier een vrijwel volledig passief inkomen bij van maar liefst duizenden euro’s per maand.

De stappen die we gaan bespreken, kun je eenvoudig zelf toepassen voor je eigen affiliate business. Hopelijk ga jij ook succesvol worden met affiliate marketing door direct op de juiste manier te beginnen!

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Steeds meer mensen willen beginnen met affiliate marketing. Slechts een klein gedeelte hiervan lukt het daadwerkelijk succesvol te worden. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gebrek aan de juiste kennis en een gebrek aan voldoende doorzettingsvermogen.

Als jij wilt beginnen met affiliate marketing, dan kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een website op te starten, puur te richten op sociale media kanalen of een landingspagina aan te maken en te adverteren.

Om veel geld te verdienen met affiliate marketing kun je het beste een autoriteit worden in jouw niche. Hiermee bedoel ik dat je doel moet zijn één van de grootste spelers te worden in jouw markt.

Naar mijn mening kun je dan ook het beste stap-voor-stap beginnen met affiliate marketing. Begin als eerste met het opzetten van een eigen website. Vervolgens kun je sociale media pagina’s aanmaken, advertenties instellen en landingspagina’s aanmaken.

Beginnen met affiliate marketing – 17 stappen

Hieronder ga ik je stap-voor-stap meenemen in het beginnen van je eigen succesvolle affiliate marketing business.

1. Besluit om te beginnen met affiliate marketing als particulier of bedrijf

De eerste stap is om te kiezen of je affiliate marketing gaat uitvoeren als particulier of bedrijf.

In het begin kun je er prima voor kiezen om affiliate marketing toe te passen als particulier. Aangezien je bij affiliate marketing producten van anderen promoot, verkoop je zelf niets en is het dus niet direct nodig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Als particulier moet je gewoon belasting betalen over je inkomsten. Dit is echter altijd het geval als je ergens geld mee verdient. Simpelweg geef je de inkomsten op bij het jaarlijkse inkomstenbelasting moment als ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’.

Je kunt er ook voor kiezen je affiliate marketing project direct in te schrijven als een bedrijf. Dit kan namelijk voordelig zijn voor het betalen van belasting. Het beste is je aan het begin in te schrijven als een bedrijf als je er meerdere uren per dag mee bezig gaat. Dan is de kans namelijk groter dat er snel veel inkomsten zullen binnenkomen.

2. Kies een goede affiliate marketing niche uit

Voor het realiseren van een succesvolle affiliate marketing business is het belangrijk dat je begint met het uitkiezen van een goede niche.

Een beste affiliate marketing niche bestaat niet. Er zijn namelijk duizenden niches en honderden miljoenen producten die je goed kunt promoten. Je kunt eens rondkijken op affiliate netwerken, zoals PayPro, Daisycon en het Bol.com partnerprogramma om te kijken welke producten er zijn die je kunt promoten.

Voor het beginnen van je affiliate marketing business raad ik je in ieder geval aan een niche uit te kiezen waarin je interesse hebt. Denk dus eens goed na over waar jij het liefste mee bezig bent in je vrije tijd. Als je dit onderwerp kiest, blijft het makkelijker om vol te houden nadat je bent begonnen met affiliate marketing.

De grootste niches zijn ‘geld verdienen’, ‘gezondheid’ en ‘liefde’. Voor deze niches zijn ook nog veel sub-niches te bedenken. Toch raad ik je aan voor een gehele niche te kiezen. Op deze manier kun je namelijk de grootste worden in je markt en je business oneindig blijven uitbreiden.

affiliate marketing niche beginnen
Affiliate marketing niche ideeën opdoen

Meer dan 13.000 anderen zijn je voorgegaan

En verdienen nu een volledig passief inkomen dankzij de Affiliate Marketing Revolutie!

Bekijk de Affiliate Marketing Revolutie!

3. Kies een domeinnaam voor je website

Na het uitkiezen van je niche is het tijd om na te denken over je domeinnaam. De domeinnaam is de naam van je website. De website die je thans bekijkt heeft bijvoorbeeld als domeinnaam thuis-inkomsten.nl.

Mijn website heeft niet de beste domeinnaam. Er zit namelijk een streepje in de naam en het woord ’thuis’ staat erin. In dit geval kon ik bijvoorbeeld beter kiezen voor geldplek.nl. Deze domeinnaam geeft namelijk aan dat het een website betreft die gaat over alles dat met geld te maken heeft.

Voor het bepalen van je domeinnaam kun je eventueel in Google zoeken naar domeinnaam tools. Je kunt dan het onderwerp van je website invullen waarna er tal van suggesties uit zullen komen voor je domeinnaam.

De domeinnaam kun je eenvoudig registeren via een partij zoals Neostrada.nl. Dit kost je slechts 2,- euro.

4. Maak je eerste affiliate marketing website aan

Heb je een goede, pakkende domeinnaam uitgekozen? Dan kun je beginnen met het aanmaken van je eerste affiliate marketing website.

Je kunt verschillende programma’s en platformen gebruiken om een website aan te maken zonder het beheren van lastige programmeertalen. Een veel gebruikt platform voor het maken van websites is WordPress. In dat geval raad ik je aan gebruik te maken van het Astra thema. Met WordPress kun je voor enkele tientjes per jaar een mooie, goede affiliate marketing website aanmaken.

Toen ik zelf begon met affiliate marketing heb ik ervoor gekozen om mijn website te maken met Jouwweb.nl. Dit was achteraf een zeer slechte keuze. Het was wel goedkoop, maar dergelijke systemen werkten voor mij niet goed qua affiliate marketing en het scoren in Google.

Momenteel maak ik gebruik van het Marketheme, dit is een speciaal website thema dat gebruikt kan worden door affiliate markteers. Alle websites die ik heb, zijn hiermee gemaakt of heb ik overgezet naar Marketheme.

5. Maak een homepagina en een blogpagina aan

Je bent nu begonnen met je eerste affiliate marketing website.

Aan het begin hoef je jezelf echt niet te focussen op design. Een clean design met een witte achtergrond en een duidelijk lettertype zal zelfs zeer gewaardeerd worden door je doelgroep.

Het is wel van belang de eerste pagina’s aan te maken, namelijk de homepagina en de blogpagina.

Op de homepagina ga je een korte inleiding geven. Schrijf bijvoorbeeld in een paar zinnen waarom je de website bent gestart en wat de bezoekers kunnen verwachten op de rest van de website.

Ook maak je een blogpagina aan. Dit is de pagina waar alle blogs op komen te staan.

6. Begin met zoekwoord onderzoek

De grootste reden om een affiliate marketing website te beginnen, is dat je op automatische wijze grote aantallen bezoekers op je website kunt krijgen.

Artikelen en blogs die je op je website publiceert, kunnen namelijk verschijnen in de zoekresultaten van Google. Dit betekent dat je vervolgens dag en nacht bezoekers op je website kunt verwelkomen.

Om te ontdekken waar mensen naar op zoek zijn in Google dien je te beginnen met een zoekwoorden onderzoek. Dankzij zoekwoorden onderzoek kun je erachter komen hoeveel mensen maandelijks zoeken naar bepaalde zoektermen. Vervolgens kun je hier dus blogs over gaan schrijven.

Er zijn allerlei tools om te gebruiken voor het doen van zoekwoord onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld de Google zoekwoordplanner, Semrush.com, Neilpatel.com en Answerthepublic.com gebruiken. In deze tools vul je bijvoorbeeld het onderwerp van je website in waarna er vele zoekwoorden uit zullen komen, waar mensen dus naar zoeken, en waarover je dus kunt schrijven.

Tevens kun je simpelweg kijken waar je affiliate concurrenten over schrijven. Bovendien kun je je logische verstand gebruiken door te bedenken waar mensen naar zullen zoeken!

affiliate marketing zoekwoord onderzoek beginnen
Zoekwoord onderzoek

7. Publiceer je eerste blogs

Na het vinden van zoekwoorden om over te schrijven, kun je beginnen hier blogs over te publiceren op je affiliate marketing website.

Zorg dat de blogs die je publiceert waardevoller zijn dan de huidige websites die momenteel bovenaan staan in Google.

Er zijn meerdere factoren waar je op moet letten bij het maken van blogs. Je wilt namelijk natuurlijk dat je blogs zo hoog mogelijk zullen scoren in de zoekresultaten van Google. Dit kun je bereiken door het toepassen van SEO. Search Engine Optimization betekent dat je je website en artikelen zo maakt, dat ze hoog scoren in Google.

Hier een aantal tips om blogs hoog te laten ranken in Google:

 • Schrijf blogs van minimaal 500 woorden
 • Verwerk het zoekwoord in de H1, H2 en H3 koppen
 • Zet de zoekterm zo ver mogelijk bovenaan en maak deze vetgedrukt
 • Laat de zoekterm terugkomen in een YouTube video en schuingedrukte tekst
 • Plaats afbeeldingen en plaats de zoekterm in de bestandsnamen en alt-teksten
 • Plaatst de zoekterm in de parmalink
 • Zet de zoekterm vooraan in de SEO titel

8. Publiceer meer blogs

Het is een kwestie van zoveel mogelijk waardevolle blogs publiceren om steeds meer bezoekers op je affiliate marketing website te krijgen. Je website wordt namelijk steeds sterker naarmate er meer content op wordt gepubliceerd. Je domeinautoriteit zal dan ook steeds hoger worden.

Door meer blogs te publiceren, gaat je website ranken op steeds meer verschillende zoekwoorden. Dit betekent dat je ook steeds meer bezoekers op je website gaat krijgen, en dus ook steeds meer afiliate commissies gaat verdienen.

Bij het beginnen van een affiliate marketing website kan het even duren voordat de artikelen worden opgenomen in de zoekresultaten. Dit is normaal en laat jezelf hierdoor dus niet weerhouden verder te gaan met content creëren!

Meer dan 13.000 anderen zijn je voorgegaan

En verdienen nu een volledig passief inkomen dankzij de Affiliate Marketing Revolutie!

Bekijk de Affiliate Marketing Revolutie!

9. Publiceer nog meer koopgerichte blogs

Waar veel beginnende affiliate marketeers de mist in gaan, is dat zij zich enkel richten op informatieve blogs. Zij schrijven bijvoorbeeld een artikel over ‘wat is affiliate marketing’. Het zijn echter voornamelijk mensen die op zoek zijn naar informatie die dergelijke zoektermen gebruiken. De kans is klein dat deze mensen direct een affiliate product kopen.

Je kunt veel meer affiliate commissies verdienen door je te richten op andere type zoekwoorden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zoeken in Google naar ‘beste productnaam’, ‘beste productnaam kopen’, ‘productnaam review’, ‘procutnaam ervaringen’, ‘niche vergelijken’ en dergelijke termen. Op de plekken van productnaam en niche kun je jouw eigen markt en producten invullen.

Door blogs te publiceren over koopgerichte zoektermen zullen de bezoekers die op je website komen een stuk warmer zijn. Zij hebben namelijk een koopintentie.

10. Maak social media pagina’s aan

Staan je eerste blogs online en begin je ook al wat bezoekers via Google te krijgen? Dan kun je overwegen ook actief te worden op social media. Dit raad ik echter pas aan als je de beginnersfase van affiliate marketing voorbij bent. Je kunt je aan het begin namelijk het beste richten op één ding en vervolgens steeds een stapje verder gaan.

Mocht je social media willen inzetten, dan kun je accounts aanmaken op allerlei kanalen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest
 • Tiktok

Op deze platformen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van hashtags om op organische wijze te groeien. Vervolgens kun je linkjes plaatsen naar de artikelen en blogs die je op je website plaatst. Ook kun je natuurlijk af en toe een direct affiliate linkje plaatsen.

YouTube is ook een heel interessant platform voor beginnende affiliates. Dit is namelijk de grootste zoekmachine na Google. Je kunt bijvoorbeeld review video’s gaan maken en plaatsen op je YouTube kanaal.

11. Maak een landingspagina aan voor e-mailmarketing

Vanaf 50 bezoekers per dag op je affiliate marketing website kun je gaan overwegen een landingspagina te maken. Dit is een pagina waar mensen gratis iets kunnen downloaden in ruil voor het achterlaten van hun e-mailadres. Denk bijvoorbeeld aan een gratis e-book die je kunt weggeven.

Naast een landingspagina kun je ook een bedankt pagina aanmaken. Op de bedankt pagina kunnen personen het gratis product downloaden. Hier kun je ook alvast beginnen met het promoten van het affiliate marketing product.

Als laatste kun je de personen gaan opvolgen door het verzenden van e-mails. In de e-mails kun je waarde delen, links delen naar nieuwe blogs op je website of direct een affliate marketing product promoten.

De e-mailreeksen die ik naar mijn leads verzend, zijn volledig geautomatiseerd. Wanneer iemand dus het gratis e-book downloadt, wordt deze direct naar hun mail verzonden. Vervolgens krijgen zij om de twee dagen een nieuwe e-mail binnen. Deze hoef je dus niet handmatig te schrijven en te verzenden.

affiliate marketing landingspagina beginnen
Landingspagina met gratis e-book (funnel)
affiliate marketing emailadressen verzamelen
Namen en e-mailadressen verzamelen

12. Begin met adverteren voor meer affiliate commissies

Er zijn tal van opties om te beginnen met adverteren naar je affiliate marketing platformen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te adverteren met Google Adwords. Op deze manier kom je bovenaan in Google te staan zonder dat je bezig hoeft te zijn met SEO. Je betaalt namelijk geld om bovenaan te staan. Een goede strategie is om te adverteren via Google Adwords op koopgerichte zoektermen. Ook kun je op deze manier gaan meten welke artikelen winstgevend zijn. Vervolgens kun je hier ook een blogartikel over schrijven, zodat je organisch gaat scoren in de zoekresultaten in Google en dus geen geld meer hoeft te betalen.

Ook is het mogelijk op alle social media platformen te adverteren. Je kunt bijvoorbeeld in de advertenties naar blogartikelen linken. Ik raad je eerder aan om te linken naar je funnel, zodat je e-mailadressen kunt verzamelen en de bezoekers dus niet kwijtraakt.

Het advertentieprogramma van Facebook is de bekendste. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld ook adverteren naar gebruikers op Instagram.

Dankzij advertenties op social media kun je gerichte doelgroepen benaderen. Je kunt dus mensen bereiken waarvan de kans groot is dat zij interesse zullen hebben in het affiliate marketing product dat je aanbiedt. De advertenties kunnen namelijk worden afgesteld op persoonlijke interesses, locaties en nog veel meer specifieke kenmerken.

Adverteren is een kwestie van testen wat werkt. Je kunt dan ook meerdere advertentiegroepen aanmaken. Als je eenmaal een advertentie hebt gemaakt die het goed doet, hoef je er alleen maar meer geld in te steken, zodat je steeds meer mensen bereikt en steeds meer affiliate marketing commissies gaat realiseren.

Meer dan 13.000 anderen zijn je voorgegaan

En verdienen nu een volledig passief inkomen dankzij de Affiliate Marketing Revolutie!

Bekijk de Affiliate Marketing Revolutie!

13. Verzamel kwalitatieve backlinks voor je affiliate marketing website

Om nog harder te gaan met je affiliate marketing website kun je ervoor kiezen om te beginnen met het verzamelen van backlinks.

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. De backlinks dienen van websites te komen die groter zijn dan jou. Google ziet zo’n link naar jouw website dan als waarde, waardoor je website een hogere domeinautoriteit krijgt en ook hogere posities in Google krijgt.

Er zijn verschillende manieren om backlinks te verzamelen. Sommigen websites zullen een vergoeding vragen voor het plaatsen van een backlink. Ook kun je bijvoorbeeld gastblogs schrijven voor anderen blogs en een linkje opnemen naar je eigen site.

14. Begin met uitbesteden

Uitbesteden kan op verschillende momenten in je affiliate marketing journey interessant zijn. Hiermee bedoel ik dat je bijvoorbeeld het schrijven van teksten, het instellen van advertenties en het verzamelen van backlinks kunt uitbesteden aan de juiste partij of specialist.

Als je net begint met affiliate marketing, dan kan uitbesteden verstandig zijn, omdat je zeker weet dat je dingen direct goed aanpakt.

Anderzijds kun je ook zaken uitbesteden met al het geld dat er binnenkomt. Op deze manier ga je namelijk steeds harder groeien en hoef je minder belasting te betalen.

Zodra er maandelijks duizenden euro’s binnenkomen, kun je de volledige business uitbesteden. Simpelweg kun je dan alle blogartikelen laten schrijven, alle advertenties laten regelen en de volledige boekhouding uitbesteden. De business staat en wordt ook telkens groter. Zelf hoef je dus niets meer te doen aan de business.

15. Herhaal de stappen met nieuwe niches om op te schalen

Naar mijn mening kun je het beste beginnen met één affiliate marketing website en hier alles om heen gaan bouwen. Voor elke niche zijn er namelijk wel duizenden of tienduizenden blogonderwerpen om over te schrijven. Vervolgens kun je nog miljoenen mensen gaan bereiken door te adverteren.

Als je één van de grootste spelers bent geworden in jouw markt, dan kun je beginnen met opschalen. Simpelweg ga je alle besproken stappen herhalen voor een nieuwe niche website.

Eigenlijk kun je zo alle niches langsgaan. Dit is vooral interessant als je tienduizenden tot honderdduizenden euro’s per maand verdient met je eerste affiliate marketing project(en).

16. Betreed de internationale markt

Beginnende affiliate marketeers raad ik aan zich te focussen op de Nederlandse en Belgische markt. Er heerst namelijk weinig concurrentie, we beheersen de taal en we begrijpen de cultuur.

Als je de nationale markt hebt uitgespeeld, kun je je ook gaan richten op de internationale markt. Het voordeel hiervan is dat er meer mensen te bereiken vallen. De concurrentie is echter vele malen hoger, waardoor dit vooral interessant is als je weet hoe het spelletje werkt.

Je kunt bijvoorbeeld alle bestaande blogs en marketingmaterialen laten vertalen naar de Engelse taal.

17. Blijf altijd nieuwe affiliate marketing kennis op doen

Op elk moment in je affiliate marketing journey kan het goed zijn om nieuwe kennis op te blijven doen. Je kunt namelijk steeds meer leren over de verschillende aspecten die horen bij affiliate marketing.

Je kunt bijvoorbeeld blijven leren over nieuwe technieken om te scoren in Google, het optimaliseren van je webteksten voor meer conversies en het verkrijgen van een sterkere mindset.

Met affiliate marketing beginnen als een super affiliate!

In dit artikel heb je een duidelijk overzicht gekregen hoe je affiliate marketing kunt aanpakken als beginneling. Voor mij werken deze strategieën in ieder geval erg goed.

Er is natuurlijk nog ontzettend veel meer kennis nodig om daadwerkelijk succesvol te worden met affiliate markting. Je moet bijvoorbeeld weten hoe je de beste affiliate marketing producten vindt, hoe je deze het beste kunt promoten door personen te verleiden, hoe je hoog kunt scoren in Google, hoe je op organische wijze veel bezoekers gaat krijgen via social media en hoe je de juiste mensen bereikt via advertenties.

Als jij wilt beginnen met affiliate marketing, dan raad ik je aan om “de Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard te bekijken. In deze stap-voor-stap videotraining ga je namelijk alles krijgen wat je nodig hebt om te beginnen met het opbouwen van een winstgevende affiliate marketing business.

Voor een kleine investering van 47,- euro kun je al beginnen met deze beste affiliate marketing training. Het is een ontzettend laag bedrag en dus ook zeer toegankelijk voor beginners. Bedenk maar dat je anders alles zelf uit moet gaan zoeken en hoeveel tijd en geld je dat gaat kosten.

Bij de Affiliate Marketing Revolutie behoort coaching en toegang tot het ISG forum. Op het moment van schrijven zijn er al zo’n 13.000 personen aan de slag gegaan met de Affiliate Marketing Revolutie en zij zijn ook actief op het forum.

Pak dus nu deze kans aan, zodat je direct op de juiste manier gaat beginnen met affiliate marketing!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *