Geld verdienen met Textbroker

Verdien 100,- euro per dag met het schrijven van teksten voor Textbroker!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met Textbroker

Wil je geld verdienen met Textbroker? Textbroker is een platform waar je middels het schrijven van teksten voor klanten geld verdient.

De mogelijkheden binnen Textbroker zijn enorm. Er zijn veel verschillende onderwerpen waarover te schrijven valt en er zijn zelfs klanten die jou graag als vaste schrijver van hun teksten willen hebben.

Je hebt binnen Textbroker algemene teksten, team-teksten en DirectOrders. In dit artikel vertel ik wat voor teksten je het beste kunt schrijven bij Textbroker en wat de verdiensten zijn.

affiliate marketing revolutie cursus

Bezoek eens de pagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Hierop wordt verteld hoe je op het internet minimaal zo’n 250,- euro per dag kunt verdienen!

Ja, ik wil ook veel geld verdienen!

Waarom geld verdienen met Textbroker?

Textbroker heeft een continu aanbod van te schrijven teksten in allerlei categorieën. Denk bijvoorbeeld aan lifestyle, tuinieren, ICT, financiën, onderwijs en meer. Er zijn rond de 30 onderwerpen met daarbinnen teksten van verschillende niveaus.

Als beginnend auteur heb je niet direct toegang tot alle teksten, maar kun je de toegang tot teksten gaandeweg ontsleutelen. Dit heeft te maken met het niveau waarop je schrijft.

Laat Textbroker jouw niveau bepalen

Na jezelf gratis te registeren bij Textbroker bepaalt een ingezonden voorbeeld tekst welk niveau je allereerst krijgt toegewezen. Vervolgens word je eens in de zoveel tijd, 2 of 3 maanden, opnieuw beoordeelt. Dit gebeurt middels een uitgekozen reeds door jou ingezonden tekst, die vervolgens door het team van Textbroker wordt beoordeelt.

De algemene teksten van Textbroker zijn allereerst opgedeeld in niveaus: van 2 tot 5 sterren.

Bij 5 sterren ben je een topschrijver. Je maakt geen fouten (grammatica, interpunctie, spelling, taalgebruik). Ook je structuur en opbouw en formulering zijn van zeer hoog niveau. Niveau 5 bereiken is niet makkelijk te bereiken. Maar wil je toch op een hoog niveau schrijven, dan is niveau 4 met gedegen inzet en moeite haalbaar.

Wanneer je van 3 sterren naar 4 sterren gaat, krijg je direct toegang tot alle teksten van 4 sterren. Elke verhoging van je niveau vergroot je kansen op Textbroker aanzienlijk om geld te verdienen. Geld verdienen met Textbroker kan met elk niveau, maar hoe hoger je niveau, hoe meer geld je kunt verdienen. Op niveau 4 betalen klanten meer cent per woord dan op niveau 3. Op niveau 5 is dit meer dan op niveau 4. ‘Promotie’ maken op Textbroker kan dus ten alle tijden en meer verdienen dus ook. Dit maakt teksten schrijven op Textbroker aantrekkelijk.

Team-teksten schrijven

Geld verdienen met Textbroker kan naast de algemene teksten ook met team-teksten en DirectOrders.

Wanneer je teksten schrijft die aansluiten bij de wensen van een bepaalde klant én wanneer je iets extra’s te bieden hebt in de ogen van die klant, kun je uitgenodigd worden om deel te nemen in een team. Teams zijn opgezet door de klant. Je maakt dan deel uit van een groep door de klant geselecteerde tekstschrijvers. Alle tekstschrijvers zijn waarschijnlijk geselecteerd vanwege hun schrijfstijl, netheid, flexibiliteit, kennis en vaardigheid op een speciaal gebied. Specifieke kennis over bijvoorbeeld het Gardameer, de sport of ICT, vertalen en meer, kan op Textbroker dus erg handig zijn. Het kan dus ook lonen veel algemene teksten te schrijven die binnen een vakgebied vallen, of veel teksten die van 1 klant komen. Kans bestaat dat de klant jou opmerkt en wie weet wat daarvan komt!

Wanneer je uitgenodigd wordt voor een team, was de klant blijkbaar zo enthousiast en tevreden over tot nu toe ingeleverde teksten, dat hij in het vervolg niet meer zijn teksten aanbiedt in de algemene pool van Textbroker, maar nu in een kleine pool waar jij deel van uitmaakt. En deze geselecteerde tekstschrijvers krijgen in een apart menu te zien of en wanneer de klant vraagt om teksten. Wanneer je de kans krijgt mee te doen aan een team: doen! De klant betaalt meer cent per letter. Dit kan aardig oplopen. Wanneer je deelneemt en je ziet dat er om een tekst gevraagd wordt, moet je beseffen dat andere teamgenoten deze melding ook krijgen. De concurrentie kan, vooral afhankelijk van het aantal teamgenoten, hoog zijn. Team-teksten hebben ook een deadline, maar die ligt niet per se dichterbij dan algemene teksten. Het zijn dus niet DirectOrders, die hebben namelijk vaak een snellere deadline.

DirectOrder teksten schrijven

Geld verdienen met Textbroker kan ook via DirectOrders. DirectOrders kunnen heel veel geld opleveren. DirectOrders zijn teksten waarvan de klant wilt dat ze door bepaalde ster-schrijvers worden geschreven. Zoals enkel 4-sterren auteurs, of enkel 5-sterren auteurs. Ook specifieke tekstschrijvers worden uitgenodigd voor DirectOrders.

Niet iedereen heeft dus toegang tot DirectOrders. Ook moeten DirectOrders vaak sneller geschreven worden dan Team-teksten of algemene teksten. Soms binnen een dag of twee. Om deze reden betaalt de klant per woord meer. Je vindt ze door ‘DirectOrder’ aan te klikken in het algemene menu. Het verschil met team-teksten is dat DirectOrders voor iedereen van een bepaalt niveau beschikbaar zijn. De overeenkomst zijnde dat klanten DirectOrders ook alleen voor bepaalde schrijvers beschikbaar stellen.

Hoeveel geld kun je verdienen met Textbroker?

Als auteur op Textbroker kun je veel geld verdienen. Ook als je slechts 2 sterren toegewezen krijgt, kun je er een mooi inkomen uithalen.

De vergoedingen voor Textbroker auteurs zijn als volgt:

  • 2 sterren: 0,80 cent per woord
  • 3 sterren: 1,05 cent per woord
  • 4 sterren: 1,40 cent per woord
  • 5 sterren: 4,30 cent per woord.

Stel dat je bijvoorbeeld een auteur wordt en 3 sterren krijgt. Als je dan 1,05 cent per woord verdient en 1000 woorden per uur schrijft, verdien je dus 10.5,- euro per uur. In het geval van 40-urige werkweken verdien je dan 1680,- euro per maand.

Persoonlijk lukt het mij makkelijk om 2000 woorden per uur te schrijven. In dat geval verdien je dus een stuk meer dan 100,- euro per dag. Je kunt in ieder geval genoeg geld verdienen met Textbroker. Als je wilt, kun je er zelfs je hele maandelijkse salaris mee verdienen.

Bovendien kun je als tekstschrijver van Textbroker in de VS bonussen verdienen. Verdien je in een kwartaal 3000,- euro met geschreven teksten? Dan krijg je als extra beloning 150,- euro. Schrijf je in totaal tien miljoen woorden? Dan krijg je zelfs een reis van drie dagen naar Las Vegas.

Momenteel biedt Textbroker geen bonusprogramma’s aan in Europa.

Conclusie en winstgevender alternatief

In het kort is geld verdienen met Textbroker redelijk aantrekkelijk. Je kunt bovendien overal waar je internet verbinding hebt aan de slag. Er zijn talloze onderwerpen om over te schrijven, de kans op promotie is aanwezig en daarnaast zijn mogelijkheden qua DirectOrders en Teams extra aantrekkelijk.

Ik wil je nog wel even meegeven dat het mij lucratiever lijkt teksten voor jezelf te gaan schrijven. Je kunt bijvoorbeeld een website opzetten omtrent een onderwerp dat je zelf leuk vindt en hierop eigen geschreven artikelen gaan plaatsen. Je artikelen worden dan opgenomen in de zoekresultaten van Google. Vervolgens kunnen er dag en nacht bezoekers op je website komen. Door hier een eenvoudig verdienmodel, zoals affiliate marketing aan te koppelen, kun je zelfs geld verdienen terwijl je slaapt.

Een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing lijkt mij een stuk aantrekkelijker dan het schrijven van teksten voor anderen en het krijgen van eenmalige vergoedingen.

Via de onderstaande knop kun je hier meer over te weten komen!

affiliate marketing revolutie cursus

Bezoek eens de pagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Hierop wordt verteld hoe je op het internet minimaal zo’n 250,- euro per dag kunt verdienen!

Ja, ik wil ook veel geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *