Geld verdienen met shutterstock

Tips om geld te verdienen met je foto's op Shutterstock

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met Shutterstock

Content is een belangrijk element waar zowel kleine als grote bedrijven meer merkbekendheid mee kunnen creëren. Door hoge kwaliteit content te gebruiken, kun je dan ook grote aantallen mensen bereiken en nieuwe klanten realiseren.

Het plaatsen van afbeeldingen is een goede toevoeging aan de marketingactiviteiten. Dankzij het gebruiken van afbeeldingen zullen mensen sneller ergens op klikken of de content delen. Ze weten dan namelijk gelijk waar iets over gaat en dat ze op de goede plek zitten.

Marketeers kunnen terecht bij zogeheten stockfoto sites, zoals Shutterstock.com. Dit zijn plaatsen op het internet waar afbeeldingen kunnen worden gekocht en verkocht.

Mocht jij het leuk vinden om foto’s en afbeeldingen te maken, kun je geld verdienen met Shutterstock. Je kunt daar namelijk afbeeldingen online plaatsen en geld betaald krijgen voor elke download.

Wat is Shutterstock?

Shutterstock is opgericht in 2003 door meneer Orringer. Hij was al lang bezig met ondernemen en fotograferen, toen hij besloot zijn passies te combineren en Shutterstock opstartte. Orringer plaatse 30.000 foto’s die hij zelf had gemaakt. Op deze manier kregen mensen de mogelijkheid de licentie van afbeeldingen voor een goede prijs.

Momenteel is Shutterstock een van de grootste websites waar je terecht kunt voor afbeeldingen en video’s. Dagelijks verschijnen er 100.000 nieuwe afbeeldingen op de website. Personen en bedrijven kunnen de content aanschaffen.

Als je een fotograaf bent of handig bent met het maken van illustraties kan Shutterstock een interessant platform voor je zijn. Je kunt namelijk geld verdienen met Shutterstock door je afbeeldingen te uploaden.

Waarom geld verdienen met Shutterstock?

Voordat ik ga vertellen hoe je geld kunt verdienen met Shutterstock zal ik je vertellen waar je rekening mee moet houden als je je wilt aanmelden op dit platform.

Zoals bij alle platformen waarmee je geld kunt verdienen, zijn er ook voor-en nadelen te bedenken voor Shutterstock.

Een voordeel is bijvoorbeeld dat je een passief inkomen kunt verdienen. Je hoeft namelijk eenmalig een foto te uploaden en krijgt daarna geld betaald per download, zolang de afbeelding op het platform staat. Ook kan het aantrekkelijk zijn om geld te verdienen met je passie op de tijdstippen en plekken die je zelf uitkiest.

Houd er wel rekening mee dat je foto’s aan bepaalde eisen moeten voldoen. Ook krijg je vaak slechts 25 cent per gedownloade foto. Je begrijpt dus wel dat je veel foto’s moet uploaden als je hier een hoog maandelijks inkomen mee wilt verdienen.

Hoe kun je geld verdienen met Shutterstock?

Shutterstock is een geweldige kans als je een fotograaf bent en hier geld mee wilt verdienen. Hieronder geef ik je enkele tips om zoveel mogelijk geld te verdienen met Shutterstock.

Kies een niche uit

In principe kun je alle soorten afbeeldingen publiceren op Shutterstock. Het kan echter verstandiger zijn je te richten op een specifieke niche. Zo ga je namelijk een bekend merk worden en kan je jezelf beter onderscheiden tussen alle fotografen.

Bedenk wat jij het liefste en beste kunt fotograferen. Misschien kun je bijvoorbeeld drukke straten of straatvoedsel gaan fotograferen. Als deze afbeeldingen er aantrekkelijk uit zien, is er vast en zeker veel vraag naar.

Om je niche te bepalen, kun je het beste even rustig de tijd nemen. Het is namelijk beter eerst zoveel mogelijk foto’s van allerlei niches te maken. Zo kun je experimenteren tot dat je weet waar je het beste in bent.

Gebruik zoekwoorden strategisch

Aangezien er miljoenen afbeeldingen op Shutterstock staan, zal je ervoor moeten zorgen dat je foto’s op de eerste pagina’s terecht komen. Als potentie klanten je afbeeldingen niet tegen komen, wordt het lastig om geld te verdienen.

Er zijn verschillende trucjes om stockfoto’s hoog te laten raken. Je kunt bijvoorbeeld op een strategische manier met zoekwoorden omgaan. Zorg bijvoorbeeld dat je de juiste, passende trefwoorden instelt bij je afbeeldingen.

Het kan beter zijn langere trefwoorden te kiezen dan een algemene titel te geven aan een foto. Zorg ook dat je niet overdrijft met de hoeveelheid trefwoorden. Als trefwoorden niet goed aansluiten bij je afbeeldingen is er een kans dat één van de Shutterstock moderators je afbeeldingen verwijdert.

Over het algemeen is het aan te raden tussen de 25 en 45 zoekwoorden in te stellen. Schrijf unieke titels en beschrijvingen voor je afbeeldingen.

Breid je portfolio uit

Om je kansen te vergroten om geld te verdienen op Shutterstock kun je je portfolio gaan uitbreiden. Mensen zullen sneller een afbeelding van je voorbij zien komen als je veel aanwezig bent op het platform. Het is dan ook van belang dagelijks nieuwe afbeeldingen te uploaden. Het algoritme van Shutterstock gaat je dan belonen.

Het kan beter zijn elke dag één nieuwe foto te plaatsen dan alles direct te plaatsen en vervolgens niets meer te doen.

Speel in op de vraag in de markt

Zodra je een tijdje bezig bent met Shutterstock en het platform kent, dan kun je gaan herkennen naar welke foto’s en niches veel vraag is. Dit geldt ook voor foto’s die in de trending lijst staan. Heb je een winstgevende niche ontdekt? Ga dan zoveel mogelijk foto’s uploaden en gebruik daarbij de juiste tags en zoekwoorden. Logischerwijs ga je meer downloads realiseren als er veel vraag naar is.

Leer van andermans fouten

Shutterstock is een platform dat je vrij makkelijk kunt gebruiken. Echter kan het wat moeilijker zijn voor mensen die nog niet bekend zijn met het systeem. Je kunt daarom contact opnemen met andere Shutterstock gebruikers om samen te groeien. Je kunt eens zoeken naar forums die onderwerpen bevatten over Shutterstock en stockfoto’s. Vraag gerust om technieken als je merkt dat iemand al jaren bezig is met Shutterstock.

Gebruik Shutterstock om je business te promoten

Als je online foto’s verkoopt, is er een kans dat je een website hebt. Je kunt dan de Shutterstock foto’s op je website gaan plaatsen. Op deze manier word je op meerdere plekken zichtbaar.

Geld verdienen als Shutterstock affiliate

Als je ervan houdt om foto’s te maken, dan kan het plaatsen van je afbeeldingen op Shutterstock zeker een goede manier zijn om geld te verdienen. Je kunt echter ook op een andere manier geld verdienen met Shutterstock.

Shutterstock heeft namelijk een affiliate programma. Dit betekent dat je commissie kunt verdienen als je fotografen en klanten doorverwijst naar Shutterstock. Als je één fotograaf doorverwijst, verdien je de eerste twee jaar 10% van de verkoopprijs per afbeelding die hij of zij verkoopt. In het geval van een doorverwezen klant die foto’s wilt kopen, verdien je 20% commissie van de maandelijkse betaling voor het lidmaatschap.

Om geld te verdienen met Shutterstock als affiliate zal je je unieke affiliate linkje moeten gaan verspreiden op het internet. Je kunt bijvoorbeeld social media, websites, blogs, e-mailmarketing, forums en visitekaartjes gebruiken om commissies te verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *