Geld verdienen met T-shirts

In 6 stappen geld verdienen met t-shirts

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
geld verdienen met t-shirts

Je herkent het vast wel: je bent aan het scrollen door de tijdlijnen van je social media accounts en opeens trekt iets de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan een grappige kattenvideo, een wijsheid van een beroemd persoon of een kledingstuk. Dit geeft al aan hoe makkelijk we worden afgeleid op het internet

Vaak kan een product dat we tegenkomen een indruk achterlaten. Later gaan we dan weer op zoek naar dat product. Echter kun je ook de rollen omdraaien en geld verdienen met je eigen producten. Het is dan ook een goede mogelijkheid om geld te verdienen met T-shirts.

Vandaag de dag is het ontzettend eenvoudig een eigen bedrijf op te zetten. In een half uurtje staat je website online en morgen kun je al beginnen met verkopen. Om succesvol te worden met je bedrijf of handel, heb je wel een goed product nodig. Mode is één van de productcategorieën waar de meeste vraag naar is op internet. Je zou dan ook kunnen overwegen om T-shirts te gaan designen en/of te verkopen. Het is een lucratieve business, omdat iedereen het draagt. In dit artikel ga ik je dan ook alles vertellen wat je moet weten om geld te verdienen met het verkopen van T-shirts. Aan het einde vertel ik je over een zeer bijzonder, winstgevend alternatief.

Waarom geld verdienen met T-shirts?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het slim kan zijn om geld te verdienen met T-shirts.

T-shirts kun je bijvoorbeeld de hele dag en overal dragen. Je kunt er mee naar het winkelcentrum, naar de markt of naar uitgaansgelegenheden. Iedereen heeft dan ook T-shirts liggen in zijn of haar kast.

Veel mensen voelen zich comfortabel bij het dragen van T-shirts. Vandaar dragen zij het zowel binnen als buiten hun huis. Ook raken T-shirts nooit uit de mode. Zowel jong als oud, man als vrouw: iedereen kan T-shirts dragen. Het past namelijk bij alle kledingstukken. Bovendien kunnen T-shirts goedkoop zijn. Nieuwe T-shirts worden al verkocht voor één euro. Ze zijn zelfs gratis verkrijgbaar. Als je merkbewust bent, dan weet je ook dat merk shirts bijvoorbeeld goedkoper zijn dan truien, broeken en vesten van merken.

De prijzen van T-shirts kunnen nogal variëren. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het productieproces, de stof, het design en de techniek bij het afdrukken. Sommigen logo’s worden zelfs geborduurd. Het is in ieder geval belangrijk dat het design van een T-shirt in orde is, zodat je de aandacht van potentiele klanten kunt krijgen.

Hoe kun je geld verdienen met T-shirts?

Er zijn verschillende voorbeelden van personen die ontzettend veel geld hebben verdiend met het verkopen van T-shirts. Sommige personen met een jonge leeftijd verdienen na een aantal maanden werken en optimaliseren al tienduizenden euro’s per maand.

Om dezelfde successen te behalen dien je een goede strategie te hebben. Als je het goed aanpakt, is het ook zeker haalbaar een zeer winstgevende business op te zetten met het online verkopen T-shirts.

Dankzij de vele gebruikers van het internet zijn er verschillende kansen ontstaan. Bedrijven hebben bijvoorbeeld simpele betaalsystemen gemaakt en klanten kunnen makkelijk in contact komen met aanbieders. Ook kun je tegenwoordig heel makkelijk je eigen bedrijf opzetten en klanten scoren via het internet.

Je weet nu waarom je kunt overwegen geld te verdienen met T-shirts. Hieronder bespreek ik de manieren om daadwerkelijk geld te verdienen door T-shirts online te verkopen.

1. Bepaal je doelgroep

De eerste stap is je doelgroep te kiezen. Dit betekent dat je met je T-shirts op een bepaalde groep mensen gaat richten. Op deze manier kun je je focussen op de behoeften en voorkeuren van een specifieke markt. Zorg dat je naar je klanten luistert en hier op inspeelt. Dit zorgt ervoor dat personen voor jou T-shirts zullen kiezen in plaats van een concurrent.

Je kunt je T-shirts dan ook afstemmen op je doelgroep. Misschien heb je momenteel in gedachten wat citaten of schattige afbeeldingen op de T-shirts te plaatsen. Houd er rekening mee dat dit te breed is. Er zijn ook al veel concurrenten die dit doen. Je zou bijvoorbeeld beter je product en doelgroep kunnen aanduiden als: T-shirts met schattige plaatjes van dieren voor huisdier eigenaren en dierenliefhebbers.

Om je eigen niche te bepalen dien je als eerste onderzoek te doen. Hierbij kun je Google en social media gebruiken om inspiratie op te doen en inzicht te krijgen in bedrijfsprognoses. Ook kun je natuurlijk bij jezelf beginnen. Welke T-shirts vind je zelf gaaf? Het beste is immers geld te verdienen met T-shirts die je zelf ook leuk vindt om te verkopen.

2. Bepaal de materialen

De meeste online T-shirtwinkels bestaan niet zo lang, omdat de klanten niet terugkeren of zelfs slechte reviews plaatsen over hun aankopen. Dit is dus wat je wilt voorkomen. Zorg dus dat je ontwerpen niet vervagen of de T-shirts kleiner worden na één wasbeurt. Je doel moet zijn 5 sterren reviews te krijgen. Voor starters die serieus geld willen verdienen met T-shirts en hun bedrijf groot willen maken, is het van belang goede reviews te ontvangen. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door goede materialen te gebruiken.

Je kunt verschillende materialen gebruiken om je T-shirts te produceren. Denk bijvoorbeeld aan katoen, linnen en polyester.

  • Katoen: Dit is een stevig, zacht en betaalbaar materiaal om T-shirts mee te maken. Het nadeel is dat het makkelijk kreukt.
  • Linnen: Getextureerd geweven T-shirts ademen en zijn lichtgewicht. Dit maakt het goede materialen T-shirts te maken voor de zomer. Het nadeel is dat het nog makkelijker kreukt dan katoen.
  • Polyester: Dit is een materiaal dat stevig is, snel droogt en niet kan schimmelen. Dankzij de stevigheid behoudt het de vorm, ook na meerdere wasbeurten. Aangezien het ook niet krimpt en niet uit rekt, kan het een goede keuze zijn hier T-shirts mee te maken.

3. Design je T-shirts

Je T-shirts zullen de aandacht moeten krijgen van je potentiele kopers. Zorg dus dat je T-shirts maakt met een leuk of pakkend design. Dit hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Veel personen houden zelfs van minimaal gebruik van afbeeldingen en schreeuwende teksten op hun T-shirts.

Het is in ieder geval belangrijk dat je een indrukwekkend design uitkiest, waardoor het een bepaalde indruk achterlaat bij je potentiele koper. Dit kan hun namelijk aan het nadenken zetten waardoor ze uiteindelijk hun bestelling plaatsen.

Je kunt op verschillende manieren T-shirts designs en ontwerpen maken. Als je een beetje handig bent met ontwerp software kun je dit prima zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld Adobe Photoshop of het gratis programma canva.com gebruiken. Met Canva kun je met een handig template je eigen T-shirtontwerp maken. Als je het designen liever uitbesteed zal je simpelweg een ontwerper moeten inhuren. Je kunt bijvoorbeeld eens zoeken op websites waar freelancers zich aanbieden. Hierbij is het belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat je ideeën zijn, zodat de ontwerpen overeenkomen.

4. Hype je t-shirts

Social media is een enorm krachtig middel om grote aantallen mensen te bereiken. Je hoeft niet eens een budget te hebben om je eerste bezoekers en klanten te krijgen. Je kunt dan ook je T-shirtsdesigns delen op social media om alvast een eerste indruk te krijgen van de potentie in je markt.

Zorg dat je waardevolle posts deelt op je social media acounts. Sta ook open voor feedback op je T-shirtontwerpen. Op deze manier kun je namelijk je producten optimaliseren, nog voor de echte lancering van je kledinglijn.

5. Produceer je merk

Na het uitkiezen van je doelgroep, de materialen en het design, kun je je gaan richten op het produceren van de T-shirts.

Het is bijvoorbeeld belangrijk te bepalen hoe je het grafische ontwerp op het T-shirt drukt. Je kunt hiervoor een drukmachine aanschaffen, maar je kunt natuurlijk ook een andere partij inschakelen. Als je een externe partij inschakelt, dan zal er gebruikt worden gemaakt van moderne machines die grote partijen tegelijkertijd kunnen produceren.

Er zijn verschillende technieken om een T-shirt te bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de zeefdruk als je een eenvoudig design hebt en lage kosten wilt hebben. Een andere populaire manier is warmteoverdracht, waarbij het ontwerp op het T-shirt wordt geplaats door te strijken. Deze T-shirts zijn van lagere kwaliteit dan de zeefdruk. Anderen kiezen voor borduren of printers. Dit zijn producten van hoge kwaliteit, maar wel dure methodes.

Veel start-ups laten hun kleding in Turkije produceren. Dit is namelijk één van de goedkoopste landen om T-shirts en andere kleding te produceren.

6. Promoot je t-shirts via verschillende platformen

In het laatste gedeelte is het van belang dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met je T-shirts. Dit kun je realiseren door verschillende platformen te gebruiken voor de promotie van je shirts. Als je net begint, kun je gewoon klein beginnen. Social media accounts en het vragen van vrienden en familie om je te promoten zijn dus goede opties.

Deze tijden kunnen bedrijven niet meer overleven zonder het internet te gebruiken. Veel bedrijven vragen zich echter af op welke plekken zij dan het beste aanwezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram of zelfs een complete website en betaalde advertenties. Het belangrijkste is gewoon ergens te beginnen en te kijken wat werkt. Hieronder bespreek ik enkele mogelijkheden met je.

Facebook

Facebook is het platform met het grootste aantal gebruikers. Uiteraard kun je geld verdienen op de plekken waar mensen aanwezig zijn. Aangezien bijna iedereen aanwezig is op Facebook is dit platform onmisbaar als je geld wilt verdienen met T-shirts. Zet dus een Facebook-bedrijfspagina op en promoot je T-shirts. Als je voor het ‘echie’ gaat verkopen, dien je de handelsvoorwaarden van Facebook te accepteren en heb je een geldige bankrekening en BTW-nummer nodig. Je kunt wel gewoon altijd gebruikmaken van de Facebook Marketplace.

Instagram

Eén van de andere grootste social media platformen is Instagram. Op dit platform is de betrokkenheid bij berichten het hoogst. Dit betekent dat mensen daadwerkelijk iets doen met de posts die je ziet. Instagram kun je op verschillende manieren inzetten om geld te verdienen met T-shirts. Je kunt bijvoorbeeld Instagram stories, Instagram Live, IGTV en Instagram Ads gebruiken. Zorg in ieder geval voor een consistente, aantrekkelijke feed, waarin de style van je T-shirts naar voren komt. Eigenlijk is de feed namelijk het aanbod van je producten.

Handelsplatformen

Ook zijn er veel platformen waarop je T-shirts kunt aanbieden en waar de klanten al aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats, Etsy en Vinted. Op deze plekken zijn enorme aantallen mensen dagelijks op zoek naar leuke T-shirts. Ik raad je dan ook aan actief te zijn op handelsplatformen. Merk je dat er veel vraag is? Overweeg dan tegen betaling bovenaan de rubrieken te staan, zodat je voor een kleine investering nog meer klanten kunt binnenhalen.

Handelaren kopen voor een paar euro merkkleding in kringloopwinkels en verkopen het dezelfde dag nog met enkele tientjes winst op Marktplaats.

Conclusie en alternatief

Het verkopen van T-shirts en hier geld mee verdienen lijkt vrij gemakkelijk. Je dient echter hard te werken als je serieus geld wilt verdienen.

In dit artikel heb ik alvast enkele stappen besproken om geld te verdienen met T-shirts. Hopelijk kun je hier mee vooruit. Vergeet niet dat er nog talloze andere manieren zijn om je bedrijf te laten groeien. Blijf dus continu op zoek naar kansen, en blijf inspiratie opdoen.

Als alternatief kun je beginnen met affiliate marketing. Je kunt dan bijvoorbeeld T-shirts van anderen en je favoriete merken promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit gaat je een hoop kopzorgen schelen. Je hoeft je dan namelijk niet bezig te houden met het productieproces, inkoopproces en de klantenservice. Het enige wat je hoeft te doen is T-shirts uitkiezen die jij een gaaf design vindt hebben en deze gaan promoten via het internet. Als je hier meer over wilt weten, kun je op de onderstaande button klikken.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *