Geld verdienen met reclame op je website

#6 manieren

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met reclame op website

Wil je graag een eigen website beginnen of heb je al een website? Dan kun je overwegen geld te verdienen met reclame op je website. Er zijn namelijk verschillende manieren om reclame op je website te plaatsen en hier hoge passieve inkomsten mee te verdienen.

Het opzetten van een website is een uitstekende manier om bezig te zijn met je favoriete onderwerpen en hobby’s. Daarbij kun je anderen gaan inspireren. Ook kun je bijvoorbeeld één of meerdere reclamebanners invoegen op je website of blog. Als mensen hier dan op klikken, dan verdien je geld.

In dit artikel ga ik je vertellen over de 6 beste manieren om geld te verdienen met reclame op je website.

Hoe kun je geld verdienen met reclame op je website?

Om te beginnen met geld verdienen dankzij reclame op je website zal je natuurlijk als eerste een website moeten hebben. Misschien heb je deze al, dan kun je dit hoofdstuk overslaan en direct door scrollen naar de methodes.

Het opzetten van een eigen website is erg makkelijk. Je kunt een keuze maken uit verschillende systemen waar jij een website mee kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld met Wix, WordPress of Marketheme. Met deze systemen is het eenvoudig een website op te zetten, omdat je enkel elementen hoeft te slepen en verder niets zelf hoeft te doen met het schrijven van ingewikkelde codes.

Als je de website hebt aangemaakt, dien je hier veel bezoekers op te gaan krijgen. Zonder bezoekers op je website, is het namelijk ook niet winstgevend voor bedrijven en jezelf om reclame te plaatsen. Bezoekers kun je op verschillende manieren krijgen. De beste manier is het plaatsen van zoveel mogelijk waardevolle content.

Je kunt bijvoorbeeld artikelen en blogberichten gaan plaatsen op je website. Op deze manier gaat Google je website en artikelen opnemen in haar zoekresultaten. Vervolgens kunnen dus dag en nacht mensen op je website terecht komen. Dit zijn allemaal mensen die interesse hebben in het onderwerp van je website. Zij hebben immers iets specifieks opgezocht in Google en zijn zo op je website terecht gekomen.

Verdien geld met reclame op je website – 6 methodes

1. Google Adsense

De eerste manier om geld te verdienen met reclame op je website is Google Adsense. Dit is de bekendste manier onder bloggers om inkomsten te verdienen. Simpelweg meld je jezelf aan bij Google Adsense. Hier vind je enkele unieke codes. Deze hoef je alleen maar te kopiëren en te plakken in de HTML blokken op je website. Vervolgens worden de reclamebanners zichtbaar op je website. Google zorgt er automatisch voor dat de reclame past bij het onderwerp van je website. Als mensen nu klikken op de banners, dan verdien je een geldbedrag. Vaak zijn dit enkele centen per klik op een banner.

2. Deals sluiten met bedrijven

Een andere manier om inkomsten te vergaren met reclame op je website is door deals te sluiten met bedrijven. Je kunt namelijk contact opnemen met bedrijven die relevante producten verkopen die te maken hebben met jouw blog. Stel dat jij een website hebt in de huidverzorgingsniche, dan kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Gladskin en Paula’s Choise. Simpelweg geef je aan dat je elke maand een groot aantal relevante bezoekers krijgt op je website en open staat om te adverteren voor hun producten. Voor een maandelijks vast bedrag, kun jij de reclame plaatsen op je website. Naarmate je bezoekersaantallen stijgen, kun je meer geld vragen. Op deze manier ben je in ieder geval zeker van een maandelijks inkomen.

3. Product reviews schrijven

Het laten schrijven van reviews kan voor bedrijven met een eigen product of dienst erg interessant zijn. Veel bloggers hebben namelijk een eigen publiek die standaard de nieuwste blogs lezen. Als iemand een relevant product verkoopt voor de doelgroep van een website, dan is de kans groot dat er inkomsten worden gerealiseerd met een uitgebreide, geschreven review. Ook zoeken veel mensen in Google naar reviews en ervaringen omtrent producten. Zij hoeven alleen nog maar een beetje warm te worden gemaakt, waarna ze het product kopen. Je kunt dan ook aanbieden om reclame op je website te plaatsen in de vorm van product reviews. Simpelweg maak je even een kopje aan op je website ‘advertentiemogelijkheden’ of ‘samenwerken’ om potentiele klanten te krijgen.

4. Backlinks verkopen

Eigenaren van websites doen er alles aan om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Hoewel het vooral belangrijk is om waardevolle content te schrijven en de on page SEO op orde te hebben, kan het ook zeker helpen links naar je website te krijgen van andere websites. Stel dat iemand bijvoorbeeld wilt scoren in Google op het zoekwoord ’thuis geld verdienen’, dan kan het dus helpen als een andere website in deze term een hyperlink opneemt naar de website die er op wilt scoren. Google ziet dit namelijk als waardering van een andere website. De backlinks kunnen bijvoorbeeld in de footer of bestaande artikelen worden geplaatst. Ook kun je aanbieden een nieuw artikel te schrijven en daarin een linkje op te nemen. Dat levert natuurlijk nog meer geld op.

5. Reclame op andere kanalen

Naast het plaatsen van reclame op je website kun je er ook voor kiezen op andere kanalen reclame te maken. Misschien heb je bijvoorbeeld een aardig bereik op Instagram of een Facebook groep. Voor een X bedrag kun je aanbieden reclame te plaatsen op deze pagina’s. Je kunt er zelfs voor kiezen om een combideal te maken. Als bedrijven bijvoorbeeld een ‘product review’ willen hebben, en daarbij ook ‘reclame op sociale media’ afnemen, dan kun je een korting aanbieden om het genereren van meer reclame inkomsten te stimuleren.

6. Affiliate marketing

De manier waarmee je het meeste geld kunt verdienen is affiliate marketing. Bij deze methode is het de bedoeling dat je producten van anderen gaat promoten in ruil voor commissie. Eerst meld je jezelf aan bij een affiliate netwerk of partnerprogramma om relevante producten te vinden. Als jij een website hebt in een specifieke niche, dan kun je ook intikken in Google (niche + affiliate) om snel relevante campagnes te vinden. Na het aanmelden op een netwerk vind je bij elk product een uniek affiliate linkje die je kunt plaatsen op je website. Ook kun je kant- en klare reclamebanners op je website plaatsen. Stel dat iemand nu op een link of banner op je website klikt en het product of dienst aanschaft, dan verdien je een percentage van de verkoopprijs. Dit percentage kan bij bepaalde (digitale) producten oplopen tot wel 100%. In het geval van het Bol.com partnerprogramma ligt dit percentage echter veel lager. Daarom focus ik mij voornamelijk op digitale producten. Affiliate marketing biedt je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid betaald te krijgen per klik op een banner of per aanmelding voor een nieuwsbrief of gratis service.

De reclame op je website plaatsen + bonus tip!

In dit blogbericht heb ik alle manieren besproken om geld te verdienen met reclame op je website. Natuurlijk kun je ook nog overwegen om zelf een product of dienst te ontwikkelen en hiervoor reclame te maken op je website door middel van reclamebanners, pop-ups en tekstlinks.

Affiliate marketing is by far de beste manier om geld te verdienen met reclame op je website. Met dit verdienmodel kun je namelijk de meest relevante reclame op je website plaatsen, waardoor de kans het grootst wordt dat er wordt geklikt en jij geld gaat verdienen.

Als je affiliate marketing wilt toepassen, dan kun je ‘de Affiliate Marketing Revolutie‘ van Jacko Meijaard eens bekijken. Hij vertelt je stap-voor-stap hoe je een winstgevende affiliate website opzet. Je gaat dus leren hoe je veel bezoekers op je website krijgt, hoe je met affiliate marketing begint en hoe je dit winstgevend maakt. Je moet immers weten hoe je personen verleidt om op een link of andere reclame-uiting te klikken.

Via de onderstaande knop kun je de introductievideo bekijken en direct aan de slag met het plaatsen van de reclame op je website om geld te verdienen!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *