Geld verdienen met ClickBank

6 tips voor hoge inkomsten op ClickBank!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met Clickbank

Het verkopen van andermans producten is een geweldige manier om geld te verdienen. Dankzij affiliate marketing kun je dit principe toepassen. Je gaat dan namelijk mensen doorverwijzen met een affiliate linkje naar de verkooppagina. Bij elke succesvolle betaling ontvang je commissie.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je terecht bij ClickBank.com. Dit is een internationaal affiliate netwerk en wordt door vele particulieren, bloggers en bedrijven gebruikt. Je kunt veel geld verdienen met ClickBank. Als je je richt op producten met wederkerende commissies, kan je een heel hoog passief inkomen vergaren.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe je Clickbank kunt gebruiken om geld te verdienen. Aan het einde zal ik je ook nog even vertellen over het beste trainingsprogramma, zodat je nog meer geld kunt verdienen.

Wat is ClickBank?

Op de website van ClickBank staan miljoenen digitale producten. Denk bijvoorbeeld aan software, video’s, e-books en trainingsprogramma’s.

De producten op ClickBank kunnen worden gepromoot. Veel marketeers en influencers maken hier gebruik van en passen affiliate marketing toe in e-mails, blogs en social media pagina’s. Zij laten dan hun publiek op een affiliate linkje klikken, zodat ze geld verdienen als iemand het besluit neemt een product te kopen.

Op ClickBank kun je dus eigenlijk twee dingen doen. Je kunt je producten verkopen via ClickBank en laten promoten door affiliates of zelf de producten gaan promoten met jouw unieke affiliate linkjes.

Het is makkelijk en gratis om jezelf aan te melden bij ClickBank. Het enige wat je nodig hebt zijn je contactgegevens, bankrekeningnummer of PayPal account en je bedrijfsgegevens (mocht je die hebben).

Is ClickBank.com oplichting?

Mensen zoeken vaak in Google of ClickBank oplichting is. Dit is echter zeker niet het geval. ClickBank is volkomen legitiem en een van de grootste digitale markplaatsen ter wereld.

Er zijn verschillende redenen waarom je voor ClickBank zou moeten kiezen als je wilt beginnen met affiliate marketing. Je krijgt bijvoorbeeld snel en vaak de betalingen uitbetaald. Ook worden er ontzettend hoge commissies uitgekeerd aan affiliates, tot wel 70% van de totale verkoopprijs.

Hoe kun je geld verdienen met ClickBank?

Hieronder ga ik tips geven om zoveel mogelijk geld te verdienen met ClickBank. Ik ga er nu even vanuit dat je een affiliate wilt worden en dus de producten van anderen wilt promoten.

1. Je product en niche

Op de website van ClickBank vind je rechtsboven een zoekknop, zodat je alle productcategorieën kunt bekijken. Ook kun je instellen dat je de producten krijgt te zien welke de meeste affiliate sales hebben opgeleverd. Deze producten kunnen interessant zijn om te promoten, omdat je weet dat ze goed verkopen.

Bij de affiliate producten staan links naar de affiliate resources pagina en verkooppagina. In de affiliates resources vind je handige marketingmaterialen die je kunt gebruiken bij de promotie van de producten. Ook is het belangrijk om te kijken of de verkooppagina wel aantrekkelijk genoeg is. Je gaat namelijk alleen geld verdienen met Clickbank als het product veel gekocht wordt. Let er dus op dat het product een cleane, overtuigende verkooppagina heeft.

Over het algemeen raad ik aan affiliate producten te promoten waarin je interesse hebt. Je begrijpt dan beter welke ‘problemen’ je doelgroep heeft en kunt makkelijker over de producten schrijven.

2. Je social media kanalen

Om geld te verdienen met ClickBank zal je clicks moeten realiseren op je affiliate links. Ook is het belangrijk dat het mensen zijn die daadwerkelijk grote interesse hebben in het product dat je promoot.

Je kunt affiliate links bijvoorbeeld delen op:

 • Facebook, Pinterest of Google Ads
 • YouTube video’s
 • Hashtags en de volg-methode op Instagram
 • Forums en groepen
 • Reacties
 • Webinars
 • Challenges
 • E-maillijsten en nieuwsbrieven

De meeste social media kanalen kun je gratis gebruiken bij de promotie van affiliate producten, dus maak hier zeker gebruik van.

3. Schrijf reviews

Een manier waarmee ik zelf veel geld heb verdiend op ClickBank is het schrijven van reviews voor mijn websites. Hoewel de producten op ClickBank Engelstalig zijn, kopen Nederlanders de producten ook gewoon. Voordat potentiele klanten een product willen kopen, zoeken zij vaak eerst naar reviews en ervaringen. Door artikelen met reviews te plaatsen op je website hoef je ze alleen nog een beetje warm te maken en is de kans groot dat je een affiliate commissie verdient.

4. Bouw een funnel

De meeste personen die geld verdienen met ClickBank gebruiken een landingspagina of funnel. Dit is een manier om personen op je mailinglijst te krijgen, zodat je vanaf dit platform mensen kunt gaan benaderen.

Je kunt een funnel als volgt opzetten:

 1. Schaf een webhosting aan en bouw een landingspagina.
 2. Maak een klein e-boekje als weggever, zodat personen een extra reden hebben zich aan te melden op je mailinglijst.
 3. Gebruik gratis of betaalde e-mailmarketingsoftware om mensen vanaf je landingspagina op je mailinglijst te krijgen.
 4. Verstuur mailtjes waarin je waardevolle tips geeft en het affiliate product promoot.

5. Maak een website aan

Een andere manier hoe veel mensen geld verdienen met ClickBank is het promoten van de affiliate producten op hun websites. Simpelweg maak je een website aan, ga je artikelen schrijven en kun je banners en affiliate linkjes plaatsen in de artikelen.

Als je over relevante dingen gaat schrijven die te maken hebben met het affiliate product dat je promoot is er een grote kans dat je gratis bezoekers uit Google gaat krijgen die interesse hebben.

6. Maak vergelijkingsposts

Een andere strategie om geld te verdienen met Clickbank is het schrijven van blogberichten waarin je lijstjes deelt van de beste producten uit een categorie. Denk bijvoorbeeld aan de beste boeken, apps, strategieën, middeltjes om X te bereiken. Natuurlijk ga je daar affiliate linkjes bij plaatsen, zodat je geld verdient als mensen de producten kopen.

Zelf geld verdienen met ClickBank

Geld verdienen met ClickBank is niet moeilijk en er liggen enorm veel kansen voor het oprapen. Als je eenmaal begint door te krijgen wat werkt in de affiliate marketing wereld kun je er aanzienlijke bedragen mee verdienen in een korte tijd.

Wil je meer weten over ClickBank en hoe je hier een volledig passief inkomen mee kunt genereren? Dan raad ik je aan de meeste complete Nederlandse training over affiliate marketing te bekijken van Jacko Meijaard. Hij vertelt alles over zijn bewezen strategieën voor ClickBank die jij ook kunt implementeren en dag en nacht voor jou kunnen werken.

affiliate marketing revolutie cursus

Ontdek hoe je toch zonder product een online business kan bouwen

Alles over affiliate marketing, waarom bijna nog niemand in Nederland en België het hierover heeft en hoe jij hier extra voordeel uit kunt halen!

Ja! Ik wil meer informatie!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

4 reacties op “Geld verdienen met ClickBank

 1. Hi Bas,

  Ik heb een vraagje over ClickBank. Ik heb hier een account aangemaakt. Wanneer ik inlogde en mijn profiel gegevens aanvulde werd mijn account automatisch gewist. Weet jij misschien wat hier aan de hand is? Wordt het niet meer toegestaan om als Nederlander affiliate marketing te doen via ClickBank?

  Hoor heel graag van je, bedankt alvast!

  1. Hi Koen,

   Dank voor je reactie!

   Hoor inderdaad vaker problemen met het aanmaken van een account op ClickBank vanuit verschillende landen. Vandaag de dag gebruik ikzelf geen ClickBank meer voor mijn affiliate activiteiten. Daarom denk ik dat je het beste hierover even met ClickBank zelf contact op kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *