Geld verdienen met Twitch

6 verdienmodellen voor streamers op Twitch

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Geld verdienen met Twitch

Twitch is een goed platform om je passie met de wereld te delen en tegelijkertijd geld te verdienen.

Dankzij het internet worden vlogs, talkshows en andere video’s steeds populairder. Voorheen waren YouTube en Facebook de bekendste platformen voor video-entertainment. Vandaag de dag hebben zij er een concurrent bij, namelijk Twitch. Op dit platform kunnen personen video’s streamen.

Op Twitch zitten voornamelijk gamers. Streamers kunnen de interactie met kijkers aangaan op dit platform. De kans is groot dat je Twitch of het logo weleens voorbij hebt zien komen.

In dit artikel vertel ik je hoe je zelf geld kunt verdienen met Twitch. Waarschijnlijk lijkt het jou ook aantrekkelijk om gewoon thuis of in een studio te zitten, met je passie bezig te zijn en ondertussen inkomsten te verdienen.

Wat is Twitch?

Twitch is een platform waar video’s op kunnen worden gestreamd. Het platform bestaat sinds 2011 en is in het leven geroepen door Justin Kan en Emmett Shear. Zij begonnen zich te richten op gamers die hun beelden en ervaringen wilden delen met de rest van de wereld. Hedendaags kun je veel meer soorten streams bekijken. Denk bijvoorbeeld aan streams over kunst, muziek en design.

Twitch wordt steeds populairder en het blijft zich continu ontwikkelen. Er zijn in totaal ongeveer twee miljoen streamers actief. Momenteel is Twitch eigendom van Amazon, dat het kocht tegen een bedrag van 970 miljoen euro.

Het is een platform dat concurreert met grote namen, zoals Netflix, YouTube en Apple. Bijna alle livestreams op internet worden gehouden via Twitch. Dagelijks gebruiken dan ook meer dan 15 miljoen mensen het platform. De populairste streams gaan over games. Dit kunnen games zijn, zoals Fortnite, GTA en League of Legends.

Twtich is een uitstekend platform om geld mee te verdienen. De zogeheten ‘Ninja’ verdient naar schatting ongeveer 500.000,- euro per maand. Deze inkomsten komen voort uit abonnementen, partnerschappen en verdienmodellen aan de back-end.

Hoe werkt Twitch?

Je kunt op verschillende manieren livestreams bekijken op Twitch, namelijk via de website, gameconsoles of de app op je smartphone. Je kunt het downloaden op IOS en Android toestellen. Ook is Twitch gekoppeld aan Xbox, Playstation, Chomecast en verschillende televisies. Door je webcam en microfoon aan te zetten, kun je beginnen met livestreamen.

Het is gratis om gebruik te maken van Twitch. Je hoeft alleen naar de website Twitch.com te gaan. Hierna kun je al je favoriete kanalen bekijken, chatten en abonneren, zodat je niks meer hoeft te missen.

Als je naar de homepage van Twitch gaat, zie je de populairste streams die momenteel gehouden worden. Vanaf dit punt kun je zelf beslissen wat je wilt bekijken. Ook zijn er verschillende categorieën waar je in kunt bladeren. Bovendien kun je gericht zoeken naar je favoriete streams.

Geld verdienen met stream op Twitch
Stream op Twitch

Wat je eerst moet weten om geld te verdienen met Twitch

Voordat ik ga vertellen op welke manieren je geld kunt verdienen met Twitch zal ik enkele functionaliteiten van het platform met je bespreken.

  • Livestream: In een livestream zie je welke game er wordt gespeeld en in de hoek van het scherm zie je de persoon die aan het streamen is. De streamers spelen games en praten ondertussen over de game of gaan de interactie aan met hun volgers. Twitch biedt namelijk ook de mogelijkheid te chatten met de aanwezigen in een livestream. Om ervoor te zorgen dat personen zich normaal gedragen, maken gebruikers die veel geld verdienen met Twitch meestal gebruik van een moderator. Zij muten of verbannen kijkers met grof taalgebruik.
  • Chatooms: Als Twitch gebruikers in een chatroom willen, zullen zij eerst een account moeten aanmaken of moeten inloggen met hun bestaande account. Hierna kun je chatten met andere personen in de chat. Je kunt zowel privéberichten als openbare berichten plaatsen. Dit regel je eenvoudig via de privacy-instellingen.
  • Leeftijdsbeperking: Afhankelijk van het land zullen personen die nog geen 18 jaar zijn, toestemming nodig hebben van hun ouders. Houd hier dus rekening mee als je je Twitch-account gaat opzetten en dus zelf wilt streamen.
  • Kosten: Twitch kan gratis worden gebruikt en iedereen kan dezelfde streams bekijken. Echter kan je er ook voor kiezen extra functies te verkrijgen of geld te doneren aan een streamer in de vorm van Bits (de digitale valuta van het platform). Dit kan met een cadeaubon, pinpas of creditkaart.
  • Extra evenementen: Een manier waarmee Twitch nieuwe gamers aantrekt is door evenementen te organiseren. Tijdens de evenementen zullen streamers bijvoorbeeld nieuwe spellen uitproberen of tips voor specifieke games delen.

Nu je weet wat Twitch is en hoe het werkt, kun je een account aanmaken. Hierna kun je één of meerdere verdienmodellen toepassen, zodat je geld verdient.

Hoe bouw je een lucratief Twitch account op?

Het is belangrijk een Twitch account te hebben waar je veel volgers op krijgt. Naarmate je meer volgers krijgt, ga je logischerwijs ook steeds meer geld verdienen.

Je zult dus eerst een account moeten aanmaken. Bij het aanmaken van je account krijg je verschillende keuzes te zien. Aangezien jij geld wilt verdienen met Twitch zal je moeten aanvinken dat je een partner van Twitch wilt worden. Als je dan veel gaat streamen, kun je ook toegang krijgen tot extra mogelijkheden om geld te verdienen. Je zult bijvoorbeeld 8 uur moeten streamen in dertig dagen, 7 dagen moeten streamen in dertig dagen, gemiddeld 3 kijkers moeten hebben en vijftig volgers moeten hebben.

Als je een fulltime inkomen wilt verdienen met Twitch, dien je dus een Twich-partner te worden. Je kunt hiervoor sneller in aanmerking komen door coole, hoge kwaliteit content te maken, de interactie met volgers aan te gaan, veel kijkers te hebben en meerdere keren per week te streamen.

Op welke manieren kun je geld verdienen met Twitch?

Twitch biedt vanuit het platform verschillende mogelijkheden om geld te verdienen. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen om donaties aan kijkers.

Blijf wel realistisch, want de kans is klein dat je geld gaat verdienen als je slechts enkele volgers hebt. Het is dan ook aan te raden alleen Twitch te gebruiken als je een bepaalde passie hebt. Als je dan een groot publiek krijgt, kun je de mogelijkheden om geld te verdienen bekijken.

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met Twitch, die je zelf kunt regelen. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van sponsors. Ook zou je je publiek op Twitch kunnen doorsturen naar je YouTube kanaal, zodat je extra geld verdient aan de reclames onder je video’s. Sommigen verdienen geld door op professioneel niveau te gamen en bijvoorbeeld mee te doen aan toernooien.

Hieronder heb ik alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Verdien geld als affiliate marketeer

Een interessante manier om geld te verdienen met Twitch is door affiliate marketing toe te passen. Dit betekent dat je een linkje deelt met je kijkers waar zij bepaalde producten kunnen kopen. Mocht iemand een product of dienst kopen via jouw linkje, dan krijg je een percentage van het bedrag dat je kijker heeft betaald. Aangezien er vooral video’s over games worden gestreamd, kan het een goed idee zijn producten te promoten die zijn gericht op gamers.

Gezien Twitch is overgekocht door Amazon, en dit platform een affiliate programma heeft, kan je eenvoudig Amazon producten promoten op Twitch. Je kunt bijvoorbeeld Amazon producen in je widget plaatsen en je kijkers doorverwijzen naar deze pagina.

Zorg wel dat je de producten op een natuurlijke manier gaat promoten. Waarschijnlijk zitten je kijkers er niet echt op te wachten als je alleen maar gefocust bent op het verdienen van geld. Je dient dus eerlijk te zijn. Ga bijvoorbeeld producten promoten die je zelf gebruikt.

Tip 2: Verdien geld met eigen producten

Waar je bij affiliate marketing slechts een percentage krijgt per gerealiseerde verkoop, houd je in het geval van eigen producten de volledige winst voor jezelf. Als je een groot publiek hebt en veel trouwe fans hebt, zou je kunnen overwegen merchandise te maken en te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van shirts, truien en schoolspullen die persoonlijk en herkenbaar zijn. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat personen een bekende citaat van zich op de producten plaatsen.

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een webshop in elkaar zetten. Hierna hoef je alleen even een linkje te plaatsen op je Twitch account naar je webshop. Ook tijdens de streams kun je kijkers doorverwijzen naar de webshop.

Tip 3: Verdien geld aan sponsors

Een andere manier om in één klap veel geld te verdienen met Twitch is door sponsordeals aan te gaan. Dit is dan ook één van de bekendste manieren waarop streamers en influencers geld verdienen met mediaplatformen. In het geval van een streamer die gamevideo’s maakt, kan het voor bedrijven die game-gerelateerde producten verkopen interessant zijn om zich te laten promoten door jou. Jij hebt namelijk een grote fanbase die bestaat uit gamers.

Bedrijven die geld betalen aan streamers om zich te laten promoten, verdienen veel geld op deze manier. Er is namelijk een grote kans dat mensen met technische kennis en gamers interesse hebben in bijvoorbeeld games, (game)computers, consoles.

Tip 4: Verdien geld met Twitch Bits

Donaties kunnen erg veel geld opleveren. Zo verdiende de Nederlandse gamer ‘Royalistic‘ ooit eens meer dan 10.000,- euro in ongeveer drie uur livestreamen. Op Twitch kun je donaties krijgen in de vorm van Twitch Bits. Dit is de digitale valuta van het platform die ook gewoon kan worden omgezet in euro.

Het wordt aantrekkelijk gemaakt voor kijkers om te doneren. Door te doneren krijgen zij namelijk toegang tot extra functies en een hogere status, zoals de ‘Cheer Chat-badge’. Naarmate kijkers meer doneren, zullen zij een steeds hogere status krijgen. Tevens kun je gebruik maken van ‘StreamLabs Tip Jar-widget’. Er verschijnt dan een leeg glas op het streamingscherm die kijkers kunnen vullen door Bits te doneren.

Geld verdienen met Twitch donaties
Donaties van kijkers

Tip 5: Verdien geld met advertenties onder je streams

Als je het voor elkaar krijgt een partner van Twitch te worden, kun je advertenties plaatsen onder je streams. Je kunt verschillende soorten advertenties plaatsen waarvan een gedeelte van de inkomsten naar Twitch gaat. Je dient wel steeds mimimaal acht minuten reclamevrij te houden.

Met dit verdienmodel kun je tussen de 1 en 2,- euro verdienen per 1000 weergaven. De exacte opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren, zoals jouw populariteit en de tijd van het jaar. Je kunt bijvoorbeeld meer verdienen rond kerstmis dan in de zomer.

Tip 6: Verdien geld met abonnementen

Dit is een andere vorm van doneren. Naast de Bits die kijkers kunnen doneren, kunnen zij ook abonnee worden van je kanaal. Voor een minimaal bedrag van 5,- euro worden zij abonnee. De helft van de inkomsten mag je zelf houden en de andere helft gaat naar Twitch.

In het geval van donaties kunnen kijkers van dezelfde voordelen als bij Bits profiteren. Het extra voordeel van abonnee worden is echter dat zij geen reclames meer te zien krijgen.

Mijn tip is om in te stellen dat je een melding ontvangt wanneer je een nieuwe abonnee krijgt of iemand zijn abonnement verlengt. Personen zien dit dan voorbijkomen en willen wellicht ook abonneren om even hun eigen naam te zien op het scherm.

Conclusie over geld verdienen met Twitch

Voor vrijwel alle besproken manieren om geld te verdienen met Twitch heb je kijkers nodig. Het is dus van belang dat je vooraf bepaald welk type streamer je gaat worden.

Als jij een band met je publiek op weet te bouwen en ook kunt samenwerken met andere streamers valt er ontzettend veel geld te verdienen met Twitch. Je zult echter geduld en doorzettingsvermogen moeten hebben om succesvol te worden. Dit geldt bij alle manieren om geld te verdienen op internet.

Als jij geld wilt verdienen met Twitch raad ik je aan je te verdiepen in affiliate marketing. Dit is bij by far de beste manier om geld te verdienen met Twitch. Dankzij deze methode kun je namelijk allerlei soorten relevante producten promoten aan je publiek.

Een ander voordeel van affiliate marketing ten opzichte van de andere verdienmodellen is dat je hier een volledig passief inkomen mee kunt opbouwen. Dit bekent dat je op de automatisch piloot geld verdient zonder dat je er zelf voor hoeft te werken!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *