Belastingvrij bijverdienen naast baan

Alles wat je moet weten over belastingvrij bijverdienen naast een fulltime job

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
belastingvrij bijverdienen naast baan

Veel werknemers willen graag extra geld verdienen naast hun baan, maar vragen zich af of zij dan meer geld moeten betalen aan de Belastingdienst. Belastingvrij bijverdienen naast een baan is iets waar veel mensen dan ook naar op zoek zijn.

Alle inkomsten die je verdient door te werken, moet je opgeven bij de jaarlijkse inkomstenbelasting in de online omgeving van de Belastingdienst. Het is daarom een goede vraag of je daadwerkelijk belastingvrij kunt en mag bijverdienen.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over belastingvrij bijverdienen naast je baan.

Mag je belastingvrij bijverdienen naast je baan?

Tot een bedrag van ongeveer 8750,- euro mag je belastingvrij verdienen. Je zult dus wel degelijk belasting moeten betalen als je meer geld gaat bijverdienen dan de aangegeven grens. Aangezien jij wilt bijverdienen naast je baan, is de kans groot dat geld bijverdienen zonder meer belasting te moeten betalen niet mogelijk is.

De 8750,- euro kun je belastingvrij bijverdienen, omdat je gebruik kunt maken van belastingaftrekken, zoals de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. In het geval van een baan, gaan deze kortingen al van de verschuldigde belasting af. Je mag deze ook slechts één keer gebruiken. Je kunt dus eventueel kiezen om de aftrekposten te gebruiken voor je tweede baan, maar dit is niet aan te raden. Je kunt het beste de aftrekposten gebruiken voor de baan met het hoogste inkomen, zodat je het minst belasting hoeft te betalen.

Als je wilt weten hoe dit precies in elkaar steekt, kun je het beste even contact opnemen met een expert of even bellen naar de Belastingtelefoon. Je kunt hun jouw exacte situatie voorleggen, zodat zij precies kunnen vertellen hoeveel jij belastingvrij mag bijverdienen. Situaties verschillen immers per persoon.

Hoe proberen werknemers belastingvrij geld te verdienen naast hun baan?

Aangezien belastingvrij bijverdienen naast een baan in veel gevallen niet mogelijk is, zoeken werknemers naar creatieve manieren om de regels te omzeilen.

De bekendste manier is zwart geld verdienen naast een baan. Zij starten bijvoorbeeld een handel op Marktplaats of gaan bezorgen voor een restaurant en geven deze inkomsten niet op bij de Belastingdienst. Er bestaat echter een groot risico dat je hiermee gepakt wordt of dat iemand je verraadt, waardoor je een fixe boete moet betalen.

Anderen kiezen er bijvoorbeeld voor uitbetaald te krijgen in een dienst of product. Zij gaan bijvoorbeeld ergens schilderen en krijgen hier een ander dienst or product voor terug. De gedachte hierachter is dat er niet in euro’s wordt uitbetaald. Echter ziet de Belastingdienst barteldeals gewon als een inkomstenbron die moet worden opgegeven.

Ook proberen mensen wel eens geld te verdienen op het internet. De bedragen die zij hiermee verdienen, laten ze staan op het platform. Ze sparen dan een groot bedrag op en hebben in gedachte het jaren later uit te betalen. Helaas werkt deze manier ook niet, omdat de Belastingdienst uitgaat van de data op de facturen van je inkomsten.

Belastingvrij bijverdienen naast een baan wordt dus vrijwel onmogelijk gemaakt. Echter kun je overwegen met mijn favoriete verdien methode aan de slag te gaan. Je kunt hiermee zoveel geld verdienen dat je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken over de hoogte van het bedrag en het tijdstip dat je belasting moet betalen. In de toekomst kun je misschien zelfs je baan opzeggen, en leven van dit verdienmodel. Het voordeel is dat je dan slimme trucs kunt toepassen om minder belasting te betalen. Het is immers zo dat de armen en middenklasse veel belasting betalen terwijl slimme ondernemers en de rijken amper belasting betalen.

Ga hogere inkomsten verdienen naast je fulltime baan

Zoals je nu weet behoort belastingvrij bijverdienen naast een fulltime baan helaas niet tot de mogelijkheden. Gelukkig bestaan er wel manieren waarmee je veel geld kunt bijverdienen. Je kunt zelfs een volledig maandelijks passief inkomen gaan opbouwen. Ikzelf wil dan ook zo min mogelijk hoeven werken en zoveel mogelijk genieten van het leven. Waarschijnlijk verdien jij vrij weinig met je huidige job. Je bent immers op zoek gegaan naar een manier om te bijverdienen naast je baan. Overweeg dan een passief inkomen.

Een passief inkomen is een inkomen dat je verdient, terwijl je zelf niet aanwezig hoeft te zijn of er voor hoeft te werken. De meeste mensen met een baan geloven hier niet in. Als jij echter open staat voor nieuwe dingen wil ik je graag even kort introduceren aan de methode die ik en vele anderen gebruiken om passieve inkomsten te vergaren. Veel mensen die hier mee bezig zijn, hebben ook gewoon nog een baan en werken naar een inkomen, zodat zij over een tijdje kunnen stoppen met werken.

Met welk verdienmodel kun je veel bijverdienen naast je baan?

Het verdienmodel dat je kunt toepassen om hoge passieve inkomsten te vergaren wordt affiliate marketing genoemd. Je gaat dan producten en diensten van anderen promoten in ruil voor commissie. Het fijne hiervan is dat je dus zelf geen producten hoeft in te kopen of hoeft te maken. Ook hoef je niet met klanten te praten of producten naar het postkantoor te brengen. Middels een affiliate linkje kun je producten promoten en hiervoor betaald krijgen. Een affiliate linkje kun je bijvoorbeeld verkrijgen via het Bol.com partnerprogramma of de affiliate netwerken Daisycon of PayPro. Letterlijk alle soorten producten en diensten kun je promoten.

Er zijn talloze manieren om affiliate marketing toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld een Instagram, Facebook of Pinterest pagina opzetten. Denk ook aan betaalde advertenties of het maken van YouTube video’s. Als jij echter een passief inkomen wilt bijverdienen naast je baan is hier een betere manier voor, namelijk het opzetten van een eigen website. Een website kun je dag en nacht voor je laten werken. Ook hoef je hier eenmalig artikelen op te plaatsen. Hierna kun je hier inkomsten uit blijven halen.

Om te beginnen kies je een product of dienst uit die je wilt promoten. Hierna kun je binnen enkele minuten je website online zetten met WordPress of Marketheme. Het aanpassen en designen van je website is erg makkelijk met deze ‘drag and drop’ systemen. Vervolgens is het een kwestie van zoveel mogelijk relevante artikelen schrijven die te maken hebben met jouw gekozen affiliate product en deze publiceren op je website. Deze artikelen moeten gericht zijn op zoektermen waar mensen veel gebruiken in Google. Hiervoor kun je de gratis diensten Semrush en Neilpatel gebruiken. Na het publiceren van je artikelen worden ze opgenomen in de zoekresultaten in Google. Hierna krijg je op de automatisch piloot bezoekers op je website waarvan een gedeelte de affiliate producten koopt die je promoot. Zo makkelijk gaat geld bijverdienen naast je baan. Met de inkomsten hieruit, kun je makkelijk de belastingen betalen. Als jij niks verdient, hoef je natuurlijk ook geen belasting te betalen.

Belastingvrij bijverdienen naast baan: conclusie en starten

Belastingvrij bijverdienen naast je baan is dus alleen mogelijk als je minder dan 8750,- euro per jaar verdient. Hoewel belastingvrij bijverdienen naast je baan vrijwel nooit mogelijk is, leveren de meeste bijbaantjes toch nauwelijks geld op.

Als je een serieus vermogen wilt opbouwen, kun je jezelf beter verdiepen in manieren om een passief inkomen te genereren, zoals affiliate marketing.

In dit artikel heb ik je al even in een notendop verteld hoe affiliate marketing werkt. Ik kan echter goed begrijpen dat het allemaal wat snel ging en je hier liever hulp bij wilt krijgen. Ik raad je dan ook aan met de gratis videotraining van Jacko Meijaard aan de slag te gaan. Op deze manier kun je veel geld bijverdienen en wordt het betalen van belastingen geen probleem meer voor je!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *