Affiliate marketing content

Beste affiliate marketing content om commissies te verdienen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
goede affiliate marketing content

Als je veel geld wilt verdienen met een affiliate marketing project, dan is het publiceren van goede content ontzettend belangrijk.

Iedereen heeft de mogelijkheid van alles op het internet te plaatsen. Hiervan plaatst slechts een klein gedeelte daadwerkelijk waardevolle affiliate marketing content. Het is niet altijd even makkelijk goede content te verzinnen en te maken. Anders zouden alle affiliates dezelfde grote successen behalen.

De meeste affiliates creëren content en combineren dit met SEO, het gratis scoren in de zoekmachine van Google. Om hoog te scoren in Google, is het dan ook belangrijk dat je content van goede kwaliteit plaatst.

In dit artikel ga je enkele manieren ontdekken om goede affiliate marketing content te maken. Daarnaast ga je ook leren bij welke type content, personen eerder geneigd zullen zijn een affiliate product te kopen. Het uiteindelijke doel van goede content is immers het scoren van zoveel mogelijk commissies.

Waaraan goede affiliate marketing content moet voldoen

Laten we het eerst even hebben over de basisregels van goede affiliate marketing content. Je kunt deze regels gebruiken voor alle soorten content die je gebruikt bij de promotie van producten. Denk dus bijvoorbeeld aan een blogbericht, webartikel, Instagram post en een YouTube video.

 • Onderscheiden: Het is in ieder geval belangrijk dat je jezelf onderscheidt van de concurrentie. Als jij content van anderen gaat kopiëren, dan is de kans groot dat je bezoekers dit niet zullen waarderen. In het geval van een 1-op-1 overgenomen artikel of blog op je website, dan kun je daar zelfs flink voor worden afgestraft door Google. Daarom kun je beter kijken naar wat je concurrenten doen en hier één groot stuk content van maken.
 • Waardevol: Ook dien je waardevol te zijn voor diegene die je content bekijkt. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door het gebruiken van een handige tool, zoals Neilpatel.com. Op deze manier kun je er namelijk achter komen wat mensen opzoeken in Google. Zorg tevens dat je jouw doelgroep kent, zodat je met hun eigenschappen in gedachte de content kunt maken. Als de content waardevol is, is de kans groot dat mensen bij je terug blijven komen of direct verder kijken op je platform van de geplaatste content.
 • Eerlijkheid: Regelmatig promoten affiliates producten terwijl zij het product zelf niet hebben of er geen affiniteit mee hebben. Zo promoten sommigen een affiliate marketing website cursus, terwijl zij zelf geen eens een affiliate website hebben. Het resultaat is dat zij bepaalde verkeerde claims maken over producten en geen waarde kunnen leveren aan klanten. Dit zal de conversie aanzienlijk verlagen.
 • Blijven ontwikkelen: Zorg ook dat je jezelf blijft verdiepen in het onderwerp van het affiliate product of dienst dat je promoot. Op deze manier kun je de meest waardevolle speler in de markt blijven. Er zijn genoeg affiliates die beginnen zonder kennis, maar vervolgens elke dag gaan bloggen en daardoor steeds meer kennis opdoen. Het kan dus zeker het overwegen waard zijn relevante boeken te lezen, andermans (buitenlandse) content te bekijken en cursussen te volgen.

Voorbeelden van affiliate marketing content

Er zijn ontzettend veel soorten content om je affiliate marketing producten in te promoten. Stel dat je bijvoorbeeld de ‘Afslank Receptenbijbel’ gaat promoten. Dit is een e-book met tips om snel gewicht te verliezen met veel recepten om dit te realiseren. Aangezien je een commissie van 15,- euro per verkoop realiseert, is dit een interessant product om affiliate marketing content voor te maken. Je kunt bijvoorbeeld de volgende soorten content maken:

 • Een website waarop je (blog)artikelen gaat publiceren over alles wat met afvallen te maken heeft.
 • Een Instagram pagina waarop je afbeeldingen en story’s gaat plaatsen over afvallen en voorbeelden geeft van recepten.
 • Een 7 dagen challenge waarbij de winnaar een relevant cadeau krijgt.
 • Een YouTube kanaal waarop je video’s gaat plaatsen met tips over afvallen.
 • Een Facebook, Twitter en Pinterest pagina waarop je veel gerelateerde waarde deelt.
 • Een webinar waarin je vertelt over je eigen verhaal en gerealiseerde eindresultaat.
 • Een podcast waarin je over jouw eigen verhaal vertelt
 • Een interview met producteigenaren
 • Een funnel waarin je een gratis e-book weggeeft in ruil voor hun naam en e-mailadres.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van stukken affiliate marketing content die je kunt produceren. In de content kun je natuurlijk ook op een subtiele manier een product aanprijzen om commissies te verdienen.

Koopgerichte affiliate marketing content is het beste

Hoewel het dus belangrijk is zoveel mogelijk waarde te delen als affiliate, is het ook belangrijk dat je commissies gaat realiseren. Je moet immers winstgevend blijven om door te gaan met het delen van (gratis) waarde. Dit kan worden bereik met koopgerichte content.

Goed converterende stukken content zijn vaak koopgericht. Dit betekent dat je content maakt waarvan de kans groot is dat mensen tot aankoop over zullen gaan van een affiliate product, en je dus commissie ontvangt.

Voorbeelden van koopgerichte affiliate marketing content zijn:

 • Een review over de Afslank Receptenbijbel
 • Een blogartikel over het beste dieet
 • Een blogartikel over de beste manier om snel of gezond af te vallen
 • Een artikel met de top 10 beste afval shakes

In het geval van een review kennen de bezoekers het product al. Ze willen dan graag weten wat de ervaringen zijn van anderen die het product al hebben aangeschaft. Daarom besluiten zij op zoek te gaan naar reviews. Jij hoeft ze vervolgens alleen nog maar te verleiden om het product te kopen.

Personen die op zoek zijn naar de beste ‘X’ of top 10 ‘X’ hebben vaak ook een koopintentie. Zij willen dan namelijk graag direct aan de slag met de beste methode of het beste product om hun doelen snel te bereiken.

Ga dus zeker op zoek naar koopgerichte zoektermen als jij snel commissie wilt scoren. Je kunt op deze manier alle producten uit jouw markt langsgaan. Vervolgens schrijf je hier artikelen over om op je website te plaatsen en maak je video’s om op je YouTube kanaal te plaatsen. Als laatste kun je deze content ook nog promoten op je social media kanalen en emaillijst.

Conclusie en van A tot Z leren hoe het werkt

In dit artikel heb je kunnen lezen wat goede affiliate marketing content is. Simpel gezegd dien je dus de meest waardevolle speler in jouw markt te worden door naar concurrenten te kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.

Ook is het slim je te richten op koopgerichte content. Veel affiliates focussen zich enkel op het maken van informatie posts en artikelen. De mensen die deze content bekijken, zijn vaker op zoek naar informatie dan dat ze daadwerkelijk iets willen kopen.

Wil jij precies weten hoe je Google kunt domineren, welke exacte soorten content veel commissies opleveren, en hoe je affiliate producten op de juiste manieren promoot? Volg dan de volledige Affiliate Marketing Revolutie.

De AMR van Jacko Meijaard is een complete videotraining over affiliate marketing. Je gaat leren hoe je een volledig passief inkomen opbouwt met affiliate marketing door op de juiste soorten affiliate marketing content te richten met je website en kanalen.

Via de onderstaande knop ga je direct aan de slag!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *