Hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing op Twitter

Complete startersgids voor affiliate marketeers op Twitter!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
affiliate marketing op Twitter

Het is zeker mogelijk geld te verdienen op Twitter. Eén van de beste manieren om inkomsten te vergaren met twitter is het toepassen van affiliate marketing.

Bloggers en content creators weten al dat affiliate marketing een zeer effectieve manier is om passieve online komsten te verdienen.

Weet je nog niet precies hoe het werkt? Lees dan verder om te ontdekken hoe je affiliate marketing toepast op Twitter. Het is vrij eenvoudig en leuk om zelf eens te proberen!

Wat is affiliate marketing?

Voordat ik ga vertellen hoe je Twitter kunt inzetten om geld te verdienen als affiliate marketeer lijkt het me een goed idee je kort iets meer te vertellen over affiliate marketing. Het is dan namelijk duidelijk voor alle lezers.

Affiliate marketing betekent dat je leads en verkopen genereert voor verschillende bedrijven. In ruil hiervoor krijg je een bepaalde commissie. Jij zorgt dus dat een bedrijf nieuwe klanten krijgt en verdient hier zelf ook geld mee. Dit proces werkt met unieke affiliate linkjes.

De meest gebruikelijke manieren om geld te verdienen met affiliate marketing zijn het opzetten van een affiliate marketing Instagram account of affiliate marketing website. In dit geval promoot je bijvoorbeeld de producten in de artikelen op je website. Eventueel zou je je affiliate website en nieuwe geschreven artikelen kunnen delen op Twitter.

Echter ga ik er nu even van uit dat je affiliate marketing direct op Twitter wilt toepassen. Dankzij de methodes die ik zo met je ga delen, kan dit erg goed werken.

Hoe pas je affiliate marketing toe op Twitter?

Met honderden miljoenen actieve gebruikers op Twitter kun je erg veel mensen bereiken op dit social media platform. Veel mensen checken elke dag nieuwe tweets. Jij kunt hier op inspelen door tweets te plaatsen en nieuwe klanten te vinden. Hierbij kun je affiliate marketing gebruiken.

Aangezien je slechts 280 tekens mag gebruiken per tweet, zal je handig moeten worden in het maken van converterende tweets. In dit kleine stukje tekst zal je namelijk mensen over de streep moeten trekken om op je affiliate link te drukken en het product of dienst te kopen.

Geld verdienen met affiliate marketing op Twitter is niet zo eenvoudig dat je alleen maar elke dag wat links hoeft te spammen. Om veel geld te verdienen als affiliate, zal je er serieus mee aan de slag moeten.

Een twitter account aanmaken voor affiliate marketing

Om affiliate marketing op Twitter toe te passen en er geld mee te verdienen, kun je de volgende stappen volgen.

#1: Bepaal je niche

Ten eerste dien je een niche te kiezen. Een niche houdt in wat het onderwerp is van je Twitter account. Kies iets wat bij je past. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn, zoals sportschoenen, reizen, computergames, kleding, huidverzorging, fitness of elektronica. Eigenlijk zijn er voor elke soort niche affiliate producten te vinden en zullen er ook geïnteresseerden voor zijn op Twitter.

Eén van de meest succesvolle affiliate marketing accounts op Twitter focust zich op de beste deals van Amazon en andere webshops. Zij delen deals en de beschikbaarheid omtrent allerlei populaire artikelen voor consumenten. Aangezien zij zich focussen op koopjes hebben ze inmiddels al meer dan 500.000 volgers verzameld. Er wordt geld verdiend met de volgers dankzij partnerprogramma’s en relevante producten op affiliate netwerken.

#2: Zorg dat mensen je account gaan volgen

Om geld te verdienen met affiliate marketing op Twitter zal je volgers en aandacht moeten krijgen. Logischerwijs ga je meer geld verdienen als je een grote groep loyale volgers hebt.

Ten eerste dien je een aantrekkelijk profiel te hebben. Mensen zullen dan eerder geneigd zijn je te volgen. Zorg dus dat je je Twitter-bio, URL, profielfoto, omslagfoto en andere profielinstellingen instelt.

Zorg ook dat je consistent gaat posten op je pagina en maak hierbij gebruik van relevante hashtags. Ga tevens de interactie aan. Zorg dus dat je deelneemt aan gesprekken op andere accounts en met je eigen met volgers. Het kan handig zijn als je enige kennis hebt over de markt van de producten die je promoot.

Aangezien je in de toekomst geld kunt blijven verdienen met Twitter, is het slim om een band op te bouwen met je volgers. Het is daarom belangrijk volgers een reden te geven waarom ze jou zouden moeten (blijven) volgen. Als je weet waar je potentiele leads naar op zoek zijn en de cultuur kent, kan je veel geld verdienen op Twitter.

Ga echter nooit volgers kopen. Het is wel goed om veel volgers te hebben, maar nepaccounts zullen je geen geld affiliate commissies opleveren. Ook zullen zij geen berichten van je liken en delen. Dit kan argwaan opwekken bij potentiele, echte volgers.

Pro tip: Stuur mensen uit je doelgroep volgverzoeken. Zij ontvangen dan een melding en gaan je mogelijk terug volgen. Met ManageFilter kun je zien wie je niet terug volgt. Ook kun je tegen betaling andere social media accounts je pagina laten promoten om meer volgers te krijgen.

#3: Plaats revelante, interessante content

Nadat je je account hebt ingesteld en volgers hebt, kun je content gaan maken. Plaats tweets die relevant zijn voor de volgers die je hebt. De kans wordt dan groter dat ze op je affiliate link klikken en de de tweet retweeten.

Natuurlijk zal je even moeten doorzetten tot je een grote groep volgers hebt. Bij een affiliate marketing website geldt immers ook dat je je tijd moet investeren om resultaten te zien. Tussentijds kun je alvast enkele tweets gaan plaatsen waarin je op natuurlijke wijze de affiliate links promoot. Promoot bijvoorbeeld acties of kortingscodes, zodat je meerwaarde biedt aan je volgers.

Zorg bovendien voor afwisseling. Ga dus niet alleen maar affiliate producten promoten, maar lever ook waarde aan je volgers. Op deze manier zullen zij denken dat jij hun wilt helpen in plaats van alleen maar gefocust bent op geld verdienen. Als je bijvoorbeeld een account hebt over fitness, kun je hier relevante reviews, video’s en interviews over plaatsen.

Welke affiliate marketing netwerken kun je gebruiken voor Twitter?

De producten die je wilt promoten op Twitter kun je vinden op partnerprogramma’s en affiliate netwerken. Je dient er echter rekening mee te houden dat sommige campagnes de promotie op Twitter niet goedkeuren. Deze informatie vind je in de omschrijving van de betreffende campagne.

Hieronder vind je een aantal affiliate programma’s en netwerken die geschikt zijn voor Twitter. Besef dat er nog talloze andere plaatsen zijn waar je affiliate producten kunt vinden. Je kunt dus ook gewoon je favoriete merken of producten die je zelf hebt uitgetest promoten.

iTunes partnerprogramma

Met het affiliate programma van Apple kun je geld verdienen door het promoten van miljoenen muzieknummers en albums, (audio)boeken, films en tv-programma’s. Het is dan ook een goed idee op Twitter Apple Music, iTunes en Apple Books te gaan promoten. Je ontvangt hiervoor een commissie van 5%.

Je kunt bijvoorbeeld een Twitter account aanmaken en hier de nieuwste en populairste nummers op delen. Wanneer iemand dan een nummer downloadt via jouw affiliate linkje krijg je geld betaald.

Op internet zijn veel succesverhalen te vinden van affiliate marketeers die veel inkomsten hebben vergaard dankzij het iTunes partnerprogramma op Twitter. Hetzelfde geldt voor andere platforms, zoals blogs.

Bol.com affiliate programma

Een andere mogelijkheid is producten van de grootste webshop uit Nederland te promoten, namelijk Bol.com. Aangezien er miljoenen producten op Bol.com staan, is het een uitstekend platform om producten en deals uit allerlei niches te promoten op Twitter.

Als je besluit lid te worden van het Bol.com partnerprogramma is het voordeel dat je commissie krijgt over de hele winkelmand. Als je bijvoorbeeld een boek promoot, maar iemand besluit enkele dagen later een televisie te kopen, verdien je daar ook commissie over.

PayPro affiliate netwerk

In het geval van iTunes en Bol.com zal je Twitter account moeten worden goedgekeurd door medewerkers van de platformen. Als je net bent begonnen met een Twitter account en er nog maar weinig content op staat, is de kans groot dat je niet wordt goedgekeurd.

PayPro kan een interessant affiliate netwerk zijn om producten te gaan promoten op Twitter. Je Twitter account hoeft namelijk niet te worden gecontroleerd, en je kunt dus direct beginnen met promoten op Twitter.

Op PayPro staan allerlei producten uit verschillende niches. Het bijkomende voordeel is dat de commissies vele malen hoger zijn dan iTunes en Bol.com. Je kunt dan ook tot wel 80% commissie krijgen voor het promoten van de producten.

Zelf geld verdienen met affiliate marketing op Twitter

Het toepassen van affiliate marketing is vrij eenvoudig. Mijn advies luidt de affiliate links zo natuurlijk mogen te promoten, te focussen op het leveren van waarde en relevante volgers te krijgen.

Als je bijvoorbeeld actief mensen uit je doelgroep gaat volgen, is er een kans dat je zelfs vandaag nog commissie verdient.

Ik ben zelf ook al jaren een affiliate marketeer en verdien een aanzienlijk maandelijks inkomen door het toepassen van affiliate marketing op Twitter. Dit heb ik gerealiseerd door kwaliteitsaccounts in verschillende niches op te zetten.

Wil je nu zelf ook beginnen met affiliate marketing op Twitter? Bekijk dan even de Affiliate Marketing Revolutie. In deze revolutionaire training ga je exact leren hoe je zelf een succesvolle affiliate marketing business opzet!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *