Affiliate marketing ervaringen

Mijn ervaringen na 3 jaar affiliate marketing!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
mm
ervaringen met affiliate marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is het logisch dat je op zoek bent gegaan naar ervaringen van anderen. Het kan immers eng zijn aan iets nieuws te beginnen zonder dat je zeker weet of het de moeite waard is en het je geld gaat opleveren. Daarnaast kunnen ervaren affiliate marketeers hun business laten groeien door te leren van andermans ervaringen.

Aangezien ik al ongeveer 3 jaar en 2 maanden bezig ben als promoter kan ik je over mijn persoonlijke ervaringen met affiliate marketing vertellen. Denk hierbij aan wat ik persoonlijk zie als de voor- en nadelen van affiliate marketing, ervaringen die jij kunt gebruiken om direct een succesvolle start te maken, maar ook wat ik nu eigenlijk maandelijks verdien aan affiliate inkomsten.

Lees dus snel verder om al mijn affiliate marketing ervaringen te ontdekken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken om er zelf mee aan de slag te gaan.

Wat zijn mijn affiliate marketing ervaringen?

Je kunt wel begrijpen dat ik na 3 jaar bezig te zijn met affiliate marketing behoorlijk wat ervaringen heb meegemaakt. Laat ik eerst beginnen bij de start van mijn business.

Jaren geleden wilde ik geld gaan verdienen op het internet en zocht hier simpelweg naar via Google en YouTube. Zo kwam ik bij de onderstaande video van Jacko Meijaard terecht, één van de succesvolste personen met affiliate marketing in Nederland met een inkomen van honderdduizenden euro’s per maand.

Na het bekijken van de video en meer onderzoek te doen, wilde ik op 16e jarige leeftijd al beginnen met affiliate marketing. Om te beginnen moest ik een contract ondertekenen op PayPro. Dit stelde eigenlijk niets voor, maar thuis werd dit niet goedgekeurd. Veel ouderen hebben immers slechte ervaringen met het internet en denken dat online alles onbetrouwbaar is, vooral dat je op zo’n jonge leeftijd al geld kunt verdienen met het internet.

Toen ik 18 jaar werd, ben ik alsnog begonnen met affiliate marketing. Ik haalde alle informatie van het internet en zette mijn eerste Instagram accounts en website op. De website die je thans bekijkt, is dan ook mijn eerste affiliate marketing website. Hoewel ik nog geen geld verdiende, wist hoe je affiliate marketing slim aanpakte of bezoekers op de website kon krijgen, schreef ik mijn affiliate business direct in bij de Kamer van Koophandel. Achteraf gezien was dit niet eens nodig geweest en leverde dit alleen maar hoofdpijn op. Over de ervaringen waar jij van kan leren, vertel ik je straks meer.  

De voor- en nadelen van affiliate marketing

Mijn ervaringen met affiliate marketing zijn voornamelijk positief. Natuurlijk heb ik soms een traantje gelaten of gedacht dat het allemaal niet meer werkte, maar nu kijk ik terug op een mooie route die ik heb bewandeld naar mijn huidige succes.

Hieronder vertel ik je wat ik voordelig of nadelig vind aan het verdienmodel affiliate marketing. Eigenlijk zijn er talloze redenen te bedenken om wel of niet te beginnen als affiliate. Je kunt dan ook mijn artikel lezen over de voordelen van affiliate marketing als je ze allemaal wilt zien.

Zie hieronder wat ik de grootste voor- en nadelen vind aan affiliate marketing:

Wat vind ik affiliate marketing voordelen?

 • Je hoeft geen klantenservice te doen

 • Je hoeft geen lastige of technische kennis te hebben

 • Je hoeft geen werkplek of opslagruimte te huren

 • Je hoeft zelf niets te verkopen of te maken

 • Je kunt volledig locatie-onafhankelijk leven

 • Je kunt op de automatische piloot geld verdienen

 • Je hoeft geen webshop met betaalsysteem te regelen

 • Je hoeft geen groot budget te hebben

 • Je hebt geen baas boven je

 • Je kunt profiteren van grote kansen, omdat het een vrij onontdekt verdienmodel is

 • Je kunt alle producten en diensten die je kunt bedenken promoten

 • Je kunt affiliate marketing gebruiken om je huidige bedrijf te laten groeien

 • Je kunt starten naast je huidige job

Wat vind ik affiliate marketing nadelen?

 • Je moet veel moeite doen om iets passiefs op te bouwen

 • Je kunt last krijgen van affiliate programmas’s en producten die opeens niet meer te promoten zijn

 • Je hebt vaak geen controle over verkooppagina’s, landingspagina’s, prijzen en commissies

 • Je hebt geen complete zekerheid op inkomsten als je geen wederkerende commissies ontvangt

 • Je staat er soms alleen voor

Wat kun jij leren van mijn ervaringen als affiliate

Van mijn gemaakte fouten en affiliate marketing ervaringen kun je veel leren. Ik denk dat ik eigenlijk een volledige cursus kan maken over het toepassen van affiliate marketing. Na jaren ervaring heb ik namelijk geleerd wat wel en wat niet werkt. Ik zal je hieronder iets meer vertellen over mijn ervaringen.

Zoals ik al zei heb ik mijn affiliate website direct ingeschreven als een bedrijf. Ik raad jou echter aan eerst als particulier affiliate marketing toe te passen. Zodra het geld dan begint te komen, kun je altijd nog je bedrijf inschrijven. Het nadeel van je bedrijf inschrijven is namelijk dat je bijvoorbeeld een kloppende boekhouding moet hebben en BTW moet opgeven. Dit kan voor veel kopzorgen zorgen.  

Zoals ik zojuist ook zei is de website die je nu bekijkt mijn eerste website. Toen ik begon, heb ik het websitesysteem Jouwweb.nl gebruikt. Dit was namelijk het eerste en beste systeem wat ik tegen kwam, was goedkoop (8,- euro per maand) en erg makkelijk om een website mee te maken. Echter heeft de website op dit systeem een flinke daling gehad in Google na een Google Core Update. Dergelijke websitesystemen zijn dan ook niet zo geschikt om geld te verdienen met je website en te scoren in Google als andere systemen, zoals WordPress (5,- euro per maand). De website draait nu op Marketheme (67,- euro per maand) en mijn bezoekersaantallen zijn weer gestegen. Marketheme is zelfs speciaal ontwikkelt voor affiliate marketing. Deze ervaring geeft dan ook aan dat je beter voor tools van kwaliteit kunt kiezen als je naar de langeretermijn kijkt.

Ook heb ik ervaringen opgedaan rondom het winstgevend maken van affiliate websites. Hoewel ik door Jacko Meijaard in aanraking kwam met affiliate marketing, had ik nadat ik 1 jaar zelf bezig was met affiliate marketing pas zijn cursus aangeschaft. Ik leerde toen pas dat het de bedoeling was op gratis wijze bezoekers te krijgen via Google door te gaan bloggen en in die artikelen affiliate producten te promoten. Toen ik dit zag, heb ik in één dag 5 artikelen geschreven en de maanden daarop niks gedaan. Na enkele maanden kreeg ik hierdoor echter al honderd bezoekers per dag. Dit kun je nog terug zien aan de data van de blogs op deze website. Jij kunt leren van deze ervaring dat het verstandig is te investeren in jezelf en kennis. Op deze manier ga je namelijk veel sneller geld verdienen en hoef je niet zelf alles uit te vinden en aan te klooien.

Bovendien heb ik natuurlijk veel ervaringen opgedaan over het schrijven van blogs. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin beter richten op langere zoektermen waar mensen naar zoeken in Google. Aangezien je website aan het begin nog weinig tot geen autoriteit heeft, is het erg moeilijk direct op algemene zoekwoorden te scoren waar duizenden keren op wordt gezocht. Ook kun je bijvoorbeeld beter richten op koopgerichte zoektermen, mensen zijn dan namelijk al aan het overwegen om iets te kopen. Daarom is het ook zo goed om bijvoorbeeld een website of YouTube account aan te maken en reviews te gaan maken. Mijn eerste affiliate commissies van 187,50,- euro per sale kwamen dan ook binnen dankzij reviews. Bovendien heb ik een mailinglijst opgebouwd. Door het verzamelen van e-mails kun je potentiele kopers via mails gaan opvolgen. Er is namelijk een kans dat iemand je website bezoekt, weg gaat en vervolgens niet meer terugkomt. Dankzij een mailinglijst kun je deze mensen bij je houden.

Wat zijn de affiliate marketing ervaringen van anderen?

Naast mijn persoonlijke ervaringen zijn er nog duizenden ervaringen van anderen te vinden op het internet. Als je bijvoorbeeld kijkt in de Succes Lounge van de Affiliate Marketing Revolutie worden er dagelijks nieuwe berichten geplaats van personen die hun eerste commissie hebben verdiend, hun baas hebben ontslagen of gewoon zeer hoge passieve inkomsten verdienen.

De ervaringen met affiliate marketing van anderen zijn dan ook vooral positief. Natuurlijk zitten er ook enkele negatieve ervaringen tussen. Dit zijn echter vaak de mensen die denken dat zij niets hoeven te doen om geld te verdienen. Zij maken bijvoorbeeld een website, zetten hier twee artikelen van 500 woorden op en gaan achterover leunen. Vervolgens vragen ze waarom ze geen commissies en bezoekers ontvangen. Op deze manier werkt affiliate marketing niet helaas.

Mijn huidige inkomen

Bij mijn affiliate marketing ervaringen hoort een mooi inkomen. Momenteel verdien ik ongeveer 2000 tot 5000,- euro per maand. De inkomsten fluctueren dus erg, bijvoorbeeld in de zomermaanden. Minder mensen zijn rond deze tijd geneigd bijvoorbeeld een cursus te kopen, omdat zij al hoge kosten hebben voor hun vakantie. Ook moet je hierbij rekening houden dat ik ben begonnen zonder cursus en eigenlijk pas sinds één jaar fulltime bezig ben met affiliate marketing. De voorgaande jaren heb ik er vrijwel niets aan gedaan.

In één jaar ben ik dus ontzettend veel gegroeid. De inkomsten zullen ook alleen maar hoger worden. De basis van mijn twee affiliate websites staat en de bezoekers komen gratis en op de automatische piloot via Google. Deze aantallen stijgen alleen maar verder, omdat er steeds meer artikelen op de websites komen en de websites ook steeds sterker worden. Bovendien begin ik steeds meer zaken uit te besteden. Hierdoor kan ik focussen op de dingen waar ik zelf goed in ben. Soms laat ik bijvoorbeeld teksten schrijven over onderwerpen waar ik zelf minder van af weet of ik laat een externe partij, backlinks verzamelen voor mijn websites.

Mijn affiliate marketing resultaten

Hieronder zie je mijn resultaat qua bezoekersaantallen na ongeveer één jaar. Dit is de tweede affiliate website die ik heb opgezet. In ongeveer één jaar tijd is deze website van 0 bezoekers per dag naar 1000 bezoekers per dag gestegen. Dit betekent dus dat ik maandelijks ongeveer 30.000 bezoekers ontvang op mijn website. Puur organisch en gratis via Google. Momenteel krijgt de website zelfs ongeveer 1150 bezoekers per dag, terwijl ik twee weken geleden nog het record van 1000 bezoekers per dag aantikte. Dit laat ook de mogelijke exponentiele groei zien die je kunt ervaren met affiliate marketing.

affiliate marketing website ervaringen
Van 0 naar 30.000 bezoekers per maand in ongeveer één jaar tijd

Uiteraard horen hier ook veel commissies bij. Eind juli verdiende ik in 3 dagen tijd bijvoorbeeld alleen al ongeveer 1250,- euro.

affiliate marketing ervaringen commissies
30 affiliate commissies in 3 dagen

Dankzij mijn affiliate marketing succes hoef ik niet voor een werkgever te werken. De vrijheid die je ermee kunt realiseren kan dan ook een grote beweegreden zijn om met affiliate marketing te beginnen. Ik ben van plan binnenkort naar het buitenland te gaan, mijn laptop mee te nemen en ergens aan het strand verder te werken aan mijn business. Dit lijkt mij een enorm toffe ervaring.

Affiliate marketing ervaringen: conclusie en zelf beginnen

Zoals je hebt kunnen lezen is het succesvol maken van mijn affiliate business niet zonder slag of stoot gegaan. De ervaringen laten zien dat affiliate marketing geen manier is om snel geld te verdienen als je niet weet wat je doet. Als jij echter weet wat je doet, dan geloof ik dat je binnen een jaar al een volledig maandelijks passief inkomen kan verdienen met affiliate marketing. Als je gaat adverteren en zo direct grote aantallen bezoekers krijgt, kun je zelfs vandaag nog je eerste inkomsten verdienen en binnen één maand opschalen naar een fulltime inkomen.

Profiteer van mijn gedeelde ervaringen en voorkom dezelfde fouten te maken als mij. Misschien denk je dat je alles wel weet, maar je kunt wel degelijk voor verassingen komen te staan en er is ontzettend veel te leren over affiliate marketing. Het lijkt me immers dat je wilt leren hoe je producten succesvol kunt promoten van mensen die weten wat werkt. Maak dus direct een goede start en begin met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Via de onderstaande knop ga je direct naar de introductievideo. Zo kun je vandaag nog beginnen met jouw eigen affiliate marketing ervaringen en avontuur!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Affiliate Marketing Revolutie
Affiliate Marketing Revolutie

Beoordeling door Bas,

19 aug 2021
5

De Affiliate Marketing Revolutie is geschikt voor iedereen die een passief online inkomen wilt genereren. De stappen kun je eenvoudig toepassen om zelf een succesvolle affiliate marketing website op te zetten. Jacko Meijaard laat je zien dat iedereen dit kan. Mijn ervaringen zijn in ieder geval zeer positief!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *