Geld verdienen met programmeren en coderen

Overweeg deze 7 realistische mogelijkheden!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met programmeren en coderen

Als je kunt coderen, kun je daar een mooi inkomen mee verdienen. Je zult dan natuurlijk wel verstand moeten hebben van codeertalen, zoals C++, Java, HTML en PHP.

In deze technologische wereld zijn programmeer skills erg handig. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om hier geld mee te verdienen.

Het leren van coderen kan tijd en moeite kosten. Echter kun je er veel geld mee verdienen. Vooral als je creatief bent, heb je veel mogelijkheden. Het kan daarom zeker interessant zijn je hier meer in te verdiepen.

In dit artikel ga ik een aantal goede manieren bespreken om geld te verdienen met programmeren en coderen.

Hoe kun je geld verdienen met programmeren en coderen?

Heb je verstand van codeertalen en ben je ook nog eens creatief? Overweeg dan de volgende manieren om geld te verdienen met programmeren.

1. Freelance opdrachten aannemen

Als je op zoek bent naar flexibiliteit zijn opdrachten op freelance basis wellicht iets voor jou. Als freelancer mag je namelijk zelf bepalen hoeveel, wanneer en waar je werkt.

Freelance opdrachten zullen voornamelijk te maken hebben met opdrachten voor front-end webdevelopers, back-end webdevelopers en het maken van mobiele applicaties. Dit wordt bereikt met codeertalen zoals HTML, JavaScript, Ruby, Java en swift-talen.

Om te beginnen met freelancen en dus geld te verdienen met programmeren, maak je een profiel aan op een freelanceplatform. Denk bijvoorbeeld aan Upwork of Fiverr. Dit zijn handige sites die je eenvoudig kunt gebruiken om opdrachten te vinden. Ook kun je gebruikmaken van social media kanalen en sitedeals.

Zorg dat je een goede reputatie in de markt krijgt, zodat klanten naar jou komen in plaats van naar concurrenten gaan. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door reviews te krijgen van je klantenbestand. Er zijn in ieder geval genoeg personen en bedrijven op zoek naar freelancers met codeervaardigheden.

2. Maak een website aan

Aangezien je veel kennis hebt over programmeren en coderen, kun je overwegen een blog of website te starten in deze niche. Upload bijvoorbeeld artikelen waarin je schrijft over bepaalde zoektermen. Gebruik hierbij SEO, zodat je gratis bezoekers via Google gaat krijgen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld je diensten aanbieden om geld te verdienen.

Je kunt je eigen vaardigheden inzetten om zelf een aantrekkelijke website te maken. Dit resulteert in een sterker portfolio, eigen merk en vertrouwen bij (potentiele) klanten.

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen met een website over het onderwerp programmeren. Je kunt bijvoorbeeld je codeerdiensten aanbieden, een ledenomgeving opzetten, affiliate links promoten, gesponsorde content plaatsen of Google Adsense advertenties plaatsen.

3. Ontwikkel apps en games

Als je geld wilt verdienen met coderen door het ontwikkelen van apps en games, zal je kennis moeten hebben over Objective-C of Swift. Hiermee kun je namelijk iOS-apps maken. Een app kun je binnen enkele uren maken. Hierbij is het hebben van creativiteit wel belangrijk.

Heb je zelf een idee voor een goede app? Maak hem dan en lanceer hem in de App Storen. Eventueel zou je ook gebruik kunnen maken van online platforms waarop je games kunt verkopen.

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen met apps. Het is belangrijk dat je een uniek of bruikbaar concept hebt wat aan kan slaan bij een groot publiek.

Houd er rekening mee dat de meeste apps hypes zijn. Je kunt in een korte tijd veel geld verdienen, maar de hype kan ook zomaar voorbij zijn waarna je geen geld meer verdient. Denk maar eens aan Flappy Bird. Echter heeft de ontwikkelaar hier weinig tijd aan besteed en in geringe tijd miljoenen verdient.

4. Ontwikkel een plug-in of thema voor WordPress

Veel ondernemers en particulieren willen wel een website, maar hebben geen verstand van codering. Hier kun jij op inspelen en geld gaan verdienen met WordPress.

Je kunt WordPress op verschillende manieren inzetten om geld te verdienen. Je zou bijvoorbeeld plug-ins en thema’s kunnen ontwikkelen en verkopen. Heb je eenmalig een thema of plugin gemaakt? Dan kun je miljoenen klanten krijgen.

Door een plug-in te maken en gratis aan te bieden, kun je vervolgens geld verdienen aan advertenties en donaties. Ook zou je extra betaalde functies kunnen aanbieden in thema’s en plug-ins. Op deze manier kun je meer interesse opwekken.

5. Ga aan de slag voor kleine bedrijven

Kleine bedrijven hebben vaak nog geen grote budgetten voor het maken van websites en apps. Echter hebben zij vaak wel een platform, zoals een website nodig om zichtbaar te zijn in hun markt. Jij kunt overwegen je vaardigheden in te zetten om wat geld te verdienen met programmeren en meer ervaring op te doen.

Als je aan de slag wilt gaan bij een bedrijf zal je ervoor moeten zorgen dat je waarde kunt bieden aan het bedrijf. Laat bijvoorbeeld zien wat je in het verleden hebt ontwikkeld.

Aangezien kleine bedrijven nog geen groot budget hebben, zal je niet super veel geld gaan verdienen op deze manier. Het is echter een goede eerste baan. Je kunt namelijk vervolgprojecten krijgen, je netwerk uitbreiden en positieve reviews krijgen.

6. Verkoop producten over codering

Veel programmeurs hebben het vak geleerd door op YouTube en Google te zoeken naar informatie. Aangezien jij al kunt programmeren, kun je anderen online ook op weg helpen om dezelfde kennis als jou te vergaren.

Simpelweg maak je een schermopname en plaats je hier een voice-over bij. Je zou de tutorials op je website of YouTube kanaal kunnen plaatsen. Ook kun je overwegen een online cursus, e-book of een dvd waarop een zelfstudie staat te maken.

De tutorials dienen van hoge kwaliteit te zijn. De kans is dan groter dat mensen bij je terug blijven komen. Tevens zullen er dan in de toekomst meer mensen je online cursussen gaan kopen.

Het voordeel van een online cursus is dat je deze eenmalig in elkaar hoeft te zetten. Vervolgens kan een onbeperkt aantal mensen ermee aan de slag gaan en kun je er op de lange termijn geld aan blijven verdienen. Het verkopen van een online cursus is dan ook een goede manier om een passief inkomen te verdienen met programmeervaardigheden.

7. Geld winnen dankzij codeerwedstrijden

De laatste manier om geld te verdienen met coderen en programma is door mee te doen aan codeerwedstrijden. Dit is een goede manier om je vaardigheden en creativiteit in te zetten en ervaringen op te doen. Uiteraard heb je wel te maken met concurrentie.

Codeerwedstrijden kunnen allerlei soorten onderwerpen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een app of het ontwerpen van een converterende website. Mocht je een wedstrijd winnen, kun je een geldprijs of vervolgopdracht winnen. In het ergste geval heb je je netwerk uitgebreid en ervaring opgedaan dat je kunt gebruiken voor de toekomst.

Begin nu geld te verdienen met programmeren

Je kunt codeervaardigheden op allerlei gebieden inzetten om inkomsten te creƫren. Afhankelijk van jouw inzet en streven, kun je zelfs een fulltime inkomen verdienen met programmeren.

Zoals in alle gevallen om geld te verdienen met een baan, dien je doorzettingsvermogen en geduld te hebben. Je kunt immers altijd meer leren over zaken die te maken hebben met coderen. Ook blijft de technologische markt steeds innoveren.

Hopelijk heb je nu enig idee gekregen hoe je geld kunt verdienen met programmeren.

Veel succes bij het maken van jouw keuze!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *