Geld verdienen met foodblog

Start een foodblog om een aanzienlijk maandelijks inkomen te verdienen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met foodblog

Geld verdienen met een foodblog kan erg interessant zijn. Misschien houd je ervan te koken of heb je zelfs al een complete lijst met recepten. Je passie kun je dan goed gebruiken om inkomsten te creëren.

Het lastigste gedeelte van geld verdienen met een foodblog is het starten van een nieuwe blog. Dit is vooral lastig als je hier momenteel nog geen kennis over hebt.

Aangezien ik reeds vele mensen heb geholpen met het starten van hun eigen blog, maar regelmatig de vraag krijg hoe je een succesvolle foodblog kan starten, zal ik je op deze pagina vertellen hoe je er zelf mee begint.

Het opstarten van een foodblog

Er zijn meerdere manieren om een foodblog op te starten. De handigste en goedkoopste manier is een website met WordPress te maken. Je hebt hier alleen een domeinnaam (websitenaam) en hosting (plaats om websitebestanden op te slaan) voor nodig. Het kost je ongeveer een half uurtje om de website op te zetten en de totale kosten bedragen ongeveer slechts 15 euro per jaar.

Om te beginnen heb je dus een domeinnaam en hosting nodig. Deze kun je beide registreren via Neostrada of Strato. Vervolgens kun je WordPress.org installeren op je website. Met dit programma kun je de blog gaan bewerken. Als laatste kies je een thema uit die past bij recepten en een foodblog. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s ‘Astra’, ‘Divi’ en ‘Foody Pro’. Hierna is het een kwestie van SEO-vriendelijk bloggen over recepten en voeding om bezoekers te krijgen. Door hier een verdienmodel aan te koppelen, kan je geld verdienen.

Met een foodblog is het de bedoeling zoveel mogelijk bezoekers op je website via Google te krijgen. Om je recepten goed te laten ranken in Google is het belangrijk een WordPress-plugin te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de WP Recipe Maker plugin gebruiken in combinatie met Schema.org-opmaak. Op deze manier krijg je een compleet overzicht van het recept. Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van het recept, de naam van het gerecht, algemene informatie, de beoordeling, de portie, de bereidingstijd, de stappen om het recept klaar te maken en de nodige ingrediënten. Er bestaat ook een kans dat Google de receptgegevens in de zoekresultaten gaat opnemen. Dit zal de positie van je foodblog in Google ten goede komen.

Hoe kan je geld verdienen met je foodblog?

Na het aanmaken van je foodblog en het plaatsen van een aantal recepten kun je een verdienmodel gaan koppelen om geld te verdienen met je foodblog. Eigenlijk zijn er ontzettend veel manieren om geld te verdienen met je blog en je recepten.

Hieronder bespreek ik de beste manieren om geld te verdienen met je foodblog.

Tip 1: Het verkopen van e-books met recepten

De manier waarmee je het meeste geld kunt verdienen met je foodblog is door eigen producten te verkopen. Een eigen product kan gewoon een simpele digitale download zijn, zoals een e-book met je beste recepten.

Om iets te kunnen verkopen op je WordPress foodblog, dien je de plugin WooCommerce te installeren. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk een online winkel te beginnen.

Als je meer geld wil verdienen en ook zekerheid op inkomsten wil hebben, raad ik je aan lidmaatschappen te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld personen maandelijks geld laten betalen, zodat ze elke maand toegang krijgen tot nieuwe recepten. Ook kun je bijvoorbeeld een omgeving creëren waar mensen zelf hun recepten kunnen bijhouden. Het voordeel van werken met lidmaatschappen is dat je elke maand weer inkomsten binnenkrijgt. Je kunt dus gaan opstapelen totdat je het gewenste bedrag bereikt.

Tip 2: Het inzetten van Google AdSense advertenties

De tweede mogelijkheid om geld te verdienen met je foodblog is door gebruik te maken van Google Adsense. Dit houdt in dat je advertenties op je website plaatst en betaald krijgt voor elke keer dat iemand op een advertentie klikt. Het is een simpele manier om geld te verdienen met je voedingsblog, maar de inkomsten zijn vrij laag, zo’n 10 cent per klik.

Het is niet moeilijk Google AdSense te koppelen aan je website. Je hebt ook geen lastige codeervaardigheden nodig. Het is een kwestie van een code kopiëren en plakken op je foodblog om geld te verdienen.

Aangezien de opbrengsten van Google AdSense advertenties erg laag zijn, raad ik je aan alleen gebruik te maken van AdSense op webpagina’s waarop je geen ander verdienmodel hebt staan. Het kan ook interessant zijn als je tienduizenden bezoekers op je site krijgt. Heb je dit nog niet? Dan kun je beter kiezen voor het volgende verdienmodel.

Tip 3: Het inzetten van affiliate marketing

De beste manier om inkomsten te creëren met je foodblog is door te linken naar producten van anderen vanuit je recepten en blogposts. Elke keer dat iemand de producten koopt via jouw link, verdien je een commissie. Dit principe noemt men affiliate marketing.

Het is dus de bedoeling relevante producten te vinden die te maken hebben met voeding. Je kunt bijvoorbeeld ingrediënten, kookboeken en voedingsmiddelen promoten via het partnerprogramma van Bol.com, Albert Heijn of Amazon. Ik raad je echter aan digitale receptboeken te promoten. Dit levert namelijk veel meer geld op dan een promotielink van Bol.com. Voor digitale producten is het dan ook vrij normaal de helft van de verkoopprijs te ontvangen.

Hoe maak je een foodblog tot een succes?

Het begin van geld verdienen met een foodblog is het lastigst. Je moet namelijk eerst de blog opzetten en bezoekers gaan krijgen, voordat je daadwerkelijk geld kunt verdienen met je foodblog.

De beste manier om verkeer naar je blog te krijgen, is door simpelweg te gaan bloggen. Op deze manier krijg je namelijk een vaste, stijgende stroom aan bezoekers op je website via Google. Hier betaal je geen geld voor.

Om nog meer websitebezoekers te krijgen kun je een aantal dingen doen, namelijk:

  • Maak een Instagram pagina aan: Foto’s van voeding zijn erg populair op Instagram. Instagram is dan ook een platform om foto’s en video’s te delen. Instagram is een geweldige kans voor jou interesse op te wekken voor je recepten en meer bezoekers naar je website te krijgen. Naast een eigen pagina en bekendheid creëren met hashtags kun je ook naar een account gaan zoals @gezonderecepten, de volgers volgen en hun foto’s liken, zodat zij een melding ontvangen en jouw Instagram pagina gaan bekijken.
  • Ga video’s maken voor YouTube: Video’s kunnen veel leuker zijn om naar te kijken dan grote lappen tekst, vooral als het om eten gaat. Hier kun je op inspelen door receptvideo’s te maken en op YouTube te plaatsen. Het mooie is dat je de YouTube video’s ook weer op je blog kunt plaatsen. Op deze manier kun je dus extra content en bezoekers genereren. YouTube is zelfs de één na grootste zoekmachine ter wereld.
  • Zet een mailinglijst op: De meeste bezoekers die op je blog komen, komen niet meer terug. Er zijn namelijk zoveel websites dat je website al gauw als een speld in de hooiberg verdwijnt. Door e-mailmarketing op je website toe te passen, kun je ervoor zorgen dat mensen blijven terugkomen op je website. Ook kun je (nieuwe) producten blijven aanbevelen in de mails die je verzendt naar je lijst.

Leer stap-voor-stap geld verdienen met een foodblog

Zoals je hebt kunnen lezen, is het mogelijk geld te verdienen met een foodblog. Je kunt een keuze maken uit verschillende verdienmodellen, maar persoonlijk raad ik je aan affiliate marketing toe te passen.

Aangezien het veel mensen niet lukt een foodblog op te zetten met WordPress en zij niet goed weten hoe je succesvol wordt met affiliate marketing, heeft Jacko Meijaard een complete videotraining voor je opgezet.

In ‘de Affiliate Marketing Revolutie’ ga je stap-voor-stap leren hoe je zelf succesvol wordt met een eigen foodblog. Je kunt de stappen gewoon overnemen en kopiëren voor je eigen blog.

Via de onderstaande knop ga je naar de video’s van Jacko.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *