Geld verdienen met streamen

6 verdienmodellen voor je streams!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met streamen

Geld verdienen met streamen wordt steeds populairder. Als jij een passie hebt voor het maken van content, zoals muziek en games kun je overwegen te gaan livestreamen. Mensen kunnen dan meekijken met wat je aan het doen bent en je kunt de interactie aangaan met kijkers. Mogelijk kan het ook interessant zijn live te streamen voor bedrijven om meer omzet te behalen.

Het voordeel van streamen is dat je bezig bent met dingen die je leuk vindt en tegelijkertijd geld kunt verdienen. Aan het begin zal je nog niet zoveel geld verdienen, maar als je je kanaal gaat opbouwen en eenmaal een grote fanbase krijgt, kun je er zelfs een hoog fulltime inkomen mee verdienen.

Het is makkelijk om zelf te beginnen met livestreamen. Op deze pagina leg ik uit hoe je er een inkomen mee kunt verdienen.

Hoe kun je geld verdienen met streamen?

Om veel geld te verdienen met streamen heb je een groot publiek nodig die het leuk vinden naar je video’s te kijken. Houd er rekening mee dat het tijd, energie en creativiteit kost om dit te bereiken.

Bij het bekende streamingplatform Twitch krijgen de top 5000 kanalen bijvoorbeeld 75% van alle kijktijd, terwijl er in totaal 2.000.000 kanalen bestaan. Als jij echter doorzettingsvermogen hebt, kun je ook een inkomen genereren met streamen.

Hieronder bespreek ik de 6 beste manieren om geld te verdienen met streamen.

1. Krijg donaties

Het krijgen van donaties kan erg bevredigend zijn. Iemand stuurt namelijk enkele of tientallen euro’s naar je op, omdat hij of zij waardeert waar je mee bezig bent.

Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van backme.org. Op dit platform krijg je de mogelijkheid je kijkers eenmalige donaties te laten sturen of zelfs maandelijkse abonnementen te laten afsluiten. Het voordeel is dat je dan niet afhankelijk bent van een streamingplatform qua donaties.

Andere streamingplatformen gebruiken geïntegreerde service of zelfs hun eigen valuta, zoals Twitch. Dit zijn bits die je kijkers kunnen doneren. Elke bit die je krijgt is één cent waard. Bij Facebook krijg je sterren. Elke ster is ook één cent waard.

Als je wilt live streamen op YouTube en donaties wilt ontvangen kun je gebruik maken van de Super Chat. Kijkers kunnen doneren door tips te gebruiken en Super Stickers te kopen.

2. Krijg wederkerende betalingen

Als je veel geld wilt verdienen met streamen kun je jezelf gaan focussen op wederkerende betalingen van je kijkers. Als je een grote hoeveelheid kijkers hebt die je elke maand een paar euro sturen, kun je logischerwijs veel geld verdienen en heb je meer zekerheid op inkomsten.

Populaire streamingplatformen bieden je de mogelijkheid terugkerende betalingen te ontvangen. Zo kunnen kijkers abonnementen afsluiten op streamingskanalen op YouTube, Twitch en Facebook Gaming. Hierdoor krijgen zij toegang tot exclusieve video’s op je kanaal.

Om in aanmerking te komen voor wederkerende betalingen zal je kanaal aan verschillende eisen moeten voldoen. Dit is afhankelijk van het platform waar je op actief bent. Je zult in ieder geval een bepaalde hoeveelheid maandelijkse kijkers moeten hebben.

3. Verdien met advertenties

De meeste streamingplatformen bieden de mogelijkheid advertenties in te stellen, zodat kijkers reclames te zien krijgen tijdens de streams en jij hier geld aan verdient.

Je kunt bijvoorbeeld op YouTube advertenties laten weergegeven voor, tijdens en na de livestream. Ook kun je tijdens de gehele livestream display advertenties laten tonen. In het geval van Facebook Live kun je ook bij een bepaald aantal kijkers, reclames weergeven tijdens de livestream. Tevens kun je Twitch gebruiken om inkomsten te creëren met advertenties.

Advertenties kunnen irritant zijn om naar te kijken, dus zorg dat de reclames relevant zijn voor je doelgroep. Ook dien je er rekening mee te houden dat een deel van je kijkers mogelijk adblockers gebruiken en je dus inkomsten mis kan lopen. Ik raad je dan ook aan meerdere verdienmodellen toe te passen als je geld wilt verdienen met livestreaming.

4. Promoot bedrijven en merken

Een andere manier om geld te verdienen met livestreamen is door sponsordeals aan te gaan. Bedrijven willen je namelijk graag geld betalen om hun producten en diensten te laten promoten tijdens je streams. Als je veel volgers hebt, zullen bedrijven vanzelf contact met je opnemen en aanbiedingen doen voor deals. Anders kun je ook zelf contact opnemen.

Je kunt denken aan allerlei deals met bedrijven waarmee je geld kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een gesponsorde stream, banners of advertenties van bedrijven op je kanaal of het spelen van games van game-ontwikkelaars.

Zorg dat je niet alleen maar gaat focussen op geld verdienen als je succesvol wilt worden met streamen. Als de reclames namelijk niet relevant zijn voor je publiek, bestaat er een kans dat je volgers verliest, en je dus ook minder interessant wordt voor nieuwe sponsors.

5. Overweeg eigen merchandise

Voor livestreamers met een trouwe fanbase kan het verkopen van merchandise ontzettend veel geld opleveren. Streamingsplatformen weten dit ook en hebben daarom tools gebouwd om makkelijker je merchandise te verkopen. Als dit niet het geval is op het platform waar je actief bent, kun je ook gewoon een eigen webshop opzetten.

Er zijn allerlei soorten merchandise die je kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan T-shirts, petten, mokken, knuffels, schoolspullen en meer. Je zou zelfs digitale producten kunnen verkopen, zoals muziek en e-books. Dit is namelijk nog makkelijker op te schalen. In het geval van fysieke producten moet je namelijk veel tijd besteden aan het design, de productie, de voorraad en de verzending, in tegenstelling tot digitale producten.

6. Promoot affiliate marketing producten en diensten

Dankzij partnerprogramma’s en affiliate netwerken kun je commissies verdienen voor kijkers die producten en diensten kopen via jouw partnerlinks. Soms gebruiken livestreamers enkel een unieke kortingscode, zodat de bedrijven weten wie een verkoop heeft gerealiseerd.

Je zou bijvoorbeeld de affiliate link of couponcode in de streambeschrijving kunnen plaatsen. Tijdens de livestream kun je de kijkers wijzen op de affiliate link.

Ook bij dit verdienmodel is het weer belangrijk om je eerst te focussen op het maken van goede livestreams. Als je namelijk alleen maar gaat focussen op het promoten van de affiliate links zullen kijkers dit niet waarderen. Zorg in ieder geval dat de affiliate producten die je promoot relevant zijn voor je kijkers. Als je bijvoorbeeld games streamt, kun je een affiliate linkje plaatsen naar een specifieke gamestoel of gamestore.

Ga zelf geld verdienen met je streams

Na het lezen van dit artikel weet je dat er verschillende mogelijkheden zijn om geld te verdienen met streams. Ook weet je nu dat je doorzettingsvermogen moet hebben en consistent moet zijn als je succesvol wilt worden met streamen.

Persoonlijk raad ik je aan meerdere verdienmodellen toe te passen in je streams. Met specials tools kun je zelfs livestreamen op meerdere platformen tegelijkertijd en dus meer mensen bereiken en inkomsten verdienen.

Affiliate marketing is (in mijn ogen) de beste manier om geld te verdienen met streamen. Je kunt dan namelijk zelf uitkiezen welke producten je promoot en kunt hoge vergoedingen krijgen per verkoop. Ook hoef je verder niks zelf te regelen als iemand een product koopt via jouw affiliate link. De verzending, opslag en klantensuppot worden allemaal geregeld door de bedrijven achter de producten en diensten.

Ik ben zelf ook een affiliate marketeer en verdien duizenden euro’s per maand op de automatische piloot door dit verdienmodel toe te passen op verschillende platformen. Je kunt dan ook overwegen hetzelfde te gaan doen. Bekijk eens de introductievideo via de onderstaande knop, zodat je precies weet of dit bij je past.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *