Geld verdienen met recycling

Voorbeelden van artikelen die je kunt recyclen in ruil voor geld

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met recycling

Nederlandse huishoudens gooien dagelijks een enorme hoeveelheid afval weg. Soms kan dit zonde zijn, je kunt namelijk geld verdienen met recycling. Daarnaast kan je op deze manier je steentje bijdragen aan een betere wereld.

Het is dan ook beter voor het milieu om de hoeveelheid afval die we maken te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door te recyclen. Het gebruiken van afval voor het maken van herbruikbare materialen biedt verschillende voordelen.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe je geld kunt verdienen met recyclen. Dit is een ideale methode voor mensen die veel afval hebben, de wereld willen verbeteren en geld willen verdienen.

Waarom geld verdienen met recycling?

Recyclen betekent dat je oud afval gebruikt voor het maken van nieuwe materialen en producten. Dit kan goed zijn voor zowel de hele wereld als jouw eigen portemonnee.

Naast het verminderen van de hoeveelheid afval die we creëren, kan recyclen ook een goede manier zijn het wereldwijde probleem van afval te verhelpen.

Hieronder zal ik je vertellen waarom het verstandig is om ook te beginnen met recycling:

  • Het recyclen kan helpen bij het behouden van natuurlijke bronnen, met name de bronnen die al schaars zijn. Dankzij het recyclen van hout en papier kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat bomen en bossen moeten worden vernietigt.
  • Ook bescherm je wilde dieren en de natuur. Door te recyclen, verlaag je namelijk de hoeveelheid grondstoffen dat moet worden gemaakt. Hierdoor hoeven dieren niet verplaatst te worden en revieren niet aangepast te worden. Tevens zal het water en lucht minder vervuild worden.
  • Er hoeft minder energie te worden gebruikt om gerecyclede materialen te maken in plaats van nieuwe materialen.
  • Er hoeft minder afval naar de stortplaats te worden gebracht en het verlaagt de CO2-uitstoot.
  • Door spullen te recyclen, kun je ook nog eens geld verdienen.

Hoe kun je geld verdienen met recyclen?

Het is zonde om spullen weg te gooien als je ook de mogelijkheid hebt om ze te recyclen.

Zoals ik je net vertelde kan recyclen verschillende voordelen bieden. Naast het verbeteren van de wereld kun je ook geld verdienen met recyclen. Er zijn allerlei spullen die je kunt recyclen voor geld. Ik zal je dan ook vertellen aan wat voor spullen en materialen je kunt denken.

Oude flessen en blikjes

Dit is misschien wel de productcategorie die het meest gerecycled wordt. Het kan hierbij gaan om plastic, glas en metaal.

Je kunt gebruikte, lege flessen en blikjes verzamelen en inleveren voor geld. Gemiddeld gezien kun je ongeveer 5 tot 10 cent statiegeld verdienen per ingeleverd flesje of blikje. Dit betekent dat je 100 flesjes moet inleveren om 10,- euro te verdienen.

Het gaat dus vaak om kleingeld, maar dit bedrag kan aardig oplopen als je veel flessen opspaart, of zelfs op zoek gaat naar meer oude flessen en blikjes. Je kunt bijvoorbeeld langs familie, vrienden en buren gaan om te vragen of zij ook willen recyclen. Ook kun je op straat op zoek gaan naar dergelijke items die je kunt inleveren. Vraag wel eerst om toestemming voordat je zomaar andermans prullenbakken gaat doorzoeken.

Schroot (metaal)

Een andere manier om geld te verdienen met recycling is het inleveren van oud metaal. Aangezien niet veel mensen kennis hebben over het recyclen van metaal worden de materialen vaak weg gegooid. Dat is zonde, want het kan geld opleveren en je kan bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid ertswinning.

Om te bepalen hoeveel geld je kunt krijgen voor je metalen dien je met een magneet te controleren of het om ferro- of non-ferrometalen gaat. Blijft de magneet plakken aan het metaal? Dan gaat het om ferrometalen, zoals staal en ijzer. Deze kun je inleveren bij de plaatselijke schoothoop voor een klein beetje geld. Blijft de metaal niet pakken? Dan gaat het om non-ferrometalen. Deze zijn meer geld waard. Denk bij non-ferrometalen bijvoorbeeld aan brons, roestvrij staal, aluminium en koper.

Je zou dus bijvoorbeeld kookgerei, andere keukenaccessoires, pompen, gootsteenkranen, auto wielen en elektrische snoeren kunnen inleveren voor geld. Zo zijn er nog veel meer metalen spullen die je kunt recyclen.

Auto batterijen

Een auto batterij is een ander artikel dat je kunt recyclen. Misschien heb je er nog wat liggen in je garage.

Wanneer batterijen op de verkeerde manier worden weggegooid, kan dit schade aan het milieu opleveren. Echter zijn er bedrijven die bereid zijn geld te betalen voor oude baterijen.

Gebruikte auto batterijen kun je op verschillende plekken verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een auto-onderdelenwinkel, sloopwerf of eBay.

Elektronica

Aangezien elektronische apparaten giftige stoffen kunnen bevatten en je geld kunt krijgen door elektronica te recyclen, is het zonde om deze spullen weg te gooien.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met oude elektronische appraten. Je zou ze bijvoorbeeld kunnen inleveren voor geld bij een retailer. Apple heeft bijvoorbeeld ook een recycling programma. Tevens kun je gebruikte of kapotte elektronica online verkopen. Sommige mensen en bedrijven halen materialen uit elektronica om te hergebruiken.

Inktpatronen

Andere producten die geld op kunnen leveren als je ze recyclet zijn lege inktpatronen. Deze producten kunnen schadelijk zijn als het bij het normale afval wordt gedumpt.

Je kunt oude inktpatronen bijvoorbeeld verkopen op eBay. Ook zijn er bedrijven die je een tegoedbon van 2,- euro geven als je een bepaald type inktpatroon of cartridge inlevert.

Oude auto’s

Als je oude auto kapot gaat, kan het handig zijn extra geld te hebben om een nieuwe te kopen. Je kunt daarom je oude auto gebruiken om wat geld te verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld de onderdelen van de auto los verkopen. Simpelweg kun je contact opnemen met meerdere dealers en met de beste deal akkoord gaan. Dit kan meer geld opleveren dan wanneer je je auto rechtstreeks aan de sloop verkoopt.

Wijnkurken

Je verwacht het misschien niet, maar wijnkurken kunnen ook worden doorverkocht. Voordat je deze allemaal bij het afval gooit, kun je dus overwegen ze te verkopen voor een klein beetje geld. Anderen gebruiken de kurken voor bijvoorbeeld hun planten of het maken van allerlei soorten producten.

Je kunt bijvoorbeeld op eBay en Marktplaats een advertentie plaatsen van je wijnkurken. Natuurlijke of speciale kurken kunnen het meeste geld opleveren. Gemiddeld gezien kun je 10 cent krijgen per kurk.

Frituurolie

Er kunnen allerlei gerechten worden gemaakt met frituurolie. De gebruikte olie mag je niet door de afvoer gieten, omdat het schade kan aanrichten aan afvoeren en rioolbuizen. Het is dus beter om frituurolie in te zamelen en te verkopen voor geld.

Je kunt bijvoorbeeld metalen koffieblikken gebruiken om de frituurolie op te slaan. Verschillende lokale kopers en biodieselbedrijven hebben interesse om gebruikte frituurolie te kopen.

Oude spullen

Natuurlijk kun je ook eens kijken of er nog oude spullen liggen in je kasten en opbergruimtes. Misschien zitten er nog veel spullen tussen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Op deze manier kun je geld verdienen en tegelijkertijd je huis opruimen.

Kleding, schoenen, tassen, kaarten, lp’s en andere oude artikelen kunnen allemaal geld opleveren. Je kunt bijvoorbeeld advertenties online zetten op Marktplaats, spullen verkopen in je garage of een plekje huren op de plaatselijke vlooienmarkt.

Een betere manier om geld te verdienen

Geld verdienen met recycling is een goede manier mee te helpen aan een betere wereld en extra inkomsten te creëren. Je kunt echter niet rijk worden van deze methode.

Je zou daarom kunnen overwegen te beginnen met affiliate marketing. Dit houdt in dat je producten en diensten van anderen gaat promoten in ruil voor een deel van de winst. Je hoeft dan dus zelf geen klantensupport te regelen of producten op de post te doen.

In de introductievideo vertelt Jacko Meijaard alles wat je moet weten om een passief inkomen te genereren met affiliate marketing. Dit is een vele malen lucratiever dan geld verdienen met recyclen!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *