Geld verdienen met vakantiehuis

Complete startersgids om geld te verdienen met het verhuren van vakantiehuizen

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
geld verdienen met vakantiehuis

Als je op zoek bent naar een goede manier om passieve inkomsten te verdienen, zou je kunnen overwegen te investeren in vastgoed in het binnen-en buitenland.

Het kopen van onroerend goed kan voor veel mensen nog een beetje eng zijn. Zij weten namelijk niet of ze hier daadwerkelijk geld mee gaan verdienen, of alleen meer geld zullen verliezen. Geld verdienen met een vakantiehuis kan echter een goede vastgoedinvestering zijn.

De laatste jaren is er alleen maar meer interesse ontstaan in vakantiehuizen. Denk maar eens aan de successen van Airbnb en andere platformen waar woningen en appartementen gehuurd en verhuurd kunnen worden. Je kunt dan ook veel geld verdienen met een vakantiewoning.

In deze blog ga ik je exact vertellen hoe je geld kunt verdienen door een vakantiehuis te verhuren.

Hoe werkt geld verdienen met een vakantiehuis?

Wanneer je een vakantiewoning koopt met als doel rendement te genereren, is het de bedoeling deze te verhuren aan toeristen. De huurwoning kan voor toeristen een alternatief zijn voor een hotel. Vakantieverblijven kunnen van alles zijn, zoals villa’s, huisjes, strandhuizen, blokhutten en appartementen. Hierbij kan het gaan om kleinere studio-appartementen tot luxueuze villa’s op prachtige locaties.

Vakantiewoningen kunnen worden verhuurd voor een zelf bepaalde periode. Je kunt dus zelf beslissen of je personen één nacht of meerdere weken in je vakantiehuis laat verblijven. Dit is onder andere afhankelijk van het type vakantieverblijf dat je bezit en de locatie ervan.

In sommige gevallen kun je zelfs diensten aanbieden, net als in hotels. In het geval van een appartement of flatgebouw kun je bijvoorbeeld de kamer laten schoonmaken en zorgen voor 24 uur onderhoudsservice.

Aangezien veel reizigers over de hele wereld veel interesse hebben een vakantiehuis te huren, liggen de kansen voor het oprapen om er geld mee te verdienen. Dankzij platformen als AirBnB en Booking.com is het voor toeristen zeer eenvoudig gemaakt een vakantiehuis te huren.

Creëer een passief inkomen met vastgoed en zorg dat je binnen 4 maanden de sleutels van je nieuwe pand in handen hebt met behulp van de Vastgoed Community

Ja! Ik wil dit ook!

Waarom zou je moeten investeren in een vakantiewoning?

Geld verdienen met vastgoed is interessant, omdat je er passieve inkomsten mee kunt genereren. Dit betekent dat je geld kunt verdienen zonder dat je er op dat moment iets voor hoeft te doen. Als je overweegt te investeren in vastgoed is een vakantiehuis zeker het overwegen waard.

Zie hieronder enkele redenen waarom het interessant kan zijn een vakantiehuis te kopen en te verhuren:

 • Door een vakantiehuis te bezitten, kun je deze verhuren en geld verdienen op de momenten dat je er zelf niet bent. Je kunt er dus ook zelf tijd doorbrengen in je vakanties.
 • Een vakantiehuis levert een zekerheid van passieve inkomsten op. Door het juiste huis te verhuren aan toeristen kun je geld verdienen terwijl je er zelf niet hoeft te zijn. Het geld dat je verdient kun je gebruiken om je hypotheek af te betalen of te investeren in meer vakantiehuizen. Dit levert ook weer belastingvoordelen op.
 • Met een vakantiehuis kun je ook op de langetermijn geld verdienen. Er blijft immers altijd interesse om op vakantie te gaan. Zij zullen allemaal een plek nodig hebben om te overnachten. Mocht je in de toekomst het vakantiehuis willen verkopen, is er een kans dat deze in waarde is gestegen en je dus extra geld verdient.
 • Als we kijken naar vastgoedinvesteringen in het algemeen kan een investering in een vakantiehuis minder risicovol zijn. Vaak liggen vakantiehuizen op toeristische bestemmingen waardoor er veel interesse in is. Door de vele interesse kun je meer geld vragen voor de huur.

Hoe kun je geld verdienen met een vakantiehuis?

Als je wilt beginnen met onroerend goed kan het dus slim zijn geld te verdienen met een vakantiehuis. De volgende tips kunnen je helpen zoveel mogelijk geld te verdienen met je vakantiewoning op passieve wijze.

1. Investeer in een lucratief vakantiehuis

Let op de volgende factoren als je overweegt geld te investeren in een vakantiehuis.

 • Bestemming: De eerste tip is te letten op de locatie van het vakantiehuis. Voor een vakantiehuis in een omgeving waar vrijwel niks te doen is, wordt het lastig huurders te vinden. Kijk bijvoorbeeld of het vakantiehuis zich dichtbij het strand of een pretpark bevindt. Als toeristen erachter komen dat er niks te doen is in de omgeving, zullen zij je vakantiehuis niet gaan huren. Geld verliezen aan je investering is natuurlijk het laatste wat je wilt. Als je investeert in een vakantiewoning op een plek waar veel toerisme is, zit je waarschijnlijk goed.
 • Seizoensgebonden: Als je het hele jaar geld wilt verdienen met je vakantiehuis zal je ervoor moeten zorgen dat het hele jaar interesse is in de locatie van je woning. Er moet dus het hele jaar door iets te doen zijn voor toeristen.
 • Soort vakantiehuis: Logischerwijs kun je een hogere huurprijs per nacht vragen als het om een grotere vakantiewoning gaat. Hetzelfde geldt voor grotere slaapkamers en badkamers. Zorg dus dat je na gaat denken of je in een woning wilt investeren waar één of juist meerdere personen terecht kunnen.
 • Regelgeving: Om onverwachtse problemen en kosten te voorkomen is het belangrijk dat je de regelgeving checkt. Bekijk bijvoorbeeld wat de regels van de stad en provincie zijn omtrent het verhuren van een verblijfplaats voor de korte termijn. In sommige gevallen zal je ook een vergunning moeten hebben om te mogen verhuren. Bovendien zijn er soms regels opgesteld omtrent het maximale aantal gasten dat je jaarlijks mag verwelkomen in je vakantiehuis.
geld verdienen met vakantiehuis verhuur

2. Zorg voor een aantrekkelijk vakantieverblijf

Als je veel geld wilt verdienen met je vakantiewoning zal je logischerwijs zoveel mogelijk gasten willen ontvangen. Je kunt op verschillende manieren interesse opwekken in je vakantiehuis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het huis aan de binnen-en buitenkant aantrekkelijk is. Hedendaags wordt bijna alles wat mensen meemaken gedeeld op sociale media. Zodra mensen met jouw huis op de foto gaan, kan dit worden gezien als een gratis vorm van marketing.

Het is voornamelijk belangrijk dat de sfeer van het huis gastvrij oogt. Hiervoor hoef je echt geen tienduizenden euro’s te investeren. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Overweeg de volgende tips om je huurwoning aantrekkelijker te maken:

 • Het veranderen van de gordijnen kan een kleine aanpassing zijn, maar een groot effect hebben op de sfeer in het vakantiehuis. Kamers met licht inval en gordijnen die luchtig en licht zijn, zijn zeker punten om op te letten. Voor de slaapkamers kun je juist wat zwaardere, chique gordijnen gebruiken.
 • Veel gasten vinden het belangrijk dat zij goed kunnen slapen. Speel hier op in door beddengoed van hotelkwaliteit te gebruiken. Tevens kun je vier kussens op bed leggen om een knus sfeertje te creëren.
 • Toeristen die voor een huurwoning kiezen in plaats van een hotelkamer kunnen deze keuze hebben gemaakt, omdat zij een eigen keuken willen en dus zelf eten willen kunnen maken. Deze doelgroep kun je lokken door keukenspullen, zoals pannen, kommen, bestek en tafelkleden neer te leggen. Ook kun je overwegen de kasten van de keuken te schilderen om met weinig geld een groot effect te bereiken.
 • Om meer geld te verdienen met je vakantiewoning kun je een bubbelbad plaatsen. Dankzij deze toevoeging wordt de kans groter dat tijdens koude dagen toeristen sneller zullen kiezen voor jouw vakantiewoning dan een concurrent. Zo kun je tot wel 25% meer vragen voor de huur.
 • Gratis wifi zal zeker worden gewaardeerd door je gasten. Dit is dan ook een basisvoorwaarde geworden voor alle accommodaties. Tevens wordt de kans groter dat personen foto’s van je vakantiehuis direct delen op hun sociale media pagina’s. Dit gaat lastig zonder internet.
 • Om zoveel mogelijk doelgroepen te lokken naar je vakantiehuis kun je het meenemen van huisdieren toestaan.

3. Verhuur je vakantiehuis via platformen

Onder reizigers is er een grote vraag naar het huren van vakantiehuizen. Veel vastgoedinvesteerders spelen hier op in door veel vakantiewoningen op te kopen en reclame te maken. Er heerst dus een mate van concurrentie tussen de eigenaren van vakantiehuizen. Om ervoor te zorgen dat mensen naar jouw vakantiehuis komen in plaats van een concurrentie dien je een aantrekkelijke advertentie te maken.

Ten eerste dien je een pakkende, unieke titel te kiezen voor je advertentie. Dit is immers het eerste wat een potentiele huurder ziet.

Daarna dien je professionele foto’s te uploaden om meer kliks op je advertentie te krijgen. De foto’s moeten van hoge kwaliteit tijd zijn. Maak in ieder geval foto’s van de voorkant van het vakantiehuis, de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en eventuele extra voorzieningen

Ook zal je meer kans hebben een huurder te vinden als je de mogelijkheid biedt online te boeken en te betalen. De huurders zullen dan geen contant geld hoeven regelen of meenemen.

Krijg je een vraag of aanvraag binnen? Reageer dan zo snel mogelijk. Dit zal ervoor zorgen dat je hoger komt te staan op het platform waar je adverteert. Tevens zal je voor een betere ervaring zorgen bij de klant.

4. Verdien geld met het verhuren van je vakantiehuis

Om geld te verdienen met je vakantiehuis zal je een goede huurprijs moeten kiezen. Dit kan een lastige opgave zijn. Je wilt immers geen geld verliezen door een te lage huurprijs, maar ook geen boekingen mislopen door een te hoge huurprijs.

Het bepalen van het juiste tarief voor je vakantiewoning is dus belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld een berekening maken van de vaste lasten en onderhoudskosten die geval gedekt moeten worden. Houd ook rekening met de kosten voor het eventuele vakantiepark, zoals bij Center Parcs. Zo loop je geen risico dat je geld zult verliezen. Ook kun je zoeken naar huurprijzen van vergelijkbare vakantiewoningen of accommodaties rondom jouw locatie. Bovendien kun je via verschillende platformen de prijstrends van vakantiehuizen volgen.

5. Krijg goede reviews

Net zoals bij normale producten zullen potentiele huurders gaan checken wat de ervaringen waren van voorgaande gasten die verbleven in je vakantiewoning. Logischerwijs zal je meer boekingen realiseren door positieve reviews en het tegenovergestelde bereiken met slechte beoordelingen.

Ga zeker actief vragen aan huurders of zij een review willen achterlaten over de ervaringen met je vakantiehuis. Dankzij positieve reviews zal je meer gasten ontvangen. Echter kun je ook je voordeel halen uit negatieve recensies door er iets mee te doen en je diensten te verbeteren. Op deze manier kun je voorkomen dat volgende gasten hetzelfde zullen ervaren.

passief geld verdienen met vakantiehuis

Is het lastig om geld te verdienen met een vakantiewoning?

Als we kijken naar de besproken punten om geld te verdienen met een vakantiewoning kan het voor beginners best lastig zijn alles zelf te regelen en hier een passief inkomen mee op te bouwen. Je zult bijvoorbeeld veel moeten regelen, van huishouding, onderhuid tot zelfs de marketing.

Mocht jij ertegen opzien alles zelf te moeten regelen, kun je overwegen een beheermaatschappij in te schakelen voor je vakantiewoning. Professionals zullen je dan helpen geld te verdienen met je vakantiewoning.

In zee gaan met een beheermaatschappij biedt verschillende voordelen. Je kunt bijvoorbeeld meer tijd overhouden, het vakantiehuis laten schoonmaken, automatisch nieuwe, betrouwbare huurders krijgen en betere marketingactiviteiten laten uitvoeren. Dergelijke partijen zijn immers gespecialiseerd in het verhuren van onroerend goed, zoals vakantiehuizen. Je krijgt dus aantrekkelijke titels en afbeeldingen.

De beste manier om geld te verdienen met vakantiehuizen

Door te investeren in een vakantiehuis kun je een nieuwe passieve inkomstenbron toevoegen aan je activakolom. Om écht succes te behalen, zal je wel onderzoek moeten doen en een doordacht plan moeten opstellen. Ik heb je in ieder geval al enkele punten gegeven om op te letten als je geld wilt verdienen met het verhuren van je vakantiewoning.

Twijfel je nog om geld te verdienen met een vakantiehuis en weet je niet hoe je moet beginnen, dan kan de Vastgoed Community je de nodige hulp bieden. Deze cursus en community is geschikt voor zowel beginners in de vastgoedwereld als investeerders die reeds geld verdienen met vakantiehuizen.

vastgoed community product

Wil jij meer informatie over de Vastgoed Community?

Creëer een passief inkomen met vastgoed en zorg dat je binnen 4 maanden de sleutels van je nieuwe pand in handen hebt met behulp van de community.

Ja! Ik wil meer informatie!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *