Geld verdienen met Etsy

Hoe jij een succesvolle verkoper op Etsy wordt!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Geld verdienen met Etsy

Etsy biedt verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. Misschien heb je een passie voor mode, ben je een kunstenaar of hou je er gewoon van artikelen te maken met je handen. In al deze gevallen kan Etsy een uitkomst bieden.

Etsy is dan ook een platform waarop je handgemaakte producten en kunst kunt verkopen. Het kan worden gezien als een soort Marktplaats.nl. Echter richt Etsy.com zich op zelfgemaakte spullen.

Er zijn erg veel aanbieders en consumenten actief op het platform van Etsy. Met maandelijks miljoenen zal je zeker klanten kunnen vinden die interesse zullen hebben in de producten die je hebt gemaakt. Als je dit op de juiste manier aanpakt, kun je er erg veel geld mee verdienen.

Met Etsy kun je eenvoudig een eigen webshop maken. Bezoekers krijgen dan ook de mogelijkheid producten te kopen. Je dient vervolgens zelf de producten te verzenden. Het mooie is dat je weinig geld nodig hebt om je eigen shop te starten. In dit artikel ga ik alles vertellen wat je moeten weten om geld te verdienen met Etsy.

Wat ga jij verkopen op Etsy?

Om geld te verdienen met Etsy dien je allereerst te bepalen wat voor soort producten je gaat verkopen. Je kunt bijvoorbeeld kijken op de website van Etsy om te onderzoeken naar welke artikelen veel vraag is. Hier kun je vervolgens op gaan inspelen door producten in deze categorieën aan te bieden. Natuurlijk kun je ook gewoon de producten te koop aanbieden die je het liefste maakt. Denk hierbij aan tassen, sieraden, sjaals, mokken, kaarsen, kunstwerken, t-shirts en mondkapjes.

Er zijn talloze categorieën en subcategorieën. Zolang je vintage artikelen of handgemaakte spullen hebt, kun je het verkopen op Etsy. Zorg er wel voor dat de producten in goede staat zijn. Door eerlijk te handelen, zal je langer geld kunnen verdienen op het platform.

Een account aanmaken op Etsy

De tweede stap om een succesvolle Etsy verkoper te worden is het openen van je Etsy store. Dit begint bij het aanmaken van een account. Hierna klik je op “verkoop op Etsy” en daarna op “open je Etsy shop”. Vervolgens kun je een naam aan je shop geven, over-de-shop-sectie invullen en de taal en valuta instellen. Ook kun je aangeven of je fulltime of parttime bezig bent met de verkoop van je producten.

Je kunt zelf bepalen hoe je betaald wilt worden op Etsy. Dit kan bijvoorbeeld via Etsy Payments, credicard of PayPal. In sommige gevallen zal er specifiek worden gevraagd om een creditcard. Dit gebruikt Etsy dan om je identiteit te verifiëren.

De naam van je shop is belangrijk. Het kan namelijk verleidelijk worden voor iemand op een advertentie te klikken van een shop met een aantrekkelijke naam.

Als je succesvol een account hebt aangemaakt, kun je je shop al bezoeken en delen. Je vindt je website op https://www.etsy.com/shop/jouwshopnaam of https://jouwshopnaam.etsy.com.

Voeg artikelen toe aan je shop

Nu je eigen Etsy shop is aangemaakt, is de volgende stap om foto’s toe te voegen van de producten die je gaat verkopen. Dit is een belangrijk onderdeel om veel geld te verdienen met Etsy. Mensen zijn namelijk veel sneller geneigd op jouw advertentie te klikken, als deze aantrekkelijker wordt aangeprezen dan die van je concurrenten.

Een telefoon met een redelijke camera is al voldoende om mooie foto’s te kunnen maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een rustige achtergrond hebt (liefst zwart), een rustige shop krijgt (een thema voor al je foto’s, zoals elke foto met een zwarte achtergrond) en de details van je producten laat zien. Hierdoor weten de potentiele klanten wat zij van het product en de kwaliteit kunnen verwachtten. Mocht je kledingstukken verkopen, zou je er zelfs voor kunnen kiezen om een foto te maken van iemand die de kleding draagt of gebruik maken van een mannequin.

Een product listing toevoegen

Naast het plaatsen van goede foto’s is het ook van belang dat je een goede product listing toevoegt. Dit is simpelweg een omschrijving van het product. Zorgt dat je alle eigenschappen van je product bespreekt, zoals het gebruikte materiaal en de maat. Verwerk de belangrijkste eigenschappen ook in tags. Mensen zoeken namelijk naar bepaalde zoektermen en eigenschappen, en als jij hier op inspeelt, kom je bovenaan de zoeklijst te staan.

Eventueel kun je klanten ook de mogelijkheid bieden hun bestelling aan te passen. Leg daarbij uit wat klanten allemaal kunnen laten aanpassen en wat de extra kosten hiervoor zijn.

Geef bijvoorbeeld ook aan hoe de spullen kunnen worden gewassen, voor wie het product bedoeld is en de tijd die ervoor nodig is om het maatwerk handgemaakte product te maken.

Verdien geld met Etsy

Als laatste ga je een prijs voor je product bepalen en het product online zetten. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel geld de concurrentie vraagt voor vergelijkbare artikelen.

Het is ook belangrijk om te bepalen welke prijs aantrekkelijk is voor jou. Je dient namelijk rekening te houden met enkele kosten die je schuldig bent aan Etsy, zoals kosten voor het toevoegen van nieuwe artikelen, transactiekosten voor de verzending en 5% van het betaalde bedrag voor het product.

Na het bepalen van de verkoopprijs en het live gaan, kun je dus daadwerkelijk beginnen geld te verdienen met Etsy.

Om extra te klanten krijgen kun je je shop promoten op je social media kanalen.

Heeft een klant je product ontvangen? Vraag dan om een recensie achter te laten. Positeve reviews hebben namelijk ook weer invloed op hoe hoog jouw shop scoort in de zoekresultaten van Etsy.

Een betere manier dan geld verdienen met Etsy

Voor hobbyisten die een leuk zakcentje willen bijverdienen en freelancers kan Etsy een goed platform zijn. Etsy is namelijk een vrij simpel systeem en heeft miljoenen potentiele klanten om de producten die je hebt gemaakt aan te verkopen.

Wat ik echter minder vind aan geld verdienen met Etsy is dat het moeilijk is op te schalen naar een hoog maandelijks inkomen. Je zult namelijk betaald krijgen per artikel. Dit betekent dus dat je meer artikelen moet maken en dus meer tijd moet investeren om meer geld te verdienen.

Een manier waarop je steeds meer geld gaat verdienen zonder daar meer tijd in te hoeven steken, is affiliate marketing. Je promoot dan producten van anderen in ruil voor een deel van de winst. Je hoeft dan dus zelf geen producten in te kopen of te maken en producten op de post te doen. De promotie kun je bijvoorbeeld gaan doen via een website of Instagram account.

Via de onderstaande knop kun je de introductievideo over dit bijzondere verdienmodel bekijken. Ik weet zeker dat dit veel lucratiever voor je kan zijn dan geld verdienen met Etsy!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *