Geld verdienen met Soundcloud

De stappen en manieren om geld te verdienen met SoundCloud

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met Soundcloud

Steeds meer dingen worden gedigitaliseerd. Online streaming wordt dan ook steeds populairder. Muziek en audio-opnames kunnen op verschillende manieren worden gestreamd en gedeeld, waaronder via SoundCloud.

Als jij een passie hebt voor het maken van muziek of het opnemen van andere audio fragmenten kun je overwegen te beginnen met SoundCloud en hier inkomsten mee te vergaren.

Hieronder vertel ik je waarom je met het platform SoundCloud zou moeten beginnen. Ook ga ik je exact vertellen hoe je geld kunt verdienen met Soundcloud.

Wat is SoundCloud?

Voordat ik ga vertellen hoe je geld kunt verdienen met SoundCloud zal ik je eerst vertellen wat SoundCloud nou eigenlijk is.

SoundCloud is een online platform waarop personen muziek kunnen delen en distribueren. Zo’n tien jaar geleden werd deze website opgericht door Eric Wahlfross en Aleander Ljung met als doel mensen over de hele wereld audio te laten delen. Momenteel is het één van de grootse en succesvolste diensten om muziek te streamen. Wereldwijd maken ongeveer 175 miljoen mensen gebruik van deze app.

Zowel verkopers als luisteraars geven hun voorkeur aan Soundcloud. Het is een platform die zeer gemakkelijk is in gebruik voor beide partijen. Ook mag er onbeperkt audio worden geüpload. Het maakt dus niet uit of het gaat om een nummer van enkele minuten of een podcast van 2 uur.

Er zijn ook enkele nadelen te bedenken aan Soundcloud. Je kunt er bijvoorbeeld geen audio mee bewerken. Hiervoor zal je aparte software moeten gebruiken. Een ander nadeel is dat luisteraars 10,- euro per maand moeten betalen om zonder reclames te kunnen luisteren naar alle audio.

Hoe maak je een succesvol SoundCloud profiel aan?

Om geld te verdienen met SoundCloud zal je natuurlijk lid moeten worden van de community. De onderstaande tips kunnen je helpen bij het aanmaken van een succesvol SoundCloud account.

1. Maak een SoundCloud account aan

De eerste stap is je SoundCloud account aan te maken. Ga simpelweg naar de website van SoundCloud en tik rechts bovenaan op ‘Account aanmaken’. Je kunt bijvoorbeeld inloggen met je Google of Facebook account. Wil je liever je persoonlijke e-mailadres gebruiken? Dan kan dit ook gewoon.

2. Stel je profielgegevens in

De volgende stap is je profielgegevens in te vullen. Dit zorgt voor een legitieme uitstraling van je profiel. Je kunt bijvoorbeeld een gebruikersnaam en specifieke URL kiezen. Zo kunnen je volgers je makkelijker vinden en volgen. Maak ook gebruik van afbeeldingen op je profiel en koptekst. Dit maakt het aantrekkelijker en krijgen mensen een beeld bij je. Ook kun je een profielbeschrijving toevoegen. Bovendien is het belangrijk om je contactgegevens, website of social media pagina’s te delen, zodat luisteraars en potentiele zakenpartners met je in contact kunnen komen.

3. Volg je favoriete artiesten en personen

Een stream op SoundCloud kun je zien als de feed van andere social media. Je kunt personen, labels en artiesten volgen. Simpelweg ga je naar de zoekbalk en klik je op ‘Mensen’, waarna je kunt zoeken naar specifieke namen. Vervolgens kun je op volgen klikken bij de gewenste profielen. Als je geen inspiratie hebt, kun je ook de voorgestelde profielen bekijken aan de rechterkant van de startpagina.

4. Upload audio

Het is nu de bedoeling muziek en audio te gaan uploaden op je profiel. Simpelweg klik je op ‘Kies een bestand om te uploaden’. Hierna zal er worden gevraagd of je een titel, genre, tags en beschrijving wilt toevoegen. Ook kun je je privacy instellingen veranderen in privé of openbaar. Dit bepaalt wie je muziek mag luisteren. Op deze manier kun je alle audiofragmenten die je maar wilt, uploaden op SoundCloud.

5. Krijg veel volgers

Een belangrijke stap is veel volgers te krijgen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je meer luisteraars krijgt, en dus veel geld gaat verdienen. Naast het uploaden van waardevolle content of goede muziek is het dus ook belangrijk dat je je account goed weet te promoten. Je kunt op verschillende manieren meer volgens krijgen. Hieronder geef ik je enkele tips:

  • Voeg tags toe: Als je momenteel nog weinig bereik hebt, kun je tags toevoegen om op een makkelijke manier meer bereik te krijgen. Zorg voor trendy en herkenbare tags, zodat ze makkelijk te vinden zijn. Heb je bijvoorbeeld een R&B-nummer gemaakt, stel dan passende tags in. Je kunt zelfs locaties en stemmingen aan je tags toevoegen. Op deze manier onderscheid je jezelf en zal je zichtbaarder worden onder een groter publiek.
  • Ga de interactie aan: Sommige makers blijven afwachten tot dat zij reacties krijgen van hun fans. Je zou je publiek echter ook zelf kunnen stimuleren om commentaar achter te laten. Vraag bijvoorbeeld actief om feedback, achterlaten van reacties en drukken op de volg knop. Ook kun je een persoonlijk verhaal delen en als titel een vraag instellen, zodat je reacties uitlokt.
  • Spreek verschillende doelgroepen aan: Zoals je nu weet, moet je niet alleen goed zijn in het maken van muziek of het opnemen van audio, maar dien je ook goed te zijn in het marketing gedeelte. Zorg dus dat je bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan het artwork van je album, track of fragment. Voeg ook extra informatie toe aan je bestandomschrijving, zoals een achtergrondverhaal of songtekst. Mensen zullen dan sneller geneigd zijn zich te abonneren op je profiel.
  • Deel opnames van andere artiesten: Een andere tip is om om audio en muziek van anderen opnieuw te delen. Zo laat je merken dat je zelf ook goede muziek waardeert. Dit geeft weer vertrouwen aan je potentiele volgers.

6. Houd de statistieken in de gaten

Begin je volgers te krijgen? Dan is het ook fijn dat deze bij je blijven, zodat je ook op de lange termijn geld kunt verdienen. Je zult dus relevant moeten blijven voor je volgers. Dankzij de handige tools van SoundCloud Pulse kun je statistieken volgen en het gedrag van je volgers analyseren. Er wordt bijvoorbeeld aangegeven wat je populairste opnames zijn, hoe personen luisteren en waar ze zich bevinden.

Hoe kun je geld verdienen met SoundCloud?

Dankzij het SoundCloud Premier programma kun je geld verdienen aan de muziek en audio die je uploadt op de site. Tot in 2014 kon je hier alleen aan meedoen op uitnodiging. Tegenwoordig is het veel makkelijker in aanmerking te komen om inkomsten te genereren met het platform.

Om lid te worden van SoundCloud Premier dien je aan enkele vereisten te voldoen. Dit hebben zij afgesproken, omdat zij enkel hoge kwaliteit op hun platform willen hebben in plaats van personen die enkel gericht zijn op zoveel mogelijk geld verdienen. Om geld te verdienen met het SoundCloud programma dien je een onafhankelijke maker te zijn, een pro account te hebben, in de vorige maand 5000 luisteraars te hebben gehad en minstens 18 jaar te zijn.

Simpelweg vul je een formulier in om je aan te melden. Hierna wacht je 24 uur op de beoordeling. Als je vervolgens een blauw pictogram op je profiel ziet, betekent dit dat je bent toegelaten tot het programma en kunt beginnen met geld verdienen.

Om geld te verdienen met een item ga je naar het desbetreffende item en klik je op het penpictogram. Je klikt op het tabblad ‘Inkomsten genereren’ om hier het genereren van inkomsten aan te zetten. Na het opslaan van de vereiste gegevens op het tabblad Metadata kun je geld verdienen aan het item.

Je verdient 55% van de inkomsten die je genereert met een nummer waar je de rechten van hebt. De rest gaat naar SounCloud zelf.

Andere manieren om geld te verdienen met SoundCloud

Merken en bedrijven zijn altijd bezig met marketingactiviteiten om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen. Zij maken dan ook gebruik van artiesten op SoundCloud om hun promoties te doen. Om geld te verdienen op deze manier, zal je een Premier account moeten hebben.

Naast het Premier programma van Soundcloud kun je de muziek ook los verkopen om geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld links naar je webshop toevoegen aan je SoundCloud profiel. In het geval van podcasts kun je ook affiliate marketing links toevoegen, zodat je commissie krijgt voor het promoten van andermans producten.

Wil je op deze manieren geld verdienen? Dan raad ik je aan om mijn artikelen te lezen over geld verdienen met muziek en geld verdienen met affiliate marketing.

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *