Belastingvrij bijverdienen naast pensioen

Hoeveel en hoe je kunt bijverdienen naast je AOW en en pensioen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
belastingvrij bijverdienen naast pensioen

Je hele leven werken voor iemand anders en vervolgens belastingvrij willen bijverdienen naast je pensioen. Persoonlijk zal ik hier nooit voor kiezen, omdat ik hoge passieve inkomsten verdien dankzij het internet en maandelijks wat geld opzij zet voor mijn pensioen.

Echter ben jij op deze pagina terecht gekomen en wil je weten of en hoeveel je belastingvrij kunt bijverdienen naast je pensioen. Dit kan verschillende redenen hebben. Waarschijnlijk wil je blijven doorwerken om fit te blijven, mensen om je heen te hebben, kennis over te dragen aan de jongere generatie of ben je gewend aan ritme en structuur in je leven. Ook kan het zijn dat je enkel van je AOW leeft. Ik kan dan zeker begrijpen dat je een extra zakcentje wilt verdienen voor bijvoorbeeld vakanties.

In dit artikel vertel ik je graag meer over belastingvrij bijverdienen naast je pensioen. Je gaat ontdekken hoeveel je belastingvrij mag bijverdienen naast je pensioen en wat de beste manier is om een hoog inkomen te vergaren.

Mag je belastingvrij bijverdienen naast je pensioen?

Als je wilt bijverdienen naast je AOW en je pensioen uit loondienst heb ik goed nieuws voor je. Je mag namelijk zoveel werken als je zelf wilt. De hoogte van je uitkering zal hierdoor niet verlagen. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk meer belasting moet betalen. Dit is afhankelijk van je totale inkomsten. Zowel je AOW, pensioen als bijverdiensten worden door de Belastingdienst gezien als bronnen van inkomen. Alle inkomsten moeten dus worden aangegeven in het overzicht tijdens de jaarlijkse inkomstenbelasting.

Belastingvrij bijverdienen naast je pensioen is bijna niet mogelijk. Door extra geld te verdienen, moet je namelijk ook meer belasting betalen. Belastingvrij bijverdienen naast je pensioen is alleen mogelijk tot een jaarlijks bedrag van ongeveer 8500,- euro, maar hier gaan je pensioen en uitkering waarschijnlijk al overheen. Mogelijk kun je wel gebruik maken van extra aftrekposten, zoals de ouderenkorting. Ook hoef je geen AOW-premie meer te betalen. Dit zorgt voor een hogere netto opbrengst.

Als je wilt weten hoe het zit in jouw specifieke situatie kun je het beste even contact opnemen met een expert, de Belastingdienst of het pensioenfonds. Zij kunnen jou hier beter over informeren. Er kunnen bijvoorbeeld andere regels zijn als je op jongere leeftijd bent gestopt met werken, pensioen krijgt en wilt bijverdienen.

Gepensioneerden die toch belastingvrij verdienen

Na dit stukje ga ik je vertellen over de manier waarmee ik zelf hoge inkomsten verdien en hoe jij hier ook geld mee kunt bijverdienen. Echter wil ik je nog even vertellen hoe sommigen gepensioneerden op sneaky manieren geld proberen te verdienen zonder hier belasting over te betalen.

Gepensioneerden die belastingvrij willen bijverdienen en weten dat dit niet mag, zoeken vaak naar creatieve manieren om geen belasting te betalen.

Voor de hand liggend is om zwart geld te verdienen en het geld contant te houden, zodat er geen geld op je bankrekening komt te staan. Ook kiezen ouderen ervoor diensten te leveren in ruil voor een ander dienst of product. Bovendien proberen gepensioneerden geld te verdienen op internet, laten de inkomsten op een platform staan en besluiten enkele jaren later pas uit te cashen. Deze manieren zijn echter sterk af te raden, omdat het illegale manieren zijn en onder belastingontduiking valt. Aangezien je al weinig geld verdient in je oude jaren, zit je zeker niet te wachten op een nog lager inkomen, omdat je problemen hebt met de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

In plaats van illegale wijze voor belastingvrij bijverdienen naast je pensioen kun je beter kiezen voor een legale manier om geld te verdienen. Het voordeel wanneer je met mijn methode aan de slag gaat, is dat je ook nog eens veel hogere inkomsten kunt verdienen dan simpele bijbaantjes. Het gemiddelde loon zakt immers nadat je 65 bent geworden.

Hoe kun je bijverdienen naast je pensioen zonder belastingzorgen?

Stel je eens voor dat je veel geld kunt bijverdienen naast je pensioen. Belastingvrij bijverdienen is dan niet meer nodig, omdat je de verschuldigde belastingen makkelijk kunt betalen.

Aangezien jij al met pensioen bent en dus wat ouder bent, wil ik je vertellen over een manier waarmee je op een passieve manier geld kunt bijverdienen. Je hebt immers je hele leven al hard gewerkt, waarom zal je dan nog lang willen doorwerken als je misschien nog maar tien of twintig jaar op deze aarde bent en het daarna klaar is?

Ik wil je dan ook graag introduceren aan het verdienmodel affiliate marketing. Bij affiliate marketing ga je producten en diensten van anderen promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit betekent dus dat je geen producten hoeft te hebben, geen producten hoeft te verzenden en ook geen klantensupport hoeft te regelen. Het enige wat jij moet doen is het vinden van potentiële klanten die op je affiliate linkje klikken en de producten kopen. Het is dus een ideaal verdienmodel om passieve inkomsten mee te verdienen.

Hoe bouw je een volledig passief inkomen op tijdens je pensioen?

Aangezien belastingvrij bijverdienen naast je pensioen niet mogelijk is, kan het dus verstandiger zijn zelf hoge inkomsten te gaan verdienen, zodat je de belastingen makkelijk kunt betalen.

Affiliate marketing kun je op een manier toepassen, zodat je een passief inkomen gaat verdienen. Hiermee wordt bedoeld dat je niet hoeft te werken op de momenten dat je geld verdient. Natuurlijk moet je er wel iets voor doen, maar als het eenmaal staat, dan werkt het 24/7 voor je.

Je kunt bijvoorbeeld een website gaan opzetten. Gebruik hiervoor een simpel programma, zoals WordPress. Dit kost je slechts enkele tientjes per jaar, waarna je website al online staat. Op de website ga je een affiliate product of dienst promoten waarin je interesse hebt of waarover je veel kennis hebt. Er zijn letterlijk voor alle markten, producten die je kunt promoten. Vervolgens is het de bedoeling artikelen te schrijven die te maken hebben met het affiliate product dat je promoot en deze te publiceren op je website. Op deze manier zullen je artikelen worden geïndexeerd in Google en kun je dag en nacht geïnteresseerden op je website ontvangen. Een deel hiervan gaat op je affiliate links klikken, de producten kopen, waardoor jij commissie verdient.

Belastingvrij bijverdienen naast pensioen: conclusie en beginnen

Na het lezen van dit artikel weet je dat belastingvrij bijverdienen naast je pensioen in de meeste gevallen geen optie is. De meeste gepensioneerden hebben namelijk een hogere AOW en pensioen dan 8500,- euro per maand, waardoor zij belasting moeten betalen als zij meer geld willen bijverdienen.

Het kan daarom beter zijn je te focussen op een verdienmodel waarmee je passief inkomen kunt genereren. Dit is in ieder geval een stuk lucratiever dan de simpele bijbaantjes waar de meeste gepensioneerden voor kiezen.

Als jij geld wilt bijverdienen naast je pensioen voor het sociale aspect, dan kun je dit ook gewoon met affiliate marketing bereiken. Er is namelijk een hechte online community met affiliate marketeers, waar ook veel andere gepensioneerden aanwezig zijn waarmee je in contact kunt komen. Tevens vindt elk kwartaal een ledenborrel plaats als je met de volledige Affiliate Marketing Revolutie aan de slag gaat. Deze training van Jacko Meijaard is sowieso een aanrader, omdat je van A tot Z gaat leren hoe je jouw eigen succesvolle affiliate website opzet. Je ziet elke muisbeweging die ervoor nodig is. Het maakt dus niet uit of je niet zo technisch bent.

Mijn advies is dan ook even via de onderstaande knop de introductievideo te bekijken. Je gaat dan exact leren hoe het werkt en je zelf begint. Als je hiermee begint, weet ik bijna zeker dat belastingvrij bijverdienen naast je pensioen niet meer nodig is, omdat je genoeg geld verdient om alle belastingen te betalen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *