Geld verdienen met vastgoed

Hoe investeer je in vastgoed en waarop moet je letten?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Geld verdienen met vastgoed

Geld verdienen met onroerend goed, er is heel wat om te doen. Hoeveel kan je verdienen met vastgoed en kan je er ook effectief van leven? Dit zijn slechts twee van de vele vragen waar mensen mee zitten.

Investeren in vastgoed is niet zo eenvoudig, maar met een goede research kom je al een heel eind.

Het lastige aan vastgoed, is dat er geen toverformule bestaat. Ieder pand is anders, elke deal is anders en zelfs elke makelaar gaat anders te werk. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over geld verdienen met vastgoed.

De vastgoedmarkt en het verleden

Alvorens we beginnen, wil ik even opmerken dat resultaten uit het verleden nooit een garantie zijn voor de toekomst. In dit artikel geef ik je bovendien geen financieel advies, maar vertel ik je over mijn kijk op geld verdienen met vastgoed. Investeringen brengen risico’s met zich mee en je kunt er je inleg of zelfs meer mee verliezen. Doe daarom altijd goed onderzoek voor je ergens in investeert, of laat je bijstaan door een professional.

Men zegt wel eens dat er geen enkele sector is die zoveel mensen miljonair heeft gemaakt, als de vastgoedsector. Of je geld kunt verdienen met vastgoed? Vast en zeker, maar niet iedereen heeft er evenveel succes mee. Geld verdienen met vastgoed is iets helemaal anders dan geld verdienen op de beurs. Er komen zeer specifieke transacties aan te pas, maar je kunt op verschillende manieren geld verdienen aan vastgoed. Hieronder zullen we enkele populaire manieren bespreken.

Wanneer we nog maar simpelweg kijken naar de waarde van onroerend goed vandaag de dag en in het verleden, dan zien we een enorme stijging. Mensen die nog maar vijf jaar geleden op zoek gingen naar een nieuw huis, kunnen vandaag de dag al zeggen dat de prijzen omhoog zijn gegaan. De vraag is alleen wat de toekomst zal brengen. Sommige experts beweren dat vastgoed altijd zo goed als waardevast zal blijven, maar anderen zeggen dat de vastgoedbubbel vroeg of laat moet barsten. Wie er gelijk heeft, daar gaan we hier niet op in. Het is toch niet mogelijk om daar een voorspelling over te doen.

Wel wil ik je meegeven dat je best aan risico beheersing kunt doen wanneer je geld wilt verdienen met vastgoed. Een nul-risico bestaat helaas niet, maar je moet het wel zo goed mogelijk onder controle proberen houden.

Geld verdienen met vastgoed, hoe doe je dat?

Zoals ik daarnet al aanhaalde, zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met vastgoed. Ik zet de populairste technieken even voor je op een rijtje. Ik geef hierbij geen adviezen, maar ik probeer je gewoon uit te leggen hoe de methodes werken.

Een eigen huis of beleggingspand kopen

Het is een vrij cliché gegeven, maar door een eigen huis te kopen kan je al geld verdienen met vastgoed. Mensen die een huis kopen, zijn meestal niet echt bezig met de financiële waarde ervan. Belangrijker voor hen is de gebruikswaarde. Vandaar komt ook het gezegde: een huis is zoveel waard als de zot er wil voor geven. Voor de ene kan een pand 1 miljoen euro waard zijn, terwijl de andere er voor geen geld ter wereld zou willen in wonen.

Wanneer we kijken naar de prestaties van de vastgoedmarkt, dan zien we duidelijk een positieve trend. Wat de markt in de toekomst zal doen weten we niet, maar je hebt wel degelijk een eigen huis nodig. Aan de andere kant zijn er ook de mensen die wat geld over hebben op hun spaarboekje. Sinds de invoering van negatieve rentes op spaargeld, heb je gegarandeerd een jaarlijks negatief rendement bij de bank, van zodra je het drempelbedrag hebt overschreden. Indien je een beleggingspand koopt, dan kan de trend ook negatief zijn, maar er is ook een kans dat die positief zal zijn.

Met een beetje geluk kan je het huis dat je vandaag koopt, in de toekomst verkopen voor meer geld. Dat is de redenering van veel mensen die een beleggingspand kopen of een eigen huis aanschaffen. Voor je hiermee verder zou willen gaan, moet je een duidelijke en correcte berekening opstellen van alle kosten. Daarbij horen niet enkel de aankoopkosten, maar ook slijtagekosten enzovoort. Hoe nauwkeuriger je inschatting, des te beter je het risico kunt inperken.

Woonhuis kopen om te verhuren

Een andere manier om geld te verdienen met vastgoed, is kopen om te verhuren. Mensen die huizen verhuren, kunnen maandelijks genieten van een vast passief inkomen. Enige voorwaarde hierbij is wel dat je een correcte huurder vindt. Deze methode werd in het verleden al heel vaak gebruikt, maar ze is niet eenvoudig voor mensen die er niets van kennen. Je moet namelijk allerlei complexe berekeningen uitvoeren, je moet met de bank rond de tafel gaan zitten enzovoort. Kopen om te verhuren vergt echt wel enige kennis. Daarom raad ik iedereen aan om met een onafhankelijk persoon te gaan overleggen. Dat kan je in de toekomst veel zorgen besparen.

Bij deze methode wordt meestal de techniek gebruikt van financiering bij de bank. Mensen die een pand kopen om te verhuren, gaan daar meestal een lening voor aan. Idealiter krijgen ze maandelijks meer huur binnen, dan ze moeten betalen voor de lening en eventuele kosten. Op die manier kan je passief geld verdienen door middel van vastgoed te verhuren.

Een nadeel van deze techniek, is wel dat je voldoende kapitaalkrachtig moet zijn om een eerste pand te kopen. Meestal gaan mensen die deze methode gebruiken, doorheen de tijd een vastgoedimperium proberen uit te bouwen. Alleen moet je natuurlijk altijd de bank gaan overtuigen om te investeren in je project.

Het grote voordeel van deze techniek, is dat je ook nog eens geld kunt verdienen bij een verkoop van het huis. Mocht je het na verloop van tijd duurder kunnen verkopen dan je het hebt gekocht, dan maak je daar ook nog eens winst op.

Deze methode wordt bovendien niet enkel toegepast op woonhuizen, maar ook op handelspanden en dergelijke. Horecazaken behoren in veel gevallen niet toe aan de eigenaar, maar wel aan een investeerder.

Kopen, verbouwen, verkopen

Ben je een beetje handig? Dan is dit misschien wel een methode voor jou. Sommige mensen kopen een pand (een huis, een handelspand of een evenement locatie) dat er wat bouwvallig bijligt. Vervolgens gaan ze het vastgoed opknappen. Om het rendement zo hoog mogelijk te houden, proberen ze zoveel mogelijk zelf te doen. Enkel voor de moeilijkste klusjes schakelen ze professionele stielmannen in. Zodra het pand is opgeknapt, wordt het opnieuw op de markt aangeboden.

Deze methode is makkelijk te begrijpen en ook vrij makkelijk uit te voeren met kennis van zaken. Belangrijk is wel dat je een serieus ondergewaardeerd pand kunt vinden. Door de erbarmelijke staat waarin sommige huizen verkeren, worden ze bijna ‘gratis’ weggegeven. Indien jij zo’n huis kunt kopen en verbouwen, kan je het meestal voor een mooie prijs weer van de hand doen.

Ook hier komen er wel wat berekeningen aan te pas, want je moet goed letten op de verbouwingskosten. Daarnaast zijn er ook nog de notariskosten en kosten voor een eventuele lening.

Waarop moet je letten bij vastgoed investeringen?

Investeren in vastgoed is geen koud kunstje, dat heb je nu wel door. Toch zijn er enkele specifieke aandachtspunten waar je zeker op moet letten.

Wees te allen tijde realistisch

Geld verdienen met vastgoed is dus wel degelijk mogelijk, als je het goed aanpakt. Belangrijk voor jouw strategie, is dat je te allen tijde zo realistisch mogelijk blijft. In deze wereld zijn er heel wat mensen die zichzelf rijk rekenen, terwijl ze er in de praktijk niet zo goed voorstaan. Blijf daarom altijd eerlijk ten opzichte van jezelf en ga nooit overschattingen maken enkel en alleen voor een beter gevoel.

Dit uiterst belangrijke aandachtspunt is trouwens van toepassing op alle onderdelen van het vastgoed beleggen. Voor je nog maar naar een gebouw gaat kijken, moet je al eens realistisch voor jezelf bekijken wat de mogelijkheden zijn. Stel een duidelijke grens en ga daar nooit over. Definieer je je limiet als 100.000 euro, dan is dat de grens. Ook al is het maar 1.000 euro verschil, dan zou je het niet mogen doen. Op die manier kan je veel problemen voorkomen, nog voor ze zich stellen.

Ga je naar de bank voor een lening? Ook dan moet je realistisch blijven. Banken geven meestal aan dat je slechts één derde van je besteedbaar inkomen zou mogen gebruiken voor de aflossing van een lening. Er is een duidelijke reden waarom ze die grens daar leggen. Uiteraard kan je een beetje onderhandelen en je vaste lasten wat lager voorstellen, maar uiteindelijk win je daar niets mee. Een bank wil niets liever dan zijn geld uitlenen, want daar verdienen ze geld mee. Wanneer zij dus een lening weigeren, dan is het omdat het risico ze veel te groot lijkt. Hun analisten zitten al iets langer in het vak dan jij, dus probeer niet de slimste uit te hangen.

Een realistisch beeld kan je op weg helpen naar een realistisch succesverhaal. Dromen kunnen goed uitpakken, maar ze kunnen ook veranderen in een nachtmerrie.

Meestal is de locatie een sleutel tot succes

Wanneer je in vastgoed gaat investeren, dan moet je uiteraard naar meerdere zaken kijken. Het pand is belangrijk, de oriëntatie van de tuin is belangrijk, maar de locatie is in veel gevallen alles bepalend. Mensen die een huis kopen op een luxueuze locatie, waar iedereen wil wonen, kunnen er vrij zeker van zijn dat hun huis de waarde minstens behoud. Logisch, want als de vraag en het aanbod gelijk blijft, dan zal de prijs niet zomaar dalen.

Een van de duurste buurten van Nederland, is het hartje van Amsterdam. Huizen kosten er makkelijk een miljoen euro en zelfs voor appartementen worden er honderdduizenden euro’s geboden. De redenering geldt ook hier: er is slechts een beperkt bebouwbare ruimte in het centrum. Zolang er meer mensen willen wonen, dan er willen vertrekken, zal de prijs niet echt dalen.

Geld verdienen met vastgoed kan je dus makkelijkst door een pand te kopen op een opkomende locatie. In hartje Amsterdam zijn de huizen al duur gewaardeerd, dus misschien is het daarvoor wel te laat. Er zijn echter ook nog andere steden, die steeds populairder worden. Heel vaak kan je daar nog koopjes doen.

Het probleem is wel dat je deze locaties niet gemakkelijk vindt. Bij investeringen zijn er steeds twee parameters: risico en potentieel rendement. Hoe groter het risico, hoe meer potentieel rendement er zou moeten zijn. Maar omgekeerd werkt het ook: een hoger potentieel rendement, betekent meteen ook meer risico. Voor je wilt gaan investeren op een opkomende locatie, kan je best heel veel onderzoek verrichten.

Houd rekening met onvoorziene omstandigheden

Niets zou je bete moeten voorzien, dan onvoorziene omstandigheden. Heel veel mensen gaan tot hun limiet, tot er plots iets gebeurt en ze niet anders kunnen dan erover te springen. Ik kan me verschillende situaties indenken van mensen die ik ooit heb ontmoet, van wie ik weet dat ze op deze manier in de problemen zijn gekomen.

Ik ga uiteraard geen namen noemen, maar laten we zeggen dat het over Ferry gaat. Ooit had Ferry meer dan 12 wooneenheden op zijn naam staan. Zijn vermogen was meer dan 3 miljoen euro waard. Op dat moment had hij beperkte schulden, die hij makkelijk kon afbetalen met zijn inkomen. Plots kwam er een heel lastig probleem op zijn pad. Zijn op één na grootste gebouw bleek problemen te hebben met de stabiliteit. Alle huurders werden zo snel mogelijk uit het pand gezet, waardoor hij plots een veel lager inkomen had. Hij kon de lening met moeite terugbetalen, maar hij had ook nog eens torenhoge kosten voor de verbouwingen. Dankzij een kapitaalinjectie van een bekende, is Ferry nipt uit gered geweest. Alleen beseft hij nog elke dag dat het ook anders had kunnen aflopen.

Ferry zei me nadien: “Wanneer je gaat investeren, leg dan eerst een buffer aan voor omstandigheden die je niet kunt voorzien. Ze zijn veel gevaarlijker dan de problemen die je van ver ziet aankomen.”

Deze les heb ik sindsdien in mijn hart gesloten en ik ben blij dat ik hem vandaag met je heb kunnen delen.

Veel geld verdienen met vastgoed

Geld verdienen met vastgoed is een proces op de lange termijn. Laat je enkel en alleen bijstaan door echte specialisten en denk zelf altijd goed na.

Als jij ook geld wilt verdienen met vastgoed, raad ik je aan in de Vastgoed Community toe te treden. Je komt dan in een groep met gelijkgestemde beleggers die bereid zijn elkaar verder te helpen. Ook krijg je alle nodige persoonlijke hulp van experts.

Zoals ik je al vertelde verdien ik mijn geld sinds enkele jaren via een passieve manier op internet. Het geld wat ik verdien met virtueel vastgoed herinvesteer ik in crypto, aandelen en beleggingspanden. De Vastgoed Community heeft mij geholpen razendsnel een passief inkomen op te bouwen met vastgoed.

Mijn passieve inkomsten zijn in ieder geval flink gestegen door een kleine investering te doen in de Vastgoed Community. Ik raad je dan ook van harte aan via de onderstaande knop een kijkje te nemen op hun website.

Spreken we elkaar in de community?

vastgoed community product

Wil jij meer informatie over de Vastgoed Community?

Creëer een passief inkomen met vastgoed en zorg dat je binnen 4 maanden de sleutels van je nieuwe pand in handen hebt met de hulp van de community!

Ja! Ik wil meer informatie!

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen of tips hebt omtrent de besproken manieren om geld te verdienen met vastgoed. Zo helpen we elkaar verder!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *