Affiliate marketing tips voor beginners

23 KRACHTIGE affiliate marketing tips voor starters!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
affiliate marketing tips voor beginners

Ben je op zoek naar affiliate marketing tips voor beginners? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik ga je namelijk meerdere krachtige tips geven over affiliate marketing, zodat je direct een goede start kunt maken en affiliate marketing succesvol kunt toepassen.

Als je wil beginnen met affiliate marketing, dan kom je er al snel achter dat het niet super makkelijk is. Hoewel je wel vrij makkelijk als beginneling commissies kunt scoren, kun je het eigenlijk zo breed maken als dat je zelf wil. Veel affiliates willen direct te veel strategieën gaan toepassen, maar dit is zeker niet aan te raden. Als beginner is het namelijk belangrijk dat je gewoon zo snel mogelijk actie gaat ondernemen en focus houdt op één ding.

In dit artikel zal ik je eerst de basis over affiliate marketing uitleggen. Vervolgens geef ik 23 tips voor beginners. Als je deze tips gaat toepassen, dan is de kans groot dat je binnen een korte tijd veel geld verdient.

Affiliate marketing uitleg voor beginners

Voordat ik de affiliate marketing tips voor beginners ga toelichten, zal ik de basis van affiliate marketing met je bespreken. Er is namelijk een kans dat je nog niet zoveel weet over affiliate marketing, of dat het zelfs helemaal nieuw voor je is.

Affiliate marketing betekent eigenlijk dat je producten en diensten van anderen gaat promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit principe ziet er als volgt uit:

  1. Registreer jezelf op een affiliate netwerk of programma.
  2. Kies een product uit om te promoten en plaats het unieke affiliate linkje op jouw sociale media, blog, website of webshop.
  3. Krijg bezoekers naar je media door bijvoorbeeld content te publiceren.
  4. Het affiliate netwerk of programma houdt via cookies bij hoeveel verkopen je realiseert voor een adverteerder.
  5. Je ontvangt een geldbedrag voor elke gerealiseerde verkoop.
affiliate marketing uitleg voor beginners

Dit geeft dus aan dat jij geld kunt verdienen met affiliate marketing en een eigen business kunt starten, zonder dat je aan klantenservice hoeft te doen, eigen producten hoeft in te kopen of producten hoeft te verzenden. Het enige wat jij hoeft te doen is een tekstlink, URL of reclamebanner op je media te plaatsen.

Meestal krijg je een bepaald percentage van de verkoopprijs uitbetaald. De hoogte van de commissie verschilt eigenlijk per product en dienst. Voor fysieke producten bedraagt de commissie meestal 15% van het betaalde bedrag door de klant. Echter kunnen de percentages, zoals bij digitale producten oplopen tot wel 80% van het betaalde bedrag van de verkoopprijs. Ook kun je abonnementen promoten, zodat je elke maand opnieuw een bedrag ontvangt.

Je kunt zelf een keuze maken uit honderden tot wel miljoenen verschillende campagnes, die allerlei affiliate marketing producten en diensten bevatten.

Affliate marketing voor beginners – 23 tips

Tip 1: Staar je niet blind op details

De eerste affiliate marketing tip voor beginners is je niet blind te staren op de details. Als startende affiliate marketeer is het veel belangrijk om gewoon te beginnen. Zelf houd ik de 80/20 regel aan. Als je 80% voor iets geeft, dan zit je wel goed.

Zorg dus dat je bijvoorbeeld gewoon die website gaat aanmaken, en sociale media pagina’s gaat opzetten. Aan het begin maakt het écht niet uit of het design van je website wel in orde is, of dat je een prachtige Instagram feed hebt. Het is voor een beginner veel belangrijker om bezoekers te gaan krijgen. Een website die geweldig oogt, maar geen bezoekers ontvangt, zal namelijk ook geen affiliate commissies gaan scoren.

Tip 2: Kies een makkelijke, goede affiliate marketing niche

De tweede tip voor beginners is dat je een goede niche moet uitkiezen. Met een niche bedoel ik dat je moet uitkiezen wat het onderwerp wordt van jouw website of sociale media pagina. Veel startende affiliates maken de fout dat zij direct een product uitkiezen met de hoogste commissie. Echter, hoog geprijsde producten kunnen moeilijker te verkopen dan een e-book van bijvoorbeeld 17,- euro. Het is dus goed hier een goede balans in te vinden.

Om te beginnen kun je eigenlijk het beste een niche uitkiezen die raakvlakken heeft met jouw interesses, hobby’s en passies. Je kunt er dan namelijk veel meer en makkelijk over vertellen. Ook is het leuk om ermee bezig te zijn. Als je meer affiliate marketing ervaringen op gaat doen, dan kun je altijd nog nieuwe affiliate kanalen starten in concurrerende markten en producten met hogere commissies promoten.

Tip 3: Doe keywoord onderzoek

Bij het uitkiezen van je niche is het tevens belangrijk dat je vooraf enig onderzoek gaat doen naar de potentie. Als je bijvoorbeeld van plant bent een affiliate marketing website op te zetten, dan kan het slim zijn voldoende keywoord onderzoek te doen. Dit betekent dat je op zoek gaat naar zoektermen die potentiele kopers gebruiken als zij zoeken over een bepaald onderwerp in Google.

Je kunt verschillende tools gebruiken om goed keywoord onderzoek te doen. Er zijn gratis en betaalde tools. Aangezien je een beginner bent, denk ik dat je nog niet veel kosten kunt veroorloven. Hoewel ik aanraad om het allemaal direct goed aan te pakken, kun je ook heel veel keywoords halen uit gratis toos, zoals Neilpatel.com, Semrush.com, Answerthepblic com en de eigen zoekwoordplanner van Google. Over de woorden die je hebt gevonden, kun je artikelen gaan publiceren, zodat je gaat scoren in de zoekresultaten van Google.

dummies keywoord onderzoek tip
Veel keywoords met gratis tool

Tip 4: Zet een simpele WordPress website op

Zoals ik net al aangaf is het echt niet nodig direct een uitgebreide website te maken. Kies er ook niet voor om een website te laten maken door een online marketingbureau. De meeste partijen vragen al gauw 1500,- euro voor het maken van een website, terwijl je tegenwoordig met simpele programma’s als WordPress op eigen houtje met enkele tientjes per jaar een prima affiliate marketing website kunt maken. WordPress biedt alles wat je nodig hebt en je kunt later altijd overstappen naar andere, betaalde thema’s.

Je website hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Kies er bijvoorbeeld voor alleen een homepage en blogpage aan te maken. Op de homepage geef je een korte inleiding over het onderwerp van je website en op de blogpage komen de blogartikelen te staan. Aangezien het de bedoeling is dat mensen via Google zoeken op specifieke pagina’s van je website landen, is het niet nodig allerlei extra pagina’s toe te voegen.

Tip 5: Maak een Instagram account aan

Naast een website raad ik beginners ook aan enkele sociale media kanalen aan te maken. Dit kost je namelijk geen geld en de accounts zijn binnen enkele minuten aangemaakt. Als je op je sociale media, zoals Instagram, content van je website gaat delen, levert dit ook gelijk je eerste backlinks op.

Gebruik een eenvoudig, gratis programma zoals Canva.com om zeer professionele sociale media afbeeldingen te maken. Dit programma kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om je eigen logo en veel meer andere marketingmaterialen te maken. Vervolgens ga je een klein tekstje schrijven en linken naar je contentop je Instagram afffiliate marketing pagina. Door slim gebruik te maken op Instagram van hashtags, story’s, volg- en ontvolg strategieën en andere trucjes, kun je veel gratis bezoekers naar je website krijgen.

Tip 6: Maak een Facebook account aan

Net zoals Instagram kan Facebook ook een goed marketingkanaal zijn om aan het begin meer affiliate commissies te scoren. Het is een gratis kanaal die je kunt inzetten, dus waarom zou je dit niet gebruiken?

Via Facebook kun je op verschillende manieren personen naar je website krijgen. Je kunt zelfs overwegen waardevolle content berichten te plaatsen in Facebook groepen met directe links naar het affiliate product dat je promoot of naar je eigen website.

Tip 7: Maak een Twitter account aan

Een ander sociale media account dat mij persoonlijk als beginner snel commissies opleverde is Twitter. Naast dat je je eigen website content kunt delen en hashtags kunt gebruiken, kun je ook slim gebruiken van de Twitter zoekbalk.

Stel dat jij bijvoorbeeld een affiliate product promoot dat te maken heeft met online geld verdienen. Je kunt dan termen intikken in de zoekbalk zoals ‘geld nodig’, ‘wil niet werken’ en ‘hoe verdien ik geld’. Er zullen dan namelijk allemaal tweets naar voren komen van personen waarvan je weet dat ze mogelijk interesse zullen hebben in het affiliate product dat je promoot.

Tip 8: Meld je aan op affiliate marketing fora

Als beginner met affiliate marketing is het belangrijk jezelf te gaan ontwikkelen. Een goede manier om dit te doen, is door jezelf aan te melden bij verschillende affiliate marketing fora. Dit zijn plekken op het internet waar affiliates bij elkaar komen en waar je vragen kunt stellen. Naast dat je je eigen onduidelijkheden kunt bespreken, kun je ook meelezen met de vragen van anderen.

Er zijn zowel Nederlandse als internationale fora waar super veel affiliates actief zijn. Je kunt er dus in contact komen met gelijkgestemden en oude gesprekken lezen. Ik ben zelf al jaren lid van het InternetSuccesGids.nl affiliate marketing forum en hier heb ik als beginner ontzettend veel waardevolle kennis op gedaan over alles wat met affiliate marketing te maken heeft.

Tip 9: Lees boeken en verdiep je in SEO

Een andere tip om jezelf te ontwikkelen op het gebied van affiliate marketing is het lezen van boeken. Door boeken te lezen over bijvoorbeeld affiliate marketing en conversie-optimalisatie kun je je marketing vaardigheden verbeteren en meer geld verdienen met affiliate marketing. Ook kun je je gaan verdiepen in het optimaliseren van je website voor Google, zodat artikelen sneller worden opgenomen in de zoekresultaten. Men noemt dit ook wel SEO.

Naast dat je een betere affiliate en online marketeer kunt worden door boeken te lezen, kun je jezelf ook persoonlijk gaan ontwikkelen. Ik heb enorm veel kennis opgedaan uit boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals ‘Denk groot word rijk’, ‘Rijke pa, arme pa’ en ’48 wetten van de macht’. Het lezen van deze boeken heeft mij een veel wijzere persoon gemaakt. Dit soort boeken zullen je ook zeker helpen succesvol te worden als affiliate.

Tip 11: Plaats een disclaimer

Veel beginners vergeten een disclaimer toe te voegen aan hun website. Dit zal echter wel een goede manier zijn om jezelf meer in te dekken. In de disclaimer kun je namelijk plaatsen dat je enkel ervaringsdeskundige bent, het artikel informatief bedoelt is en personen contact op moeten nemen met een professional voor professionele adviezen. Het is niet moeilijk een disclaimer te ontwikkelen. Kijk simpelweg bij concurrenten wat zij hebben en pas dit aan naar je eigen situatie. Ook kun je gratis disclaimer generators gebruiken.

Tip 12: Publiceer waardevolle content

Als jij hoog wil scoren in Google met je website en veel volgers wil krijgen op je sociale media kanalen zal je waarde moeten bieden. Mensen hebben namelijk niets te zoeken bij jou als je iets doet wat al honderden keren is gedaan. Wees daarom zo waardevol mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door je concurrenten te analyseren en de meest complete te worden.

Voor Google is het ook erg belangrijk dat je waardevolle artikelen gaat publiceren. In een markt met veel concurrentie zal je dan ook alleen concurrenten kunnen overstijgen door waardevoller te zijn.

Tip 13: Focus op één affiliate marketing strategie

Affiliate marketing kan op honderden manieren worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan betaalde advertenties, lead magnet funnels, e-maillijsten en webinars. De meeste beginners hebben dan ook de neiging van alles door elkaar te proberen. Dit is echter niet aan te raden. Je kunt beter beginnen met één affiliate marketing strategie en je hier aan houden.

Als je bijvoorbeeld een website hebt, maar je ook bezig moet houden met het geven van webinars, dan had je dus ook die tijd kunnen steken in het plaatsen van meer content op je website. Je had dan dus meer bezoekers op je website kunnen krijgen, en dus meer affiliate commissies kunnen scoren. Kies dus één strategie en wijk voorlopig niet meer af.

Tip 14: Promoot producten die je zelf (hebt) gebruikt

Weet je geen niche te bedenken waarin je affiliate marketing wil toepassen? Overweeg dan een product te promoten die je momenteel of in het verleden zelf (hebt) gebruikt. Je weet namelijk al veel over deze producten. Je kunt zelfs besluiten unieke foto’s te maken waardoor je laat zien dat je de producten zelf ook hebt gekocht. Dit kan vertrouwen opwekken bij een potentiele koper. Op deze manier vergroot je zeker de kans op een affiliate commissie.

Tip 15: Bouw een band op met je volgers

De meeste affiliate marketing beginners maken de fout dat zij één keer een product promoten en vervolgens niets meer van zich laten horen. Dit is zonde, want je kunt nog veel meer geld verdienen aan deze personen door een band met ze op te bouwen. Daarnaast is het vrij zonde als je bezoekers op je website krijgt, maar zij vervolgens nooit meer terugkeren naar je website.

Een goede manier om een connectie te krijgen met je volgers is door e-mailadressen te gaan verzamelen. Op je website kun je een simpel formuliertje plaatsen waar mensen hun e-mailadres en naam kunnen achterlaten. Vervolgens kun je hun gaan benaderen via- emails. Hierbij is het belangrijk dat je een band gaat opbouwen. Ga dus niet eens in de zoveel tijd mailen als je weer een nieuw affiliate product hebt gevonden, maar blijf in de tussentijd mails met waarde verzenden.

Tip 16: Ga voor tijdloze content en niches

Ergens waar je rekening mee kunt houden, is dat het slim kan zijn tijdloze content te schrijven en je te richten op niches die nog jaren zullen bestaan. Neem als voorbeeld duurzaamheid, wat de komende 10 jaar in ieder geval nog relevant blijft. Niches in markten zoals liefde, geld verdienen en afvallen zullen ook de rest van ons leven relevant blijven. Als je gaat richten op tijdloze content, dan kun je waarschijnlijk nog jaren leven van je affiliate marketing business.

Tip 17: Heb geduld voor je eerste commissies

Een andere tip is om geduldig te blijven. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk je eerste commissies scoren, maar weet dat dit even kan duren. Als je bijvoorbeeld een Instagram account opzet en vandaag nog veel bezoekers op het affiliate linkje in je bio laat klikken, of affiliate links gaat delen in Facebook groepen, dan kun je vandaag nog je eerste commissies scoren. Echter, in het geval van een nieuwe affiliate website kan het enkele weken duren voordat je de eerste commissies zult verdienen. Google moet namelijk je website en artikelen indexeren in de zoekresultaten. Toch raad ik je wel degelijk aan een affiliate website op te zetten, omdat dit veel passiever is dan sociale media accounts. De bezoekers komen immers dag en nacht op de automatisch piloot op je website via Google.

affiliate marketing tips voor beginners geduld
Mijn allereerste commissie, nadat ik één dag mijn affiliate website online had gezet en naar het buitenland was vertrokken

Tip 18: Focus op koopgerichte content

Merk je dat je na één maand nog steeds geen commissies scoort? Dan kan dit te maken hebben met het type content dat je publiceert. Als jij alleen maar informatieve artikelen gaat publiceren, dan zullen mensen vooral informatie halen uit de artikelen. Als jij echter gaat richten op koopgerichte zoektermen, dan is de kans veel groter dat je affiliate commissies gaat scoren. Denk bijvoorbeeld aan lijstjes, zoals ’top 10 van product X’ of ‘beste product X’. Denk ook artikelen over ‘reviews en ervaringen van product X’. Je hoeft in deze artikelen alleen maar mensen warm te maken om ze een product te laten kopen.

Tip 19: Denk groot, word rijk

Een andere tip voor beginnende affiliate marketeers is dat zij groot moeten denken. Door groot te denken, ga je namelijk grotere doelen opstellen. Hoewel je deze doelen misschien niet volledig gaat behalen, kun je er wel degelijk bij in de buurt komen.

Tip 20: Besef dat je steed beter wordt

Iedere succesvolle affiliate marketeer is ooit op punt 0 begonnen. Ik ben zelf ook begonnen met affiliate marketing terwijl ik bijna niets wist, maar heb gaandeweg steeds meer geleerd. Het is goed om te weten dat je fouten mag maken, en deze ook zeker zult gaan maken, vooral als je niet aan de slag gaat met een goede affiliate marketing cursus voor beginners. Het mooie is echter dat je van fouten kunt leren, de processen in je affiliate marketing business kunt optimaliseren en dezelfde fouten in volgende projecten kunt voorkomen.

Tip 21: Blijf oude content verbeteren

Ik haalde het net al even aan, maar je kunt oude content altijd blijven verbeteren. Dit is zelfs erg aan te raden. Google ziet dan namelijk dat je met je website bezig blijft en de informatie up-to-date houdt. Soms lees ik een artikel terug die ik één jaar geleden heb geschreven en waar ik nu eigenlijk niet meer achter sta. Het mooie is dat je dit soort oude content gewoon kunt verbeteren en je hier alleen maar profijt van zult hebben.

Tip 22: Zie wat er in één jaar kan gebeuren

Mensen overschatten vaak wat zij in één dag kunnen doen en onderschatten wat er in één jaar met hun leven kan gebeuren. Denk dus bij alles in lange termijn Als jij vandaag een start maakt en elke week minsten één blogartikel gericht op goede zoektermen op je website plaatst, dan is het gewoon mogelijk over één of twee jaar een volledig maandelijks passief inkomen te verdienen. Om je een voorbeeld te geven. Zo’n anderhalf jaar geleden startte ik mijn tweede affiliate website (de website die je nu bekijkt is mijn eerste). Hoewel ik helemaal aan het begin twintig artikelen plaatste en hier daarna drie kwart jaar niks meer aan heb gedaan, ontvang ik nu maandelijks ongeveer 33.000 bezoekers op mijn website. Ik dan nu dan ook heel fijn leven van de inkomsten uit deze ene website.

affiliate voor beginners tips grafiek
De stijging van de bezoekersaantallen in één jaar

Tip 23: Begin met uitbesteden, e-mailmarketing, adverteren en opschalen

Affiliate marketing kun je zo gek maken als je zelf wil. Je bent nu misschien nog een beginner, maar als je eenmaal geld gaat verdienen is the sky the limit. Er zijn zelfs gasten die in één jaar tijd een miljoen verdienen met één affiliate project door er vol voor te gaan. Als je eenmaal geld gaat verdienen, raad ik je dan ook aan hard te gaan opschalen. Je hoeft immers zelfs geen producten te verzenden.

Opschalen kan op allerlei manieren. Je zou bijvoorbeeld tegen betaling kunnen adverteren op sociale media accounts. Ook kun je op grote schaal e-mailmarketing gaan toepassen. Als laatste tip kun je ook beginnen met uitbesteden. Je kunt dan namelijk taken uithanden geven waar anderen veel beter in zijn dan jij. Tevens kun je op deze manier zelf gaan relaxen, terwijl je affiliate business inkomsten blijft generen en hier ook een stijgende trend in zit.

Eindconclusie & de perfecte affiliate marketing cursus voor beginners

Om je op weg te helpen met affiliate marketing heeft Jacko Meijaard de perfecte cursus gemaakt. Deze cursus is dan ook geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren affiliate marketeers. Het kost je vrijwel niets om hier mee aan de slag te gaan. Dit is ook de reden waarom ik je aanraad hiermee te beginnen.

Zelf was ik al een tijdje bezig met affiliate marketing, voordat ik de ‘Affiliate Marketing Revolutie‘ van Jacko Meijaard aanschafte. Ik had echter veel meer geld kunnen verdienen, als ik hier direct mee aan de slag was gegaan. Dan kon ik namelijk affiliate marketing direct op de juiste, winstgevende manier toepassen.

In de cursus ga je ontzettend veel waardevolle tips krijgen. Ook krijg je stap-voor-stap te zien wat je moet doen om een succesvolle affiliate business op te starten. Kijk dus zeker even naar de introductievideo over affiliate marketing, zodat je als beginner direct een vliegende start kunt maken!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *