Affiliate marketing mindset

Krijg een winning mindset!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Affiliate marketing mindset

Wil je veel geld verdienen als een affiliate marketeer? Dat kan niet zonder het krijgen van de juiste affiliate marketing mindset. Je mindset is dan ook één van de belangrijkste pilaren om succesvol te worden met affiliate marketing. Als jij niet gelooft wat mogelijk is, dan gaat het ook lastig voor je worden iets te laten lukken.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig allerlei goede affiliate marketing cursussen. Deze trainingen kunnen je alle tools en strategieën geven die je nodig hebt. Je moet het echter zelf kunnen opbrengen om dit te gaan toepassen in de praktijk. Je slechte mindset moet worden omgezet in een “winning mindset”.

In deze blog zullen we het gaan hebben over het krijgen van een winning affiliate marketing mindset. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je jouw kans op succes vergroot.

Hoe krijg je de juiste affiliate marketing mindset?

Het krijgen van een winning mindset klinkt misschien een beetje zweverig. Waarschijnlijk wil je gewoon veel geld verdienen en denk je dat het hebben van een goede mindset niet van belang is. Ik kan je verklappen dat je zonder de juiste mindset geen groot succes kunt behalen.

Met de onderstaande tips wil ik je dan ook helpen met het krijgen van een winning affiliate marketing mindset.

Tip 1: Het ontwikkelen van een winning mindset

De eerste stap om succes te behalen met affiliate marketing is het krijgen van een winning mindset. Houd de volgende punten in gedachten als je dit wil bereiken:

 • Kijk niet teveel naar anderen: Het kan soms demotiverend zijn te kijken naar anderen. Hoewel je erdoor kunt zien wat mogelijk is, zal je waarschijnlijk sneller denken dat het allemaal te ver van je weg is. Anderen zijn misschien al jaren bezig met affiliate marketing. Ook kan de werkelijke achterkant anders zijn dan de voorkant. Het is wel goed om te kijken naar hun fouten en te zien wat werkt, zodat je dit zelf kunt toepassen.
 • Luister niet teveel naar anderen: Natuurlijk kun je een goede affiliate marketing coach nemen. Helaas kunnen zelfs coaches je demotiveren. Het is niet fijn lang te moeten wachten op hun korte en niet concrete antwoorden. Daarom moet je altijd voldoende onderzoek doen naar een coach en bedenken of hij of zij hetzelfde heeft bereikt wat jij ook wil bereiken. Luister ook niet naar vrienden en ouders die zeggen dat je iets niet moet doen als zij zelf geen affiliate marketing business hebben. Zij weten hier niet genoeg over, willen je geen succes zien behalen of willen dat je meer zekerheid hebt op inkomen.
 • Geloof in je eigen kracht: Vrijwel niemand heeft succes behaalt zonder eerst te falen. Je moet altijd positief blijven en accepteren dat niet alles vlekkeloos verloopt in het leven. Mensen die altijd positief zijn, hebben het soms ook moeilijk. Bill Gates heeft het vast en zeker ook moeilijk in bepaalde tijden.
 • Vermijd negatieve mensen: Het runnen van een affiliate marketing business, of een online business in het algemeen, kan erg eenzaam voelen. Vermijd echter vrienden of personen waarvan je weet dat ze je zullen demotiveren door bijvoorbeeld te beweren dat het beter is voor een werkgever te werken. De kans is groot dat je jezelf alsnog eenzaam voelt als je met dit soort mensen bent.
 • Vermijd slechte invloeden en gewoontes: Misschien zit je met het probleem dat je teveel alcohol drinkt. Als jij van jezelf weet dat je iedere keer tot het maximum gaat met alcohol, dan zal je de volgende dag niet fit genoeg zijn om mooie dingen te produceren. Wees dus eerlijk tegen jezelf en stop met drinken of welke verslavingen en slechte gewoontes dan ook.

Tip 2: Zie het grotere plaatje van je affiliate marketing business

Het kan beter zijn het grotere plaatje te zien in plaats van te kijken van dag tot dag. Beginnende affiliate marketeers hebben de neiging elke dag te checken of zij al bezoekers op hun website krijgen en hoeveel commissies zij hiermee verdienen. De kans is groot dat je aan het begin nog niet veel geld zult verdienen, vooral als je affiliate marketing gaat toepassen door te bloggen op een website.

Consistentie is de weg naar succes. Het maakt niet uit hoe vaak je valt. Het gaat erom hoe snel je weer opstaat.

Stel jezelf voor hoe jij wil dat je leven er over 1 jaar uitziet. Hoeveel uur wil je werken? Hoeveel geld wil je verdienen? Op welke manier wil je dat geld verdienen? Waar en in wat voor huis wil je wonen? Wil je een team bouwen om voor je te laten werken? Wat wil je uiteindelijk behalen? Dit zijn zomaar wat vragen die je voor jezelf kan beantwoorden. Neem hier écht de tijd voor. Je zult merken dat wanneer je het grotere plaatje ziet, je makkelijker kunt inzien welke stappen je moet nemen om het te realiseren.

Tip 3: Kijk wat werkt en wat niet werkt

Mocht jij momenteel nog geen affiliate business hebben, dan kun je het beste een affiliate marketing cursus volgen. Hierin wordt namelijk aangegeven hoe je kunt beginnen en wat werkt. Hierdoor kun je voorkomen lang bezig te zijn met alles uitzoeken en onnodige fouten te maken. Dat kan je namelijk tegenhouden om van je affiliate business een succes te maken.

Heb je al een affiliate business en verdien je bijvoorbeeld 1000,- euro per maand? Dan kan het goed zijn eens te gaan kijken wat de afgelopen tijd het beste en slechtste voor je heeft gewerkt. Wellicht doe jij iets unieks ten opzichte van je concurrenten en kun je hier meer van gaan doen. Zet dus eens voor jezelf op papier wat momenteel het meeste geld oplevert. Vervolgens kan je hier meer van gaan doen.

Tip 4: Stel realistische doelen op voor jezelf

Het opstellen van doelen kan zowel in je voordeel als nadeel werken. Sommigen mensen houden helemaal niet van het werken met doelen en leven liever van dag tot dag. Ik merk zelf dat het opstellen van doelen ervoor zorgt dat ik gemotiveerder ben en blijf. Het is dan wel belangrijk doelen op te stellen die je daadwerkelijk kunt behalen. Dit kan door veel, kleinere doelen op te stellen. Ga bijvoorbeeld eens op papier zetten wat je deze maand wil bereiken en hoeveel geld je wil verdienen over 3 maanden.

Tip 5: Stel succesregels op voor jezelf

Door het opstellen van je eigen succesregels en je hier aan te houden, vergroot je jouw kans op succes met affiliate marketing. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met jezelf elke dag iets te doen aan je affiliate marketing business. Denk bijvoorbeeld aan het iedere dag plaatsen van een nieuw blogartikel op je website.

Laatste affiliate marketing mindset tips

Het krijgen van een goede mindset is heel breed. Dit geldt ook voor het krijgen van de juiste affiliate marketing mindset. Hieronder geef ik je nog een aantal mindset tips die je kunnen helpen aanzienlijke bedragen te verdienen als affiliate marketeer:

 • Begin met één website, maak deze groot en zorg dat deze een hoog inkomen oplevert, voordat je een nieuwe website opstart.
 • Denk niet in kosten, maar in wat het oplevert. Beginnen met een goedkoop systeem om websites mee te maken, kan ervoor zorgen dat je later alsnog alles moet overzetten, omdat er bijvoorbeeld een Google update is gekomen, waardoor je artikelen niet meer goed ranken.
 • Uiteindelijk is keiharde actie ondernemen nodig om succesvol te worden met affiliate marketing. Niemand gaat het voor jou doen als je geen geld hebt om taken uit te besteden. Ook gaat misschien niemand jou complimenteren, jou begrijpen en ga je jezelf eenzaam voelen. Weet dat dat echter ook niet nodig is. Omarm eenzaamheid en ga opzoek naar gelijkgestemden om succes te bereiken.
 • Ga sporten om slechte energie kwijt te raken, nieuwe energie te krijgen en gezonder te worden. Sommigen mensen houden er bijvoorbeeld van ’s ochtends te sporten, omdat zij daarna energiek zijn en er weer een dag tegenaan kunnen. Sporten kan ook helpen tegen stress en slecht slapen.
 • Weet dat je huidige situatie niet je definitieve situatie is. Mensen kunnen het altijd slechter hebben dan jou. Ze zeggen weleens hoe dieper je zit, hoe harder je zult terugkomen. Dit is het katapult effect. Je kunt leren van je fouten, en je hebt er weer een mooi verhaal bij.
 • Wees voorzichtig met het het bekijken van nieuws en social media. Bedenk eens hoeveel negativiteit je op dit soort platformen voorbij ziet komen en hoe weinig positiviteit. Veel mensen willen op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de wereld, maar de belangrijke dingen krijg je vanzelf wel te horen. Erg zonde om hier je tijd aan te spillen en negatieve energie van te krijgen. Wees de producent in plaats van consument en ga aan de slag met het produceren van je eigen affiliate marketing content.
 • Luister succes podcasts voor motivatie. Het kan goed zijn te luisteren naar successen van anderen. Als jij elke dag opnieuw hoort wat er mogelijk is, dan is er een goede kans dat je na verloop van tijd hetzelfde zult realiseren. Je gaat het namelijk zelf leven. Je bent immers wat je leest en kijkt. Ook ben je vaak het gemiddelde van de 5 personen waarmee je het meeste omgaat.
 • Bovendien kan het lezen van bepaalde boeken ervoor zorgen dat je een goede affiliate marketing mindset krijgt. Er zijn namelijk veel boeken die je mentale gezondheid kunnen verbeteren en je leren omgaan met angst en eenzaamheid. Eigenlijk is voor bijna alles wat je wil weten wel een goed boek te vinden.

Hoe mijn affiliate marketing business enorm is gegroeid dankzij de Puur Mindset Academy

Jerik en Jacko Meijaard
Jacko & Jerik

Uit deze blog heb je waarschijnlijk al enkele inzichten kunnen halen om je affiliate marketing mindset te verbeteren. Zelf ben ik op weg maandelijks 10K te verdienen met affiliate marketing en de besproken punten helpen mij hier erg bij.

Succesvol affiliate marketeer, Jerik van Nuenen, heeft een complete mindset cursus ontwikkeld. Je zult Jerik vast wel kennen als je “affiliate marketing master” Jacko Meijaard ook kent. Het zijn namelijk zeer goede vrienden van elkaar. Jerik is dan ook regelmatig te gast in de podcast van Jacko.

Het doel van Jerik van Nuenen met zijn Puur Mindset Academy is je alles te geven om een ijzersterke mindset te krijgen. Aangezien hij zelf ook een succesvolle affiliate is, kan hij je zeker helpen bij het krijgen van een affiliate marketing mindset. Hij biedt zijn klanten zelfs gratis 1-op-1 coaching aan.

Nogmaals, het krijgen van een winning affiliate marketing mindset is één van de belangrijkste pilaren om succes te bereiken. Profiteer dus van de cursus van Jerik van Nuenen. Het kost je nog geen 4 tientjes. Dit heb jij hoogstwaarschijnlijk zo weer terugverdient, omdat je er mentaal op vooruit bent gegaan.

Wanneer het slecht gaat met de ondernemer, dan gaat het vaak ook slecht met de onderneming. Keer het nu om.

Wil jij beginnen met het ontwikkelen van een positieve & winning affiliate marketing mindset?

Ja! Ik wil een winning mindset!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *