Geld verdienen met Tumblr

6 manieren en waardevolle tips!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met Tumblr

Aangezien Tumblr bijna alle soorten inhoud toestaat, richten steeds meer ondernemers zich op dit platform. Er kan namelijk content worden gedeeld op Tumblr die vele gebruikers kunnen bekijken.

Tumblr is een social media website met honderden miljoenen gebruikers. Je kunt het platform voor verschillende dingen gebruiken. Het voornaamste doel is het maken van je eigen blog.

Sommige gebruikers vinden het leuk om rond te neuzen op het platform en anderen kiezen ervoor geld te verdienen met Tumblr.

In dit artikel vertel ik je alles over Tumblr en hoe je er een aanzienlijk inkomen mee kunt verdienen.

Wat is Tumblr?

Tumblr is opgericht in 2007 door David Karp. In de loop der tijd is Tumblr overgenomen door Yahoo voor 1,1 miljard. Daarna is het platform overgenomen door Verizon Communications.

Aangezien er ongeveer 750 miljoen personen (waaronder meer dan 1 miljoen Nederlanders) zijn die Tumblr gebruiken, liggen de kansen voor het oprapen om geld te verdienen. Je kunt het platform dan ook op meerdere manieren inzetten. Je zou bijvoorbeeld je bedrijf of website kunnen promoten, maar ook rechtstreeks geld kunnen verdienen op het platform.

Om geld te verdienen met Tumblr dien je eerst kosteloos een account aan te maken. Hierna kun je al je eigen blog maken, content plaatsen, andermans content bekijken en je netwerk vergroten met andere Tumblr gebruikers. Het is dus een gratis platform om een website of blog mee te maken. Dit kan je veel geld en tijd besparen als je bijvoorbeeld met WordPress een website zou maken.

Je kunt verschillende soorten content plaatsen op Tumblr. Denk bijvoorbeeld aan teksten, foto’s, audiobestanden, video’s en links. Je kunt deel uit maken van duizenden communities afgestemd op specifieke interesses. Er zullen dan ook vast en zeker niches zijn die passen bij je verdienmodel.

Hoe word je succesvol op Tumblr?

Tumblr biedt verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. Om daadwerkelijk een verdienmodel toe te passen heb je uiteraard een account nodig. Op deze manier kun je namelijk mensen bereiken, als je geen geld wilt investeren in advertenties. Als je besluit tegen betaling te adverteren kun je dan ook direct grote aantallen mensen bereiken en snel geld verdienen.

Om te beginnen dien je een niche uit te kiezen. Kies dus iets uit waar je interesse ligt of wat te maken heeft met de manier waarop je geld gaat verdienen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn wat te maken heeft met geld verdienen, boeken of huidverzorging. Je zou ook een eigen community kunnen starten als je een onbesproken onderwerp hebt. Op deze manier word je uniek en de leider in deze markt op Tumblr.

Na het uitkiezen van je niche dien je content te plaatsen, zodat mensen interesse in je gaan krijgen. Zorg dus dat de content die je plaatst, boeiend en relevant is voor je volgers. Ga niet alleen maar producten promoten, zorg echter dat de doelgroep zelf interesse krijgt in je producten. Ook kun je je richten op virale marketing. Het is in ieder geval belangrijk dat je consistent en afwisselende content gaat posten. Op deze manier komt de doelgroep namelijk bij je terug, gaan ze reageren op je inhoud en ga je ook op regelmatige basis inkomsten verdienen. Eventueel kun je Hootsuite gebruiken om de posts op je scoial media te automatiseren.

Geld verdienen met Tumblr kan vaak alleen door veel volgers te krijgen. Je wordt dan namelijk interessanter voor bedrijven om advertentie- en sponsordeals aan te gaan. De hoogte van je inkomen is dan ook afhankelijk van de grootte van je publiek. Je kunt veel volgers op Tumblr krijgen door unieke content te plaatsen, plaatsen van posts te automatiseren, reposten, hashtags, anderen te volgen en content van anderen leuk te vinden. Volgers kopen raad ik af. Dit kan slecht zijn voor je imago en Tumblr kan je blokkeren.

Hoe kun je geld verdienen met Tumblr?

Als je eenmaal een succesvol Tumblr account hebt opgebouwd, kun je er op verschillende manieren geld mee verdienen. Hieronder bespreek ik de beste mogelijkheden.

1. Plaats advertenties

De eerste mogelijkheid om geld te verdienen met Tumblr is het plaatsen van advertenties. Uiteraard kun je meer geld verdienen met een groot volgersbestand, maar je kunt ook prima advertenties plaatsen als je nog niet zolang bezig bent. Google Adsense is het bekendste platform waarmee je advertenties kunt plaatsen. Je krijgt dan betaald krijgt per klik op een advertentie. Kort gezegd meld je jezelf aan bij Google Adsense, kopieer je de HTML-code en plak je deze advertentiecode in de sjablooneditor op je blog op Tumblr. Hierna zullen de advertenties staan op je blog en kun je al geld verdienen.

2. Plaats affiliate links

Affiliate marketing kan worden ingezet om je volgers te leiden naar online webshops en producten. Je gebruikt hierbij een specifieke URL, waardoor het affiliate netwerk weet dat jij een bezoeker hebt doorgestuurd. Je kunt Tumblr goed gebruiken om affiliate links te promoten. Simpelweg plaats je je partnerlink op Tumblr en krijg je commissie uitbetaald wanneer iemand iets koopt via jou.

3. Krijg sponsordeals

Grote Tumblr-blogs zijn interessant voor bedrijven en merken. Zij kunnen namelijk hun producten laten promoten door jou aan je volgers. Hiervoor krijg jij vooraf een vergoeding uitbetaald. Deze manier is echter alleen interessant als je veel volgers hebt, vanaf enkele duizenden volgers. De kans is groot dat bedrijven zelf contact met je gaan opnemen. Ook kun je zelf e-mails sturen naar bedrijven die relevante producten aanbieden voor je doelgroep. Natuurlijk zal niet elk bedrijf akkoord gaan, maar met doorzettingsvermogen is het zeker haalbaar geld te verdienen met sponsordeals.

4. Verkoop eigen producten en diensten

Zoals je weet is Tumblr een uitstekende manier om een gratis blog te maken. Dankzij de vele templates zou je ook gewoon een persoonlijke website kunnen maken. Hier kun je je portfolio op delen en eigen diensten en producten gaan verkopen. Je zult wel een eigen product moeten hebben of nog moeten bedenken. Tumblr kan dan echter een goede manier zijn om meer zichtbaarheid en klanten te krijgen.

5. Promoot je eigen website of blog

Mocht je al een eigen website of blog hebben, maar op zoek zijn naar manieren om meer bekendheid en mensen te bereiken, kun je Tumblr zeker inzetten. Je kunt namelijk links plaatsen naar de artikelen op je website. Op Tumblr kun je de bezoekers warm maken en op je website kunnen zij de gehele post bekijken.

6. Plaats verkorte links

Advertentiesites, zoals Adfly bieden je de mogelijkheid links te verkorten. Zodra iemand op een dergelijke link klikt, ontvang je een klein geldbedrag. Je kunt alle soorten links verkorten. Jij krijgt een vergoeding, omdat een persoon eerst een reclame te zien krijgt voordat hij of zij naar de bestemmingspagina wordt doorgestuurd.

Laatste gedachten

Tumblr kan heel interessant zijn als je geld wilt verdienen. Je krijgt namelijk de mogelijkheid allerlei verdienmodellen toe te passen of je huidige business te laten groeien. Ik raad je dan ook zeker aan je meer te verdiepen en jezelf aan te melden op het platform.

Als je niet weet met welk verdienmodel je aan de slag moet gaan, kun je affiliate marketing overwegen. Dit is namelijk de meest laagdrempelige manier om geld te verdienen met Tumblr en andere social media paltformen. Ook heb je niet veel volgers nodig om inkomsten te verdienen.

Via de onderstaande knop leer je alles wat je moet weten over affiliate marketing. Dankzij deze gratis introductievideo moet het jou zeker lukken geld te verdienen met affiliate marketing op Tumblr!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *