Geld verdienen met Excel

5 verdienmodellen voor Excel!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
geld verdienen met Excel

Wil je geld verdienen met Excel? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel ga ik je namelijk vertellen over 5 goede manieren om geld te verdienen met Excel.

Microsoft Excel is een programma waarmee je spreadsheets kunt maken. Als jij handig bent met het verwerken van gegevens en het sleutelen aan formules, kun je zeker geld verdienen met Excel. Je hebt hiervoor alleen een computer nodig waar Excel op staat.

Excel is enorm populair. Miljoenen mensen maken er gebruik van. Bedrijven gebruiken het programma bijvoorbeeld om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en tegelijkertijd handige functies te kunnen uitvoeren, zodat ze snel bij de nodige gegevens terecht kunnen. Zonder Excel zullen veel bedrijven zelfs niet kunnen leveren.  

Hoe kun je geld verdienen met Excel?

Gezien de grote vraag naar Microsoft Excel zijn er kansen ontstaan om hoge inkomsten te creëren. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven op zoek naar data-analisten die overweg kunnen met Excel. Als jij liever niet voor een baas wilt werken en meer geld wilt verdienen, kun je ook als zelfstandige aan de slag. Je kunt dan bijvoorbeeld Excel-spreadsheets verkopen aan winkels of bezig gaan met consulting. Lees verder om alle manieren te ontdekken om geld te verdienen met Excel.

1. Verkoop spreadsheets aan kleine bedrijven

Met Excel kun je van alles maken. Het handige is dat je grote hoeveelheden informatie overzichtelijk kunt weergeven. Vervolgens kunnen bedrijven hier op een makkelijke manier waardevolle inzichten uit halen.

Veel bedrijven werken nog met oude systemen en computers. Jij kunt hier op inspelen door spreadsheats te maken waarmee zij hun processen overzichtelijker kunnen maken en hun werk gemakkelijker kunnen maken.

Simpelweg kun je bedrijfseigenaren die veel gegevens moeten verwerken benaderen en je sjablonen pitchen. Er zijn ontzettend veel bedrijven die mogelijk behoefte hebben aan jouw Excel spreadsheats. Denk bijvoorbeeld aan verhuurders en verhuurmakelaars, die veel gegevens van klanten in een handig overzicht willen hebben. Denk ook aan ambachtswinkels en hobbywinkels die vaak nog geen gebruik maken van technologie. Voor hun kan het makkelijker zijn een Excel document te hebben in plaats van stapels losse papieren. Ook kun je monteurs en tweedehands autodealers benaderen. Je zou een Excel sheet kunnen maken waarmee de kosten worden berekent en waarin de klanten en hun auto’s in een overzicht staan. Bovendien moeten alle bedrijven hun boekhouding bijhouden. Je kunt dus een sheet maken waarin mensen hun facturen kunnen plaatsen waarna automatisch de verschuldigde belastingen te zien zijn.

2. Leer anderen werken met Excel

Een andere creatieve manier om geld te verdienen met Excel is door bedrijven en particulieren te leren werken met Excel of advies aan te bieden. Gezien de vele functionaliteiten (zoals formules, gegevensanalyses en draaitabellen) van Excel kan het een lastig systeem zijn om zelf allemaal uit te moeten vinden.

Je zou spoedcursussen kunnen geven of juist de diepte in kunnen gaan. Je kunt een real life cursus geven, maar ook een online videotraining maken. Het is in ieder geval belangrijk dat je goed bent met marketing en personal branding. Je moet namelijk zelf klanten gaan vinden. Zorg dus dat je een verkooppraatje kunt houden. Ook kun je een website opzetten en sociale media inzetten waarop je je expertise kunt delen. Als mensen merken dat jij goed bent met Excel, zullen ze naar jou stappen als ze een keer iets nodig hebben.

3. Aan de slag als freelancer

Online zijn genoeg betaalde opdrachten te vinden die te maken hebben met Excel. Door een freelancer te worden, kun je deze opdrachten aannemen en uitvoeren. Op online platformen zoals Upwork en Fiverr zijn veel opdrachtgevers te vinden.

Je kunt bijvoorbeeld opdrachten aannemen als financieel analist, operator voor gegevensinvoer, administratief assistent of accountant. Het zijn allemaal voorbeelden van banen waarbij je financiële- en klantgegevens moet verzamelen, invoeren of onderzoeken. Hierbij is kennis van Excel vaak een vereiste. De meeste bedrijven werken namelijk met Excel. Ook kun je hier makkelijk en snel beslissingen mee maken door formules te gebruiken.

4. Verkoop kant- en klare sjablonen online

Een lucratieve manier om geld te verdienen met Excel is het verkopen van kant- en klare sjablonen. Het voordeel is dat je deze eenmalig hoeft te maken, waarna ze duizenden keren kunnen worden verkocht, terwijl je hier niets meer voor hoeft te doen.

Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van websites waar spreadsheats worden verkocht, zoals Spreadsheetnut of Selly. Op dergelijke platformen kun je speadsheets kopen en verkopen. Voor elk sjabloon dat je verkoopt, ontvang je een commissie. Het voordeel van een bestaand online platform is dat hier al potentiële klanten aanwezig zijn. ook kun je op eenvoudige wijze een bedrijf opzetten. Zij hebben namelijk vaak al ingebouwde betaalsystemen.

Je kunt natuurlijk ook Microsoft Excel-spreadsheets maken en plaatsen op je eigen website. Het online zetten van een website kost je slechts enkele tientjes per jaar voor het domein, de hosting en de sitebeveiliging. Zorg wel dat je waardevolle sheets verkoopt. Op internet kun je namelijk veel gratis spreadsheets downloaden, dit zijn vaak echter simpele Excel bestanden die makkelijk zelf te maken zijn. Houd er wel rekening mee dat je in dit geval zelf je klanten moet vinden. Marketingkennis kan dus handig zijn. Overweeg YouTube in te zetten waarop je tutorials gaat plaatsen. LinkedIn en SEO zijn ook goede marketingactiviteiten om je website en spreedsheats te promoten.

5. Ontwerp invoegtoepassingen in Excel

Deze manier van geld verdienen met Excel is alleen interessant voor programmeurs die erg goed kunnen omgaan met Excel. Je kunt namelijk Excel-invoegtoepassingen gaan bouwen. Deze manier levert het meeste geld op.

Excel-invoegtoepassingen zijn afzonderlijke applicaties die verbeterde mogelijkheden bieden aan Microsoft Excel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassingen voor gegevensanalyse, grafieken, afbeeldingen, boekhouding, marketing, formules, functies, rapporten, sjablonen, hulpprogramma’s en referenties. Er is zelfs een uitgebreide handleiding van Microsoft online gezet over het genereren van een inkomen met invoegtoepassingen en apps. Als je je invoegtoepassing wilt verkopen dien je een verzoek in te dienen bij het partnercentrum. Na controles op virussen, correctheid en het certificeringsbeleid zal je een bericht ontvangen of het zo goed is of dat er nog dingen moeten worden aangepast. Vervolgens kun je geld verdienen door het te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenmalig bedrag of maandelijks abonnement. Ook kun je reclames plaatsen in de Excel toepassing.

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *