Hoe verdien je affiliate marketing commissies?

8 snelle manieren onthuld!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
hoe verdien je affiliate marketing commissies

Wil je beginnen met geld verdienen als affiliate markteer? Dan vraag je nu jezelf waarschijnlijk af hoe je affiliate commissies verdient. Ik wil je hier dan ook graag meer over vertellen.

Je kunt op verschillende manieren commissies verdienen als affiliate. Om een commissie te verdienen, moet je iemand op je affiliate link laten drukken en vervolgens moet diegene het product ook aanschaffen. Als iemand dit doet, dan verdien je commissie.

Er zijn tal van goede strategieën om affiliate marketing toe te passen en dus commissies te verdienen. Hieronder ga ik de beste strategieën toelichten om affiliate marketing commissies te realiseren.

Welke affiliate commissies zijn er?

Voordat ik de strategieën ga toelichten, zal ik je vertellen over de verschillende soorten commissies. Er zijn namelijk verschillende vormen van affiliate marketing commissies.

Je kunt de volgende commissies verdienen:

  • Een percentage van de verkoopprijs van een product
  • Een commissie per klik
  • Een commissie per weergave
  • Een commissie per aanmelding
  • Een commissie die maandelijks terugkomt

De meest gebruikelijke affiliate marketing commissie is een percentage van de verkoopprijs. Stel dat jij bijvoorbeeld een product promoot van 27,- euro, kun je hier 50% commissie voor ontvangen. Dit betekent dat je 13,5,- euro verdient per gerealiseerde verkoop.

Hoe verdien je veel affiliate marketing commissies?

Zoals ik al aangaf kun je affiliate marketing op tal van manieren toepassen om veel commissies te scoren. Je kunt het beste even alle onderstaande strategieën bekijken en daarna bedenken welke strategie of strategieën het beste bij jou passen.

1. Website

Persoonlijk is mijn favoriete manier om affiliate marketing toe te passen het opzetten van een website. Je kunt namelijk al een website opzetten voor enkele tientjes per jaar. Daarna kun je hier content, zoals blogs en video’s op plaatsen, zodat je wordt gevonden in de zoekresultaten van Google.

Aangezien de content die je plaatst te maken heeft met het product dat je promoot, zullen enkel geïnteresseerden in je affiliate product je website gaan bezoeken. De kans is dus groot dat je commissie verdient. Het voordeel van een affiliate marketing website is dat je artikelen altijd online blijven staan in de zoekresultaten van Google. Je kunt dus op de automatische piloot bezoekers op je website krijgen en hier passief inkomen uithalen.

2. Instagram

Een andere manier hoe ik veel affiliate commissies heb verdiend is Instagram. Ik raad je dan ook aan ook op Instagram actief te worden. Je kunt affiliate commissies verdienen rechtstreeks vanuit je Instagram pagina, maar je kunt bijvoorbeeld ook een Instagram pagina opzetten voor je website. Dit geldt eigenlijk voor alle social media kanalen.

Op Instagram kun je in korte tijd grote aantallen mensen bereiken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van story’s, IGTV en hashtags. Ik ben vooral fan van de ‘volg en like’ methode. Simpelweg ga je naar relevante Instagram pagina’s en de volgers hun foto’s liken en hun account volgen. De gedachte hierachter is dat ze een melding op hun telefoon ontvangen. Vervolgens is de kans groot dat je ze Instagram pagina bezoeken, op de affiliate link klikken in je bio en jij commissie realiseert. Affiliate marketing via Instagram kan dan ook erg lucratief zijn.

3. Facebook

Hoewel Facebook steeds minder populair wordt, biedt dit platform nog steeds veel kansen om affiliate commissies te verdienen. Ook bij dit social media geldt dat je het kunt toepassen voor je affiliate website of rechtstreeks affiliate producten kunt promoten op je pagina.

Als je snel wat commissies wil verdienen met Facebook, dan kun je bijvoorbeeld jezelf gaan aanmelden bij relevante Facebook groepen. In deze groepen zitten namelijk mensen die wellicht interesse hebben in de affiliate campagne die je promoot. Daarom kan het slim zijn berichten te gaan plaatsen in deze groepen en daarin een linkje te plaatsen naar het affiliate product dat je promoot, zodat je commissie verdient.

4. Pinterest

Pinterest wordt nog nauwelijks gebruikt door bedrijven en affiliates. Echter, ik en mijn partners verdienen veel geld dankzij dit platform. Pinterest is dan ook een uitstekende manier op organische, gratis wijze commissies te verdienen.

Op Pinterest kun je content gaan delen in de vorm van afbeeldingen. Als je hier consistent mee aan de slag gaat, zal je merken dat je bereik steeds groter wordt. Door een affiliate marketing linkje in je bio te plaatsen, kun je dan ook veel geld verdienen.

5. Facebook advertenties

Een manier om vandaag nog affiliate commissies te verdienen is het inschakelen van advertenties. Je kunt bijvoorbeeld adverteren via Facebook. Op dit platform kun je ook gelijk je advertenties laten weergeven op Instagram en vele andere platformen. Het is zelfs mogelijk via Facebook op Tinder te adverteren.

Het is een mogelijkheid om een direct affiliate linkje te plaatsen in een advertentie. Je kunt dan de advertentie doelstelling instellen op bereik. Ik ben echter meer fan het maken van een funnel in combinatie met een weggever, zoals een gratis e-book. Personen komen dan via een Facebook advertentie op een landingspagina terecht, waarna zij hun naam en e-mailadres kunnen achterlaten in ruil voor het gratis e-book. Vervolgens kun je gaan mailen naar de leads met je affiliate offer.

6. Google Ads

Net zoals bij Facebook advertenties zijn er veel affiliates die in korte tijd veel affiliate inkomsten genereren dankzij Google Ads. Met Google Ads kun je namelijk gericht adverteren in de zoekresultaten van Google. Je hoeft dan dus niet zo zeer te focussen op waardevolle content, omdat je tegen betaling gaat scoren in de zoekresultaten.

Ik raad je aan via Google Ads te adverteren op koopgerichte zoekwoorden. Personen die iets willen kopen, zoeken bijvoorbeeld vaak naar ‘productnaam ervaringen en review’. Je kunt dus een website opzetten, korte artikelen maken met reviews en daarin je affiliate linkje verwerken. Vervolgens zullen er gerichte bezoekers op je website terecht komen via Google Ads. Stel dat jij bijvoorbeeld een commissie van 27,- euro per verkoop realiseert, dan kun je best wat geld inleggen en nog steeds winstgevend blijven.

7. YouTube

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. In vergelijking met Google is het veel makkelijker om hoog te scoren in de zoekresultaten dan YouTube. Het is dan ook een perfect platform om veel affiliate commissies te scoren.

Je kunt bijvoorbeeld een YouTube kanaal opzetten over een bepaald onderwerp. Vervolgens ga je hier video’s over maken. Hoewel het beter is met je eigen gezicht in beeld te komen, is dit niet eens nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon een Powerpoint presentatie maken en je stem opnemen. Tevens zou je je YouTube kanaal kunnen gebruiken om er reviews op te plaatsen.

8. Influencers

Dankzij deze strategie heb ik ook veel affiliate commissies gegenereerd. Influencers hebben namelijk een trouwe fanbase die alles volgen van hun voorbeeld, de influencer. Je kunt influencers dan ook betalen om je affiliate linkje te laten promoten. Simpelweg kunnen zij een Instagram story delen in hun verhaal en je affiliate linkje opnemen. Ook kun je in hun verhaallijn een post plaatsen en doorlinken naar je eigen social media pagina.

Overige manieren hoe je affiliate commissies verdient

Hierboven heb je een aantal van mijn beste affiliate strategieën gekregen waarmee je snel affiliate commissies kunt verdienen. Er zijn echter nog tal van andere manieren om commissies te realiseren.

Er zijn bijvoorbeeld nog veel meer social media platformen waarop je affiliate marketing kunt toepassen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Twitter, Tiktok, Periscope en LinkedIn. Ook kun je bijvoorbeeld webinars en challenges gaan organiseren, waarin je de focus houdt op het promoten van je affiliate linkje.

Als je creatief bent, kun je zelf nog meer kanalen bedenken waarmee je affiliate marketing commissies kunt verdienen. Het is zelfs mogelijk flyers te laten afdrukken waarop je je affiliate website promoot. Deze flyers kun je achterlaten in allerlei winkels, bedrijven en zelfs in personen hun brievenbus stoppen. Op deze manier ga je affiliate marketing in het echt toepassen in plaats van online. Dit laat ook wel zien wat de potentie is van affiliate marketing. Het is dan ook mijn streven mijn affiliate websites een echt merk te laten worden.

Hoe verdien je het snelst affiliate marketing commissies?

Je hebt op deze pagina kunnen lezen hoe je affiliate commissies verdient. Dit zijn zeker goede manieren om op organische of betaalde wijze affiliate commissies te realiseren. Hopelijk kun je hiermee vooruit.

Om het snelst affiliate marketing commissies te verdienen, kun je het beste aan de slag gaan met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is de beste affiliate marketing cursus. Hij vertelt je in zijn videotraining namelijk stap-voor-stap hoe je succesvol wordt met affiliate marketing.

Het voordeel om met Jacko’s cursus aan de slag te gaan, is dat je het allemaal direct op de juiste manier gaat toepassen. Ik heb je immers enkel globaal toegelicht hoe je affiliate marketing toepast. Als je echt veel commissies wil verdienen in een korte tijd, kun je het beter leren van de personen die al zijn waar jij naar toe wil.

Het kan dus zeker de moeite waard zijn de introductievideo van de Affiliate Marketing Revolutie te bekijken. Ik weet zeker dat je hierdoor sneller en meer affiliate commissies gaat verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *