Geld verdienen met Uber

Hoe verdien je geld met Uber en is er een betere methode?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Geld verdienen met Uber

Geld verdienen met Uber, voor velen lijkt dit een ideale job. Duizenden Nederlandse chauffeurs gebruiken Uber al om geld te verdienen.

Uber kan voor mensen die een rit nodig hebben een betere oplossing zijn dan een normale taxi. Uber biedt namelijk verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de 24/7 bereikbaarheid, duidelijke prijsinformatie en snelle beschikbaarheid van chauffeurs.

Chauffeurs kunnen inspelen op de grote vraag naar vervoersmiddelen door zich aan te melden bij Uber.

In dit artikel zal ik je vertellen hoe je geld kunt verdienen met Uber. Ook vertel ik je waarom ikzelf niet zal kiezen om geld te verdienen met Uber.

Hoe word je een Uber chauffeur?

Veel mensen kiezen ervoor geld te verdienen met Uber. Het is immers een goede manier om eigen baas te worden. Daarnaast komen veel mensen in aanmerking om ook te mogen rijden bij Uber voor geld.

Om Uber chauffeur te worden moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ook dien je een geldig rijbewijs en een werkende auto te hebben. Bovendien dien je een bewijs van onafhankelijke Uber-partner, Kiwa-Chauffeurskaart of taxivergunning nodig te hebben. Het verschilt dan ook per persoon wat de nodige investering is om geld te verdienen als Uber chauffeur.

Hoe kan je geld verdienen met Uber?

De manier waarop je geld kunt verdienen met Uber is vrij eenvoudig. Het is namelijk de bedoeling personen naar een vooraf afgesproken bestemming toe te brengen. Dit wordt geregeld via de Uber app.

Je mag zelf bepalen waar en wanneer je gaat rijden. Je kunt dus dag en nacht opdrachten aannemen en rijden in de randstad of een andere locatie.

Het kan lonen om brandstof te besparen. Zorg dus dat je ergens stilstaat in plaats van doelloos rondjes blijft rijden als je even moet wachten op een nieuwe passagier. Ook kun je gebruik maken van meerdere systemen als je merkt dat je via Uber niet genoeg klanten krijgt.

Eventueel kan je overwegen geld te verdienen met Uber door te solliciteren als werknemer bij het bedrijf. Er zijn bijvoorbeeld vacatures voor de klantenservice, marketingafdeling, engineerafdeling en salesafdeling. Het voordeel is dat je met dergelijke functies meer geld kunt verdienen dan een Uber-driver.

Wat is Uber Eats?

In 2014 lanceerde Uber “Uber Eats”. Dit is een online platform waarop mensen eten kunnen bestellen en thuis kunnen laten bezorgen.

Wellicht kan het interessant zijn te gaan bezorgen voor Uber Eats. Je kunt namelijk al vanaf enkele uurtjes per week bijverdienen. Het enige wat je nodig heb is een fiets of scooter en enkele documenten, zoals een paspoort/legitimatiebewijs en een bankafschrift.

Simpelweg meld je jezelf aan bij Uber Eats als partner, stap je op je fiets, open je de app, waarna je al bezorgingen kunt accepteren om deze op te halen en te bezorgen. In de app kun je tevens de stand van het verdiende geld bijhouden. Gemiddeld gezien verdien je ongeveer 15 euro per uur als Uber Eats bezorger.

Geld verdienen met Uber Eats
Een Uber Eats bezorger

Waarom ik Uber niet interessant vind

Als Uber chauffeur kun je een redelijk salaris verdienen. Chauffeurs die wekelijks acht uur rijden, verdienen gemiddeld 200,- euro. Dit komt neer op ongeveer 25,- euro per uur.

De vraag is of je genoeg geld kunt verdienen met Uber om lekker te kunnen leven. In 2020 werd er al geprotesteerd door Uber chauffeurs wegens de lage lonen en hoge werkdruk.

Houd er ook rekening mee dat je nog kosten kwijt bent aan de vergoeding voor Uber, onderhoud aan je auto, aftrek van de BTW en de jaarlijkse inkomstenbelasting. Ook krijg je misschien mensen in je auto met verkeerde bedoelingen.

Een betere manier om geld te verdienen dan Uber

Geld verdienen met Uber kan voor sommigen een goede manier zijn eigen baas te worden. Je kunt er dan ook best lekker mee verdienen als je veel gaat rijden.

Er is echter een betere manier om geld te verdienen dan Uber. Het voordeel van de manier waarover ik je wil vertellen, is dat je veel makkelijker kunt opschalen. Je moet immers meer mensen vervoeren om meer geld te kunnen verdienen met Uber, terwijl je maar één rit per keer kan aannemen.

Ik raad je aan je eens te verdiepen in affiliate marketing. Met deze methode kun je van alles promoten in ruil voor commissie. Je hoeft dus niet zelf de pakketjes op de post te doen of klantenservice te regelen.

In de onderstaande introductievideo van Jacko Meijaard legt hij je uit hoe je affiliate marketing slim kunt aanpakken. Je kunt namelijk op de automatische piloot geld gaan verdienen. Je kunt er ook nog eens een stuk meer geld mee verdienen dan een Uber chauffeur.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *