Beste affiliate marketing niches

Dit zijn de 17 affiliate marketing niches met de meeste potentie in 2022

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Beste affiliate marketing niche

Ben jij op zoek naar de beste affiliate marketing niche? Goed bezig! Dit is namelijk één van de belangrijke factoren om over na te denken als je veel geld wil verdienen met affiliate marketing.

Veel affiliates maken dezelfde fouten. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een niche die te klein is, of een niche die bestaat uit personen die niet bereid zijn veel geld uit te geven. Dergelijke niches kunnen wellicht leuke website projecten zijn om bijvoorbeeld 500 euro per maand te verdienen, maar waarschijnlijk wil jij meer geld verdienen dit jaar.

Door goed onderzoek te doen naar affiliate marketing niches kun je het behalen van succes een stuk eenvoudiger maken voor jezelf. Niches met een grote doelgroep en weinig concurrenten zijn de beste niches. Vandaag help ik je op weg bij het kiezen van één van de beste affiliate marketing niches die dagelijks 1000 euro of meer kunnen opleveren. Doe hier je voordeel mee.

Wat is een affiliate marketing niche en sub-niche?

Voordat ik je ga vertellen over de beste affiliate marketing niches zal ik je eerst meer vertellen over niches in het algemeen.

Een niche is eigenlijk een gerichte groep mensen waar je je op probeert te focussen. Denk bijvoorbeeld aan de geld verdienen markt die onder andere bestaat uit de crypto niche.

Naast markten en niches bestaan er ook sub-niches. Een sub-niche is een specifieke groep mensen van een niche. Als we kijken naar het voorbeeld van de geld verdienen markt en de crypto niche, dan kun je nog specifieker gaan door te richten op NFT, daytraden en DeFi. Dat zijn dan ook voorbeelden van sub-niches.

Het is belangrijk met je website te focussen op één markt, één niche of één sub-niche. Google weet dan namelijk precies waar je website over gaat. Door SEO (zoekmachine optimalisatie) toe te passen, kun je sneller gaan scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Google ziet immers dat jij steeds content produceert over één onderwerp.

Eerlijk gezegd ben ik zelf het meeste fan van websites die gaan over één markt. Je kunt een website over één markt namelijk ontzettend groot maken en een autoriteit laten worden in die markt, niches en sub-niches.

De beste affiliate marketing niches met potentie in 2022

Hieronder zet ik de beste affiliate marketing niches van 2022 op een rijtje die de potentie hebben jou 1000 euro per dag op te leveren.

Niche #1. VR Brillen

De eerste affiliate marketing niche waar ik veel potentie in zie, zijn VR Brillen. Er zit namelijk veel zoekvolume op deze niche. Ook komt er een metaverse aan van Mark Zuckerberg, en dat gaat allemaal met VR Brillen in de toekomst. Hoewel deze niche nu nog redelijk klein is in vergelijking met andere niches weet ik bijna zeker dat deze niche heel groot gaat worden. Jij kunt er heel vroeg bij zijn en nu een website beginnen over VR brillen. Het fijne is dat er nog niet veel mensen schrijven over VR brillen en de concurrentie dus laag is. Je kunt bijvoorbeeld reviews schrijven over VR brillen en content maken over de metaverse en welke brillen daar het beste voor zijn. Denk ook aan het schrijven van reviews over VR games en daarin affiliate links te plaatsen naar de games of bijpassende VR brillen

Niche #2. Groene Energie

Deze week hebben we gezien dat Rusland de gaskraan heeft dichtgedraaid. Hierdoor hebben we geen gas meer. We hebben dan nog opties, zoals zonnepanelen, warmtepompen en onze woningen verduurzamen. Door je hier in te verdiepen, kun je mensen helpen bij het vinden van de juiste aanbieders en natuurlijk je affiliate links promoten. Stuur jij mensen door op je website over groene energie naar bedrijven die zonnepalen verkopen? Dan krijg jij daar veel geld voor. De niches zonnepanelen, woningen verduurzamen en warmtepompen gaan in ieder geval erg groot worden. Tegenwoordig willen namelijk steeds meer mensen duurzame producten. Op het affiliate netwerk Daisycon kun je bijvoorbeeld relevante affiliate campagnes vinden over groene energie. Ook leuk om te weten is dat de hoogtes van de commissies in de groene energie markt hartstikke groot zijn. Door mensen door te sturen naar een zonnepanelen bedrijf, kun je al gauw 1500,- euro of zelfs nog meer verdienen. Dat komt, omdat zonnepalen erg duur zijn.

Niche #3: Keuze Hulp

Hoewel dit eigenlijk geen niche is, wil ik het toch benoemen. Aangezien er namelijk ontzettend veel producten op de markt verkrijgbaar zijn, is er veel vraag naar keuze hulp. Denk bijvoorbeeld aan een oma die op zoek is naar de beste elektrische fiets. Door een keuze hulp website te bezoeken, wordt het uitkiezen van de beste elektrische fiets een stuk eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld specificaties laten invullen en hier automatisch de beste elektrische fiets laten uitrollen. Dit kun je gewoon doen met een simpele HTML code van een affiliate netwerk. Ook kun je bijvoorbeeld specifiek focussen op het zoekwoord “wat is de beste elektrische fiets” en verschillende fietsen promoten. Je kunt zelfs persoonlijke keuze hulp aanbieden door middel van chatten, telefoon en e-mail. Koopgerichte keuze hulp zoektermen kunnen veel meer geld opleveren dan informatieve artikelen.

De keuze hulp affiliate marketing niche
Websites over keuze hulp kunnen veel commissies opleveren, omdat ze koopgericht zijn

Niche #4: Reviewen

Ook kun je overwegen een affiliate marketing review website op te gaan zetten. Veel mensen willen weten wat ervaringen zijn van anderen met bepaalde producten, voordat zij zelf besluiten een product te kopen. Gezien er op bol.com alleen al miljoenen producten te koop staan, kun je talloze reviews schrijven en plaatsen op je review site. Ik zal echter voornamelijk gaan kijken waar veel zoekvolume op zit in Google en welke producten de hoogste commissies opleveren. Stel dat je bijvoorbeeld een aandelen cursus promoot ter waarde van 997 euro en een commissie van 500 euro, dan hoef je maar 4 verkopen per maand te realiseren om een maandloon te verdienen. Daar hoef je maar één artikel voor te schrijven.

Keuze hulp websites en review websites kunnen snel geld opleveren. De kans is immers groot dat mensen bereid zijn geld te betalen wanneer zij al op zoek zijn gegaan naar de beste producten en reviews van bepaalde producten willen zien. Om deze reden is het zelfs de moeite waard betaald te adverteren in Google in plaats van SEO toe te passen. Met Google ads kom je direct bovenaan te staan in Google.

Niche #5: Geld Verdienen

Wil je veel geld verdienen met affiliate marketing? Dan kun je beginnen met een website of een ander kanaal in de geld verdienen markt. Aangezien iedereen geld nodig heeft, is dit één van de grootste markten waarmee je kunt starten. Er zijn talloze onderwerpen binnen de geld verdienen markt waaraan je veel geld kunt verdienen als affiliate marketeer. Je kunt bijvoorbeeld cursussen promoten waarin mensen leren hoe zij geld kunnen verdienen met dropshipping, crypto of affiliate marketing. Mensen zijn bereid geld neer te leggen om er volgens meer geld van te maken. Aangezien veel cursussen 997 euro of duizenden euro’s kosten, kun je hier geweldige commissies mee verdienen.

Niche #6: Crypto

In 2021 is crypto hoger, nog hoger en nog nog hoger gegaan. Naar verwachting blijft de crypto markt verder stijgen in 2022. Naar schatting heeft op dit moment ongeveer 8 procent van de volwassen Nederlanders crypto in zijn of haar bezit. Er zijn dus nog miljoenen Nederlanders die er wellicht mee willen beginnen. Ook bestaande crypto investeerders zijn vaak op zoek naar nieuwe cryptomunten met potentie. Daarom kunnen platformen waarop signalen worden gegeven en cursussen goed zijn om te promoten. Een goed voorbeeld van een succesvolle crypto affiliate marketeer vind ik Corné Marchand. Vorig jaar brak hij door met zijn YouTube kanaal. Onder zijn video’s plaatst hij bijvoorbeeld een referral linkje naar Bitvavo, zodat mensen kunnen starten met het kopen van crypto. Vervolgens krijgt hij levenslang 15% commissie over de transactiekosten van zijn aangebrachte leden.

Voorbeeld: Corné Marchand heeft succesvol ingespeeld op de crypto niche als affiliate marketeer

Stel dat jij op Bitvavo een crypto commissie verdient van 2 euro, dan kan diezelfde commissie over één jaar misschien wel 20 euro waard zijn, als je het direct investeert.

Niche #7: Gezondheid

Wil je een website starten en hier miljoenen bezoekers per maand op krijgen? Start dan een algemene website over gezondheid. Je kunt hierop gaan bloggen over verschillende niches en sub-niches. Aangezien de gezondheidsmarkt enorm is, kun je er veel geld mee verdienen. Mensen zijn bereid geld te investeren voor een betere gezondheid en ouder te worden. Ook hebben gezondheid niches alles te maken met ons gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en andere dingen die emotioneel gewicht hebben in ons hoofd. Vooral als jij weet hoe je mensen kunt verleiden affiliate producten die je promoot te kopen, kun je flink cashen in deze markt.

Niche #8: Huidverzorging

Een affiliate marketing niche binnen de gezondheidsmarkt met veel potentie is de huidverzorging niche. Mensen willen hun huid mooi houden of hun huid herstellen, en zijn bereid hier daadwerkelijk geld in te investeren. Bedenk maar eens dat een mooie huid ook invloed kan hebben op een betere mentale gezondheid. Je kunt je namelijk veel zelfverzekerder voelen met een schone huid. Er zijn talloze huidverzorgingsproducten die je kunt promoten. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsreinigers, toners, exfolianten en make-up. Daarnaast worden ook cursussen en e-books over de huid aangeboden die je kunt promoten als een affiliate.

Niche #9: Afvallen

De afvallen markt was altijd al groot. Nu zowel kinderen als volwassenen coronakilo’s hebben gekregen, zijn er nog meer mensen op zoek gegaan naar manieren om gewicht te verliezen. Je moet er rekening mee houden dat er veel concurrentie is in deze markt. Daarom kun je eventueel kiezen voor een niche of sub-niche in de afvallen markt. Je kunt je bijvoorbeeld volledig focussen op voeding of beweging. Mensen zijn in ieder geval bereid geld uit te geven aan dat ene wondersupplement of het dieet dat binnen 6 weken zorgt voor een strak figuur. Zij weten namelijk dat het hebben van overgewicht niet erg goed is voor de gezondheid.

Niche #10: Huisdieren

Door de coronacrisis, die waarschijnlijk voorlopig nog blijft voortzetten, zijn mensen vaker thuis. Veel mensen zullen dan ook overwegen een hond, kat of ander huisdier in huis te nemen, bijvoorbeeld om de kinderen bezig te houden. Het nemen van een huisdier gaat niet zonder moeite en baasjes willen vaak het beste voor hun dier. Zij willen bijvoorbeeld het beste biologische hondenvoer kopen. Naast voer, speeltjes en kleding kun je bijvoorbeeld ook informatieproducten promoten in deze affiliate niche. Mensen willen weten hoe zij hun hond kunnen opvoeden, of zelfs trucjes kunnen aanleren. Ook is Nederland een land van verzekeringen. Daarom kun je huisdierverzekeringen promoten. Het voordeel is dat digitale informatieproducten en verzekeringen aanzienlijke commissies kunnen opleveren. Mocht je een dierenliefhebber zijn, dan kan het wellicht een goede markt voor je zijn. Heb je zelf een hond? Dan kun je kiezen voor de honden niche. Als je nog specifieker wil zijn, dan kun je je richten op de poedels sub-niche.

Als je geld hebt om te investeren, dan kun je de gehele business uitbesteden, zodat je alsnog kunt profiteren van deze niche en geld kunt verdienen zonder daar zelf tijd in te hoeven investeren.

Niche #11: Sneakers

Waarschijnlijk ken je de verhalen wel van gasten die honderden euro’s uitgeven aan nieuwe sneakers van een limited uitgave en deze daarna niet meer aanraken. Ook zijn er gasten die een handel hebben in sneakers. Veel mensen hebben dan ook een passie voor sneakers, en het groeiend aantal (dure) limited edition sneakers maakt het een aantrekkelijke niche om affiliate marketing in toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld grote zaken, zoals Nike en De Bijenkorf promoten. Zo zijn er nog vele anderen zaken die schoenen aanbieden. Jij hoeft dus niet ergens in een rij te gaan staan of je aan te melden op een lijst om als eerste een sneaker te verkrijgen, maar kunt gewoon van thuis uit met je affiliate marketing business honderden euro’s verdienen bij een lancering.

Niche #12: Vakanties (in Nederland)

Hoewel veel mensen houden van vakanties is het tegenwoordig helaas een stuk lastiger op vakantie te gaan. Sommigen mensen mogen bijvoorbeeld hun eigen land niet meer in zonder het kunnen tonen van een vaccinatiebewijs. Om deze redenen kiezen steeds meer mensen ervoor op vakantie te gaan in Nederland. De laatste tijd is er een enorme stijging geweest qua boekingen voor Nederlandse vakantieparken, huisjes, hotels, dagtrips en weekendjes weg. Natuurlijk kun je ook vliegtickets en reizen naar verre landen promoten in ruil voor commissies. Bovendien kun je producten promoten die mensen tijdens het reizen meenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffers en backpacks. Jij hoeft alleen maar content te maken en relevante affiliate campagnes te promoten om geld te verdienen in deze markt, niche of sub-niche. Een website gericht op specifieke landen, regio’s of stranden kunnen het erg goed doen.

Niche #13: Hobby’s en Verzamelen

Voorbeelden van andere brede affiliate marketing niches zijn hobby’s en verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen een website te starten over je favoriete hobby. Veel hobbyisten zijn namelijk bereid geld te betalen om hun hobby voort te zetten. Hetzelfde geldt voor verzamelaars die hun verzameling compleet willen maken. Het is wel belangrijk dat je geen affiliate marketing business start wanneer het gaat om een goedkope hobby, gratis hobby of een gratis verzameling. Een betere sub-niche in de verzamelniche is Pokémon. Zowel jongeren als ouderen sparen namelijk Pokémon kaarten. Door de hoge prijzen van Pokémon kaarten kun je hier erg veel geld mee verdienen. Je kunt ook denken aan een site over houtbewerking, tuinieren, drones, vissen en muziek maken, omdat dergelijke hobby’s veelal veel geld kosten.

Niche #14: Baby Producten

Aangezien in Nederland ongeveer 400 baby’s worden geboren per dag kan dit een goede niche zijn om je op te richten. Misschien vind je het niet leuk in de baby producten niche toe te treden, maar je kunt er wel veel geld mee verdienen. Bedenk maar eens dat een gezin met twee ouders ongeveer 15% van hun totale besteedbare inkomen uitgeven aan hun baby. Ouders willen namelijk het beste voor hun kind. Je kunt overwegen een affiliate marketing website te beginnen waarop je tips gaat geven aan ouders. Denk aan babyflessen, babyfoons, luiers, baby boxen en autostoeltjes die je kunt promoten via bol.com.

Niche #15: Liefde, Seks en Relatie

De liefde, seks en relatie markten vallen onder de grootste markten. Iedereen heeft hier immers behoefte aan, en sommigen mensen kunnen hier hulp bij gebruiken. Denk aan mannen die willen leren hoe zij beter vrouwen kunnen versieren of mannen die beter willen worden in bed. Ook zijn er datingwebsites die je kunt promoten. Houd rekening met veel concurrentie, maar er zijn veel potentiele klikkers voor je affiliate links.

Niche #16: Online Gokken

Waarschijnlijk vindt niet iedereen dit een goede niche. Dat ik kan ik ook begrijpen. Het is namelijk niet netjes anderen te stimuleren te gokken met het risico dat ze verslaafd raken en geld verliezen. Daarom ben ik zelf ook gestopt met affiliate marketing campagnes voor goksites. Het is wel zo dat mensen zelf op zoek gaan naar de beste Nederlandse casino’s, iDeal casino’s en dat soort dingen. Ze kunnen dan natuurlijk maar beter op jouw affiliate linkje klikken, waardoor je zeer aantrekkelijke lifetime commissies kunt verdienen. De vraag is echter of je hier aan wil meewerken. Mocht jij hier mee willen beginnen, dan kun je jezelf wellicht ook op YouTube richten. Er is namelijk zeer weinig Nederlandse concurrentie aanwezig in deze niche op YouTube. Buitenlandse YouTube kanalen livestreamen zelfs en plaatsen daaronder een linkje naar hun website, waarop vervolgens de online casino’s worden gepromoot. Ook in Google valt de concurrentie op long-tail zoekwoorden reuze mee, in tegenstelling tot wat veel mensen denken over deze niche. Het is alleen wel lastiger backlinks te krijgen naar een casino affiliate website.

Niche #17: High Ticket en Abonnementen

Overweeg bovendien High Ticket affiliate marketing en het promoten van abonnementen. Dit zijn logischerwijs geen echte niches. Wel zijn het vormen van affiliate marketing waar je veel geld mee kunt verdienen. Met High Ticket affiliate marketing bedoelt men namelijk dat je affiliate producten promoot die commissies opleveren van 100 euro, 1000 euro of zelfs nog meer per gerealiseerde sale. Ook kun je abonnementen promoten, zodat je bijvoorbeeld elke maand 27,- euro verdient, zolang de persoon lid blijft die jij hebt aangebracht voor een bepaald membership. Het fijne hiervan is dat het een kwestie wordt van opstapelen. Daarnaast heb je met abonnementen meer zekerheid op inkomsten. Houd ook affiliate marketing met upsells in gedachten.

Beste affiliate marketing niche abonnementen
Abonnementen zijn één van de beste type affiliate campagnes die je kunt promoten

Hoe kies je de beste affiliate marketing niche uit?

In deze blog zijn slechts enkele voorbeelden gegeven van de beste affiliate marketing markten, niches en sub-niches. Hier zitten zeer specifieke niches tussen en sommigen zijn nog niet bekend bij de meeste affiliate marketeers, waardoor je heel makkelijk en snel inkomsten kunt genereren als affiliate.

Mocht je nog niet weten met welke affiliate marketing niche je aan de slag wil, dan kunnen deze richtlijnen je misschien helpen:

  • Begin met een niche waarin je zelf interesse hebt
  • Begin met een niche waarin producten zitten die hoge affiliate scores hebben, oftewel dat ze vaak succesvol worden gepromoot door andere affiliates
  • Begin met een niche waarmee je makkelijk kunt adverteren zonder je aan veel regels te houden of snel advertentie accounts kwijt te raken
  • Begin met een niche waarin veel mensen zijn die een bepaald probleem willen oplossen
  • Begin met een niche waarvan de doelgroep bestaat uit loyale mensen
  • Begin met een niche waarin affiliate producten zijn van bekende merken. Denk ook aan trend gerelateerde producten
  • Begin met een niche waarin affiliate producten zijn die weinig concurrentie hebben
  • Begin met een niche waarin affiliate producten zijn die kant- en klare marketingmaterialen hebben
  • Begin met een niche waarvan je een product eigenaar kent, omdat je bijvoorbeeld exclusieve kortingscodes kunt regelen

Doe zeker voldoende onderzoek voordat je iets begint in een niche. Dit kan onder andere door te kijken naar concurrenten en gebruik te maken van handige tools. Persoonlijk maak ik gebruik van KWfinder.com om goede zoekwoorden te vinden om mee te scoren in Google.

Wil je weten hoe je de allerbeste affiliate marketing niches kunt vinden met weinig concurrentie, zodat je snel commissies kunt scoren? Ga dan aan slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Naast het vinden van de beste affiliate niches ga je bijvoorbeeld ook begrijpen hoe je magische marketing methodes kunt inzetten om veel relevante bezoekers te krijgen en hoe je hun kunt verleiden te klikken op je affiliate links.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *