Geld verdienen met Clubhouse

Tips, trucs en technieken om te groeien op Clubhouse en geld te verdienen!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met Clubhouse

In 2020 werd de app Clubhouse gelanceerd. In 2021 werd de app pas echt populair. In zeer korte tijd hebben dan ook miljoenen IOS en Android gebruikers een account aangemaakt. Gezien de vele aanwezige personen op Clubhouse zijn er nieuwe kansen ontstaan om je bedrijf te laten groeien en geld te verdienen met het internet.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Clubhouse. Je kunt immers alle social media kanalen gebruiken om geld te verdienen. In dit artikel vertel ik je meer over de app en hoe je het in zet voor je business.

Hoe begin je met Clubhouse?

Clubhouse is dus een social media applicatie. Alleen personen met een IOS of Android systeem kunnen gebruik maken van de app. Je kunt Clubhouse dus niet bereiken via je webbrowser.

Clubhouse is een compleet ander soort kanaal dan andere social media kanalen. Je kunt dan ook geen teksten, foto’s of video’s delen. Clubhouse is namelijk bedoelt live te communiceren met anderen. Deze gesprekken kunnen dus worden gezien als een soort live podcasts. Daarom is het belangrijk dat je goede audio hebt. Aangezien de gesprekken niet worden opgenomen, kun je de gesprekken alleen op exacte tijdstippen beluisteren. Dit is ook één van de redenenen waarom zoveel mensen actief zijn op Clubhouse, ze willen niets missen.

Je kunt niet zomaar lid worden van Clubhouse. Je dient een uitnodiging te ontvangen voordat je lid kunt worden. Je kunt bijvoorbeeld vrienden vragen, zoeken op social media platformen naar hashtags zoals ‘clubhouse invite’ of tegen betaling een uitnodiging verkrijgen. Als je lid bent geworden, kun jij weer 5 nieuwe mensen uitnodigen. Heb je nog geen uitnodiging gekregen? Maak dan in ieder geval alvast een account aan om je naam vast te stellen. Je contacten krijgen dan ook een melding dat je je hebt aangemeld, wat misschien een uitnodiging oplevert.

Na het instellen van je naam en profielfoto en het afronden van je account kun je een room openen en praten met Clubhouse gebruikers die in je room komen. Ook kun je rooms van anderen bezoeken om andermans gesprekken te volgen. Je komt dan een kamer binnen en bent gedempt, je kunt even niet praten. Je kunt echter “je hand opsteken” om mee te praten of een vraag stellen door te typen. Er zijn zowel sociale ruimtes als privé ruimtes.

Hoe kun je geld verdienen met Clubhouse?

Nu je weet wat Clubhouse is en hoe het een beetje werkt, vraag je je waarschijnlijk af of je hier een inkomen uit kunt halen. Dat is zeker mogelijk. Je kunt namelijk op alle plekken waar veel mensen zijn geld verdienen.

Misschien heb je momenteel nog niets bereikt, maar wil je succesvol worden. Of misschien heb je al een bedrijf of een website. Het is dan ook een beetje afhankelijk van jouw situatie en doelen hoe je het beste geld kunt verdienen met Clubhouse.

Om je op weg te helpen bespreek ik hieronder een aantal van de beste mogelijkheden. Daarna geef ik je ook nog enkele tips om te groeien op Clubhouse en impact te maken met je bedrijf.

1. Het promoten van je bedrijf

Als je meer naamsbekendheid wilt creëren voor je bedrijf kun je Clubhouse inzetten. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met een influencer of bekende persoon om te gaan praten op Clubhouse op een bepaald tijdstip. Ook kun je personen pinnen, zodat zij meldingen ontvangen en je room joinen. Door de gesprekken zullen de luisteraars wellicht interesse gaan krijgen in je bedrijf. Ook horen zij over je bedrijfsnaam wat meer naamsbekendheid oplevert. Het kan wel moeilijk zijn een relevante persoon te vinden om mee te praten. Je kunt daarom bijvoorbeeld je hand opsteken in relevante, drukke kamers, zodat je unmute wordt, jezelf kunt voorstelen en praten, zodat mensen je mogelijk gaan volgen.

2. Inspiratie voor je website

Het opzetten van een website kan een goede manier zijn om een volledig passief inkomen te verdienen. Voor sommigen is het echter moeilijk ideeën te bedenken om over te schrijven, terwijl het belangrijk is je website te vullen met content, zodat je gratis bezoekers op je website gaat krijgen via Google. Daarom zou je inspiratie kunnen halen uit de gesprekken op Clubhouse die te maken hebben met het onderwerp van jouw website. Simpelweg kun je in de zoekbalk jouw onderwerp intikken waardoor je alle relevante kamers te zien krijgt. Ook kun je relevante personen volgen om op de hoogte te blijven van de meest relevante rooms.

3. Gesprekken voeren tegen betaling

Deze manier van geld verdienen met Clubhouse is slechts mogelijk voor een kleine groep mensen. Om betaald te krijgen om mee te doen aan Clubhouse gesprekken heb je zeker een status nodig. Als jij echter een groot publiek hebt op Clubhouse of andere kanalen, zoals Instagram, Facebook, YouTube of je website, dan is de kans groot dat anderen bereid zijn geld te betalen om met jou te praten.

4. Andere Clubhouse gebruikers reclame laten maken

Als je producten en diensten verkoopt, is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar nieuwe marketingactiviteiten. Het laten promoten van je producten en diensten door personen met een groot bereik op Clubhouse kan een goede manier zijn om meer omzet te realiseren. Zolang het meer geld oplevert dan dat je betaald, is het winstgevend.

5. Het krijgen van nieuwe connecties

Actief bezig gaan met Clubhouse is ook een goede manier om je netwerk te vergroten. Als ondernemer kan het immers slim zijn te connecten met andere ondernemers. Je leert hier veel van waardoor je uiteindelijk meer geld gaat verdienen of in de toekomst profijt kunt hebben. Zorg dus dat je in contact komt met mensen die relevant zijn voor jouw business en verdienmodel.

6. Geld verdienen met je Clubhouse bio

Op je Clubhouse profiel heb je de mogelijkheid een linkje in te vullen in je bio. Dit kan dus een goede manier zijn om bezoekers door te sturen naar je website of webshop. Eventueel kun je zonder een website gewoon een affiliate linkje plaatsen. De bezoekers zullen dan worden doorgeleid naar de website van iemand anders en als zij daar een product aanschaffen, ontvang je commissie. Zorg dat je in de bio aangeeft wat de voordelen zijn van het klikken op het linkje en gebruik emoji’s als bulletpoints om meer op te vallen. Bovendien is het belangrijk dat je het onderwerp van jouw markt laat terugkomen in je bio, zodat je gevonden gaat worden via de zoekfunctie.

Tips om zoveel mogelijk geld te verdienen met Clubhouse

Hieronder geef ik je nog enkele tips om meer impact te maken en meer geld te verdienen met Clubhouse:

  • Gebruik de Nederlandse vlag in de naam van je room. Op deze manier zien gebruikers dat het om een Nederlandstalige room gaat.
  • Promoot je Clubhouse room via Instagram stories, Facebook berichten en andere social media kanalen om meer luisteraars en volgers te krijgen. Dit kan ook met de share button.
  • Vraag aan je luisteraars of zij anderen in de room willen pingen, zodat je nog meer luisteraars en volgers krijgt en mogelijk in contact komt met nieuwe gastsprekers.
  • Wees niet te bang om nieuwe rooms te starten. Het is beter gewoon rooms te starten en te zien wat eruit komt dan te wachten.
  • Neem contact op met andere Clubhousers om samen een room te starten of een interview te doen. Eventueel kun je een vergoeding aanbieden.
  • Maak een aantal weggevers. Je kunt bijvoorbeeld gratis e-books weggeven aan je publiek. Als je iets weggeeft via de link in je bio is de kans groter dat ze op de link gaan klikken. Op deze manier kun je nieuwe leads krijgen op je mailinglijst en geld verdienen door je producten te verkopen.
  • Eventueel kun je je eigen audio opnemen. Deze content kun je hergebruiken en plaatsen op andere platformen. Let er wel op dat dit eigenlijk niet is toegestaan. Wel kun je toestemming vragen.

Conclusie

Clubhouse kan op meerdere manieren worden gezet om geld te verdienen en je bedrijf te laten groeien. Je zou bijvoorbeeld je netwerk kunnen vergroten, je website kunnen promoten of adverteren door anderen je producten en diensten te laten promoten.

De beste manier om geld te verdienen met Clubhouse is door met affiliate marketing aan de slag te gaan. Op deze manier kun je op eenvoudige wijze hoge commissies verdienen. Je kunt een direct affiliate linkje gebruiken of bijvoorbeeld een affiliate website opzetten. Als je meer wilt weten over deze manier van geld verdienen met Clubhouse, raad ik je aan via de onderstaande knop verder te gaan.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *