Geld verdienen met een kringloopwinkel

Wat zijn winstgevende producten in kringloopwinkels?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
geld verdienen met kringloopwinkel

Geld verdienen met kringloopwinkels kan erg lucratief zijn. Er worden namelijk veel spullen verkocht die kunnen worden doorverkocht met grote winsten.

Als je geld wilt verdienen met een kringloopwinkel dien je van een aantal dingen op de hoogte te zijn. Je moet bijvoorbeeld weten welke kringloopwinkels, spullen en verkoopplatformen het interessantst zijn.

Aangezien in elke Nederlandse stad wel een aantal kringloopwinkels te vinden zijn, kan het voor jou een verdienmodel worden spullen te kopen in kringloopwinkels en deze door te verkopen, zodat je winst maakt.

Hoe verdien je geld met kringloopwinkels?

Geld verdienen met kringloopwinkels kan op meerdere manieren. Je kunt bijvoorbeeld een baantje nemen in een kringloopwinkel, een kringloopwinkel gebruiken om spullen te kopen en doorverkopen of zelfs een eigen winkel starten.

Door een baantje te nemen, ga je waarschijnlijk slechts enkele honderden euro’s per maand verdienen. Dit lijkt me dus niet interessant. Door een eigen kringloopwinkel te starten, zal je lage prijzen voor tweedehands producten moeten hanteren, wat ook niet lucratief is. Er blijft dan nog één manier over, namelijk het inkopen en verkopen van spullen uit kringloopwinkels.

Door een handelaar te worden, word je zelfstandig. Je kunt dan ook zelf bepalen hoeveel geld je voor een product vraagt. Op deze manier kun je het meeste geld verdienen met kringloopwinkels. Hoewel je niet elk bezoek een verloren Picasso of verzamelitem van duizenden euro’s zult vinden, kan je met de juiste kennis veel geld verdienen in kringloopwinkels. Het verhandelen van producten is dan ook de manier waarover ik je hieronder meer ga vertellen.

Hoe vind je winstgevende spullen in een kringloopwinkel?

Door te weten wat belangrijke dingen zijn om op te letten in een kringloopwinkel, kun je de spullen kopen die het meeste geld opleveren. Je kunt overwegen de spullen eerst op te knappen of direct te koop aan te bieden. Uiteraard ga ik niet beloven dat je winst zult realiseren, maar je kunt in ieder geval je kansen vergroten om een leuk geldbedrag te verdienen met een kringloopwinkel.

Dit zijn enkele tips voor het vinden van winstgevende producten in kringloopwinkels:

  • Gebruik je telefoon: Zorg dat je altijd een telefoon meeneemt welke verbonden is met het internet. Op deze manier kun je controleren wat de reguliere prijzen zijn op eBay en Marktplaats. Houd hierbij in gedachten in welke staat het product verkeerd en zoek een vergelijkbare advertentie.
  • Zoek naar markeringen: De waardes van producten met markeringen en stempels kunnen makkelijk worden achterhaald door op internet te zoeken. Heb je bijvoorbeeld een sieraad gevonden? Dan vind je doorgaans een stempel op de sluiting of de achterkant van de hanger. Vervolgens kun je de merken en prijzen controleren op internet.
  • Vind de juiste kringloopwinkels: Er zit verschil in het type kringloopwinkel. Sommigen hanteren lage prijzen, terwijl anderen puur uit zijn op het maken van winst op de aangeboden producten. Meestal zijn kringloopwinkels in kleinere dorpjes het interessants. Als je bijvoorbeeld naar een drukke kringloopwinkel in Amsterdam gaat, is de kans ook groter dat er regelmatig andere handelaren langskomen om winstgevende producten te zoeken.
  • Zoek naar kringloopwinkels met kortingsdagen: Aangezien kringloopwinkels donaties krijgen, moeten zij hun voorraad voldoende afwisselen. Kringloopwinkels houden dan ook vaak kortingsdagen, zodat mensen sneller kopen. Door te profiteren van 50% korting kun je nog meer geld verdienen met kringloopwinkels.
  • Maak de spullen schoon: Het kan slim zijn te focussen op producten die kunnen worden schoongemaakt. Zo worden er kledingstukken met een stomerij label aangeboden, terwijl merkkleding beter kan worden gewassen. Uiteraard verkopen producten zonder slijtage beter.
  • Houd rekening met overige kosten: Als je een product op het oog hebt, dien je ook rekening te houden met bijvoorbeeld verpakkingskosten en verzendkosten. Misschien heb je een grote doos nodig om het artikel te verzenden en materiaal nodig om de doos op te vullen. Ook kan de prijs voor het opsturen van een pakket erg variëren.

Voorbeelden van goede producten om geld mee te verdienen

Hieronder heb ik een lijst voor je opgesteld met producten die veel geld kunnen opleveren op Marktplaats, Facebook Marketplace en andere handelssites.

1. Boeken

Hierbij bedoel ik vooral complete sets van boeken. Losse boeken leveren minder geld op. Als je bijvoorbeeld een gebruikte box “Harry Potter” of “The Lord of the Rings” boeken kunt vinden, kun je deze online verkopen voor 50,- euro. Zowel hardbacks als paperbacks kunnen interessant zijn. Schoolboeken kunnen per stuk tientallen euro’s waard zijn. Controleer het wel altijd online voordat je iets koopt.

2. Fotolijsten

Het inkopen en verkopen van kunst, zoals schilderijen kan riskant zijn. Echter is er een grote vraag naar de lijsten waarin de kunst is geplaatst. Zowel kleine, grote als sierlijke lijsten kunnen goed verkopen.

3. Speelgoed

In kringloopwinkels vind je vaak enorme bergen met speelgoed. Sommige speelgoedartikelen kunnen veel geld waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde series van LEGO en Playmobil. Denk ook aan goedkope barbiepoppen en bordspellen die vaak vrij snel kunnen worden doorverkocht met enkele euro’s winst.

4. Games

Er zijn veel personen die games verzamelen. Op handelssites verkopen vooral de oudste en nieuwste games en consoles het beste. Een PlayStation 2 is vrijwel niks waard, terwijl bepaalde oude type Gameboys veel geld op kunnen leveren.

5. Merkkleding

Het kopen van kleding in een kringloopwinkel is alleen interessant als je merkkleding of partijen kunt vinden. Mensen zoeken namelijk op handelssites naar merknamen, zoals LaCoste, Calvin Klein, Ralph Lauren, Off White en Gucci. Daarnaast kun je setjes gaan maken van ingekochte partijen. Misschien kun je 10 shirts van dezelfde maat in één advertentie plaatsen om interesse op te wekken en te besparen op verzendkosten. Naast shirts verkopen andere artikelen ook goed. Denk aan schoenen en handtassen.

6. Zwangerschapskleding

Gezien vrouwen slechts enkele maanden van hun leven zwanger zijn, zijn ze vaak niet bereid veel geld te betalen voor zwangerschapskleding en zoeken zij liever naar tweedehands kleding. Je kunt hier op inspelen door te zoeken naar zwangerschapskleding in kringloopwinkels.

7. Glaswerk

Glaswerk is duurzaam. Je kunt er dan ook veel van vinden in kringloopwinkels. Je dient te zoeken naar verzamelobjecten en bijzondere kleuren en vormen. Voorbeelden van producten zijn sets met bekers en brillen. Het merk Pyrex verkoopt erg goed.

8. Sportartikelen

Aangezien sportartikelen duur zijn, is er online een grote vraag naar deze artikelen. Je kunt dus zoeken naar sportartikelen en uitrustingen in goede staat, zonder zweet geur, slijtage of scheuren. Ook kun je overwegen een setje te maken, zodat iemand alle spullen voor een bepaalde sport tegelijkertijd kan kopen.

9. Platen en platenspelers

Kringloopwinkels liggen vaak vol met oude platen en platenspelers. Het is goed mogelijk een platenspeler te vinden voor 10,- euro en deze dezelfde dag nog te verkopen met één of meerdere tientjes winst. Denk ook aan vinylalbums waar verzamelaars bereid zijn veel geld voor te betalen.

10. Kapotte artikelen

Misschien verwacht je dit niet, maar kapotte artikelen kunnen ook nog geld opleveren. Een kapotte e-reader kost misschien enkele euro’s in een kringloopwinkel, terwijl je er online nog 25,- euro voor kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld ook aan kapotte laptops en iPods.

11. Kookgerei

In kringloopwinkels wordt allerlei kookgerei aangeboden voor lage prijzen. Een gietijzeren koekenpan van 5,- euro kan je makkelijk doorverkopen voor 20,- euro. Het voordeel van kookgerei is dat het makkelijk is schoon te maken.

12. Verzamelitems

Bovendien raad ik je aan te zoeken naar verzamelitems. Verzamelaars zijn namelijk bereid veel geld te betalen om hun verzameling completer te maken. Geld verdienen met Pokémon kaarten is bijvoorbeeld een goede optie. Er zijn kaarten uit oude collecties die kunnen worden verkocht voor tienduizenden euro’s. Daarnaast is de vraag naar deze kaarten enorm.

Waar verkoop je de ingekochte spullen?

Na het vinden van lucratieve spullen in kringloopwinkels kun je de spullen te koop aanbieden om daadwerkelijk geld te verdienen met een kringloopwinkel.

Er zijn verschillende platformen waarop je de spullen kunt aanbieden. Het grootste platform is Marktplaats.nl. Op deze site kun je vrijwel alle spullen uit kringloopwinkels gratis te koop aanbieden. Eventueel kun je ook gebruik maken van advertentiemogelijkheden om sneller geld te verdienen. Andere sites die je kunt gebruiken om ingekochte spullen te verkopen zijn eBay, Etsy, Amazon, Letgo en Facebook Marketplace.

Zorg dat je advertenties er aantrekkelijk uit zien. Denk hierbij aan een pakkende titel, goede belichting, meerdere foto’s van het product en een duidelijke omschrijving over het product. Op deze manier zal je de spullen sneller kwijtraken. Met de opbrengst kun je weer nieuwe spullen gaan inkopen in een kringloopwinkel.

Geld verdienen met kringloopwinkels: alternatief

Zoals je nu weet kan geld verdienen met kringloopwinkels erg winstgevend zijn.

Ik heb zelf ook een tijdje producten ingekocht en verkocht op handelssites zoals Marktplaats. Echter heb ik een beter en schaalbaarder verdienmodel gevonden. Met deze methode kun je op passieve wijze geld verdienen. Je hoeft dus niet steeds Nederland af te reizen om op zoek te gaan naar winstgevende producten in kringloopwinkels.

Het verdienmodel wordt affiliate marketing genoemd. Je gaat dan producten van anderen promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit betekent dat je geen spullen hoeft in te kopen, geen klantensupport hoeft te regelen en ook geen producten op de post hoeft te doen.

Je kunt het beste even de introductievideo van Jacko Meijaard bekijken. Je leert dan exact hoe je zelf succesvol wordt met dit ideale verdienmodel!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen of tips hebt om geld te verdienen met producten uit kringloopwinkels!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *