Geld verdienen met teksten typen

Ontdek 4 rendabele manieren!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met teksten typen

Het typen van teksten kan een goede manier zijn om geld te verdienen. Het is een voorbeeld van een verdien methode waar je erg veel geld mee kunt verdienen en van veel vrijheid kunt genieten.

Waarschijnlijk overweeg jij ook op dit moment om geld te verdienen met teksten typen. Je bent tenslotte op deze pagina terecht gekomen. Ik ga je dan ook vertellen over de opties waar je uit kunt kiezen.

Lees verder om te ontdekken hoe je zelf inkomsten kunt genereren met het typen van teksten en hoe je vandaag nog aan de slag kunt gaan.

Waarom geld verdienen met teksten typen?

Het typen van teksten is een ideale manier om geld te verdienen. Er zitten dan ook veel voordelen aan dit verdienmodel.

Ten eerste kun je zelf weten op welke locatie je de teksten gaat typen. Zolang je een laptop tot je beschikking hebt, kun je al typen. Het maakt dus niet uit of je dit thuis doet, in de trein of in het buitenland. Het kan erg fijn zijn locatie-onafhankelijk te kunnen werken.

Ook mag je zelf weten hoeveel teksten je gaat typen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke week twee teksten te typen om wat geld bij te verdienen. Daarnaast kun je fulltime aan de slag om een volledig maandelijks inkomen te verdienen. Het is geen probleem als je een dag of een hele week rust wilt nemen. Teksten typen is dus ook ideaal voor studenten. Als je het fijner vindt of dit beter uitkomt, kun je zelfs in de nachten typen.

Een ander voordeel van teksten typen is dat het hoge inkomsten kan opleveren. Voor het typen van 1000 woorden kun je bijvoorbeeld 8,- euro verdienen, oplopend tot 150,- euro. De vergoeding hangt af van het niveau waarop je teksten schrijft. Als je snel kunt typen, kun je erg veel geld verdienen, zelfs als je kiest om voor een goedkoop tarief teksten te schrijven.

Wanneer kom je in aanmerking?

Als je geld wilt verdienen met teksten typen kan het natuurlijk in je voordeel werken als je het leuk vindt om te schrijven en je houdt aan de deadlines van opdrachtgevers. Ook dien je de Nederlandse schrijftaal goed te beheersen om hogere inkomsten te kunnen verdienen.

Om teksten te typen kan het tevens handig zijn als je informatief of juist overtuigend kunt schrijven. Als de teksten makkelijk te begrijpen zijn, zullen meer opdrachtgevers tevreden zijn met de opgeleverde teksten.

Het is voor bijna iedereen mogelijk om geld te verdienen met teksten typen. Je hebt in principe vrij weinig nodig, behalve een laptop of telefoon waarop je de teksten kunt typen. Met deze benodigdheden kun je al beginnen met geld verdienen. Het kost je geen geld om de teksten te typen. Het enige wat van belang is dat je jezelf gratis op een platform gaat aanmelden of zelf klanten gaat vinden waarvoor je teksten kunt typen.

Mocht je er voor kiezen je aan te melden op een online platform om daar teksten te gaan schrijven, zal je vaak een proefopdracht krijgen. Je dient bijvoorbeeld een verkopende tekst van 150 woorden te schrijven over een bepaald product. Ook mag je vaak artikelen laten zien die je in het verleden hebt geschreven. Aan de hand van deze tekst of meerdere teksten zal een niveau worden toegekend. Hoe hoger je niveau, hoe meer geld je kunt verdienen per getypt woord.

Hoe kun je geld verdienen met teksten typen?

Geld verdienen met het typen van teksten kan op verschillende manieren. Je kunt verschillende soorten teksten typen, van complete blogs van duizenden woorden tot kleine social media tekstjes van honderd woorden. Ook kun je jezelf aanmelden op verschillende platformen om verschillende opdrachten te krijgen. Hieronder vertel ik je er meer over.

1. Textbroker

De eerste mogelijkheid is een platform waar ik zelf ook ervaring mee heb, namelijk Textbroker. Op dit online platform kun je beginnen als particulier, maar ook fulltime aan de slag. Het aanmelden gaat simpel in zijn werk en is vaak binnen enkele dagen geregeld. Na goedkeuring kun je in de database met teksten kijken en zelf bepalen welke teksten je wilt typen. Er worden erg veel teksten aangeboden die je kunt schrijven. Je kunt dus zeker schrijven over onderwerpen waar je zelf interesse in hebt en dus makkelijker over kunt schrijven. Als je geen kennis hebt over een bepaald onderwerp kun je je ook gewoon inlezen via Google.

2. Freelancen

Je kunt ook overwegen als freelancer aan de slag te gaan. In dit geval richt je als eerste een eenmanszaak op bij de Kamer van Koophandel. Hierna kun je beginnen geld te verdienen met teksten typen door opdrachten aan te nemen. Je zou bijvoorbeeld bij Textbroker aan de slag kunnen gaan, maar ik raad je ook aan naar andere platformen te kijken. Er zijn namelijk nog veel meer freelance platformen. Denk bijvoorbeeld aan Fiverr en Upwork. De website sitedeals.nl is ook een uitstekende website om klanten te vinden die teksten willen hebben. Je zou zelfs je eigen website kunnen opzetten waarop je je diensten aanbiedt en je portfolio weergeeft.

3. Vertalen

Als je goed bent in de Engelse en Nederlandse taal of juist andere talen, dan kun je overwegen teksten te gaan vertalen. Deze verdien methode kan erg veel geld opleveren. Door bijvoorbeeld een tekst in een vertaalmachine te stoppen en hier je eigen verhaal van te maken, kun je op een rap tempo geld verdienen met vertalen. Je kunt bijvoorbeeld opdrachten vinden op Upwork. Ook kun je jezelf aanmelden bij Gengo. Dit is een online platform dat puur gericht is op het vertalen van teksten.  

4. Transcriberen

Transcriberen betekent dat je een geluidsopname gaat overtypen. Ook dien je er een kloppend verhaal van te maken dat makkelijk weg leest. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld een presentatie, interview of podcast in de geschreven vorm willen hebben. Dit gebruiken zij bijvoorbeeld voor hun website. Om geld te verdienen met het typen van teksten middels transcriberen kun je terecht bij de Nederlandse partij TranscribtieSpecialist. Een ander populair platform is TranscribeMe. Medische transcripties leveren het meeste geld op.

Mijn favoriete manier om betaald te krijgen voor teksten typen

Teksten typen is zeker één van mijn favoriete manieren om geld te verdienen. Het nadeel van teksten typen voor anderen is echter dat je bezig moet blijven om geld te verdienen. Hoewel je hoge inkomsten kunt genereren, vind ik het dan ook interessanter op passieve wijze geld te verdienen met het typen van teksten.

Ik raad je aan jezelf te verdiepen in affiliate marketing. Dit is een verdienmodel waarbij je producten en diensten van anderen promoot in ruil voor een deel van de opbrengst. Je hoeft dus zelf niks te verkopen of te versturen, maar enkel producten van anderen te promoten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een website te beginnen. Vervolgens is het de bedoeling teksten te typen en te plaatsen op je website. Door de teksten te optimaliseren voor zoekmachines, ga je op de op automatische piloot bezoekers krijgen op je website via Google.

Jouw getypte teksten kunnen dag en nacht worden gelezen op je website. Een gedeelte van je bezoekers zal op de affiliate links klikken die je hebt verwerkt in het artikel, zodat je geld verdient.

Het fijne is dat je op deze manier de volledige controle zelf in handen hebt. Je mag dus zelf bepalen hoeveel en wanneer je werkt. Nog belangrijker is dat je zelf het onderwerp van je website mag bepalen. Je kunt dus altijd typen over zaken die je leuk vindt.

Bekijk zeker even de onderstaande introductievideo om vandaag nog te beginnen en geld te verdienen met teksten typen!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *